amigdas.com

Pestele de pește de acvariu: zebrafish, grooming, reproducere

Imagini din Bengal DanioZebrafishul este un mic pește de acvariu. Lungimea corpului ei este de numai 6 centimetri, iar în condiții naturale 15. Are o figură elegantă și alungită, patru antene pe buzele ei. Corpul are dungi albastre, care au și aripioare. La voință poate trăi aproximativ un an, și la domiciliu - de trei până la patru ori mai mult.

descriere

De la alte zebră se poate distinge prin benzi care se află de-a lungul peștilor. Zebrafishul este unul dintre primele pești de acvariu. Bun pentru acvaristii fara experienta. Acesta este un pește de acvariu destul de ieftin. Culoarea sa poate fi diferită.

Datorită nemulțumirii lor, zebrafii sunt destul de ușor să crească. Nu va fi dificil să le hrăniți și să le cultivați. Zebrafish se referă la scoala de pește de acvariu, prin urmare ar trebui să fie cel puțin cinci dintre ele în acvariu. Aceștia se pot alătura unei alte păsări iubitoare de pace și mici.

Le puteți păstra în orice acvariu, deoarece nu au nevoie de încălzitor. Ele pot suporta chiar și o temperatură scăzută. Dar este mai bine să le oferim condiții acceptabile. Pești precum curentul, astfel încât pot înota în mod constant de filtrul de acvariu.

Tropical DanioReario danio este crescută în secolul al XIX-lea. A fost descoperit pentru prima dată în Asia, Pakistan, India, Bhutan etc. Aceste pești trăiesc în diferite rezervoare. Locul lor de reședință variază într-o măsură mai mare, din momentul anului. La alegere, dieta lor include semințe și insecte. În perioada ploilor grele pot fi văzute în bălți, dar după uscare migrează spre corpul lor obișnuit de apă.

Conținutul acvariului

Așa cum am menționat deja, peștele este nemaipomenit în alimentație și întreținere, mănâncă o varietate de alimente și tolerează orice temperatură a puțului de apă. Acest lucru se datorează faptului că acestea trăiesc în straturile de suprafață ale apei, unde temperatura este de obicei scăzută.

Danio îi place să mănânce un conducător și o artemie. Aceasta mușcă tipuri de furaje vii, artificiale și congelate. Desigur, este mai bine să alegeți un produs viu. De obicei se hrănește de pe suprafața sau mijlocul acvariului, din partea de jos nu va mânca. Cel mai bine este să turnați mâncarea de 2-3 ori pe zi în porții mici. Este necesar să se evite supraalimentarea, deoarece acest lucru afectează în mod negativ sănătatea reorientului.

Pentru aceste pești este potrivit un acvariu cu un volum de 30 de litri. Dar este de dorit să cumpere mai mult, pentru că peștii doresc să înoate și să iubească spațiul. Volumul optim al acvariului este de 50 litri și este mai bine ca acvariul să aibă o formă alungită.

Conținutul acvariuluiTemperatura ideală de apă pentru întreținerea lor va fi de 18-23 grade Celsius. La această temperatură, peștele se simte bine și este mai rezistent la diferite boli. Capacitatea apei ar trebui să fie egală cu 5 până la 15.

De regulă, pietricelele sau pietrișurile sunt așezate pe fund. Ar trebui lăsat peștelui un colț luminos și spațios pentru înotul calm. La fiecare două săptămâni este necesară schimbarea apei.

Peștele se va întâlni și cu alți locuitori ai acvariului. Danio Reriot uneori se aruncă unul pe celălalt, dar nu este furie între ele, ci modul lor de viață. Ei nu distrug nici pe ei înșiși sau pe alți locuitori ai acvariului.

Peștii, dacă percep orice pericol, pot sări din acvariu, așa că ar trebui să fie întotdeauna închis. Pentru ca peștele să nu se rănească atunci când acesta iese, lăsați în jur de 5 cm de apă până la capac.

Este demn de remarcat acest lucru Peștii sunt modificați genetic și au o culoare strălucitoare diferită. De exemplu:

 1. roz;
 2. verde;
 3. portocaliu;
 4. albastru;
 5. Bengal;
 6. Firefly;
 7. Olive.

reproducere

Este destul de ușor să distingi o femeie de un bărbat, la urma urmei bărbat în dimensiunea sa mai mică de sex feminin. Femela are un stomac rotunjit, mai ales atunci când are caviar în stomac.

Așa cum am menționat mai sus, nu va fi dificil de a fi crescut, deoarece puii acestor pești cresc foarte repede și este destul de mult după primul gunoi.

Pentru reproducere, este mai bine să umpleți acvariul cu apă cu aproximativ 10 cm și să puneți plante sau ochiuri de plasă pe fund.

Frecvența reproducerii depinde de condițiile de viață. Cu cât sunt mai bine, cu atât mai mult se va înmulți peștele. Maturitatea sexuală a peștilor poate să apară în perioada cuprinsă între patru luni și un an.

