amigdas.com

Prepararea siropului de menta la domiciliu

Reteta de sirop de mentaMenta contine o cantitate imensa de uleiuri esentiale, datorita carora are un gust excelent. La rândul său, siropul de menta este un plus excelent atât pentru deserturi cât și pentru diferite băuturi. Un sirop din acest produs este recomandat sa fie folosit atat pentru raceli cat si pentru cresterea apetitului. În plus, are un efect pozitiv asupra stomacului și a sistemului nervos.

Compoziție și proprietăți utile

Siropul de menta contine o cantitate imensa de substante utile si oligoelemente. Printre acestea se numără:

- Vitamine din grupele C și B.

- Substanțe cu origine tanică.

- O cantitate mare de fibre.

- Uleiuri esențiale și carbohidrați.

Conținutul caloric al acestui produs este atât de mare încât mulți experți nu îl recomandă să se utilizeze în cantități mari, astfel încât să nu dăuneze organismului.

Proprietățile utile ale siropului au un efect benefic asupra organismului.

Utilizarea siropului ajută:

- Normalizarea capacității de lucru a intestinelor și a stomacului.

- Apetit crescut.

- Aceasta duce la stabilizarea sistemului nervos.

- Are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar.

- Elimină balonarea.

Cu toate acestea, în ciuda numărului mai mare de caracteristici pozitive, utilizarea băuturii are unele contraindicații, care trebuie luate în considerare.

Contraindicația este o tendință crescută de a recruta vesta. Deoarece conține un număr mare de calorii, trebuie să fie luat în cantități limitate, chiar și pentru o persoană complet sănătoasă.

Utilizarea siropului de menta

Sirop de mentaPana in prezent, varietatea de retete este atat de mare incat puteti prepara din aceasta planta nu numai deserturi, ci si diverse bauturi. Mulți experți culinari recomandă utilizarea siropului de menta pentru fabricarea băuturilor, atât alcoolice cât și non-alcoolice.

În plus, o băutură de mentă poate fi utilizată pentru pregătirea de iarnă, precum și umpluturi pentru diverse brioșe și plăcinte. Orice băutură sau desert pregătit pe baza acestui sirop uimitor nu numai că va avea o aromă excelentă, dar va fi, de asemenea, plăcut cu gustul său excelent.

Caracteristici ale selecției menta

În zilele noastre, există o mulțime de soiuri de menta: cluster, grădină, câmp și piper. Pentru prepararea siropului de menta la domiciliu, puteți folosi orice varietate, Cu toate acestea, potrivit experților culinari cu experiență, preferința este cea mai bună dată pentru mentă. Acest lucru se datorează faptului că acest soi are un gust mai pronunțat și un gust uimitor de reconfortant.

Înainte de a începe pregătirea, produsul principal trebuie să fie spălat bine, cel mai bine este să-l înmuiați timp de o jumătate de oră în apă rece, aceasta va îndepărta complet nisipul din frunze. Apoi, menta se răspândește pe prosoape, care pot fi de hârtie sau de bumbac. Dacă aveți nevoie doar de frunze pentru a pregăti siropul, trebuie să le tăiați cu atenție din ramurile uscate.

Rețeta pentru sirop de menta

Această rețetă este destinată băutorilor și deserturilor, cu un gust răcoritor și o aromă incredibilă. În plus, mai multe borcane, preparate în conformitate cu această rețetă, vor veni pe cale de a clătite sau cascaval cașul în timpul iernii. Produsul de menta finit are o consistență foarte omogenă, astfel încât poate fi ușor amestecat cu diferite creme și folosit ca umplutură pentru tort.

Sosul de menta este o rețetă populară

Sirop de menta la domiciliuPentru a pregăti această delicatețe nu este nevoie de multă mâncare. Este suficient să pregătiți numai ingredientele de bază și să începeți pregătirea în condiții de siguranță. Principala cerință, care nu trebuie lăsată fără atenția cuvenită, sunt borcane curate de sticlă pentru depozitarea produsului finit.

