amigdas.com

Boli ale peștilor de acvariu: soiuri și tratament

Descrierea bolilor de pește de acvariuPeștii, la fel ca toate animalele de companie, sunt predispuși la multe boli. Dar dacă diagnosticați boala în timp și începeți tratarea ei, peștele poate fi salvat. Majoritatea bolilor pot fi ușor suprimate chiar și în stadiile incipiente de dezvoltare.

Este important să se diagnosticheze corect și să se înceapă imediat tratamentul.

Boli ale peștilor de acvariu sunt împărțite în:

 • infecțios, Bolile cauzate de microorganisme patogene și transmise altor persoane;
 • invazive, care sunt cauzate de paraziți unicelulari sau multicelulari;
 • non-transmisibile, care sunt cauzate de un conținut incorect al animalelor de companie sau ca rezultat al activității vitale a paraziților mari.

În orice caz, tratamentul trebuie să înceapă imediat și să fie efectuat până când toate persoanele din acvariu sunt recuperate complet.

Bolile non-contagioase ale peștilor de acvariu

Toate bolile de pește sunt cauzate de factori externi sau de o îngrijire necorespunzătoare din partea unei persoane. Și cele mai multe dintre ele pot duce la rezultate fatale la pești. Prin urmare, este necesar să cunoaștem cu precizie aceste boli, pentru a le preveni în timp și pentru a nu lăsa animalele să moară. Acestea includ:

 • otrăvire cu clor;
 • lipsa de oxigen;
 • condițiile de temperatură necorespunzătoare;
 • boală alcalină;
 • obezitate.

Fiecare dintre acești factori este extrem de periculos pentru pește și, prin urmare, ar trebui să fie conștienți de ele cât mai mult posibil, iar acvariul și locuitorii săi să arate mai multă atenție.

Otrăvire cu clor

Cauza unei astfel de otrăviri este impactul clorului dăunător asupra peștilor. Principalele simptome ale bolii sunt: Respirație dificilă, mucus acoperit cu branhii și lumină de culoare a cântarelor. Peștii se comportă extrem de agitați și încearcă în mod constant să sară din ea. După un timp scurt devin foarte leneși și mor curând.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să verificați în mod regulat nivelul de clor din apă. Dacă peștii prezintă primul simptom al afecțiunii, atunci acestea trebuie mutate urgent într-un alt acvariu cu apă curată.

Lipsă de oxigen

Cum de a determina că peștele nu are suficient oxigenCu această boală de pește se comporta extrem de neliniștit și se ridică constant la suprafață pentru a profita de aer. Principalul semn că există o lipsă de oxigen în apă este comportamentul melcilor, care plutesc periodic pe suprafață. Dacă acvariul are în mod constant oxigen, va duce la o slăbire a imunității, infertilității și a pierderii apetitului. Ca urmare, se produce moartea rapidă a animalelor de companie.

Pentru a elimina această cauză, trebuie să instalați echipamentul de aerare în acvariu și să verificați periodic filtrele și corectitudinea circulației aerului.

Condiții incorecte de temperatură

Dacă temperatura din acvariu nu este selectată corect, atunci poate fi rău pentru sănătatea peștilor. La o temperatură prea mare, animalele de companie vor prea activ, acestea sunt plutește adesea la suprafață pentru a înghiți aerul. La urma urmei, ca urmare a creșterii temperaturii în pești, înfometarea de oxigen începe și poate chiar să moară.

Când apa este prea rece, pește Acestea sunt încetinite și practic încă pot sta pe fund acvariul. Răcirea excesivă poate duce la faptul că animalele de companie se răcesc și mor. Prin urmare, trebuie să monitorizați întotdeauna temperatura apei din acvariu.

Cu toate acestea, există unele pești care tolerează schimbările de temperatură destul de bine. Acestea includ goldfish, neon, guppy și altele.

Boala alcalină

Boala apare pe fondul conținutului de alcaline crescut sau scăzut în apă. Dacă există prea multă substanță alcalină în apă, atunci comportamentul peștilor devine activ, branhiile sunt umflate și mucus apare pe ele. Culoarea peștelui este mult mai slabă.

