amigdas.com

Prepararea uleiului din cătină: rețete la domiciliu

Cum să faci ulei de cătină de acasă la domiciliuBoabele de cătină de mare sunt de mare valoare, deoarece conțin o serie de vitamine și oligoelemente. Utilizarea a aproximativ o sută de grame de fructe de padure de mătase pe zi acoperă nevoia umană pentru un set de bază de vitamine și microelemente, inclusiv efectul curativ al substanțelor rare și foarte valoroase. Despre ei va fi spus mai târziu.

Metode de obținere a uleiului din cătină

  • Metode de extragere a fructelor de cătină acasă.
  • Mai mult decât unic.

Opțiuni pentru extragerea uleiului de cătină

Procesul de gătit ulei de cătinăExistă mai multe metode de obținere a uleiului de cătină de casă acasă. Toți au un anumit timp. Dar aproape toate produsele realizate manual (manual) sunt evaluate mai mult decât mașinile făcute, după cum se spune, "fără suflet". Există un avantaj al uleiului produs la domiciliu înainte de a fi fabricat în fabrică - calitate garantată. În acest caz, principalele condiții sunt fabricarea, depozitarea și utilizarea corectă a produsului.

Alegeți numai fructe coapte, intacte, spălați-l, uscați-l. De la fructe pure la mașină sau manual, stoarcem sucul. Este necesar ca extractul de concentrat de boabe să fie extras dintr-o masă solidă. Din calcul: pentru 500-700 de grame de fructe presate se iau aproximativ 500 de mililitri de cea mai înaltă calitate a uleiului din floarea-soarelui sau măslinele care nu au fost rafinate. În formă nerafinată și prima presare în ea, toate substanțele utile pentru oameni sunt păstrate.

În catelul de mare sunt solubili în vitaminele și mineralele grase. În termen de o săptămână, trec de la masa de fructe de padure stoarse la baza de ulei. Vasele pentru extracție trebuie să fie neoxidante, din sticlă sau emailate, iar procesul de desen ar trebui să aibă loc într-o cameră întunecată. Apoi, masa de ulei este filtrată. Pentru a produce un produs cu un conținut mare de substanțe nutritive, puteți face o repetare - din nou, se toarnă fructele de padure presate cu materiile prime gata făcute.

O altă metodă de obținere a unui produs valoros la domiciliu este extract de boabe uscate și măcinate. Pentru aceasta, ele sunt uscate într-un cuptor, măcinate și turnate cu ulei cald. În decurs de 7-9 zile, masa este infuzată într-o cameră întunecată. Apoi este filtrat. Pentru a obține un ulei curat, fără ulei, este necesar să se lase substratul să se depună timp de aproximativ două zile. Scurgeți uleiul finit din sedimentul care a căzut în fund. Pentru o concentrație mai mare de substanțe, ca și în metoda anterioară, puteți totuși să toargeți din nou extracte de boabe și să efectuați acțiuni într-un mod similar.

Din suc, de asemenea, să primească ulei, dar de calitate superioară. Containerul cu sucul de cătină este așezat într-o încăpere întunecată timp de 24 de ore. Uleiul format pe suprafață este îndepărtat cu grijă într-o tavă curată din sticlă întunecată sau ceramică. În această variantă de realizare, o cantitate mică de produs finit conține cantitatea maximă de substanțe extractive utile.

Materialele prime mai ușoare sunt obținute din semințele de cătină. Procesul de producție la domiciliu este mai lung. Din boabele uscate se selectează toate semințele și se mănâncă. Masa rezultată ele sunt crescute cu ulei 1 la 3. Containerul este plasat într-o încăpere întunecată pentru extracție. Acest proces este lung, aproximativ trei luni. După expirarea termenului, uleiul gata preparat din catelul de mare se conectează ușor cu sedimentul format.

Ulei de cătină de mare este un extract din toate elementele bioactive găsite în boabe și semințe. Se vindecă pielea afectata, scade colesterolul rău, curăță și întărește vasele de sânge, inima, este folosit ca un agent anticancer, datorită calităților antioxidante. Folosit pentru tratamentul și prevenirea bolilor de stomac, intestine, nas, gat, piele, pentru a îmbunătăți vederii ca imunomodulatori.

Aplicarea uleiului din cătină în medicina populară

  • Tratamentul bolilor
  • Aplicație cosmetică

Proprietățile uleiului oleaginoaseCatelul de mare este cunoscut pentru calitățile sale medicinale din cele mai vechi timpuri.

Fructele folosite pentru tratamentul rănilor. Ele au proprietăți antimicrobiene. Au fost mâncați pentru a restabili forța și a umple corpul cu vitamine. În uleiul de cătină, toate microelementele utile sunt concentrate, care sunt prezente în planta însăși și fructele sale și au proprietăți de vindecare.

În medicina populară, uleiul de cătină a fost utilizat cu succes pentru a trata o serie de boli. Spre deosebire de substanțele chimice medicale, tratamentul cu acesta nu are un efect secundar nociv asupra organismului, cu excepția anumitor contraindicații. De exemplu, nu puteți accepta: prezența calculi biliari, datorită riscului de blocare a canalelor și probleme de sănătate legate, boli pancreatice, sau sunt alergic la caroten, Nu îngropați în ochi (risc de arsuri). În orice caz, este necesară o consultare preliminară cu un specialist competent.

