amigdas.com

Compoziția furajelor mixte de origine și achiziționate pentru porci și purcei

Furaj pentru porciPentru a obține o greutate decentă în vrac a porcului nu mai trebuie să așteptați un an sau mai mult. Un animal de 100-170 kg creste in doar 6-7 luni. Acest rezultat este obținut prin alimentația adecvată cu furaje combinate pentru porci. Deoarece producătorii autohtoni și străini oferă diferite opțiuni, pentru a alege costurile optime și fără costuri suplimentare, este necesar să se studieze compoziția furajelor mixte și scopul acestora cât mai mult posibil.

specie

Mai întâi, furajele combinate pentru porci și purcei sunt combinate corect selectate set de îngrășăminte, furaje și aditivi, care sunt proiectate pentru a oferi animalului toate substanțele și elementele necesare. Unul dintre principalele motive pentru utilizarea furajelor mixte este funcția sa de a crește câștigul zilnic în greutate al porcilor și de a crește imunitatea.

În funcție de compoziția hranei pentru porci, experții le împart în:

 • Compoziția furajelor mixte de origine și achiziționate pentru porci și purceidur - diverse legume, tărâțe și fân;
 • proteine ​​- mese, diferite tipuri de făină, leguminoase;
 • amestec de deșeuri - carne și deșeuri de lapte;
 • energie - culturi diferite.

Un concentrat complet

Furajele mixte trebuie să combine raportul necesar între toate tipurile de hrană. Până în prezent, pentru porcine sunt produse două tipuri de amestec: concentrat și greutate totală. Complet terminat - este plin. Pentru a alimenta animalul suplimentar atunci când îl folosiți nu este necesar.

Concentrați este aditiv furajer și se aplică numai în cazul unui deficit de substanțe pentru creștere în greutate și creștere. Pentru a controla complet producția ambelor tipuri, au fost introduse normele standardului de stat. În conformitate cu GOST R 52255-2004 pentru furaje și GOST R 51550 2000 concentrat și aditivi pentru porci sunt produse pentru concentrat.

Componente nutritive echivalente, se întâmplă, sunt înlocuite, astfel încât abateri minore de la normă sunt încă permise. Acest lucru se întâmplă atunci când compania de producție nu găsește componenta potrivită, înlocuind-o cu o altă componentă identică în conținutul nutrițional. Înlocuirea, în acest caz, se face din calculul de 1: 1, numai astfel încât valoarea nutritivă a produsului este păstrată. De exemplu, puteți înlocui porumb cu grâu, făină de soia - floarea-soarelui și făină de pește - carne. În consecință, puteți schimba și în ordine inversă.

Există cazuri când furajele standard sunt fabricate în conformitate cu rețeta, care conține o compoziție temporară a componentelor. Acest lucru indică faptul că o serie de ingrediente s-au încheiat în producție și nu au fost găsite înlocuiri pentru ele. Astfel de alimente este recunoscută ca fiind inferioară, deoarece nu are caracteristicile de calitate necesare. De aceea, atunci când cumpărați un pachet de furaje combinate, se recomandă o examinare atentă pentru prezența marcajului adecvat. Din moment ce vânzarea de furaje de înaltă calitate este sarcina principală orice producător, compozițiile cu o compoziție temporară pot fi văzute extrem de rar. Orice întreprindere are grijă de livrarea cantității necesare de materii prime pentru menținerea calității unui produs și a propriei reputații.

Alimentați în granule

Compoziția furajelor mixte interne pentru porci și purceiFurajele hrănite sunt destul de populare cu fermierii recent și se recomandă pe piețele agricole. Acest tip de hrană este preferat de crescătorii de porci experimentați, care, dintr-un anumit motiv, și-au abandonat producția de hrană proprie. Un astfel de substrat este cel mai acceptabil pentru animale, pe lângă faptul că este potrivit pentru hrănirea porcilor de la naștere până la moarte prematură.

Compoziția furajelor mixte în conformitate cu GOST

Producția oricărui amestec sau a furajelor combinate la uzină se realizează exclusiv în conformitate cu standardul de stat. Atunci când situațiile neprevăzute nu permit să corespundă normei oficiale, producătorul este forțat să schimbe ușor compoziția, în timp ce indicatorii de calitate ar trebui să fie păstrați. Astfel, agricultorul, atunci când cumpără, primește în locul produsului materiale suficient de scumpe Compoziția analogilor mai ieftini, cel mai adesea la același preț.

Conform GOST, compoziția hranei pentru porci și purcei ar trebui să includă 6-12 componente. În plus față de aceste componente, există un număr de aditivi pe care unitatea de producție le poate adăuga la discreția sa.

O rație completă pentru porci (compoziția pastei):

 • Hrană pentru purceiovăz - 26%;
 • orz - 27%;
 • carne și oase - 16%;
 • floarea soarelui - 9%;
 • creta furajeră - 2%;
 • făină de alfalfa - 18%;
 • PK-57-3-89 - 1%;
 • sare de masă - 1%.

