amigdas.com

Bolile de piele la pisici: o listă și principalele simptome

Ce boli au pisicile?Pielea este o zonă problematică nu numai a pisicilor, ci și a altor animale. Boala de piele poate să apară nu numai la o pisică domestică, ci și la domiciliu. De aceea, proprietarul animalului ar trebui să fie gata pentru aceasta și să aibă informații maxime despre bolile existente și despre cauzele apariției lor.

Bolile de piele la pisici: soiuri și simptome

Bolile de piele la pisici au o origine diferită și simptomatologie. Fiecare proprietar cel puțin o dată în viața sa a dat peste faptul că animalul a fost bolnav sau dermatită. Astfel de boli provoacă disconfort nu numai animalului, ci și gazdei. În plus, orice proces inflamator pe pielea animalului este periculos pentru oameni.

Pentru a detecta frustrare și să fie conștienți de cum să furnizeze primul ajutor, trebuie să înțeleagă mai mult pielea de o pisică. Dacă vreunul dintre simptomele descrise în acest articol este prezent, contactați medicul veterinar.

Bolile de piele la pisici: ringworm

Boli de pielepecingine Este o boală a pielii periculoasă la pisici. Este destul de greu să scapi de ea. Problema este că este transmisă cu mare viteză, infectând astfel coloana vertebrală, labele sau capul pisicii. În plus, el se poate muta la o persoană. Boala fungică diagnosticată pe microspori este destul de simplă. Principala sarcină a medicului în acest moment este stabilirea corectă a diagnosticului.

Scopul principal al tratamentului este de a împiedica ciuperca să lovească partea principală a pielii. Lichen se manifestă dureros. Oferă senzații neplăcute animalului și provoacă disconfort. Principalul agent cauzal al bolii este mucegaiul mucegai-dermatofit.

Simptomele și evoluția bolii rămân aceleași, deși bacteriile pot progresa cu unele diferențe. Ringwormul este periculos pentru o persoană și mai ales pentru un copil. Nu te infecta de la o pisica poate doar pasari si caini. Dacă pisica dvs. este diagnosticată cu vierme, se recomandă să se scurge de urgență medicamente preventive pentru toți membrii familiei.

Bolile de piele ale pielii: dermatita miliară

Această boală poate irita pielea cu o rezistență specială. Boala poate avea un mediu parazitar, bacterian sau alimentar. Indiferent de, care a devenit sursa primară a bolii, boala se poate manifesta persistent și oferă multe motive pentru a se confrunta.

Simptomele bolii includ:

 • erupții pe piele (ulcere și mâncărime);
 • deteriorarea starea de spirit a pisicii;
 • deteriorarea bunăstării;
 • scăderea imunității.

Din această boală nu se poate asigura animalul. O dietă necorespunzătoare sau mersul pe jos în aer liber este una dintre cauzele răspândite pe scară largă a debutului bolii. Iritarea poate provoca insecte, de exemplu, mușcături de căpușe sau purici. În acest caz, alergenul este saliva, care este greu de tolerat de animale.

Bolile de piele la pisici: alergii

Alergiile la pisici pot fi atribuite dermatitei, dar simptomatologia însoțitoare este puțin diferită. Corpul poate reacționa la obiecte sau obiecte. Este demn de remarcat, că o alergie la o pisică poate apărea pe un parfum sau un parfum nou proprietar. Pot apărea manifestări alergice.

 • De uz casnic. În cazul în care alergia se manifestă pe anumite articole de uz casnic.
 • Produse alimentare. În această variantă este necesară determinarea produsului alergic și excluderea acestuia din dietă. Stradă conține multe alergene periculoase care îi pot afecta sănătatea.

Afecțiuni ale pielii la pisici: somnolență

Tratamentul bolilor de pieleBedsores pot fi găsite la animale vechi sau la cei care au fost odihnă în caz de traumă. Bedsores sunt un loc de piele, care moare ca urmare a lipsei de activitate a animalului. Astfel, pielea devine obosită și moare cu timpul.