Cel mai bun dacă sunt mici.

Produse necesare pentru sirop:

  • Menta proaspătă, în cea mai mare parte piper - aproximativ 200 de grame.
  • Lemon - dacă fructul este mic, puteți lua întregul.
  • Apă pură - 300 ml.
  • Nisip de zahăr - 250 de grame.

Etapele pregătirii

Tehnologia de a face acest tratament uimitor nu este mult diferită de preparatele obișnuite la domiciliu. În plus, rețeta conține lamaie și zahăr, deci nu este nevoie să utilizați acid citric. Pregătirea constă în următoarele etape:

  1. Menta spălat bine, iar dacă există foi cu daune, ele sunt îndepărtate.
  2. Mai mult, este necesar să se macină ambele pliante și tulpini. Acest lucru se poate face cu un cuțit de bucătărie convențional, cu toate acestea, merită să se acorde atenție faptului că dimensiunile tăierii nu depășesc 0,5 cm.
  3. După aceea, întregul produs feliat este transferat în cratiță și trimis la o sobă de gaz. În acest amestec, adăugați lămâie, pre-tăiat în felii subțiri. Merită să alegeți cu atenție din osul de lamaie, astfel încât să nu fie prinși în siropul gătit.
  4. Toate produsele sunt turnate cu apă rece curată și fierbe. După fierbere completă, se fierbe timp de 5 minute. Înlăturați mai departe de pe placă și insistați nu mai puțin de 12 ore într-un loc răcoros. Acest timp este necesar pentru a face ca bulionul să devină mai intens și mai puternic.
  5. După ce produsul a fost infuzat, acesta este filtrat prin mai multe bile de tifon.
  6. Lichidul tensionat se pune pe foc și se fierbe timp de 4 minute, după care se toarnă peste borcane curate. Cel mai bine este dacă rezervoarele de depozitare sunt sterilizate anterior.

Păstrați cel mai bine delicatețea într-un loc răcoros și utilizați-l timp de un an după recoltare. Deschideți borcanul cu produsul trebuie consumat nu mai mult de 2 săptămâni, deoarece după acest timp, siropul va fi îndulcit și va deveni impropriu pentru consum.

Dacă este necesar să depozitați produsul finit o perioadă lungă de timp, înainte de a adăuga siropul în recipient, adăugați un pic de acid citric, care este luat din calculul ¼ de linguriță per 300 grame de sirop. Astfel, produsul este împiedicat să se îngroape. Respectând toate regulile de pregătire și pregătire a siropului, puteți obține o tratație incredibil de gustoasă, care nu va lăsa indiferent nici măcar cel mai pretențios gourmet.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Proprietăți terapeutice ale ghimbirului și cum să îl folosiți pentru răceliProprietăți terapeutice ale ghimbirului și cum să îl folosiți pentru răceli
Modul în care menta afectează organismul în timpul sarciniiModul în care menta afectează organismul în timpul sarcinii
Ce tuse este siropul folosit?Ce tuse este siropul folosit?
Instrucțiuni privind utilizarea siropului de gedelixInstrucțiuni privind utilizarea siropului de gedelix
Piersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umanePiersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umane
Care sunt proprietățile benefice ale ceaiului medicinal cu cimbru pentru femeiCare sunt proprietățile benefice ale ceaiului medicinal cu cimbru pentru femei
Broncholitin sirop: compoziție, instrucțiuni de utilizareBroncholitin sirop: compoziție, instrucțiuni de utilizare
Menta: proprietăți medicinale, aplicații în medicinăMenta: proprietăți medicinale, aplicații în medicină
Tablete și sirop omnitus din tuse: instrucțiuni pentru utilizare la copiiTablete și sirop omnitus din tuse: instrucțiuni pentru utilizare la copii
Sirop de herbionă din tuse umedă cu primroză: instrucțiuni de utilizareSirop de herbionă din tuse umedă cu primroză: instrucțiuni de utilizare
» » Prepararea siropului de menta la domiciliu
© 2021 amigdas.com