amigdas.com

Pisica Siberiană Rusă: descrierea și caracteristicile rasei

Pisica rusă din Siberia - descriereMulți cred că pisicile din Siberia și-au moștenit apariția de la strămoșii pădurilor care locuiau în pădurile din Siberia. De fapt, această rasă de pisici a fost adusă în Siberia din regiunile sudice și centrale, vizitând comercianții și cazacii în secolul al XVI-lea. Rasa a fost formată aproape în mod natural, fără intervenția crescătorilor, iar apariția Siberienilor nu a fost moștenită, ci a fost formată independent datorită climatului aspru.

Pisica siberiana - descrierea rasei

Pisicile din Siberia se disting prin proporții regulate, o mică față frumoasă și o blană "de blană" pufoasă. Din cauza stratului gros, se pare că Siberianul este mult mai mare.

Standardul rasei include:

 1. Pisica Siberiana Rusa - structura corpuluiCorp muscular puternic, care poate fi de dimensiuni medii sau mari.
 2. O coadă uniformă și lungă, care este înclinată, se înclină spre vârf. Lana pe coadă are un substrat puternic.
 3. Gâtul gros și scurt.
 4. Cap scurt, cu un bot rotunjit, pe care bărbia este proeminentă. Pereții largi sunt setați jos, fruntea este ușor în față, nasul este uniform și lat.
 5. Siberian pisica rusă fotografie closeupOchii rotunzi ochi rotunzi sunt pe scară largă. Culoarea lor trebuie combinată cu culoarea blanii și trebuie să fie monofonică. Culoarea este de la verde la aur și galben. Dezacordul și culoarea albastră a ochilor sunt acceptabile în culoarea albă și în blană. Dacă un Siberian aparține grupului de puncte color, atunci ochii săi trebuie să aibă o culoare albastră.
 6. Setul larg, lat la începutul urechilor mijlocii are vârfuri ușor rotunjite cu perii.
 7. Pe labe rotunde, mari, compacte între degete trebuie să fie perii.
 8. Lana pisicilor siberiana ar trebui sa fie medie sau lunga. Lupii sibieni cu părul brun sunt rare.

O pisică din Siberian adult la greabăn poate ajunge la o înălțime de 33 cm și cântărește aproximativ șase kilograme.

Culoarea pisicilor rusești din Siberia

Animalele din această rasă pot avea o varietate de culori, dar standardul permite doar culori monocrome, pline de culoare și cu un model. Variante de culoare a animalelor de companie de astăzi au fost retrase ca urmare a selecției. Pisicile născute vor moșteni nuanțele părinților - băieții de la mamă și fetele de la tată. Există pisici de culoare negru, gri, maro, albastru, alb și chiar roșu siberian.

Pisica albă din Siberia

Pisica siberiana de culoare albaSe întâmplă rareori monofonic, care trebuie să fie în mod necesar curat. Standardul nu permite prezența cifrelor și a petelor. Doar pisoii pot sa se desprinda de blana, care ar trebui sa dispara. În oamenii de animale de companie, cu un puf alb "puf de blană" se numește pisici Angora. Ochii lor pot fi cupru, portocaliu și chiar albastru.

Pisica neagra siberiana

Pisica siberiana de culoare neagraCuloarea neagră saturată ar trebui să fie uniformă. Chiar și nasul animalelor negre. Pisicile mici au mai întâi o nuanță maro sau gri, care devine negru după molotare. Aceasta culoare este capabil să ardă, astfel încât animalul de companie, care va participa la expoziții, aveți nevoie pentru a ascunde de soare, în caz contrar „haina“ sa va deveni de culoare roșie și să devină urât.

Gri sau argint Siberian

Pisică de culoare argintie adulte din SiberiaPisicile cu această culoare au două subgrupe:

 • culoarea fumurie se distinge printr-un strat de blană cu capete întunecate și rădăcini albe;
 • culoarea chinchillei este colorată sau o treime din lungimea vililor sau doar vârful.

Tortie de culoare a pisicilor siberian

Culoarea turtle de pisiciCu o combinație de roșu (roșu) și negru, se formează o frumoasă colorare a "hainei" pisicilor. La pisici, această culoare se găsește numai după castrare.

O nuanță roșie nu ar trebui să aibă un model, dar culorile ar trebui distribuite armonios. Semnele de culoare roșie ar trebui să fie pe cap, urechi și labe.

Pisica siberiana alb-negru

Alb-negru pisica rusă siberianaExistă două versiuni de culoare alb-negru:

 • "Harlequin" - un sfert din întreaga "blană" ar trebui să fie în pete negre;
 • "Van" - coada, capul, umerii, spatele ar trebui să fie negru, și orice altceva - alb.

Siberii cu blana alb-negru arata foarte frumos.