Bedsores poate fi nu numai la animale, dar, de asemenea, la om. Este demn de remarcat că nu trebuie să permiteți animalului să stea pe o parte, altfel nu puteți evita decubitul.

Boala pielii la pisici: eczemă

Eczema se referă la boală, factori care sunt dificil de prezis. Dacă există o boală, procesul de inflamație apare pe piele.

 1. Aceasta poate apărea ca urmare a contaminării unei anumite zone a pielii.
 2. Fie în timpul unei mușcături de paraziți, fie atunci când pielea este infectată cu bacterii.
 3. De la purtarea greșită a gulerului sau a îmbrăcămintei sintetice destinată pisicilor.
 4. Eczemele se pot manifesta in cazul unei tulburari existente.

Dacă pisica dvs. a fost diagnosticată cu eczemă, fiți pregătit pentru ca pisica să aibă probleme cu sistemul nervos, stomac, ficat sau rinichi ca rezultat.

Boli cutanate la pisici: scabie și demodicoză

Simptomele bolilorScabie în timpul nostru - acest fenomen este rar. Se produce ca rezultat al distrugerii pielii de mușcăturile de căpușe. Acești acarieni trăiesc pe corpul oricărui animal. Dar, în unele cazuri, pot distruge pielea și își pot distruge epiteliul.

Scabia se dezvoltă destul de rapid în cazul în care animalul nu are vitamine și reduce sistemul imunitar. Trebuie remarcat faptul că scabia este contagioasă și parazitează destul de repede alte animale. Dacă pisica dvs. este diagnosticată cu scabie, trebuie să vă mișcați imediat alte animale în supraexpunere, altfel nu veți putea evita infecția.

Demodekoz - una dintre bolile teribile care duc la moarte. Cea mai mare șansă de a se îmbolnăvi în acele animale care se află în zonă liberă. Este demn de remarcat faptul că boala este cauzată de mușcăturile de căpușe. O pisică nu poate rezista la o insectă. Simptomele bolii includ roșeața pielii și mâncărimea.

Boala cutanata a pielii: acnee si alopecie

Acneea este rezultatul îngrijirii și întreținerii necorespunzătoare a animalului. În unele cazuri, poate apărea dacă animalul de companie a suferit un stres sau un șoc emoțional. Acneea este transformată în abcese dureroase și ulcere. Destul de des poate crește în procesul inflamator.

Alopecia la o pisică poate să apară nu numai din cauza vârstei. Într-o serie de cazuri, se observă că chelie poate fi moștenită. Și, de asemenea, se întâmplă destul de des în unele rase de pisici, cum ar fi: Mexicania, Devon Rex și rasele Siameze. În cazul naturii genetice, se pot observa primele simptome după naștere. De regulă, până în a doua săptămână de viață, pisoii cad. Forma genetică a acestei boli nu poate fi vindecată. Forma dobândită de alopecie poate avea următoarea origine:

 1. Ce boli suferă o pisică?Reacția alergică a organismului la anumite forme de medicamente sau alimente.
 2. Influența infecțiilor sau a paraziților.
 3. Încălcarea fondului hormonal al unei pisici. Ca o consecință, tulburări tiroidiene, tulburări ale glandelor suprarenale sau diabet zaharat.
 4. Vitamina deficiențe.
 5. Boli ale tractului gastro-intestinal.

Orice boală de piele O pisică reprezintă o amenințare atât pentru animale, cât și pentru oameni. Capacitatea bolilor de a progresa duce la multiplicarea activă a virușilor. Animalul este torturat. O pisica poate pierde pofta de mancare, un vis sanatos si nu mai poate comunica cu proprietarii. Dacă găsiți semne de iritare pe corpul animalului, trebuie să contactați urgent medicul. Nu uitați că nu toate bolile sunt sigure pentru oameni. Mulți ciuperci și infecții pot infecta pe oricine se află în apropiere.

