amigdas.com

Instrucțiuni pentru utilizarea fungilor pentru pisici și câini

Caracteristicile aplicării medicamentului Fungin pentru pisici și câiniFungina este un medicament veterinar eficient care are un puternic efect antifungic. Datorită proprietăților sale fungicide, medicamentul este recomandat pentru tratamentul microsporiei și pentru lipsirea câinilor și a pisicilor.

Afecțiunile fungice la animale sunt cele mai periculoase, deoarece cei care cauzează infecții sunt rezistenți la majoritatea medicamentelor existente. Leziunile fungice pot să epuizeze sistemul imunitar al animalului, să contribuie la dezvoltarea bolilor concomitente, astfel încât acestea necesită un tratament imediat.

Compoziția și forma de eliberare

Compoziția și forma preparatului FunginFungina pentru pisici este un lichid de culoare maro deschis, cu un miros specific slab.

Compoziția medicamentului este substanța activă clotrimazol și componente auxiliare, care au efect antiinflamator și cicatrizant: propolis, sulf, alcool izopropilic, glicerol, dimetilsulfoxid, polietilenglicol.

Clotrimazolul are un efect activ asupra microorganismelor fungice patogene asupra pielii pisicilor. În prezent, producătorii de medicamente veterinare oferă mai multe forme convenabile ale medicamentului. Preparatul este prezentat sub formă de soluție, unguent și pulverizare. Cea mai mare preferință pentru proprietarii de pisici îi conferă lui Fungin un spray.

Cum funcționează Fungin și în ce cazuri este numit?

Acțiunea farmacologică a fungului și indicații pentru utilizareClotrimazolul exercită un efect distructiv asupra microorganismelor patogene, le distruge și le inhibă dezvoltarea și reproducerea completă. Substanța contribuie la restabilirea țesuturilor, dezinfectează și vindecă suprafața rănilor pe pielea animalului.

Propolisul crește activitatea antifungică a clotrimazolului, îndepărtează inflamația, dezinfectează și vindecă piele integument. Fungina se referă la medicamentele de uz veterinar toxice scăzute. Dacă urmați instrucțiunile, nu vă irită.

Indicații pentru utilizare: Fungina este folosită pentru a trata lichenul sau trichofitoza și microsporia la pisici și câini.

Contraindicații

Contraindicații privind utilizarea Funginului pentru câini și pisiciÎnainte de a utiliza medicamentul, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile sau să consultați un medic veterinar, deoarece medicamentul are mai multe restricții de utilizat.

Nu se recomandă utilizarea medicamentului dacă animalele au intoleranță individuală componente ale medicamentului, precum și în următoarele cazuri:

  • vârsta animalului este mai mică de o lună;
  • în timpul sarcinii și alăptării;
  • după bolile infecțioase.

Cu respectarea strictă a instrucțiunilor, nu se observă complicații. Reacția individuală a organismului se poate manifesta sub formă salivare crescută și scaune.

Instrucțiuni de utilizare

Instrucțiuni de utilizare Fungina pentru câini și pisiciAplicația Fungina pentru pisici, poate doar extern, nu permite intrarea medicamentului pe suprafața membranelor mucoase, deoarece aceasta conduce la o iritare foarte puternică.

Dacă pisicile au semne de lipsă sau altă boală a pielii, medicii recomandă utilizarea Funginei. Utilizarea în timp util a medicamentului în mod semnificativ accelerați recuperarea Un animal, va îmbunătăți o condiție a integrității pielii sale.

Utilizarea Funginei sub forma unei soluții este permisă atunci când apar leziuni fungice la nivelul botului și al spatelui corpului. În acest caz, efectul asupra suprafețelor mucoase și a ochilor animalului va fi minim.

Utilizarea medicamentului Este inacceptabil fără consultarea unui specialist. Medicul veterinar trebuie să facă testele, să facă un diagnostic precis și numai după aceea să numească un tratament competent.

Dacă animalul a fost găsit microsporie sau trichophytosis, utilizarea medicamentului este permisă în doza indicată în instrucțiuni. Când sa constatat lipsirea tratamentului, trebuie să fie atribuite individual. Acest lucru se datorează faptului că diferite forme ale bolii pot necesita numirea unui medicament specializat, iar Funginul în această situație va fi inutil. Și, de asemenea, medicul ar trebui să determine severitatea bolii.

Înainte de a utiliza medicamentul, pregăti pielea. Pentru a face acest lucru, lâna din jurul zonei afectate este tăiată frumos, apucând un centimetru în jurul acesteia. Nu radeți lâna, aceasta poate duce la rănirea zonei vătămate și la infectarea rănii.