Pisica albastra siberiana

Pisica siberiana de culoare albastraPe toate părțile corpului, culoarea trebuie să fie uniformă, dar poate fi orice nuanță albastră. Incluziunile nu sunt permise. Dacă vârful vililor este mai întunecat decât baza și rădăcinile, atunci aceasta este o abatere de la standard. Spoturile de pe blana pot fi doar la pisoi. După molotare, ele dispar și "blana" dobândește o culoare uniformă. Tampoanele labelor și nasului animalelor cu astfel de blănuri sunt gri-albastru. Pentru a nu pierde culoarea albastră frumoasă a blănii, animalele de companie ar trebui protejate de lumina directă a soarelui și de umiditatea ridicată. În caz contrar, lâna poate obține o nuanță roșie urâtă.

Pisica siberiana - caracter

Pisica siberiana - intretinere si ingrijireAnimalele din această rasă pot fi păstrate în apartament sau într-o casă privată. Ei se obisnuiesc rapid cu noua locuinta. Siberienele sunt vânători excelenți, astfel încât într-o casă privată despre șoareci poate fi uitat. De aceea nu se recomandă păstrarea rozătoarelor ca animale de companie. Pisica siberiana ii va percepe drept prada. Cu alți reprezentanți ai animalelor domestice, el se va înțelege ușor, chiar dacă este un câine. Proprietarii de apartamente pot obține cu ușurință Siberii, deoarece pisicile acestei rase diferă de curățenia și tactul înnăscut.

Jucarie pisica siberiana vânaUn animal de companie se va îndrăgosti de un copil mic, va deveni o bunică bună pentru el. În ciuda faptului că caracterul pisicilor siberiene este încurcat, ei dragoste dragoste și dragoste. Cu toate acestea, ei nu vor merge în jurul casei pentru proprietarii lor și aproape niciodată nu își vor arăta emoțiile.

Cu noii lor stăpâni, se vor înțelege ușor, îi vor iubi și chiar îi vor apăra. Dacă un străin vine la casă, pisicile îl pot bâjbâi, protejându-și casa de la un străin.

Siberienele foarte inteligent și nu vor face niciodată nimic rău. Îi place să se joace cu jucării și să adore diferite jocuri. Animalele de companie sunt agile, foarte dexterate și caută să urce în locuri înalte.

Pisoi pufos din rasa siberianaPisicile din Siberia diferă în funcție de caracterul compatibil, dar nu pot sta când se plictisesc. Îi iubesc pe proprietari, pe lucruri care pot dormi. Noaptea, animalul de companie se va culca cu plăcere și se va culca la picioarele proprietarului.

Când se descrie natura pisicii siberiene, trebuie remarcat că animalul se va plictisi mult timp fără o casă și jucării. Prin urmare, unele pisici în timp apar hiperactivitate și hiperexcitabilitate, care apar adesea noaptea. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să vă jucați cu animalul dvs. de companie, să comunicați și să-l scoateți pentru plimbări.

Caracteristici de îngrijire

Cu conținut bun și hrănire, o pisică siberiană siberiană poate trăi până la douăzeci de ani. Nu este greu să ai grijă de Siberieni, chiar dacă lâna reprezentanților acestei rase este lungă. Particularitățile îngrijirii sunt:

 1. Pisica siberiana iubește procedura de pieptenemust periați-vă părul în mod regulat, Pentru a îndepărta părul mort și cântarele pielii. Această procedură este ușor de realizat, deoarece animalul de companie nu are straturi și bulgări în lână. Dacă pisica trăiește tot timpul într-un spațiu închis, atunci lâna va cădea în mod constant. Cu toate acestea, nu este un alergen, prin urmare nu va provoca reacții alergice la nivelul gospodăriei. Procedura de pieptene este efectuată mai întâi cu ajutorul unui pieptene rar, care apoi se schimbă într-un pieptene cu dinți frecvenți. În timpul molirii active, se folosește un puffer. Coada trebuie periat.
 2. Pisica siberiana inota in baiePisici rusești sibiene, cum ar fi necesare. Prea des, această procedură nu este recomandată. Dar înainte de expoziție sau după o plimbare un animal de companie poate fi spălat fără detergenți sau cu un șampon special pentru pisici.
 3. Controlați periodic urechile de pe toate părțile și eliminați acumulările de sulf din ele. Trebuie să faceți acest lucru cu un tampon de bumbac înmuiat în uleiul de vaselină. Diferite fluide, inclusiv apă, nu pot fi folosite pentru curățarea urechilor.
 4. Este foarte important pentru rasa de pisici siberiana îngrijirea dentară. Pentru a vă asigura că animalul nu are inflamație și că tartrul nu se acumulează, este recomandat să folosiți hranei speciale. Pentru rezistența și sănătatea smalțului în dietă sunt introduse complexe minerale și vitamine.
 5. Animalele nu au nevoie de tăiere și gheare.

