amigdas.com

Cum să hrăniți o capră acasă?

Îngrijirea caprinelorCaprele sunt, probabil, unul dintre cele mai pretențioase în ceea ce privește hrana pentru animale de companie. Dar ce mănâncă caprele? Principala parte a regimului alimentar este furajele crude, suculente și concentrate - în ordine descrescătoare. Și, de asemenea, hrănirea unei caprine la domiciliu poate fi o răsfățare a animalelor, care a fost făcută din deșeuri alimentare de la masa proprietarilor. În articolul nostru de astăzi, vom vorbi despre hrănirea caprinelor și, de asemenea, cum să hrăniți capra, astfel încât să existe mai mult lapte?

Reguli de baza pentru dieta

Cantitatea de hrană consumată de capre depinde de mulți factori: dimensiunea, vârsta, timpul anului și perioada de suavizare. Dar dincolo de asta, sunt comune norme:

 • dând o capră necesită mai multă mâncare decât una mincinoasă;
 • O capră slabă are nevoie de mai multă hrană decât un iaurt;
 • Un animal adult - mai puțin decât un animal în creștere, chiar același în greutate;
 • bovinele mari sunt hrănite mai mult decât una mică.

Este de remarcat faptul că caprele preferă o varietate de alimente. Numai în acest caz, animalele au un sentiment rapid de sațietate, câștigă rapid greutate și dau lapte abundent. Bineînțeles, toate hrana pentru bovine trebuie să fie proaspete. Hrănirea caprinelor trebuie făcută numai din proaspete produse. tuberculii de fân și de calitate îndoielnică sau mucegaita putrezi sunt strict interzise a da capre, deoarece acest factor contribuie la dezvoltarea diferitelor boli, deteriorarea calității și cantității de lapte, avort spontan sau naștere de copii cu defecte. Apoi, hai să vorbim despre ce este necesar pentru a hrăni capra, bărbați și tineri.

Care este modalitatea recomandată de a hrăni animalul?

Animalul stipulat se numără printre cele mai pretențioase în îngrijire, întreținere și nutriție. Ele absorb aproape tot ceea ce mananci reprezentanți ai rumegătoarele mari și mici: furaje grosiere și suculente, frunze din copaci și arbuști. Cea mai mare parte a dietei este iarba vara - iarba, iar iarna - fân. Dar, dacă se limitează la aceste componente, producția de lapte nu va satisface toate nevoile tale, de aceea este recomandabil să intre în dieta de o varietate de produse. Să examinăm mai atent ce produse pot fi introduse în dieta caprelor și, de asemenea, ce rahat există.

Sucuri furajere

În orice moment al anului, accentul ar trebui să fie pus pe alimentele suculente, deoarece acestea sunt îmbogățite cu un număr mare de substanțe nutritive și sănătoase componente:

 • iarbă - acest segment ar trebui să fie în dieta animalului. Iarba juicy este una dintre cele mai accesibile și ieftine tipuri de hrana pentru animale. După ce au adus animalele pe pășune în pădure, pe câmpuri sau pe pajiști, vor mânca cu bucurie iarba luxuriantă.
 • Iarbă pentru capreVârf de grădină. Dacă este posibil să obțineți vârfurile, atunci ar trebui să fie utilizate. Frunzele de varza, varza de sfeclă și alte "deșeuri" sunt un depozit de vitamine, care sunt necesare pentru buna funcționare a animalului. Dar este de remarcat faptul că în verde trebuie să adăugați neapărat cretă, pentru a reduce concentrația de acid, de regulă, se iau 1 kg de cretă pentru fiecare kilogram de transport.
 • siloz aparține furajelor suculente și este considerat unul dintre cei mai utili aditivi alimentari. Îi place caprele și este absorbit cu mare plăcere. Proprietarul trebuie să monitorizeze cu atenție calitatea produsului, deoarece, adesea, datorită depozitării necorespunzătoare, acesta peroxidă rapid. În ceea ce privește conținutul caloric, valoarea nutrițională, saturația cu vitamine, macro- și microelemente, este identică cu iarba proaspătă. De asemenea, silozul contribuie la asimilarea hranei, despre care vom vorbi mai târziu. Rata consumului zilnic nu trebuie să depășească 4 kilograme.
 • legume. În timpul iernii, bovinele ar trebui să fie prevăzute cu un număr mare de legume, de exemplu: sfeclă furajeră, cartofi, varză și morcovi. Acestea pot fi hrănite sub formă de deșeuri sau sub formă brută. Ca regulă, culturile de rădăcini sunt zdrobite bine și dau cel puțin 3 kilograme pe zi. Cartofii pot fi administrați caprinilor numai în formă fiartă.
 • fruct. Este destul de greu de imaginat, dar fructul este produsul preferat al acestei ființe. Caprele pot fi hrănite în cantități mari de caise, prune, piersici, separate de gropi, pere și mere.

