amigdas.com

Pisici și pisici persane: o descriere a rasei și regulile de păstrare

Pisici și pisici persaneStropitoarele pătrunse ale pisicilor persane pot fi recunoscute, poate, de toată lumea.

Aceste minunate creații sunt cucerite nu numai de un aspect extrem de serios, ci și de o haină lungă și frumoasă.

În oriental cald și nehotărât, ei dau proprietarilor lor mângâiere și o mulțime de emoții pozitive.

Istoricul originii

Istoria pisicilor persaneIstoria pisicilor persane a început în cele mai vechi timpuri. În Est, există o legendă că aceste creaturi pufoase sunt create cu ajutorul magiei din lumina stelelor, buclele de fum și un scânteie de scântei.

Legenda frumoasă corespunde perfect imaginii lor. Dar adevărata poveste de origine va rămâne un mister al timpurilor străvechi.

Și aici, mai departe răspândirea persanilor în întreaga lume este complet urmărită și, prin urmare, mai prozaică. Primii reprezentanți ai rasei au sosit în Italia în 1620 cu ajutorul lui Pietro della Vella, călător și scriitor. Câțiva ani mai târziu au apărut în Franța, unde au fost aduși de Nicola Claude de Farbi de Peires din Angora turcă. Pisicile au îndreptat imediat inima Cardinalului de Richelieu, prin care, în cele din urmă, au câștigat o mare popularitate cu aristocrația franceză.

Pe măsură ce aceste creaturi fabuloase au venit în Franța din Angora, s-au numit Angora. În timp ce reprezentanții rasei care trăia în Italia erau numiți persani. Această discrepanță a dus la faptul că, după intrarea în Marea Britanie, nu numai numele, ci și activitatea de reproducere cu fiecare varietate a devenit diferită. Ca rezultat, au existat două ramuri diferite ale rasei, care au rămas aceleași nume - Persană și Angora.

În 1887 rasa a fost înregistrată oficial. Sa intamplat in aceeasi Marea Britanie, unde activitatea de selectie sa desfasurat in mod activ. Dar cele două ramuri nu s-au oprit aici. La sfârșitul secolului al XIX-lea, pisicile erau în America, unde nu mai erau mai puțin populare. Dar americanii au abordat creativ rasa, schimbând unele dintre standardele ei în felul lor. Ca urmare, principalele trăsături distinctive au dobândit o anumită exagerare: corpul a devenit masiv, nasul mai scurt. Un ochi mai plat și ochi mai largi au completat imaginea.

Modificări similare au dus la apariția unor probleme de sănătate. Pisicile le-au stricat musca, a devenit dificil pentru ei să respire. Veterinarii nu au aprobat astfel de modificări, dar totuși tipul de rasă americană sa răspândit în SUA și a devenit mai popular decât predecesorii britanici. Cu toate acestea, munca de selecție nu a fost terminată și până în prezent, prin urmare, persii pot dobândi în cele din urmă unele caracteristici noi.

De asemenea, pisicile și pisicile persane participă activ la creșterea și dezvoltarea altor rase. De exemplu, foarte des sunt utilizate pentru a mări grosimea stratului de lână sau pentru a întări caracteristicile estice. Prin urmare, persii sunt într-o anumită măsură prezenți în multe rase moderne.

Aspect și caracter

Aspectul pisicilor persaneFrunza de expresie a botului și a nasului este primul lucru care vine în minte atunci când menționăm pisicile persane. Dar standardele oficiale ale rasei nu se limitează la aceste două caracteristici distinctive.

Acestea includ următoarele caracteristici:

 • corp bine construit, cu schelet puternic și mușchi dezvoltați;
 • mărimea este medie, greutatea poate ajunge la 7 kg la pisici și la 5 kg la pisici;
 • un cap mare, cu un craniu plat, pometi largi si o barbie, un mic nas plat;
 • gât puternic puternic;
 • cu ochi rotunzi mari, distanțați, culoarea cărora depinde de culoarea animalului: cele verzi se aplică culorii complexe, cele galbene la cele simple, dar mai des sunt cele albastre care sunt posibile cu orice culoare a stratului;
 • la un corp puternic sunt atașate labe nu mai puțin puternice, o spate dreaptă și nu prea lungă, dar coadă foarte pufos;
 • lână moale, groasă, matasoasă, dreaptă și lungă, în jurul gâtului un guler magnific.

Numărul de culori este atât de mare încât este posibil să vă pierdeți într-o astfel de varietate. Persii pot fi negri, de aur, albastru, broasca testoasa, tigru si multe altele. Cu toate acestea, lucrările de selecție în această direcție sunt încă în desfășurare, astfel încât în ​​viitor se poate aștepta apariția de noi nuanțe.