Toate procedurile pentru animale de companie ar trebui predate de la o vârstă fragedă. Pisicul trebuie să se obișnuiască cu pieptănarea și îmbăierea regulată. În acest caz, animalul adult va trata calm procedeele și nu se va lupta și va zgâria stăpânul său.

Hrănirea corectă a Siberianului

Pisica siberiana - nutritie corectaUnii reprezentanți ai pisicilor din Siberia pot fi fascinați de alimente, deoarece animalele care trăiesc în natură sunt obișnuiți cu alimente naturale. Dar, de obicei, nu există probleme cu hrănirea animalelor de companie.

O atenție deosebită ar trebui acordată numai pisicilor mici care cresc rapid și necesită alimentație sporită. Până la trei luni, ar trebui să fie hrănite de șase ori pe zi, cu un aliment echilibrat și variat destinat copiilor mici.

De înaltă calitate și bogate în vitamine ar trebui să fie alimente de o pisică gravidă și care alăptează. Ea ar trebui să o mănânce umplut, dar nu permite pisicii să se oua prea mult, astfel încât animalul nu câștiga excesul de greutate. Dieta la pisici în timpul sarcinii și alăptării trebuie să fie mai calorică și să conțină vitamine și minerale. Lipsa nutrienților va afecta negativ starea de sănătate a puilor. Într-o așternută Siberiană Siberiană pot fi de la patru la opt pisoi.

Din produsele naturale ale Siberianilor este posibil și este necesar să se hrănească:

 1. Carne, care livrează animalul cu proteine. Puteți oferi doar carne slabă, care include carne de vită fiartă sau brută, file de pui, curcan sau alte păsări de curte. Pentru o zi, animalul de companie ar trebui să mănânce de la o sută până la o sută patruzeci de grame de produse din carne.
 2. În combinație cu alte produse sau separat, puteți da un ou fiert, dar nu mai mult de două până la trei ori pe săptămână.
 3. În dieta ar trebui să fie un pește sau fructe de mare. Ar trebui să se acorde prioritate șarlatului, fluturii, codului, creveților fierți.
 4. Separat de carnea de animale, se recomandă să se alimenteze produse lactate fermentate sub formă de chefir cu conținut scăzut de grăsimi sau brânză de vaci.
 5. Cu carne, puteți amesteca squash fiert, morcovi și varză, care sunt o sursă de vitamine.

În nici un caz nu ar trebui să-i hrăniți animalele de companie cu mâncare de la masa comandantului. Impact negativ asupra consumului său de sănătate de alimente prăjite, sărate, afumate, picante, dulci și grase.

Pisicile în acces liber ar trebui să fie întotdeauna apă potabilă curată, pentru care este alocat un bol separat. Se recomandă să se dea boabe germinate care ajută la scăderea părului înghițit, stimulează circulația sângelui și sunt surse de vitamine. Cel mai bun dintre toate, pisicile mănâncă ovaz verde.

Sănătatea pisicilor din Siberia

În cele mai multe cazuri, această rasă se distinge prin sănătate puternică, dar îngrijirea necorespunzătoare, malnutriția și alți factori pot duce la unele boli:

 1. Pisica rusă siberiană în timpul ierniiObezitatea la animalele de companie are loc atunci când se mănâncă și dacă animalele sunt hrănite cu alimente grase din masă.
 2. La plimbări, pisicile pot ridica paraziți, așa că părul lor trebuie examinat cu grijă acasă.
 3. Ca toate animalele de companie, pisica poate avea stomatita, conjunctivita, otita.
 4. Folosirea alimentelor și alimentelor de calitate scăzută, care nu este destinată animalelor de casă, poate duce la alergii și chiar otrăvirea animalelor de companie.

Dacă pisica este bolnavă, este mai bine să contactați medicul veterinar. Nu se recomandă auto-medicamentul.

O bună grijă și o alimentație calitativă echilibrată vor contribui la menținerea sănătății pisicii siberice și la prelungirea vieții. Nimic deosebit în alimentație și întreținere, sibienienii locuiesc alături de proprietari de mulți ani și sunt mulțumiți de frumusețea și bunătatea lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile rasei și descrierea caracterului pisicii birmanezeCaracteristicile rasei și descrierea caracterului pisicii birmaneze
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Leu ucrainean: descrierea raseiLeu ucrainean: descrierea rasei
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
Neva Masquerade Cat: totul despre rasă și grijă de eaNeva Masquerade Cat: totul despre rasă și grijă de ea
Pisica Thai. Descrierea și caracterul raseiPisica Thai. Descrierea și caracterul rasei
» » Pisica Siberiană Rusă: descrierea și caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com