Principalul avantaj al furajelor suculente este compoziția lor, care este îmbogățită cu proteine, vitamine, minerale și alte substanțe utile. Cantitatea necesară de furaj suculent va contribui la cantitatea abundentă de lapte.

Furaje grosiere

În timpul iernii, hrana este o mare parte din dieta caprelor, care mențin productivitatea laptelui la un nivel ridicat. Acestea includ:

 • Paie pentru caprePaie și fân. Este folosit în mod activ nu numai pentru că este o alternativă la ierburi în timpul iernii, ci pentru că este nevoie de un grăsime pentru ca animalul să îmbunătățească digestia. Pe o capră, în medie, nu există mai mult de 3 kg de paie pe zi. De regulă, caprele sunt hrănite cu fân pădure sau luncă din iarbă puțin adâncă. Pentru a folosi stocurile pentru iarnă mai rațional și economic, fermierii cu experiență pre-tăiat fânul. Acest lucru se poate face cu echipament special (concasoare) sau manual cu un topor. Fânta tocată, caprele nu mănâncă aproape nimic.
 • mături sau "fan fân", sau ramuri obișnuite de copac. Preparatele pentru acest produs trebuie tratate în mijlocul verii. Se recomandă utilizarea ramurilor de aspen, mesteacăn, salcie și arțar. Fire trebuie să taie în nuiele subțiri, a căror lungime nu este mai mare de 0,6 metri, după care se leagă și spânzurați într-o cameră cu ventilație excelentă. În timpul iernii, o capră poate fi hrănită cu până la cinci mături în timpul zilei.

Hrană concentrată

Compoziția unei furaje integrate trebuie să includă furaje concentrate. Acestea ar trebui să fie luate în mod regulat, dar foarte atent, pentru a nu provoca dezvoltarea bolilor stomacale. În majoritatea cazurilor, hrănirea include orz și ovăz. Înainte de a fi hrănit, boabele trebuie să fie zdrobite bine, în întreaga formă nu pot fi consumate de animal.

La putere a fost mai mult divers, la fel cum iubesc caprele, este posibil să se includă furajele și tărâțele mixte în compoziția hranei. Dar ar trebui să fie înmuiate în apă clocotită timp de cel puțin 12 ore. În același mod, se pregătesc tort și pantaloni scurți, dar concentrația lor nu trebuie să depășească o treime din volumul total.

Este de remarcat faptul că caprele iubesc porumbul, dar duce la obezitate, astfel încât hrănirea ar trebui să fie destul de limitată. Toate furajele concentrate ar trebui să includă mai multe componente.

Ce este interzis să hrănești caprine?

Hrănirea animalelor de produse de calitate slabă este plină nu numai de pierderea laptelui, ci și de dezvoltarea bolilor sau chiar de deces. categoric este interzis hrana pentru animale:

 1. Legume rotundecereale, în care insectele au fost înfășurate;
 2. silă învechită sau slabă;
 3. putrezite sau stricate legume, fructe sau fân;
 4. verde, ca urmare a expunerii la soare, cartofi.

Rezumând toate cele de mai sus, vreau să observ că dieta corectă a caprei nu este numai laptele de o calitate excelentă, ci și sănătatea și sănătatea hostessului. Laptele de capra este o sursa naturala a unui numar mare de nutrienti si substante nutritive utile organismului. Și direct, din nutriția animalului și din condițiile de conținut, depinde calitatea produsului produs.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambingCum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambing
Despre ce viseaza capra? Cum visează interpretarea diferitelor cărți de vis?Despre ce viseaza capra? Cum visează interpretarea diferitelor cărți de vis?
Descrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbaticeDescrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbatice
Zaanen Goats: descrierea raseiZaanen Goats: descrierea rasei
Cum să hrăniți o capră pentru a avea mai mult lapteCum să hrăniți o capră pentru a avea mai mult lapte
Caprine de lapte fără miros cu descriere și fotografieCaprine de lapte fără miros cu descriere și fotografie
Caprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre piticCaprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre pitic
Ce să hrănești catelul jucăriei - toate regulile unei alimentații echilibrateCe să hrănești catelul jucăriei - toate regulile unei alimentații echilibrate
Alimente pentru copii din primele zile ale vieții: ce să hrănească copiiiAlimente pentru copii din primele zile ale vieții: ce să hrănească copiii
Caracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteiaCaracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteia
» » Cum să hrăniți o capră acasă?
© 2021 amigdas.com