Pentru a trata zona afectată, dacă este mică, se folosește un disc de bumbac sau tampon cu tifon. Pentru a trata suprafețele mari ale pielii, se recomandă utilizarea unui spray care să-l acopere spray pe suprafata pielii unei pisici. În timpul utilizării medicamentului este necesar să țineți pisica strâns, nu ar trebui să izbucnească și să urmăriți cu atenție, astfel încât animalul să nu lingă medicamentul. În aceste scopuri se recomandă utilizarea unui guler special.

Soluția și sprayul Fungin se aplică din calcul 0,2 ml pe kilogram de greutate corporală a animalului. Medicamentul este aplicat în direcția de la marginile suprafeței deteriorate la centru, capturând aproximativ 1 centimetru de suprafață sănătoasă. După ce ați folosit animalul de companie Fungin pentru o zi, nu trebuie să vă scăldați.

Se utilizează medicamentul o dată pe zi până la recuperarea completă. De obicei, cursul tratamentului este de 10-15 zile. Apoi, medicul veterinar ar trebui să ia un control răzuitor. Dacă ciuperca este detectată, tratamentul poate fi prelungit.

Instrucțiuni speciale pentru utilizarea medicamentului

Instrucțiuni speciale pentru utilizarea Funginului pentru tratamentul câinilor și pisicilorÎn caz de boală neglijată, Fungina poate fi utilizată ca parte a terapiei complexe împreună cu antibiotice și medicamente antifungice.

Dacă tratamentul nu aduce un rezultat pozitiv, ar trebui să consulte un medic, Poate că va oferi să schimbe schema de tratament și să prescrie alte medicamente.

Când se utilizează Fungin, proprietarii ar trebui să acorde multă atenție controlului animalelor, care nu permite lingerea lânii. Dacă o pisică sau un câine este mare și încearcă să scape de un guler sau de bot, le puteți da un sedativ care să le calmeze puțin.

Dupa aplicarea Fungin pentru tratamentul pierderii parului la pisici, trebuie sa respectati o serie de recomandari:

  1. Pentru câteva zile după folosirea medicamentului, trebuie să observați comportamentul animalului.
  2. Vizitați imediat un medic veterinar dacă pisica are slăbiciune și refuzul de a mânca. Acestea pot fi semne de otrăvire cu medicamente.
  3. Dacă se observă digestia și letargia, este necesar să se îndepărteze resturile de fungi de pe suprafața pielii pisicii și să se întrerupă medicamentul.

Când medicamentul intră în stomac, dați cărbunelui activat animal cu mult lichid. În câteva zile, pisica ar trebui să fie limitată în nutriție.

Efecte secundare

Dacă un câine sau o pisică este predispus la dezvoltarea reacțiilor alergice, leziunile pe piele pot să apară rar.

Medicamentul poate fi achiziționat la o farmacie sau clinică veterinară. Prețul mediu pentru ambalarea unui unguent sau soluție este de la 80 de ruble, un spray - de la 250 de ruble.

opinii

Catelul ciobanesc a fost diagnosticat cu lichen, care a fost însoțit de erupții cutanate și de căderea părului. La recomandarea unui medic veterinar, Fungin a fost folosit. După 10 zile, starea pielii sa îmbunătățit mult. Prin rezultatele analizelor, câinele sa recuperat complet.

A luat un câine să se odihnească la țară. Ca rezultat al călătoriei, ea a devenit infectată și lipsită, în plus, starea generală sa înrăutățit: a existat leneș, apetitul sa înrăutățit. Medicul veterinar la numit pe Fungin. Erupțiile au trecut relativ repede. Medicamentul funcționează. Principalul lucru nu este să rupă instrucțiunea.

La plimbare, pisica sa infectat. Erau erupții pe labele, urechile, în regiunea coada. Fungina a fost tratată timp de două săptămâni. După ce a folosit medicamentul, răzuirea lichenului a dispărut complet.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câiniInstrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câini
Marfloxin comprimate pentru câini și pisiciMarfloxin comprimate pentru câini și pisici
Căști pentru urechi de la otităCăști pentru urechi de la otită
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Clotrimazole Unguent - manual de instrucțiuni pentru bărbațiClotrimazole Unguent - manual de instrucțiuni pentru bărbați
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Otoferonol Gold și Premium: Instrucțiuni de utilizareOtoferonol Gold și Premium: Instrucțiuni de utilizare
`Hepatovet` pentru câini: instrucțiuni de utilizare`Hepatovet` pentru câini: instrucțiuni de utilizare
» » Instrucțiuni pentru utilizarea fungilor pentru pisici și câini
© 2021 amigdas.com