Zenio rerioSingura problemă cu reproducerea este aceea părinții își măresc adesea ouăle. Stimularea reproducerii va fi o creștere a temperaturii. De obicei, reproducerea are loc dimineața. Femela plasează 300-500 de ouă. După inseminarea masculului, perechea trebuie scoasă din acvariu pentru a evita să mănânce.

Puii vor dispărea în câteva zile. Fry este destul de mic, deci trebuie să-i tratezi cu o atenție deosebită. Acestea necesită alimentație specială: gălbenușul de ou și infuzoria. Apoi, ar trebui să fie obișnuiți cu o hrană mai mare. Astfel, descendenții adulți mănâncă praf viu și ciclopi.

boală

După cum sa menționat deja, peștii de pește din acvariu din zebră rar se îmbolnăvesc, dar acest lucru nu înseamnă că nu este nevoie să le monitorizați sănătatea și starea. Atunci când cumpărarea ar trebui să acorde o atenție la aspectul de pește, dacă este palid, atunci, cel mai probabil, pește este bolnav.

Pentru îngrijirea și întreținerea corespunzătoare a sănătății acestor pești este necesar să se includă un regim de purificare a apei. Danio poate deveni obez, astfel încât suprasolicitarea acestora este strict interzisă.

zebrafish poate supraviețui unei astfel de boli ca un pop-eyed. Simptomele acestei boli sunt după cum urmează:

 1. Abdomenul este mărit;
 2. Ochii se umflă și apoi cad.

Peștele orb începe să moară. Cauzele acestei boli sunt apa murdara. De îndată ce se văd simptomele acestei boli, este necesară schimbarea apei în acvariu la fiecare 2 zile.

O altă boală populară pentru peștii acestei specii este trichodinoza. Agentul cauzal al acestei boli este infuzoria, care are lăstari asemănători cu spini, cu ajutorul căruia se lipește să pescuiască. Acvariul poate ajunge împreună cu alimente sau plante.

Simptomele de trichinoză:

 1. Peștele se freacă de obiectele grele;
 2. Deseori se înmoaie la bulele de aerare;
 3. Culoarea culorii se estompează;
 4. Se pare o scurtă luminozitate.

Întreținerea și îngrijirea peștilorTratarea trihodinozelor poate fi prin creșterea aerării și creșterea temperaturii la 30 de grade Celsius. Puteți face băi terapeutice, pentru aceasta trebuie să adăugați sare la acvariu.

După cum știți, este mai bine să preveniți boala decât să o tratați. Prin urmare, pentru a evita bolile de zebra, trebuie respectate următoarele reguli:

 • Nu puteți suprasolicita peștele;
 • Este necesar să se asigure temperatura și rigiditatea corectă a apei din acvariu;
 • Ar trebui să se schimbe în mod regulat în apa din acvariu;
 • Toate elementele care vor fi plasate în acvariu, este mai rațional să se dezinfecteze mai întâi în soluția de mangan.

Dacă se respectă aceste reguli simple, zebra va lăuda proprietarul pentru o lungă perioadă de timp cu existența lor.

Tipuri de zebră

Roz zebrafish

Această specie a fost crescută în secolul XX. Pestii sunt nerăbdători, au un temperament blând și prietenos. Datorită faptului că aceste pești se întâlnesc cu toți locuitorii acvariului, reproducerea lor a dobândit un caracter de masă.

Al doilea nume al acestui pește este zebra. La urma urmei, cu iluminare specială, obține o culoare perlată. Roz zebrafish diferă corpuscles alungite cu laturi aplatizate. Două perechi de mușchi sunt localizate la gură. Culoarea are un val de perle, o pene roz este situată de la coadă la mijlocul trunchiului. În cazul peștilor mici, este deosebit de vizibil, iar la adulți poate dispărea cu totul.

Îi place să trăiască în turme, cum ar fi să înoate. Acvariul poate trăi aproximativ cinci ani. Temperatura ideală este de 18-22 grade Celsius. După aproximativ 7 zile, se recomandă schimbarea a 1/5 din apă în acvariu. Este mai bine ca luminile să fie luminoase. Becurile trebuie să fie amplasate de-a lungul geamului superior. Deci, colorarea rozului zebră va fi incredibil de frumoasă. Este necesar să se asigure că păsările primesc lumina zilei timp de cel puțin câteva ore pe zi.

Danio leopard

Leopard zebrafishZebrafish verde sau leopard este o rasă sintetică de pește de acvariu, obținută prin introducerea în ADN-ul de pește a genei coralilor și meduzei. De aceea această specie are asemenea culori vii.

Culoarea acestei rase de pește este verde deschis, dungile sunt mai întunecate de-a lungul corpului. Pene galben deschis. Corpul ajunge la 4-5 cm.