Caracteristicile caracterului

Caracteristicile personajelor pisicilor persaneÎntr-o vreme, persanii aveau o reputație de animale nesportive și uneori agresive. Motivele pentru această faime nu sunt clare, deoarece o astfel de descriere a personajului este foarte departe de adevăr. Perșienii sunt independenți, acesta este un fapt, dar ei sunt păstrați în cadrul regulilor stabilite în familia gazdă. Adevărat, aceștia așteaptă aceeași respectare din partea tuturor locuitorilor locuinței. Dacă se dovedește că regulile pentru toate sunt diferite, atunci animalul poate chiar să câștige depresie. Deși se va termina repede.

Ele nu sunt specifice ranchului, astfel încât să nu puteți aștepta pentru adidași răzuiți răzuiți. Pisicile persane, în general, sunt foarte politicoase și prietenoase. Datorită inteligenței și ingeniozității lor, ei învață foarte repede toate trucurile vieții pisicilor la domiciliu. Obișnuința de a merge în tavă și de a folosi un tampon de zgâriere este, de obicei, ușor de achiziționat chiar și de pisicile persane mici.

Un alt plus al acestei rase este comunicarea delicată. Persanii au o voce liniștită, plăcută și temperament flegmatic, așa că este neobișnuit ca ei să facă țipete tare în încercarea de a atrage atenția. Chiar și în curte pentru sexul opus, aceste fuzzy aristocratice se comportă exclusiv din punct de vedere cultural.

În general, persanii sunt foarte calmi, chiar și instinctul de vânătoare din ele nu se aprinde atunci când vedeți un șoarece care rulează. Însă, în caz de pericol, ei se pot ridica din punct de vedere calitativ. Atacând persanul - o vedere rară, dar impresionantă. Iar când lupta sa terminat, pisica va merge calm la canapeaua moale preferată, înainte ca ochii săi să se întoarcă într-o flegmatică atentă.

Întreținere și îngrijire

Menținerea pisicilor persane și îngrijirea lorÎn ciuda naturii flegmatice, persii sunt niște creaturi curioase. Prin urmare, de la ei, ca și în cazul copiilor mici, trebuie să ascundeți tot ce poate fi periculos: droguri, curățători, cuie, ace și jucării mici.

În cazul în care casa este decorată cu un pom de Crăciun, atunci nu ar trebui să fie țâțe sau "ploaie", deoarece animalele de companie sunt neapărat interesate de ei și vor încerca să mănânce. Și acest lucru este extrem de periculos.

Pe ferestre trebuie să instalați plase puternice pentru țânțari. Mașina de spălat și mașina de spălat vase trebuie verificate înainte de a porni pentru prezența bruscă a unei pisici în ele. În timpul gătitului, animalul este în general mai bine ținut departe de bucătărie, deoarece nu poate răsturna o tavă cu apă clocotită. În general, trebuie să vă protejați animalul de companie de orice poate fi potențial periculos pentru o pisică.

Persii sunt destul de exigenți și îngrijitori. În primul rând, aceasta se referă la lână. Lung și gros, poate să arate doar șic cu executarea regulată a procedurilor necesare.

 1. comb-out. Ar trebui să fie făcut cel puțin de două ori pe săptămână, iar în timpul molotării este de dorit să faceți acest lucru zilnic. În caz contrar, lâna va fi împrăștiată peste tot în apartament, iar animalul de companie va fi blocat în articulații, care nu pot fi pieptănate în nici un fel. Pentru pieptene, trebuie să achiziționați mai multe perii de pisică de calitate, în diferite dimensiuni și forme. Nu luați un instrument din plastic ieftin, va face mai rău numai prin electrizarea și încurcarea lânii. Este mai bine să petreceți o singură dată pe perii bune, care vor dura mai mulți ani.
 2. baie. Foarte nemilos de pisici, dar procedura necesară. Lana lunga are proprietatea de a colecta murdarie pe sine, inclusiv obtinerea murdar dupa cataratul animalelor la toaleta. Prin urmare, este necesar să spălați perșii destul de des. După scăldarea pisicii, trebuie să vă udați cu un prosop și apoi trebuie să o pieptești până când lâna se usucă.
 3. Utilizarea produselor cosmetice pentru lână. Aceasta nu este o chestiune obligatorie, dar foarte ușoară. Diferite spray-uri și balsamuri pentru lână vor face pieptene procedura mult mai simplă și plăcută atât pentru proprietari, cât și pentru pisici persani.
 4. Tăiați ghearele. De obicei, pisicile folosesc cu succes pisoii. Dar uneori ghearele cresc excesiv, iar apoi trebuie să fie tăiate. În același timp, numai vârful este tăiat, deoarece vasele de sânge merg mai departe. Daunele lor sunt foarte dureroase și pline de infecție, așa că trebuie să vă tăiați ușor ghearele.
 5. Examinarea periodică a ochilor și a urechilor. Aceasta este o procedură preventivă necesară pentru identificarea în timp util a problemelor apărute. Dacă se detectează murdăria, urechile trebuie curățate ușor, iar ochii trebuie șterși cu un tampon de bumbac umed.

