amigdas.com

Cât timp să vă păstrați dinții sănătoși?

Dentiții puterniciToată lumea se străduiește să mențină sănătatea dinților cât mai mult posibil și nu accidental. Dinții sănătoși reprezintă o bună calitate a vieții, o nutriție excelentă, starea de spirit și bunăstarea. Bolnavii sunt, prin urmare, sănătate precară, probleme de mâncare și stare proastă. Este dificil să găsești o persoană care ar fi fericită că rănile dinților săi, pentru a menține sănătatea acestor mici prieteni la o vârstă foarte înaintată înseamnă a menține un nivel general de sănătate și o bună dispoziție.

O persoană cu dinți sănătoși poate fi văzută dintr-un zâmbet larg, vesel. Dar o persoană care are probleme serioase cu acest lucru poate zâmbi, acoperind cu gura gura cu mâna, astfel încât nimeni să nu observe zâmbetul său destul de sănătos (sau complet nesănătos). Cei care au reușit să mențină sănătatea apreciază acest lucru foarte mult și încearcă să monitorizeze starea dinților cât mai mult posibil.

Cum să vă păstrați dinții: ce trebuie să faceți

Sanatatea dentara este o chestiune foarte serioasa. Cei care au fost obișnuiți să-și urmeze sănătatea încă din copilărie știu că, pentru a-și menține dinții puternici, trebuie să fie siguri de starea lor și să nu neglijeze niciodată regulile de bază ale igienei orale. Se pare că toate acestea sunt elementare, totuși, grație unor activități importante de îngrijire, cum să vă păstrați dinții sănătoși poate chiar și cei mai mari iubitori de dulce. Deci: cum să restabilească (păstra) sănătatea cavității orale? Pentru a face acest lucru, experții recomandăm următoarele:

  • Dinții sănătoșiRegulează-le curând. Atenție: dacă nu există posibilitatea să vă spălați dinții de două ori pe zi (de exemplu, o persoană este plecată, într-o călătorie de afaceri, în concediu medical), este cel mai bine să neglijați curățenia de dimineață. Însă curățenia de seară nu poate fi ratată, oricum. Dacă nu vă periați dinții în seara, în timpul nopții, bacteriile patogene care trăiesc în rămășițele alimentelor neconsumate vor crește;
  • Nu abuzați de pastă de dinți cu efectul așa-numit "albire". Este imposibil să efectuați o albire corectă și eficientă la domiciliu, fără a recurge la un medic dentist calificat. Prin urmare, pastele cu efect de albire nu pot influența în mod decisiv culoarea smalțului dinților. Capacitatea pastă de a albi smalțul dintelui este doar o mișcare de marketing dificilă. În cel mai bun caz, o astfel de pastă nu va schimba starea și culoarea smalțului și, în cel mai rău caz, va distruge treptat smalțul datorită prezenței de substanțe chimice agresive;
  • Yabluko după ce mănâncăPentru o curățare eficientă a cavității bucale între mese se recomandă după fiecare masă și după fiecare gustare mănâncă un măr neîndulcit. Merele curăță perfect și întăresc guma. Puteți folosi guma de mestecat în acest scop, dar apoi timpul de mestecat va fi la doar câteva minute, deoarece majoritatea oamenilor, de îndată ce guma de mestecat își pierde aroma și aroma, scuipă. Atenție: de la guma de mestecat se recomandă să se abțină de la persoanele care suferă de boli acute sau cronice ale tractului gastro-intestinal. Dacă nu există nici un măr sau gumă de mestecat, cea mai bună opțiune este să vă spălați gura după masă;
  • Pentru a menține sănătatea cavității orale pentru o lungă perioadă de timp, el (și întregul corp) se recomandă încărcarea fezabilă. În acest scop, se recomandă includerea zilnică în dietă a fructelor și legumelor proaspete. Legumele și fructele excelente, cum ar fi merele, perele de soiuri tari, morcovii și castraveții, sunt ideale pentru consolidarea și suplimentarea zilnică într-o dietă nutritivă. Ocazional, pe legumele de legume, mai ales în orașele mici, există, de asemenea, o grămadă de struguri, care amintește de "marele" trandafir din povestea faimosului copiilor. În Rusia, de-a lungul timpului, au crescut o grămadă de struguri și au știut că are multe proprietăți utile, inclusiv un efect extrem de benefic asupra dinților.

Dacă există probleme cu starea cavității bucale (decolorare, traume neasteptate, durere constanta), se recomandă imediat, imediat, vizitarea unui medic dentist. Cu toate acestea, chiar dacă cu un zâmbet, la prima vedere, totul este bine, medicul trebuie să fie vizitat pentru examinare preventivă cel puțin de două ori pe an.

Cum să vă păstrați dinții sănătoși: ce este rău pentru dinți

Pentru a menține sănătatea cavității orale cât mai mult timp posibil, trebuie să știți nu numai ce este util, ci și ceea ce este dăunător. Și așa, ceea ce previne conservarea sănătății orale și ajută la distrugerea în primul rând a smalțului, și apoi dintele ca întreg?