Dacă alcalinele în apă nu sunt suficiente, atunci și peștele devine prea temător, dar reducerea activității și a mobilității. Ei pot înota în același timp, atât burta în sus, cât și lateral.

Boala alcalină afectează cel mai adesea peștii care reacționează la schimbările în echilibrul acido-bazic al apei. O astfel de boală duce la despicarea aripioarelor și moartea animalului de companie.

În tratamentul acestei boli, progresivitatea este extrem de importantă. Apa este adusă la o valoare neutră, treptat schimbând nivelul de alcalină în ea. Dacă schimbările au avut loc foarte repede, atunci peștele ar trebui să fie transplantat într-un alt acvariu și să lase apa să revină la normal.

Obezitatea peștilor

Cel mai adesea acest lucru se întâmplă ca urmare a depășirii conținutului de grăsime al furajului. În cazul peștilor erbivor, această cantitate este depășită cu 3%, iar în peștii carnivori - cu 5%. În plus, obezitatea poate rezulta din malnutriție sau dieta prea monotonă.

Drept urmare, organele interne ale peștilor sunt afectate devine flasc, flancurile se umflă și în cele din urmă peștele devine stearpă.

Semne de obezitate a peștilorPentru a preveni obezitatea la pești, trebuie să organizeze o dietă adecvată și variată. Ar trebui să conțină o cantitate mare de material proteic și de balast.

În vederea prevenirii, merită să păstrați animalele de companie câteva zile pe lună, fără hrană. În acest caz, mărimea acvariului ar trebui selectată astfel încât animalele să se poată dezvolta și înota în mod liber.

Bolile infecțioase ale peștilor de acvariu

Dacă bolile netransmisibile nu sunt transmise de la un individ la altul, infecția afectează toate peștii din acvariu dintr-o dată. De aceea, ar trebui să fim foarte atenți pentru a ne asigura că nu există persoane în acvariu care să infecteze pe toți ceilalți.

Specii astfel de afectiuni foarte mult, dar pentru că trebuie să știți cel puțin unele dintre ele, pentru a preveni dezvoltarea organismelor patogene și moartea tuturor reprezentanților lumii acvariu. Astfel de boli includ:

 • albi;
 • fină putregai;
 • micobacterioza;
 • boala neonului;
 • hexamitiasis;
 • un ulcer peptic.

blondă

Simptomele peștilor de acvariu caucazieniAceastă boală apare modificarea culorii pielii peștelui. Ea devine foarte ușoară, uneori complet albă. Învatați astfel de pești mai aproape de suprafața apei.

Agenții cauzali ai bolii sunt bacteriile Pseudomonas dermoalba, care pot intra în acvariu cu alge sau pești deja infectați.

Pentru o vindecare timpurie a bolii, persoana infectată este plasată într-un rezervor cu levomethicină diluată și tot solul și apa din acvariu trebuie dezinfectate.

Fin ciuperca

Cel mai adesea, peștele de acvariu se găsește în putregai. Există o boală ca urmare a deteriorării aripioarelor cu mușcăturile altor pești sau datorită calității slabe a apei în acvariu. Din cauza bolii aripioarele scad, se luminează și se deformează puternic. Rot adesea însoțește diverse boli bacteriene. În acest caz, corpul peștilor se umflă, devine acoperit cu răni mici.

Ca tratament trebuie folosite metode precum schimbarea apei cu o dezinfecție preliminară a acvariului și a plantelor din acesta. Toți peștii bolnavi trebuie în mod necesar să fie depozitați într-un recipient cu o soluție de levomethicin. Diferite în natură, peștele nu trebuie să fie așezat împreună în același rezervor.

micobacterioza

Pestii vivipari sufera de aceasta boala cel mai adesea. În acest caz, comportamentul lor se schimbă complet. ei își pierd orientarea în spațiu, apetitul este deranjat de indivizi, devine letargic, apatie pentru tot ceea ce apare.

Mycobacteriosis: simptomeExistă o boală în fiecare individ în felul său: unii pești sunt acoperiți cu leziuni, dezvoltă pleoapele, al doilea sunt orbiți, întregul lor corp este acoperit cu puncte negre, încep să străpungă prin pielea osului.