Sursă de alimentare

Hrana persană pentru pisicile persaneReprezentanții rasei persane de pisici sunt extrem de îndrăgostiți de mâncare.

Dacă le oferiți acces necontrolat la alimente, atunci obezitatea este aproape garantată.

De aceea, dieta persană trebuie planificată cu grijă atât prin regim cât și prin compoziție. Hrănirea unui animal adult ar trebui să aibă loc de două ori pe zi, nu mai des.

Opțiunea optimă este o hrană uscată de calitate, care echilibrează toate substanțele nutritive, vitaminele și oligoelementele. În acest caz, sarcina este simplificată cât mai mult posibil: suficient pentru măsurarea cantității de hrană în conformitate cu normele specificate pe ambalaj.

Puteți hrăni și hrană naturală, deși acest lucru este un proces mai intens de muncă, necesitând atenție și numărare. Baza dietei ar trebui să fie formată din proteine. Pentru aceasta, pisica trebuie sa primeasca carne (nu numai carne de porc), brânză, ouă, diverse produse derivate și brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi. Peștele poate fi administrat numai de două ori pe săptămână. Carnea brută trebuie turnată cu apă clocotită înainte de servire.

De asemenea, în dieta ar trebui să fie prezente terci și terci. Puteți da și supe scumpe. Dar toate felurile de mâncare trebuie preparate fără săruri și condimente.

reproducere

Creșterea pisicilor persane la domiciliuO pisică persană ajunge la pubertate la vârsta de două ani. Apoi, prima împerechere trebuie făcută. Partenerii ar trebui să fie selectați astfel încât aceștia sau ambii să fie ideali în ceea ce privește standardele de rasă sau să aibă diferite deficiențe.

Perioada de gestație la pisicile persane durează de la 64 la 72 de zile. De obicei născut 4-6 pisoi. Mamele de pisică se îngrijesc foarte mult de urmașii lor, dar nu vor fi răniți de ajutorul gazdei. Una dintre sarcinile importante care stau pe o persoană în acest caz este de a monitoriza starea de sănătate a copiilor. Pisicile persane par destul de des orb. Nu este întotdeauna posibil să facem față acestei boli. Dar cu cât începeți mai devreme tratamentul, cu atât mai multe șanse de a face din nou pisicile.

Activitatea de creștere a pisicilor este, de asemenea, aproape în întregime pe mama. Ea îi va învăța pe copii să folosească atât o tavă, cât și un tampon de zgâriere. Dar pe măsură ce cresc, proprietarul se poate conecta la proces, treptat obișnuind pisicul cu regulile adoptate în casă. Cu cat a inceput cresterea, cu atat efectul va fi mai mare si mai rapid.

Bolile posibile

Boli ale persanilorPersii nu sunt prea predispuși la boli, dar au o predispoziție ereditară la anumite boli:

 • boală rinichi policistă;
 • orbire timpurie (poate apărea deja la pisici persane de patru săptămâni);
 • cardiomiopatie hipertrofică;
 • gingivita.

Pentru a observa în timp boala și a începe tratamentul cât mai curând posibil, este necesar să se efectueze în mod regulat examinări preventive cu un medic veterinar.

Chiar ținând seama de posibilele probleme de sănătate, speranța de viață a persanilor este destul de ridicată, este 15-20 de ani. Cu o îngrijire regulată și o atitudine bună, aceste frumuseți orientale pufoase se vor simți mulți ani și îi vor oferi tuturor celor dragi căldura, dragostea și simțul confortului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Pisica balinese și polineziană, pisică balinezăPisica balinese și polineziană, pisică balineză
Pisica Thai. Descrierea și caracterul raseiPisica Thai. Descrierea și caracterul rasei
Pisica carteziană sau pisica "Chartreuse": totul despre rasăPisica carteziană sau pisica "Chartreuse": totul despre rasă
Cea mai mică rasă de pisici și pisiciCea mai mică rasă de pisici și pisici
Cea mai frumoasă rasă de pisici din lumeCea mai frumoasă rasă de pisici din lume
» » Pisici și pisici persane: o descriere a rasei și regulile de păstrare
© 2021 amigdas.com