  • dantură teribil nu-mi plac schimbările de temperatură ascuțite, astfel încât cei care doresc să-și păstreze sănătatea și să salveze smalțul dintelui dintr-o soluție rapidă ar trebui să uite de ceai fierbinte (cafea) și înghețată pentru totdeauna, precum și despre suc sau limonadă din frigider;
  • Dăunător de dințiDe asemenea, dinții, de obicei, nu pot tolera diverse alimente care au un efect devastator asupra smalțului. Printre principalele tipuri de alimente legate de acest grup, nu numai că sunt celebrele ciocolată și dulciuri. De asemenea, starea smalțului este afectată negativ fructe cu coajă lemnoasă (orice varietăți), semințe de floarea soarelui, biscuiți și chipsuri, alimente cu o mulțime de conservanți și arome;
  • Unii oameni au un obicei prost de a folosi gura pentru a deschide capace necitite din sticle, pachete de hârtie și așa mai departe. Cei care doresc să-și păstreze dinții sănătoși, trebuie să vă despărțiți de această dependență cât mai curând posibil. În caz contrar, vor deveni foarte repede inutilizabile. Cei cărora le place să tricoteze sau să coasă, atacă adesea firul cu dinții. Și acest lucru nu poate fi făcut categoric;
  • Bad obiceiuri și dințiPoate că efectul cel mai distructiv asupra stării cavității bucale este cauzat de obiceiurile proaste - Fumatul și abuzul de alcool. Există chiar și așa ceva ca "dinții fumătorilor". O persoană care nu poate trăi o zi fără o țigară și (sau) halbă de bere,, dintii galbeni plictisitoare, pete intunecate pe gingii, sangerarea gingiilor, halitoza, care nu pot fi eliminate prin orice mijloace. Pentru a restabili cel puțin parțial starea de sănătate a dinților și culoarea lor naturală, astfel de oameni, cât mai curând posibil, să renunțe la obiceiurile proaste o dată pentru totdeauna. Numai în acest fel se poate face nimic pentru a restabili starea de sănătate a dinților. În caz contrar, starea de sanatate a dintilor nu va restabili orice medicamente, deoarece organismul uman care suferă de dependențe, care suferă în mod constant de tutun și alcool intoxicatie. În special teribile sunt dinții fumătorilor și femeile care beau. Deci, de fiecare dată înainte de a lua un pahar sau o țigară, femeia ar trebui să se gândească la ceea ce ea încă mai vrea: sa aiba dinti sanatosi, sau pentru a le distruge de dragul plăcerii de moment.

Cum să vă păstrați dinții puternici și sănătoși până la o vârstă foarte înaintată: recomandări practice

Pentru dinții au fost întotdeauna sănătos și puternic, trebuie mai întâi de toate pentru a vizita la dentist în mod regulat, fără să mai aștepte, atunci când durerea va fi simțită. Pentru mulți oameni, „vechi“ a lăsat o atitudine negativă la dentist, deoarece sintagma „dentist“ le asociază cu durere. Cu toate acestea, o astfel de vedere este lipsit de absolut nici un motiv. Inainte de tratament a fost de proces, într-adevăr extrem de dureros, dar nostru timp, cu dezvoltarea tehnologiei moderne dentare si industria farmaceutica, semănătoarea oribil cu un sunet neplăcut de mult apuse. Deci, să fie frică de medici stomatologi deja din moda, dimpotrivă, puteți monitoriza propria lor de sănătate și de a starea cavității orale.

Dentiții puternici până la vârsta înaintatăPentru a curăța decalajele dintre dinți și resturile de mâncare, după ce ați luat mâncarea este recomandat să folosiți scobitori sau ață dentară (așa-numitul "fir"). Cu toate acestea, nu utilizați o scobitoare sau ață dentară în scopuri intenționate în locuri publice (cafenele și restaurante), deoarece nu este foarte atractivă și deloc estetică.

Câteva sfaturi simple pentru cei care își monitorizează sănătatea

Este necesar să se monitorizeze nutriția adecvată, să se mănânce rațional și într-un mod echilibrat, să se ia alimente bogate în vitamine, minerale, substanțe nutritive. Lipsa nutrientilor, deficitul de vitamina afecteaza intotdeauna in mod negativ sanatatea dintilor si gingiilor. Primul se descompune treptat și în timp poate cădea chiar dacă mâncarea nu se îmbunătățește. Și gingia de la beriberi începe să sângereze, ele apar pete întunecate.

Pentru a vă menține dinții sănătoși până la vârsta înaintată, este necesar nu numai să aveți grijă de ele, ci și să faceți anumite adaptări la modul obișnuit de viață: să reconsidere o dietă obișnuită, complet pentru a refuza obiceiurile nocive dăunătoare. Și apoi un zâmbet frumos vă va satisface cu siguranță sănătatea și albul până la o vârstă foarte înaintată. Principalul lucru este să fii atent la propria sănătate, să nu permiți bolile grave, să întăriți imunitatea și să înțelegeți că sănătatea este un lucru pe care nu-l puteți cumpăra pentru niciun ban. Este mult mai ușor să monitorizăm inițial starea dinților decât să le tratăm mai târziu, afectată de o atitudine greșită față de ei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
De ce visezi să-ți speli dinții într-un vis, ce spun cărțile de vis?De ce visezi să-ți speli dinții într-un vis, ce spun cărțile de vis?
De ce sistemul de albire a dintilor la nivel global este eficient si sigurDe ce sistemul de albire a dintilor la nivel global este eficient si sigur
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Când începeți să vă spălați dinții copiluluiCând începeți să vă spălați dinții copilului
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Interpretarea visului: un dinte a căzut. Ce înseamnă pierderea dinților într-un vis?Interpretarea visului: un dinte a căzut. Ce înseamnă pierderea dinților într-un vis?
Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauțiiMetode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
» » Cât timp să vă păstrați dinții sănătoși?
© 2021 amigdas.com