Indicatorii de calitate ai acestor furaje mixte vor fi după cum urmează:

 • unități de furaje în 1 kg - 1,07;
 • energia de schimb - 11,83MJ / kg;
 • Proteină brută - 198 g;
 • lizină - 9 g;
 • fibra brută - 80 g;
 • metionina și cistina - 5,2 g;
 • fosfor 8 g;
 • calciu - 10 g;
 • grăsime brută 58 g.

În producția unui analog, compoziția furajelor mixte va fi ușor modificată, însă calitatea ingredientelor va fi aceeași. Raportul dintre componente poate varia de asemenea. Acest lucru se face din același motiv - conservarea caracteristicilor nutriționale ale produsului. Prin eliberarea furajelor în conformitate cu rețeta modificată, planta, totuși, respectă standardele GOST. Consumul atât al originalului, cât și al acestuia analogic trebuie să fie indicat de producător pe ambalaj.

Este important să știm că GOST implică anumite caracteristici ale diferitelor tipuri de feed-uri:

 • Compoziție minerală. Pe ambalaj trebuie să fie o listă și o doză de potasiu, fosfor, sodiu și calciu.
 • valoarea alimentară. Implică menținerea tabelului de calcul atunci când se utilizează diferite ingrediente.
 • Dimensiunea măcinării. Producătorul poate produce furaje mixte cu trei tipuri de măcinare: de la mari (pentru porci adulți) la mici (pentru rasele mici și porcine). Ca regulă, crescătorii de porci preferă o măcinare medie drept cea mai bună opțiune.
 • Diametrul granulelor hrana pentru animale (în cazul în care este granulată). Pentru purceii care tocmai s-au mutat departe de mama, expertii recomanda un diametru de maximum 8 mm, pentru mai mulți adulți - până la 10 mm.

Dozajul produsului

Furaje combinate pentru purceiRata zilnică, lunară și anuală a hranei pentru animale ar trebui să conducă la rezultatul dorit. Tinerii agricultori, de regulă, folosesc tabele speciale pentru calculul corect al dozei. Porumbeii experimentați cunosc dozajul zilnic al unui os de mase, pe care îl folosesc. Un anumit tip de produs, de regulă, porcul este hrănit toată viața lui. Producătorii cei mai cunoscuți de furaje mixte sunt TM "Provimi" al fabricii americane și LLC "Union of Allied Food" al companiei de comerț intern.

Nu este atât de dificil să se determine rata zilnică a furajelor mixte. Un adult ar trebui să consume 2-4 kg pe zi. Sacrificiile de lactație se hrănesc cu puțin mai mult - 5-6 kg pe zi. Purceii care tocmai au fost înțărcați de la mama lor, mănâncă de la 50 la 200 de grame. Mai mulți purcei adulți cu vârsta cuprinsă între 1 și 1,5 luni au avut 1-2 kg pe 1 specimen. Este ușor să calculați rata anuală a consumului de alimente. De regulă, în timpul calculelor, se ia în considerare valoarea nutritivă a produsului, sexul porcului, greutatea reală și tipul de hrană.

Alimentarea la domiciliu

Furaj pentru porciPentru a obține greutatea și structura optimă a produsului din carne la ieșire, fermierul de porci experimentat trebuie să hrănească furajele cu alimente în fiecare zi. Înainte de specialist există o alegere - un produs achiziționat sau pregătit la domiciliu. Rentabilitatea hranei pentru animale se bazează pe întrebarea financiară și pe căutarea ingredientelor de cantitate și calitate necesare.

Dacă este posibil să obțineți ingredientele într-un preț acceptabil, desigur, produsul de origine va fi mai profitabil. Principalul avantaj al unui astfel de produs înainte de cumpărare este compoziția sa. Specialistul știe ce componente sunt prezente în produsele alimentare și a asigurat calitatea și performanța lor, și după cum sa menționat deja, alimentarea de plante pot conține analogi numai ieftine.

Dacă a fost luată o decizie hrăniți pe cont propriu, atunci baza este recomandată pentru a lua cereale. Toate componentele trebuie să fie bine zdrobite în starea necesară.

Este important să alegeți coerența potrivită a viitoarei mashuri:

 • compoziția uscată presupune un conținut de umiditate de cel mult 14%;
 • compoziția uscată friabilă are un raport de greutate uscată la apă de 1: 0,5;
 • friabil umed are un raport de greutate uscată la apă 1: 1;
 • compoziție asemănătoare cu pasta groasă - raportul substanță uscată cu apă 1: 1,5;
 • pulpa lichida - raportul dintre masa uscata si apa este 1: 2;
 • Supa groasă - raportul dintre masa uscată și apă este de 1: 2,5;
 • supa lichida - raportul dintre masa uscata si apa este de 1: 3.

