amigdas.com

Creșterea densității electrolitului din baterie

Densitatea electrolitului din baterieFiecare șofer din viața lui sa întâlnit cu o problemă asemănătoare unei baterii plantate. Unul dintre motivele pentru descărcarea bateriei este considerat o densitate scăzută a electrolitului. Mulți proprietari de mașini nu știu că puteți crește densitatea bateriei cu propriile mâini.

Baterie în mașină

Cuvântul "baterie" a venit la noi din dicționarul latin, merge ca un "magazin". În cazul nostru, bateria acumulează energie și o salvează. Pentru a activa motorul mașinii, va fi necesară o cantitate destul de mare de curent electric. Generatorul din mașină nu poate încă să formeze energie, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie luată dintr-o sursă. O astfel de sursă de energie este o baterie.

Acumulatorul este destinat nu numai să includă motor, dar și pentru menținerea funcțiilor specifice ale dispozitivelor electrice în mașină (de exemplu, alarma auto, care este saturat cu sarcină electrică de la baterie când motorul oprit). Din acest motiv, ar trebui să monitorizați cu atenție încărcarea bateriei și să nu permiteți descărcarea completă.

Electrolitele din baterie

Electrolit - un element care petrece și lasă un curent electric. Electrolitul constă din 2 elemente de bază: acid sulfuric și apă purificată. Unul dintre parametrii importanți ai electroliților este densitatea lor. Măsurați parametrii cu ajutorul unui hipermetru. Densitatea este măsurată la o temperatură plus (22-25 ° C).

Electroliți în baterieDensitatea excesivă a bateriei poate cauza rugină în electrodul pozitiv și în borcane. Cu toate acestea, densitatea scăzută a bateriei nu va da nimic bun. La temperaturi scăzute, electrolitul cu densitate redusă poate congela pur și simplu.

O baterie descărcată poate ajuta la reducerea densității electrolitului. Deci, în frig, este important să urmăriți complet încărcarea bateriei. Dar, în cazul în care, totuși, mașina nu a început, iar bateria a fost descărcată, cum să crească densitatea bateriei? În acest caz, nu este necesar să rulați la cel mai apropiat serviciu. Încărcați bateria și măriți densitatea poate fi acasă. Acest lucru va necesita instrumente specifice.

Densitatea optimă

densitate este considerat unul dintre parametrii mai semnificativi ai electrolitului. Gradul ei în procesul de operare a mașinii suferă modificări continue. Experții disting schimbarea în această caracteristică astfel - aceasta este descărcarea bateriei și perioada obișnuită de încărcare. Dacă vorbim despre o baterie nouă, coeficientul care caracterizează modificările densității electrolitului (adică de la descărcarea absolută până la sarcina absolută) este egal cu 0,15-0,16 g / cm3.

Există, în plus, un fenomen precum o modificare a parametrului menționat mai sus, care se întâmplă, de exemplu, în legătură cu evaporarea apei purificate în timpul fierbei electrolitului. Ca urmare, densitatea crește.

În acest proces, ca și în multe altele, ar trebui să existe o anumită "medie de aur", datorită caracteristicilor semnificative ale densității, durata de viață a bateriei poate scădea, iar nivelul scăzut al acestei caracteristici va fi o condiție prealabilă pentru reducerea tensiunii și a mișcării dificile de pornire a motorului.

Densitatea baterieiÎn ceea ce privește densitatea ideală, ar trebui să fie egală cu 1,30 g / cm3. Cu toate acestea, această caracteristică se caracterizează prin modificări în funcție de condițiile meteorologice și de starea bateriei. Astfel, atunci când este vorba de zonele mai reci, caz în care densitatea electrolitului poate fi în intervalul 1,24-1,28 g / cm3 și încărcate la baterie - 1,26, 1,29 și / sau 1,30 g / cm3. Pentru un climat moderat, electrolitul este de 1,20 și 1,24 g / cm3, bateria încărcată este 1,22 și 1,26 g / cm3. Și pentru zonele uscate calde sunt recomandați următorii indicatori: 1,22 și 1,24 g / cm3.

Verificarea densității

Cum să verificați densitatea bateriei? Pentru asta aveți nevoie de un hipermetru. Costul unui astfel de dispozitiv este de 100-550 ruble. Puteți să-l cumpărați în orice clădire sau centru comercial pentru automobile. În plus, veți avea nevoie de un pahar de măsurare și de o pară medicală pentru a pompa niște electroliți.

Deci, veți avea nevoie de:

  • electrolit;
  • apă purificată.