Cauzele bolilor de piele la pisici

Motivele de a suferi animalul pot fi găsite de pretutindeni. Cat ii apartine la animalele care au nesiguranță și sensibilitate. Spre deosebire de păsări sau câini, ele sunt mai susceptibile la numeroase viruși și boli. Mulți proprietari nu știu cum să-și protejeze animalul de multe consecințe ca rezultat al infecției. Pentru a evita aparitia oricarei boli ale pielii la pisica, puteti incerca sa o preveniti. Principalele motive pentru apariția bolilor de piele sunt.

 1. Caracteristici ale tratamentului bolilorDieta gresita.
 2. Ecologie rea.
 3. Încălcarea fondului hormonal.
 4. Bad ereditate.
 5. Un stil de viață sedentar și supraponderali.
 6. Absența tratamentului de la paraziți.
 7. Nerespectarea programului de vaccinare.

Bolile de piele la pisici: diagnostic

Dacă găsiți unul dintre simptomele de mai sus ale celor mai frecvente boli la pisici. Trebuie să știți ce să faceți în cazul ăsta.

Mai întâi, ia animalul la medic pentru o examinare. Medicul veterinar trebuie să întocmească o concluzie, de ce boala a apărut și probabilitatea dezvoltării sale viitoare.

În al doilea rând, să furnizeze informații exhaustive despre evoluția bolii și despre starea pisicii în general.

În al treilea rând, livrarea testelor și a studiilor de laborator.

Cum sa tratezi pisicile?

În funcție de caz și de gradul de infectare a pielii, medicul veterinar prescrie tratamentul potrivit. Cu scabie sau microsporie, pisica este izolată de animale sănătoase. Nu este recomandat să țineți pisica sub cheie de blocare. Dacă există alte animale în casă, acestea trebuie să fie supuse unei supraexpuneri până când animalul poate supraviețui.

Pisica trebuie tratată cu medicamentele prescrise de medic. Orice vaccin va ajuta la uciderea complet a virusului din interior. Tratarea independentă a bolilor de piele pisicile nu sunt recomandate. Acest lucru poate deteriora animalul.

De asemenea, este necesar să se respecte un mod corect de viață al unui animal și să se adere la un aliment alimentar pentru perioada de tratament. Este necesar să se restabilească sistemul imunitar pentru animalele de companie cu vitamine, pe care medicul le va prescrie, de asemenea. Este demn de remarcat faptul că, respectând toate procedurile de tratament necesare, dinamica recuperării este pozitivă.

Măsuri preventive

Pentru a salva viața unui animal de companie este destul de simplă, pentru aceasta este necesar să se respecte măsurile preventive. Asigurați-vă că îngrijirea și întreținerea corespunzătoare a animalului minimizează riscul de a contracta boli de piele. Principalele măsuri de prevenire includ:

 1. Prevenirea bolilorCurățarea regulată în casă. Dezinfectarea tavă și castron de animale de companie.
 2. Respectarea programului de vaccinare. Tratamentul animalului împotriva paraziților. Acesta este principalul punct al măsurilor preventive, care va oferi o oportunitate de a evita problemele de piele.
 3. Nutriția corespunzătoare garantează evitarea reacțiilor alergice. Prezența vitaminelor în regimul alimentar va întări sistemul imunitar, ceea ce, bineînțeles, este important. Nutriția corectă, completă și echilibrată va contribui la funcționarea tuturor organelor și sistemelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să tratați corect acneea la o pisică acasăCum să tratați corect acneea la o pisică acasă
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Principalele antibiotice cu spectru larg pentru pisiciPrincipalele antibiotice cu spectru larg pentru pisici
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corectVaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect
Diaree și vărsături la pisică: cauza și tratamentulDiaree și vărsături la pisică: cauza și tratamentul
Pisica de pisică: în greabăn și intramuscularPisica de pisică: în greabăn și intramuscular
Cauzele și tratamentul granulomului eozinofilic la pisiciCauzele și tratamentul granulomului eozinofilic la pisici
» » Bolile de piele la pisici: o listă și principalele simptome
© 2021 amigdas.com