amigdas.com

Tipuri de pește roșu și descrierea acestora

Pesti rosiiPeștele roșu este numit acum un pește de delicatețe, care este considerat a fi o familie de somon sau sturion. Are un țesut muscular roșcat sau alb-roz. Aceste pești includ următoarele specii: păstrăv, keta, sturion, somon roz. Înainte, familia de sturioni a fost socotită pentru peștele roșu: sturion, beluga, sterlet și stellate sturion. Acum, specialiștii pentru acest tip sunt considerați a fi o familie de salmonide. Somonul are carne cu un număr mic de oase, are un țesut muscular puternic, apreciază în special caviarul, care este recunoscut ca o delicatesă scumpă. Toate tipurile de pește, fără excepție, au o mare importanță în gătit.

sturion

Ele pot fi atribuite celui mai vechi tip de pește. Acest lucru este evidențiat de multe fosile. Specii de sturioni își au început viața în Cretacic - acum mai bine de 75 de milioane de ani. Această specie poate fi atribuită cel mai mare din iazurile de apă dulce.

Principalele proprietăți ale familiei

Următorii parametri de sturioni pot fi clasificați ca proprietăți:

 1. Sturionii au un corp alungit și fuziform.
 2. Partea superioară a spatelui are o linie de bug-uri - așa-numitele scuturi osoase. Există 5 bug-uri: dorsale, 2 laterale și 2 abdominale.
 3. Capul are o acoperire cu plăci osoase. Botul este alungit și în formă de lopată.
 4. În partea inferioară a capului este o gură care poate fi expusă.
 5. Există buze, dar fără dinți.
 6. Are un schelet cartilaginos.
 7. Sturgeon are o vezică înotată. Ei au, de asemenea, branhii bune și două tipuri de branhii accesorii.

Acest tip trăiește de obicei în partea de jos. Estimarea sturionilor constă din larve, moluște și viermi. Acest tip este clasificat drept apă dulce, semi-trecere sau trecere.

clasificare

Genul de sturioni este clasificat ca radiant, la forma de sturion. Acum, experții disting 4 tipuri de sturioni:

 1. Pseudoscaphirhynchus.
 2. Lopată.
 3. Sturgeon.
 4. Beluga.

sturionPestele roșu este comun în apele Azov, Negre și Caspice. În Marea Aral, trăiesc și sturioni, dar există un singur tip, care este reprezentat de un sturion.

Tipurile diferă una de cealaltă. Lopatonos și-a dobândit denumirea datorită formei neobișnuite a nasului. Reprezentanții de acest tip au ochi mici, care de fapt nu văd nimic. Dar această specie are un bun simț al atingerii. Lopatonos trăiește în corpuri de apă cu un debit mare de apă. Prin urmare, are plăci osoase nobile, care au o asemănare cu carapacea. Lopatonos are un nas alungit, cu care se orientează ușor într-un flux rapid de apă.

Pestele de lopata rosie traieste in raul Mississippi. Acestea sunt clasificate în două tipuri:

 1. Lopată obișnuită. Se întâlnește destul de des. Lungimea sa depășește 1 m.
 2. Spatulă albă. Este mult mai puțin comună. Lungimea corpului este, de asemenea, de 1 metru.

Pedigree-urile false trăiesc în râurile Amudarya și Syrdarya. Reprezentanții acestei clase de pești roșii au o dimensiune corporală mai mică, de obicei ajunge la 60 cm în lungime.

Specialiștii disting mai mult, pe lângă principalele tipuri, hibrizii. Într-un iaz pot exista un număr de subspecii de sturioni, care se pot înmulți unul de celălalt.

Reproducerea sturionului

Reprezentanții acestei familii, cu excepția sterlei, trăiesc foarte mult timp. Ei încep să dea ouă când cresc până la o anumită dimensiune. Reproducerea apare o dată în 2-3 ani. Pentru a începe ouarea, sturionii părăsesc mările în albia râului. Aici este un ikromet, după care se întorc la mare.

lopatăHrănirea larvelor în caviar are loc mult timp cu ajutorul sacului de gălbenuș. Când ouăle se deschid, atunci furajează hrana pentru animalele mici cu zooplancton. Mai mult, băiatul intră în mare, unde continuă să crească. Dacă ouăle se varsă într-un rezervor mare, atunci pot rămâne acolo timp de 2 ani. Dar după aceea încă înoată la mare.

Sturgeonul este crescut pentru o lungă perioadă de timp. De regulă, cultivarea lor are loc în pepinierele mărilor Azov, Negre sau Caspice. Recent, autoritățile au luat multe măsuri pentru a consolida protecția speciilor de sturioni în habitatul natural, dar captura de braconieri nu se oprește. În acest fel, numărul speciilor de sturioni scade brusc.

Ce înseamnă sturionul?

Peștele roșu are o carne foarte gustoasă, iar deliciosul său caviar negru este foarte important pentru gurmanzi. Sturcul este propagat în scopuri industriale în Marea Caspică. Pe ferme sunt cultivate prăjiți, iar apoi sunt eliberați în habitatul natural. Dimensiunea cotei este determinată de numărul acestor crânguri.

Sterletul este foarte important pentru cunoscătorii de alimente delicioase, dar este interzis să prindeți acest tip în rezervoarele naturale. Sterletul este cultivat pe ferme de pește. Este listată în Cartea Roșie.