În cazul în care densitatea este foarte scăzută a bateriei (mai în detaliu, considerăm o astfel de situație, etc.), într-un astfel de caz, va fi aparatele necesare, cum ar fi un dispozitiv de umplere, un exercițiu de putere, electrosolderers și bicarbonat de sodiu. Toate fără excepție, aceste obiecte pot sta la tine acasă, iar în cazul în care ceva nu este disponibil, poți întreba prietenii tăi. Asigurați-vă că primiți mănuși de cauciuc.

Pregătirea

În timpul iernii Acumulatorul auto trebuie adus acasă și lăsat pentru o zi în interior. După această perioadă, puteți monitoriza încărcarea. Pentru a face acest lucru, curățați terminalele cu șmirghel și măsurați stocul cu un tester sau multimetru. În cazul în care bateria necesită reîncărcare, este necesară încărcarea înainte de reumplerea electrolitului.

Odată ce acumulatorul este încărcat, puteți începe măsurarea densității. Îndepărtați cu grijă fiecare capac al cutiilor. Coborâți hârtimetrul în bănci unul câte unul și colectați electrolitul până când pointerul apare. Pe scală, măsurați saturația electrolitului. Iarna este un test greu pentru o baterie, deci densitatea ar trebui să fie ușor mai mare decât în ​​sezonul de vară - aproximativ 1.30-1.31.

Creșterea densității

Metode pentru creșterea densității baterieiȘi așa, în cazul în care ați măsurat densitatea bateriei, treceți la pasul următor. În primul rând, trebuie să înțelegeți că, pentru fiecare district și sezon, densitatea variază. Densitatea electrolitului din baterie în sezonul de vară este de aproximativ 1,26-1,27. În fiecare bancă ar trebui să fie egală, este permisă o valoare maximă de 0,01.

Mai întâi, îndepărtați electrolitul din fiecare borcan cu o pară medicală. Încearcă să o faci cât de bine poți. Apoi, este necesar să umpleți un nou electrolit în volumul în care a fost dezumflat. Când băncile sunt gata, trebuie să acopere și să agită bateria.

Măsurăm din nou densitatea. În cazul în care valorile sunt toate fără excepție, repetăm ​​operația din nou până când rezultatul este satisfăcător. Apa purificată este concepută pentru a umple rămășițele recipientului după întreaga operațiune.

Nivel scăzut de densitate

Cum de a crește densitatea bateriei, dacă a scăzut sub 1,20? Este necesar să mergeți la cel mai apropiat magazin sau la un centru comercial pentru scule electrice și să achiziționați acid de baterie. Saturația acidului bateriei este de 1,84. Procedura de turnare a acidului se efectuează în același mod ca și în cazul turnării electrolitului. Asigurați-vă că purtați mănuși! În cazul în care acidul devine pe piele, vor exista arsuri chimice.

Schimbarea completă a electrolitului

Schimbarea electrolitului din baterieExistă astfel de cazuri, când densitatea este foarte scăzută (sub 1). În acest caz, este necesară înlocuirea sa absolută. În primul rând, este necesar să pompezi volumul maxim permis de acid din cutiile de conserve. După aceea, etanșați cutiile bine și înclinați bateria în lateral. Cu un burghiu de 4 mm, faceți o gaură în partea inferioară a fiecărui recipient și descărcați tot electrolitul rămas. Curățați bateria cu apă curată. Luați suflarea și sigilați găurile. Soluția de lipire are loc cu ajutorul plasticului, care poate fi preluat de la baterii vechi.

Acum puteți începe să turnați un nou electrolit, este mai bine să-l gătiți singuri. Se prepară cu acid de baterie și apă purificată. Atenție vă rog! Se diluează prin turnarea de acid în apă și nu invers. Continuați până când saturația este o valoare specifică.

Operarea de mașini în timpul iernii

Înainte de sezonul de iarnă asigurați-vă că monitorizați încărcarea bateriei și densitatea disponibilă a electrolitului. Știți deja cum să creșteți densitatea bateriei la domiciliu. În prezent, mall-urile comercializează termo-măști speciale pentru baterii, precum și pături speciale pentru spațiul mașinii. Pentru a evita problemele legate de pornirea motorului în timpul iernii, este necesar să încălziți hota. Asigurați-vă că schimbați uleiul de motor, trebuie să-și mențină fluiditatea proprie, inclusiv la temperaturi sub zero. De regulă, în timpul iernii se toarnă un ulei sintetic special (0W30, 5W40, etc.).

La temperaturi sub 20 de grade, nu trebuie să încercați să activați imediat motorul. Mai întâi, conectați lumina pentru câteva secunde pentru a permite bateriei să se "trezească". Acest lucru, desigur, va ajuta la încălzirea electrolitului și va afișa procesele chimice din baterie.