Zebrafish transgenic

Zebrafish transgenicTip de pește, obținut artificial. Gena meduzei a fost introdusă în gena lor, de aceea culoarea lor are o nuanță strălucitoare. Când poluarea apei, peștii își schimbă culoarea. După introducerea în ADN a genelor de corali de pește, au obținut și alte culori roz luminoase.

Zebrafish transgenic preferă apă caldă, spre deosebire de rudele lor. Temperatura ideală pentru viața lor este de 28 de grade Celsius. În caz contrar, caracteristicile zebrafish și zebrafish sunt similare.

Danio Dangyla

Danio DangylaAceastă specie de pești este destul de mare în parametrii săi. La voința organismului de pește poate ajunge la 15 cm, în acvariu la 9 cm pe laturile corpului aplatizat. În spatele branhiilor este o specie întunecată. Există o pereche de mușchi lungi.

Culoarea lor poate varia în funcție de habitat, dar este, de obicei, roz-maroniu. Corpul este reperat. Femeile mature sexual au o burtă înfundată, o culoare mai strălucitoare și parametri mai mari.

Pebrafish portocaliu sau portocaliu

Orange DanioMarginile aripilor sunt vopsite în portocaliu, de unde și numele. La bărbați, culoarea este mai strălucitoare decât cea a femeii. Creșteți până la 5 cm în lungime.

Temperatura apei este de aproximativ 16-26 grade Celsius. Lumina este potrivită pentru oricine. Persoanele adulte cresc până la 4 cm și pot mânca numai alimente uscate. Îngrijirea și întreținerea nu vor necesita mult efort.

În caz contrar, ele au o caracteristică similară cu restul zebrășilor.

Blue zebrafish

Danio BlueEl trăiește în apele din Thailanda și în apropierea insulelor din Golful Thailandei. În acvariu, mărimea trunchiului este de până la 4 cm, în natură până la 5. Trunchiul este translucid și alungit. Două perechi de mustăți la gură. Culoarea peștelui variază de la palid la lumină.

Abdomenul are o culoare albăstrui, de-a lungul corpului sunt benzi de aur. Suporturi translucide. Femela este dominată de culori cenușii, bărbatul, dimpotrivă, este mai colorat.

Temperatura aproximativă a apei este de 20-25 grade Celsius. În alimente folosiți absolut orice alimente.

Firefly Danio

Danio chopra sau fireflyDanio hopra sau danio-firefly au fost identificate numai în anii 2000. Este cel mai mic prăjit din familia sa. Dimensiunea acestuia este de aproximativ 2-2,5 cm, uneori ajungând până la 3 cm.

O firefly preferă un flux lent de apă. Culoarea sa este de măslini de argint. O bandă roșie trece de-a lungul corpului. Aripile sunt aproape transparente. Firefly înoată bine și sare. Iubeste apa curata si limpede. El trăiește aproximativ trei ani.

Păstrați acest pește mai bine în lumină bună și filtrare, pe fundalul unor pământuri întunecate și a unor plante de smarald. Temperatura optimă pentru conținutul său este de 20-28 grade Celsius.

Deoarece acest pește este foarte mic, este necesar să se respecte dimensiunea alimentării. Apetitul ei este destul de bun, dar nu merită supradimensionat.

Point zebrafish

Punctul DanioAceastă specie seamănă cu zebra. Culoarea este galben deschis, există o pereche de mustăți. Spatele este maroniu, abdomenul masculin este ușor, femeia este portocalie. Benzile albastru-albastre se întind de-a lungul portbagajului. Și sub banda inferioară și pe aripă, există puncte, de aici și numele.

A doua denumire a acestui pește este nigrofascis. Mărimea corpului este de aproximativ 5 cm. În acvariu, faceți clic pe zebrafish pot trăi până la patru ani. Ca orice alt zebră, păstrând-o foarte ușor.

Zebrafish bengali

Corpul danezului din Bengal ajunge la 7 cm. Bărbații sunt mai luminoși decât femelele. Spatele danezului din Bengal este de aur, iar laturile sunt albastre, cu o aripă dorsală lungă. De-a lungul corpului există o bandă de culoare portocalie.

Bengali danio iubește să mănânce alimente vii și, de asemenea, va mânca cu bucurie pe oricare altul. Hrana ar trebui să fie de câteva ori pe zi pentru un pic. Locuiește în straturile superioare și medii ale rezervorului, îi place să înoate. Văzut mai întâi în Pakistan și India.

Îngrijirea nu necesită mult efort. Temperatura ideală pentru acvariu este de 16-26 grade Celsius. Este mai rațional să achiziționați un acvariu cu un volum de 200 de litri. În sălbăticie, acest pește trăiește în apă tulbure, dar în acvariu este necesar să se efectueze filtrarea regulată a apei. Este mai bine să păstrați peștele într-o lumină slabă, astfel încât culoarea sa va fi mai punctuală. Duritatea apei trebuie să fie moderată, iar debitul de apă trebuie să fie moderat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijireBlack Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
» » Pestele de pește de acvariu: zebrafish, grooming, reproducere
© 2021 amigdas.com