Unul sau altul este alimentat la un purcel, în funcție de vârsta lui. Pentru a maximiza beneficiile amestecurilor realizate la domiciliu, este de dorit să se introducă suplimentar complexe vitamin-minerale, cum ar fi premixurile, în dieta porcului. Este de remarcat faptul că în abur sau gătit grâu la gătit scrise de mână Nu este recomandat, deoarece cu tratamentul termic suplimentar aproape toate proprietățile utile dispare.

Alimente pentru cei mai tineri

Dacă vom compara hrana pentru adulți și hrana pentru copii, nu va fi mult diferită. Ingredientele pot fi absolut identice și poate fi o modificare minoră la discreția porcului. Procentajul componentelor din compoziția totală a produsului variază în funcție de vârsta animalului și de dinamica câștigului în greutate. Este de remarcat având în vedere faptul că excomunicat de la porcii de scroafe trebuie hrănite cu amestecuri de fin măcinat sau consistență sfărâmicioasă umed de terci gros.

În această structură, alimentele sunt absorbite cel mai rapid de organismul tânăr. Tinerii sunt dăunători pentru a mânca alimente reci, deci experții recomandă încălzirea acestuia la aproximativ 35-40 grade Celsius.

Cea mai simplă rețetă combinată de furaje pentru purcei include ingrediente simple care sunt ușor de obținut în orice punct de vânzare:

 • Crupa ca ingredient principal - 1 kg. Ovaz, porumb, grâu adecvat sau un amestec din aceste crupe;
 • drojdie de nutreț - 100 g;
 • furaje grase - 40-50 g;
 • sare - 5 g;
 • creta - 15 g.

Pentru a prepara un astfel de amestec, este mai întâi necesar să se macină cerealele, apoi se adaugă toate componentele rămase în masa uscată zdrobită, de asemenea, zdrobită bine. Apoi amestecați bine masa rezultată. Imediat înainte de a vă servi la discreția porcului, puteți completa hrană cu pâine, mazăre sau cartofi fierți.

Furaje combinate pentru adulți

Preparate pentru sacrificare porcii pot și ar trebui să fie hrăniți cu amestecuri pe bază de cereale, dar măcinarea grosieră. Animalele pe care fermierul le reproduc în continuare trebuie hrănite cu furaje medii, de asemenea din cereale. Coerența, potrivit pentru adulți animale - lichid muschi. Nu este posibil să pregătiți o porție pentru porci adulți pe cont propriu, va fi mult mai dificil să găsiți ingredientele necesare.

ingrediente:

 • ovăz - 300 g;
 • orz - 400 g;
 • carne și oase - 120 g;
 • făină de alfalfa - 160 g;
 • floarea soarelui - 80 g;
 • sare - 10 g;
 • creta - 20 g.

Pregătirea hranei pentru animale nu este diferită de cea pentru gătit pentru copii, cu excepția măcinării, în acest caz consistența trebuie să fie medie sau grosieră. Apoi, restul de ingrediente sunt adăugate la amestec, dacă este necesar, de asemenea, măcinat, bine amestecat. Dacă doriți, adăugați o componentă premix. Pentru 1 kg de produs principal există un consum de 80-100 g de aditiv. Acest amestec poate hrăni animale pe tot parcursul anului și, dacă este necesar, poate face furaje mixte granulate. În cazul în care dinamica greutății nu este satisfăcută porc, puteți adăuga cartofi fierți la amestec. Este important să se înțeleagă că greutatea animalului trebuie să se dezvolte treptat și să "mănânce" 50 kg timp de o lună este nerealistă și dăunătoare pentru starea porcului.

Alegerea compoziției, a metodei de preparare sau a mărcii achiziționate de furaje mixte depinde doar de porc. Dacă urmați recomandările fermierilor experimentați și veți hrăni suficient de cobai, în șase luni veți putea obține rezultate bune ale muncii lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Metode de fabricare a furajelor mixte pentru puii de mânăMetode de fabricare a furajelor mixte pentru puii de mână
Furaje pentru iepuri: cum să gătești cu propriile tale mâiniFuraje pentru iepuri: cum să gătești cu propriile tale mâini
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
Porcine: descriere și fotografiiPorcine: descriere și fotografii
Furaje pentru prepelițe: cele mai bune rețete cu mâinile lorFuraje pentru prepelițe: cele mai bune rețete cu mâinile lor
Furaje pentru iepuri cu mâinile lor: cum să gătescFuraje pentru iepuri cu mâinile lor: cum să gătesc
Creșterea porcului, producția de porc la domiciliuCreșterea porcului, producția de porc la domiciliu
Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)
Compoziția și prepararea furajelor pentru găiniCompoziția și prepararea furajelor pentru găini
Compoziția furajelor mixte pentru porci și purceiCompoziția furajelor mixte pentru porci și purcei
» » Compoziția furajelor mixte de origine și achiziționate pentru porci și purcei
© 2021 amigdas.com