Nu este nevoie să rotiți starterul mai mult de 20 de secunde:

  • în primul rând, poate arde;
  • În al doilea rând, puteți instala bateria.

Bateria a rămas în cale

Pregătirea bateriei pentru încărcareSunt momente, atunci când bateria în drum, dar trebuie să te duci, ce să faci în acest caz? Una dintre cele mai faimoase metode este încărcarea de la o altă mașină. În două mașini, ar trebui exclusă aprinderea. Trageți mai întâi în borna pozitivă a bateriei neîncărcate, celălalt capăt - în terminalul donator. Conectați un alt fir cu o metodă similară. Porniți motorul donator și lăsați-l să lucreze la turații timp de 20 de minute. Încearcă să activezi motorul mașinii după asta.

Este posibil să nu existe cabluri pentru încărcare, sau această metodă nu va funcționa. În acest caz, fără îndoială, remorcarea mașinii (această metodă este destinată numai modificărilor cu o cutie manuală) vă va ajuta. Cablul de remorcare trebuie să fie blocat cu ambele mașini și să înceapă mișcarea. Conectați o altă treaptă de viteză și deșurubați ambreiajul. Apoi este necesar să opriți rapid ambreiajul și să apăsați pedala de accelerație. De îndată ce mașina pornește, trebuie să dați timp pentru a lucra cu motorul, astfel încât bateria să fie încărcată de la generator.

Sfaturi utile

Iubiți-vă mașina și aveți grijă de ea, fără a economisi timp și energie pentru ea.

Iată câteva detalii importante:

  • În primul rând, densitatea apei și a acizilor diferă semnificativ, din acest motiv, în timpul diluării cu apă a acidului sau a electrolitului, este necesar să se toarne acidul direct în apă;
  • în al doilea rând, manipularea bateriei ar trebui să fie extrem de precaută, nu ar trebui să fie instalată cu susul în jos, deoarece aceasta poate fi o condiție prealabilă pentru scurtcircuit;
  • în al treilea rând, în absența unei necesități acute pentru aceasta, nu se recomandă efectuarea unei modificări absolute a electrolitului, este de preferat să se limiteze electrolitul incomplet.

Trebuie să știți că durata de viață a bateriei este de 3 până la 5 ani. Odată cu apariția înghețului, achiziția unei baterii este considerată a fi importantă ca achiziția de anvelope de iarnă.

Când selectați această componentă Ar trebui luați în considerare câțiva factori importanți:

  1. Capacitatea bateriei. Depinde de tipul mașinii dvs. și de tipul de motor. În general, pentru autoturisme există o baterie cu o capacitate de 55-65 Am / h. Nu este necesar să achiziționați o sursă de curent cu o capacitate mai mare, mai ales dacă aprinderea și puterea sunt reglate corect.
  2. Densitatea electrolitului din baterieTip baterie. Există două tipuri de baterii care sunt deservite și nu sunt întreținute. În cele din urmă elemente, adăugarea de electroliți și apă purificată va fi necesară de 1-2 ori pe an. Dezavantajul este că o baterie fără întreținere nu poate fi echipată cu un mecanism obișnuit de realimentare. Prețul surselor similare de curent este mai mare decât cel al bateriilor deservite.
  3. Utilizați. În cazul în care veți merge în afara drumului, în acest caz, trebuie să luați o baterie cu o protecție ridicată, astfel încât atunci când scuturați placa să nu fie deteriorată. Pentru deplasarea temporară, se va potrivi o baterie de mașină care nu este deservită, are cea mai rapidă încărcare de la generator.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să încărcați o baterie la domiciliu: metode și dispozitiveCum să încărcați o baterie la domiciliu: metode și dispozitive
Cum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcareCum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcare
Cum să verificați funcționarea generatorului în diferite moduriCum să verificați funcționarea generatorului în diferite moduri
Cum să încărcați bateria mașinii cu un încărcătorCum să încărcați bateria mașinii cu un încărcător
Cum să încărcați bateria mașinii. Recomandări pentru utilizare și selecțieCum să încărcați bateria mașinii. Recomandări pentru utilizare și selecție
Cum să încărcați corect bateriile litiu-ionCum să încărcați corect bateriile litiu-ion
Cum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru și nu numaiCum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru și nu numai
Cum să verificați încărcarea unei baterii auto cu un multimetruCum să verificați încărcarea unei baterii auto cu un multimetru
Cum să verificați regulatorul releului de tensiune al generatoruluiCum să verificați regulatorul releului de tensiune al generatorului
Cum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetruCum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru
» » Creșterea densității electrolitului din baterie
© 2021 amigdas.com