amigdas.com

Durere in zona inghinala la stanga la barbati: cauze si tratament

Cauze posibile ale durerii la nivelul guriiDoctorii întâlnesc adesea plângeri de durere în bustul din stânga bărbaților. Acest simptom ar trebui să fie întotdeauna alarmant, deoarece poate însoți mai multe boli. Disconfortul din această parte a corpului poate vorbi despre prezența bolilor într-o zonă complet diferită a corpului.

Prin urmare, o persoană este examinată cu atenție, boala este diagnosticată, adevărata cauză a durerii, tratamentul este efectuat.

Ce cauzeaza durerea in zona inghinala din stanga si din dreapta?

Suprafața inghinală este localizată anatomic la locul articulației abdominale cu coapsa. Aici sunt:

 • navele mari;
 • cordon spermatic;
 • diferite grupuri musculare;
 • buclele intestinului.

O atenție deosebită trebuie acordată senzațiilor de durere care sunt date în partea dreaptă. Dureri senzaționale la dreapta poate fi un semn de apendicită, În acest caz, durerea poate crește treptat, la început sub lingură și apoi coboară. În timpul mișcării, durerea la nivelul articulațiilor drepte cu apendicita poate deveni mai puternică.

Cauza durerii recurente la nivelul bustului stâng poate fi colica renală. De regulă, în acest caz durerea apare în mod neașteptat, se transformă brusc în spatele, piciorul și partea laterală inferioară. Durerea acută poate să apară din cauza unei pietre la rinichi scăzută în canal. Durata unui atac poate dura câteva minute și câteva zile. Centrul de durere poate fi localizat în partea inferioară a spatelui și poate ajunge în zona vezicii urinare, hipocondrul.

Efectuarea de dureri in zona inghinalaFormarea de umflături, exprimată în mod clar într-o stare în picioare și însoțită de aspectul durere in zona inghinala, este un simptom al herniei la stânga. Mai mult decât atât, bucla intestinală se extinde prin deschiderea hernioasă care apare în peretele mușchiului. Cu o buclă mare de hernie și o mică deschizătură, regiunea inghinală poate deveni prinsă. În acest caz, procesul de circulație a sângelui este întrerupt și probabil distrugerea rapidă a locului. În acest caz, omul are nevoie de o operație chirurgicală urgentă.

Durerea din zona inghinala poate fi explicata si din urmatoarele motive:

 • Dacă există o pulsație dureroasă transmisă lateral, este probabil ca în acest loc să existe o piatră de rinichi cu înălțime mică;
 • Durerea din zona inghinala dreapta in prezenta umflaturii poate fi un simptom al herniei drepte;
 • Durerea din stânga poate indica prezența unei infecții în sistemul genito-urinar. Prezența inflamației se caracterizează prin durere în regiunea lombară, complicații în timpul urinării, în urină pot fi sânge și mucus.

Manifestarea acestor simptome necesită consultări urgente cu un urolog și cu un chirurg. Lipsa tratamentului în timp util și adecvat pentru bărbați poate avea ca rezultat complicații precum infertilitatea și impotența.

prostatita

Senzația de durere poate fi apariția prostatitei. Inflamația glandei este caracterizată de un astfel de sindrom de durere în jumătate din cazuri. Nu are importanță prea mică pentru tratamentul acestei boli a prostatei este diagnosticul său precoce, care este posibil în timpul unei chemări la un specialist acolo, după apariția durerii la nivelul căței. Medicul, ținând cont de rezultatele obținute pe parcursul studiului, va prescrie un tratament care va permite prevenirea complicațiilor și trecerea bolii într-o formă cronică.

Varice - caracteristici ale boliiProstatita cronică se poate manifesta de asemenea apariția senzațiilor de durere în zona înghinală stângă. Acest tip de boală nu este simptomatic, nu este atât de acut, dar este destul de periculos. Inflamația în cursul prelungit afectează uneori celelalte organe (vezica urinară, intestinele) din regiunea pelviană, agravând foarte mult starea corpului masculin.

Pe forma cronică a prostatei indică o constantă tragere a durerii în partea dreaptă, repetarea sa frecventă este obligată să facă o vizită la medic. Trecerea cronică a prostatei în absența tratamentului în timp util poate duce la infertilitate masculină și la afectarea sistemului erectil.

ganglionii limfatici

Ganglionii limfatici inflamați pot fi, de asemenea, exprimați apariția senzațiilor de durere la nivelul bustului și a piciorului. De regulă, ganglionii limfatici inflamați, care se află în apropierea focalizării patologice. Atunci când în zona de inghinale există o creștere și consolidare a ganglionilor limfatici, acest fenomen poate apărea din mai multe motive:

 • Inflamația poate fi cauzată de infecție, care este transmisă în timpul actului sexual;
 • Traumatisme ale picioarelor sau infecții fungice. Deoarece fluxul limfatic de la picioare la ganglionii limfatici din regiunea inghinală, transferul de infecție provoacă inflamația acestor noduri;
 • Cauzele ganglionilor limfatici extinse pot include boli ale sistemului reproductiv masculin;
 • Nodulii cresc sub influența tumorilor localizate în organele pelvine.