Tratamentul sinuzitei - o rețetă

Una dintre variantele de aplicare este înlocuirea în nas a turundochekului impregnat, de patru ori pe zi. Acest lucru se poate face cu raceli si, de asemenea, picura doua picaturi pe zi in nas de trei ori pe zi.

În 100 ml. apa este diluată cu 15 ml. Acest tip de soluție este impregnat cu un tampon și lubrifiat de gât în ​​fiecare oră sau ca o clătire la fiecare 30 de minute. La diferite boli ale nazofaringelului este necesar să se facă inhalări nu mai puțin de 10 minute într-o oră sau unu și jumătate.

Ulei din cătină pentru tratarea bolilor stomacului

Se administrează de trei ori pe zi pentru 15-20 ml. Cu 30 de minute înainte de mese timp de 30 de zile cu ulcere, gastroduodenită, anterior consultată de medic. Aceeași schemă se recomandă recepția ulei de cătină pentru a preveni formarea depunerilor dăunătoare în vasele de sânge, tromb, care este un program de prevenire timpurie a aterosclerozei, infarct miocardic si accident vascular cerebral. De asemenea, pentru a consolida sistemul imunitar in timpul epidemiilor de gripa si alte boli virale, procese inflamatorii la constante, lipsa de vitamine pentru a spori elasticitatea vaselor de sânge și, pentru funcția hepatică normală și prevenirea diabetului. Pentru a preveni neoplasmele, este extrem de important să țineți cont de proprietățile sale antioxidante.

Dacă se produce o deteriorare a vederii, 20 ml. De 5-6 ori pe zi de tratament de aproximativ o lună. În plus față de tratamentul cu ulei, puteți prepara și bea ceai de cătină, în care există și mai mulți nutrienți. O colecție de materii prime trebuie efectuată în iunie.

Aplicare externă

Cum se aplică un ulei pulverulentUtilizat sub formă de comprese și bandaje pentru tratarea diferitelor leziuni ale pielii: arsuri, ulcere reci, non-vindecare, postoperatorii.

Pentru scopuri cosmetice se utilizează în combinație cu alte produse care nu favorizează pielea sau se adaugă în cantități mici la crema achiziționată la magazin. În formă pură, uleiul nu poate fi aplicat pe pielea feței, deoarece conține o mulțime de caroten (colorare profundă a pielii) și din cauza acțiunii de ardere. Acest lucru se datorează culorii portocalii luminoase a remedierii.

Ulei de cătină pentru hidratarea și întinerirea pielii

Rețetă: se amestecă și se amestecă: 20 ml. ulei de cătină, 20 ml. suc de struguri, gălbenuș de ouă de pui. Aplicați un amestec hrănitoare pe zonele de piele cu probleme, față. Spălați după 15-25 de minute, în funcție de starea pielii.

Pentru a hrăni întărirea părului hidratant - baza de prescripție medicală

Se prepară un amestec de 30 mililitri de suc de lămâie, 30 ml. ulei de cătină, un gălbenuș bătut, 20 gr. flori de miere și timp de 20 de minute este aplicat pe piele. Clătiți ușor cu apă caldă.

Faceți un decoct de la rădăcinile de brusture (brusture): 50 de grame de rădăcini la 300 ml. se fierbe apa la foc mic timp de 20 de minute. Se adaugă 60 ml în bulion. ulei, amestecați bine și frecati în scalp până la spălare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se spală uleiul de motor din haineCum se spală uleiul de motor din haine
Ulei de in pentru prelucrarea lemnului: unde să cumpere și tehnica de impregnareUlei de in pentru prelucrarea lemnului: unde să cumpere și tehnica de impregnare
Uleiul hidrofil pentru spălare și eficacitatea acestuia în îngrijirea facialăUleiul hidrofil pentru spălare și eficacitatea acestuia în îngrijirea facială
Secretele de catina fragile, alder, frangula alnusSecretele de catina fragile, alder, frangula alnus
Utilizarea uleiul de primăvară de seară, cum să luațiUtilizarea uleiul de primăvară de seară, cum să luați
Cultivarea și utilizarea cătină-de-mareCultivarea și utilizarea cătină-de-mare
Reguli de selectare a uleiului pentru compresorul pistonului de aerReguli de selectare a uleiului pentru compresorul pistonului de aer
Ulei de camfor din riduri pe față și feedback privind utilizarea acestuiaUlei de camfor din riduri pe față și feedback privind utilizarea acestuia
Ulei hidrofilic pentru față: ne pregătimUlei hidrofilic pentru față: ne pregătim
Catelusul cu zahăr pentru iarnă fără gătit - rețete de gătitCatelusul cu zahăr pentru iarnă fără gătit - rețete de gătit
» » Prepararea uleiului din cătină: rețete la domiciliu
© 2021 amigdas.com