Dacă boala este detectată într-o fază incipientă, tratamentul acesteia este posibil. În acest scop, se utilizează agenți cum ar fi sulfat de cupru, monociclină. La o etapă ulterioară, boala este aproape incurabilă.

Boala neonului

Agentul cauzal al bolii este un spirov amoebic. Principalele simptome ale bolii sunt mișcarea spasmodică a peștilor, adesea se ridică la suprafața apei, în timp ce capul este îndreptat în jos. Coordonarea peștelui este rupt, pielea devine ușoară, individul încetează să mai mănânce. Peștele afectat va păstra singur, evitând turmele. Crapii de carp sunt cele mai frecvente boli.

Tratamentul bolii neonale nu oferă deloc rezultate. Toți indivizii infectați trebuie să fie distruși, acvariul trebuie curățat în întregime. Dar ar trebui, de asemenea, să facem distincția între boala pseudoneonică, care este vindecată cu soluție de bactopur.

Hole și bolile ulceroase ale peștilor

Când boala este afectată, vezica biliară și intestinele sunt afectate de turnițele intestinale. Purtătorii bolii sunt peștii infectați sau apa de calitate slabă în acvariu. Simptomele bolii sunt o schimbare a culorii, comportamentul detașat al peștilor, prezența secrețiilor mucoase.

Semne de dezvoltare a ulcerului peptic al peștilor de acvariuTratamentul bolii apare sub influența unei creșteri lente a temperaturii apei la 35-37 grade. De asemenea, puteți încerca să diluați metronidozolul în apă și să locuiți peștele acolo.

Boala se dezvoltă sub influența bacteriilor care intră în acvariu cu alimente infectate sau cu pești bolnavi. Simptomele bolii sunt mici pete negre pe corpul de pește, care se transformă treptat în ulcere mici. Specimenul este observat umflarea abdomenului, scalarea scarilor. Treptat, boala afectează întregul corp al peștilor.

Pentru ca peștele să rămână în viață, este necesar să se înceapă tratamentul la primele simptome ale bolii. Pentru aceasta, aplicați o soluție de permanganat de potasiu sau streptocid.

Boli invazive ale peștilor

Cele mai multe dintre soiurile acestor boli nu sunt supuse tratamentului și duc la moartea animalelor de companie. De exemplu, glyugeoz afectează complet corpul peștilor și duce la moartea dureroasă a individului. În acest caz, boala este extrem de contagioasă pentru restul persoanelor din acvariu.

Trihodinoz este transmisă cu alimente contaminate sau cu sol. Acesta este arătat de o placă pe corpul persoanelor fizice, care provoacă mâncărime severă a pielii. Tratamentul merită început în stadii incipiente, în scopul de a atenua durerea animalului de companie cât mai curând posibil. Individul este plasat într-un recipient separat cu apă caldă și adăugarea de sare de masă. Această măsură ajută la scăderea plăcii și la îndepărtarea mâncării.

Boli ale peștilor de acvariu
TrihodinozCum se manifestă boala ulcerului peptic?GlyugeozFin ciuperca: simptome

Măsuri preventive

Bolile peștilor, a căror descriere este acum cunoscută, sunt destul de insidioase și nu se manifestă imediat. Prin urmare, merită să aveți grijă de pești și să vă asigurați că nu se îmbolnăvesc. Pentru a face acest lucru, urmați reguli simple: dezinfectati bine toate articolele destinate acvariu pentru a cumpăra pește bolnav nu este necesar sau pre-plasarea lor în carantină, toate plantele ar trebui să fie tratate într-o soluție de permanganat de potasiu, melci pune într-un acvariu cu pești nu este necesar - ele pot transporta o varietate de boală. Hranirea animalelor ar trebui să fie strict la timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum puteți determina vârsta peștilor prin cântărire și alte caracteristiciCum puteți determina vârsta peștilor prin cântărire și alte caracteristici
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
Particularitățile conținutului de somn pterygochleum de somnParticularitățile conținutului de somn pterygochleum de somn
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
» » Boli ale peștilor de acvariu: soiuri și tratament
© 2021 amigdas.com