Cele mai frecvente specii cultivate în corpurile de apă:

 1. Beluga.
 2. Sturionul rusesc.
 3. Sturgeon siberian.
 4. Bester.
 5. Starlet.

Recent, cultivarea sturionilor a crescut. Pe lângă scopurile industriale, râurile eliberează prăjiturile pentru a menține cantitatea de pește. Unele specii suferă de braconaj și de o situație naturală proastă.

pește somon

Ele pot fi împărțite în mai multe grupuri:

 1. Familia de Salmonidaepește alb. Aceste pești au o gură mică, falțul din spate nu ajunge la marginea ochilor. Shiga are scări mici și dinți mici.
 2. somon. Această familie de pești are dinți mari, cântare mici și o maxilară superioară mare.
 3. Grayling. Această familie are o aripă dorsală alungită, precum și o scară puternică și densă.

Printre speciile de pește de somon, somonul este considerat cel mai valoros.

Principalele caracteristici

Peștele are un trunchi alungit, comprimat lateral. Culoarea pe spate este gri-albastru, cu pete negre mici, burta este argintie. În timpul vieții sale, colorarea se poate schimba datorită locului de reședință sau altor factori. La începutul reproducerii Somonul devine mai întunecat, bărbații au o proprietate care trebuie acoperită cu divorțuri roșii. Dacă bărbatul este bătrân, aripioarele și burta sunt colorate roșii:

 1. somonCând termenul de reproducere este potrivit, pielea peștelui devine mai groasă și mai rugoasă.
 2. În timpul aruncării de pește de caviar se accentuă în mod evident subțire, din cauza capului lor ca și cum ar fi mai mare decât corpul. În această perioadă, carnea de pește este albă și fără gust.
 3. Somonul este clasat ca un pește care trece. Când există un ikromet, peștele intră în râu de la mare.
 4. O excepție este somonul Onego și Ladoga, în timp ce în timpul depunerii ouălor au pus ouă în lacuri acoperite. Aceste specii au o culoare mai închisă și un caviar mic.

Unde trăiesc somonul?

Somonul trăiește numai în Europa. Cel mai recent au fost în Siberia și Turkestan, dar acum nu pot fi găsiți acolo. Acestea au câteva habitate cheie:

 1. Marea Baltică.
 2. Marea Albă.
 3. Marea Germană.
 4. Toate râurile care curg în mările reprezentate.

Reproducerea somonului

Răsunetul de somon se produce în principal în vară, când peștele pătrunde în iazuri și se ridică peste ele. În acest sens, acesta depășește distanțele foarte lungi.

Peștele este spălat pe șanțuri mici cu un curent timpuriu, în care există o mulțime de nisip grosier. De regulă, somonul folosește ouă într-un spațiu ales pe an după an. Cu cât vârsta bărbatului este mai mare, cu atât mai mare se intră în apă. Înapoi pește merge în noiembrie sau octombrie.

somonDacă somonul trăiește în regiunea de nord, atunci hibernează în apă dulce, se întoarce numai în primăvară. Somonul obosit și mai subțire se rostogolește din nou în mare. Caviarul de somon are o dimensiune mare, dar în cantitate este mai mic decât în ​​alte specii. Cu cat este mai mare somonul, cu atat mai mult caviar si mai mult in numar.

Dezvoltarea ouălor are loc într-un ritm lent și depinde de cât de cald este apa. Dupa depunerea ouale, puiul incepe sa apara dupa 65-120 de zile. După aceea, continuă să înoate timp de 30 de zile cu o vezică nedezvoltată. Prăjiturile au un cap mare și un mic corp, mâncarea lor constă din indivizi inferiori sau zooplancton.

Somon cartofi:

 1. Fry se află în apele de apă ale râurilor până la 3 ani. După ce cresc, se găsesc în mare, unde se dezvoltă.
 2. Înainte de a trimite la mare, cea mai tânără generație de somon rămâne câteva zile la gura râului. Acolo se prăvălesc în jamburi mari.
 3. La vârsta de 2 sau 3 ani, femelele și masculii se pot multiplica. După revenirea peștelui în mare, are loc creșterea acestuia. Câteva luni mai târziu, somonul se întoarce la râu pentru a da naștere.

Aceasta completează ciclul de dezvoltare a acestora. Apoi, totul se întâmplă într-un cerc de la an la an.

Utilizarea peștelui roșu în gătit

Rețete de pește roșuRoșii de pește roșii au fost numiți sturioni. Și acum somonul sunt numiți și pește roșu, deoarece carnea lor are o nuanță de culoare închisă.

În sistematizarea culinară sunt prezente următoarele specii de pești:

 1. Sturgeon, care trăiește în Marea Neagră și Caspică.
 2. Păstrăv, somon roz, somon și chum.
 3. Acestea includ pești precum coho somon, nelma, taimen și pește alb.

Pestele rosu are o mare valoare nu numai din cauza carnii delicioase și apetisante, ci și a caviarului. Pestii rosii au un continut ridicat de riboflavine si minerale. Conține în cantități mari iod, fosfor, fluor, calciu și alte vitamine.

Un număr mare de feluri de mâncare sunt preparate din pește roșu:

 1. Sandvișuri cu caviar.
 2. Piept cu somon.
 3. Păstrăvul păstrat.
 4. Chum cu sparanghel.

Există un număr mare de rețete. Medicii recomandă să mănânci pește roșu în fiecare zi. Somonul este pește foarte util, pentru o săptămână trebuie să mănânci 300 de grame de pește roșu. Este de dorit să-l utilizați în formă gătită sau prăjită. Nu este recomandat să se mănânce pește roșu la femeile însărcinate, care alăptează și persoanele cu greutate în exces.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitateRoz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitate
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
Nerka: ce este acest pește și care este utilizarea luiNerka: ce este acest pește și care este utilizarea lui
Descrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegateDescrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegate
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Somon de pește în Rusia: râu sau mare?Somon de pește în Rusia: râu sau mare?
» » Tipuri de pește roșu și descrierea acestora
© 2021 amigdas.com