În timpul lărgirea ganglionilor limfatici este necesar să se identifice rapid sursa de infecție și să se efectueze un tratament adecvat.

Boli ale organelor genitale

durere în zona inghinala este principalul simptom al trei boli inflamatorii:

 • orhită (în testicule în formă acută);
 • epididimita (în anexele de ouă);
 • Sigiliul în testicul - cauze posibileVesiculita (apare în veziculele seminale).

În plus față de durere, există și alte simptome: durerea este simțită în perineu, testicule umflate, scrotul își schimbă culoarea în roșu. În general, puteți observa și probleme: creșterea temperaturii, vărsături, dureri de cap.

La bătrânețe, majoritatea bărbaților adesea suferă de un chist, care se dezvoltă în cordonul spermatic. Există o durere de tragere de sub abdomen. Tinerii suferă și de această boală, dar, de regulă, nu simt senzația de durere, iar chistul este diagnosticat la întâmplare.

Atunci când o persoană este angajată profesional în sport, apoi din mișcări bruște în unele cazuri există o astfel de patologie, ca o întorsătură a testiculelor. Există dureri ascuțite în zona inghinală spre dreapta sau spre stânga, luând în considerare locul de deteriorare. Împreună cu acest simptom, din cauza edemului, o parte a scrotului este mărită, se simte disconfort direct în testicul. Un om simte greață severă până la vărsături, temperatura corpului crește foarte mult.

Prostatita la bărbați este o problemă obișnuităCu dureri neregulate în regiunea abdominală, fără un loc specific al manifestării lor, cauza probabilă este venele varicoase ale testiculului. Boala apare numai pe o parte, dar durerea, ca regulă, apare în direcția opusă.

În ultimele etape ale dezvoltării sale adenomul prostatei de asemenea, însoțită de durere la nivelul biciului drept sau stâng. În acest caz, uretra este predispusă la ciupire. Vasele de sânge sunt expuse patologiei, iar integritatea lor poate fi încălcată. Vezica urinară nu poate fi complet goală, ceea ce provoacă insuficiență renală și urolitiază. Există rezi și durere în perineu.

hernie

De regulă, hernia tulbura bărbați, jumătatea feminină a omenirii suferă rar. Acest lucru se explică prin faptul că canalul articulației bărbatului este mai larg, spre deosebire de cel feminin. Un alt motiv este că un bărbat foloseste mai des munca grea.

Pentru a vă proteja de hernie și de durere în zona inferioară din dreapta sau din stânga, puteți face următoarele:

 • Nu permiteți constipație, deoarece acest lucru duce la deflație în timpul defecării, ceea ce poate duce la formarea unei hernie în zona inghinala;
 • dacă este posibil, evitați să ridicați greutățile;
 • dacă acest lucru nu este posibil, atunci trebuie să utilizați un corset, care este prevăzut în mod special în aceste scopuri;
 • Hernia inghinala - cum se manifesta?nu fumați, tratați în timp util afecțiunile pulmonare, deoarece o tuse cu tuse, care însoțește în mod necesar aceste boli, poate provoca o hernie;
 • menține o greutate normală, deoarece obezitatea este, de asemenea, cauza apariției unei hernie;
 • organizați o dietă sănătoasă, utilizați cantitatea necesară de lichid;
 • efectua periodic exerciții pentru întărirea presei musculare.

Ce altceva poate provoca o durere in zona inghinala?

când suferă în călcâiul bărbatului din dreapta sau din stânga, atunci puteți suspecta prezența altor boli, inclusiv:

 • osteocondroza coloanei vertebrale;
 • herpes;
 • cistita acută;
 • probleme ale intestinului (disbacterioză, obstrucție);
 • chist în regiunea nodului varicos sau cordului spermatic.

Atunci când senzațiile de durere sunt date în picior, atunci cauzele pot fi boli urologice, neoplasme, traume. De asemenea, cauzele pot fi prezența bolii articulare (artrită, coxartroză) sau a unei infracțiuni în partea inferioară a coloanei vertebrale.

Tratamentul durerii in zona inghinala

Tratamentul durerii la nivelul bustului la bărbați va depinde de motivele apariției lor:

 • Tratamentul colicii renale constă în principal în reducerea durerii: prescrise medicamente antispastice și anestezice (Nospanum, Baralginum, analgin) pentru regiunea lombară este aplicată o sticla cu apa fierbinte. Pentru a asigura ieșirea din pietre olimetin prescrie medicamente avisan, Cystenalum și t. D. Un rol important în viitor joacă dieta proiectat în mod corespunzător, fără respectarea ei cu tratament va fi pur și simplu irosite.
 • Tratamentul herniei inghinale poate fi efectuat numai chirurgical, care constă în eliminarea sacului hernial sau a managementului său operativ.
 • Torsiune testiculară - boli masculineTratamentul limfadenitei din zona inghinală implică utilizarea vitaminelor și antibioticelor, fizioterapia, tratamentul local cu medicamente antiinflamatorii. În timpul supurației, recurge la o operație chirurgicală.
 • Tratamentul glandei cronice de prostată include utilizarea alfa-blocantelor și antibioticelor, masajul prostatei simultan cu procedurile de fizioterapie. În timpul dezvoltării adenomului sau în cazuri avansate recurge la intervenția chirurgicală.
 • Varicocelul și chistul cordului spermatic sunt tratate numai chirurgical, iar torsiunea testiculului este de asemenea tratată prompt.
 • Tratamentul epididimitei și orhitei în sine include fizioterapia și utilizarea agenților antimicrobieni. În cazul complicațiilor septice se utilizează intervenția chirurgicală.
 • Tratamentul osteocondrozei implică terapie fizică, fizioterapie, masaj, reflexologie și terapie manuală. Pentru a elimina senzațiile dureroase într-o perioadă acută, utilizați preparate topice (unguente, geluri) și analgezice.

Tratamentul vergeturilor in zona inghinala

Până în prezent, leziuni la nivelul gurii un fenomen comun, de la ultima dată când popularitatea sălilor de vizitat a crescut semnificativ. Cea mai comună vătămare în acest caz este întinderea tendoanelor și ligamentelor.

Leziuni ale inghinalelor ca o cauza a durerii in scrotÎn timpul întinderii, pacientul este prezentat odihnă completă și odihnă. De o importanță mică nu este o nutriție adecvată, în timp ce organismul trebuie să primească o cantitate mare de vitamine și calciu.

Cu dureri in zona inghinala, trebuie sa puneti o compresa rece pe locul inflamat. Puteți, de asemenea utilizați un bandaj sub presiune, ca regulă, se folosește un bandaj elastic. În plus, sfătuiți să utilizați geluri și unguente cu un efect calmant, antiinflamator și analgezic (de exemplu, voltaren, gel rapidum). Creșterea activității fizice în timpul reabilitării este necesară treptat. Timpul de recuperare completă după întindere depinde de complexitatea rănirii și de capacitatea țesuturilor corpului de a se reface.

Măsuri preventive

Prevenirea senzațiilor de durere constă în organizarea unui stil de viață sănătos, identificarea și tratarea în timp util a focarelor bolii. Dacă a existat o problemă, atunci el poate fi eliminat numai după ce a stabilit de ce doare în regiunea inghinală a unui bărbat. Este importantă atitudinea atentă la definirea locului de apariție a durerii - la stânga sau la dreapta - gradul de periodicitate, intensitate, caracter (trăgând, plâns sau ascuțit). Atent la apariția bolii poate ajuta la identificarea rapidă a cauzelor care au cauzat aceasta și la prescrierea tratamentului.

orice boli grave masculine iar durerea din zona inghinala duce deseori la infertilitate si impotenta. Doar un apel în timp util către un specialist poate ajuta la revenirea la o viață normală și plină de viață. Medicul va pune diagnosticul corect, va determina de ce doare și va ușura această senzație neplăcută.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Motivele pentru care brațul suferă de la umăr la mânăMotivele pentru care brațul suferă de la umăr la mână
Unde sunt durerile din abdomenul inferior și cum să le tratezi?Unde sunt durerile din abdomenul inferior și cum să le tratezi?
Durerea în testicule la bărbați: cauze și tratamentDurerea în testicule la bărbați: cauze și tratament
Copilul are o durere de stomac în buricCopilul are o durere de stomac în buric
Durere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinalaDurere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinala
Cauze ale durerii de spate deasupra spatelui din partea dreaptăCauze ale durerii de spate deasupra spatelui din partea dreaptă
Durerea din partea superioară a cadranului superior care dă în spateDurerea din partea superioară a cadranului superior care dă în spate
Ce se poate face dacă doare sub coaste partea stângăCe se poate face dacă doare sub coaste partea stângă
Hernia inghinala la barbati: cauze, simptome, tratament si fotografiiHernia inghinala la barbati: cauze, simptome, tratament si fotografii
Cauze de durere în partea stângă la nivelul talieiCauze de durere în partea stângă la nivelul taliei
» » Durere in zona inghinala la stanga la barbati: cauze si tratament
© 2021 amigdas.com