amigdas.com

Capse pe dinți pentru copii și adulți

Fotografie de capse pe dințiPoziționarea incorectă a dinților la copii și adulți conduce nu numai la probleme estetice, ci și la întreruperea procesului de mestecare a alimentelor și a clarității discursului. Prin urmare, stomatologii trebuie de multe ori să-și schimbe pacienții și să-și alinieze dinții. Cea mai bună metodă de nivelare este instalarea capselor. Care sunt capsele de pe dinți? În ce cazuri sunt prezentate? Cum se aliniază dinții și se schimbă mușcătura? Aceste întrebări vor răspunde la acest articol.

Ce sunt capsele pentru dinți?

Acestea sunt produse metalice create de dentiști pentru a reveni la locul corect al unităților de dentiție. Datorită unei deplasări similare este posibil să se normalizeze ocluzia.

Suporturile ortodontice constau, de obicei, din mai multe elemente. Fiecare dintre ele are o forță suficientă, pentru a regla cu încredere poziția atât a dentiției întregi cât și a dinților unici.

Structurile metalice pot exercita presiuni numai asupra unităților problematice, reducând distanța dintre acestea. Acest lucru este foarte important atunci când se corectează poziția dinților și a incisivilor. Medicul are ocazia schimbați presiunea în zona selectată și, dacă este necesar, să modifice diferitele elemente ale proiectului pentru a atinge obiectivele.

Parantezele dinți constau din următoarele elemente:

 • Lacate pentru fixarea pe unitățile dentiției. Acestea pot fi din material plastic, metal și ceramică.
 • Arcul metalic care leagă încuietori individuale. Are un efect de memorie. Adică, indiferent de modul în care este îndoit, va continua să tindă la configurația originală. Din acest motiv, unitățile sunt supuse presiunii, ceea ce îi forțează să se întoarcă în poziția corectă.
 • Separatoare și distanțieri. Aceste elemente sunt folosite pentru a corecta distanța dintre dinți.
 • Inele din cauciuc. Ele sunt folosite pentru fixarea mai sigură a arcului metalic pe dinți.
 • Protezele elastice sunt aplicate în mod egal arcului facial pentru corectarea ocluziunii.

Corecția foto a danturiiPotrivit medicilor stomatologi, cel mai bun mod de a corecta dentiția și mușcătura corectă este atunci când fălcile superioare și inferioare se află în faza de creștere activă. La copii este de vârsta între 8 și 15 ani.

Dacă în această perioadă nu s-au efectuat măsurile ortodontice necesare, atunci nu era nimic teribil. Anomaliile danturii pot fi eliminate chiar si la adulti cu toate acestea, va dura mai mult timp.

Capsele pentru dinți sunt adesea folosite pentru consolidarea rezultatelor după utilizarea sistemelor de suport la adulți. În acest caz, termenii de purtare a unui arc metalic pot ajunge la 2 ani.

Indicații pentru utilizare

Parantezele de pe dinți sunt plasate în următoarele cazuri:

 • Toate tipurile de patologie a mușcăturii.
 • Extinderea patologică sau îngustarea palatului.
 • O maxilară depășește rata de creștere a altui.
 • Dinții nu sunt poziționați corect.
 • Există prea mult spațiu între dinți în zona zâmbetului.

Trebuie remarcat faptul că aceste mărturii sunt valabile numai pentru copii. La adulți, totul este un pic mai complicat din următoarele motive:

 1. Falla unui adult este complet formată. Prin urmare, pentru a mări sau a scădea cerul nu va funcționa. Prin urmare, capsele sunt utilizate în principal numai pentru a elimina distanța excesivă dintre dinți în zona zâmbetului și pentru a corecta ocluzia anormală.
 2. La adulți, este mai bine să se efectueze corectarea dinților prin brațe, în timp ce capsele pentru dinți ar trebui folosite numai ca mijloc de fixare a rezultatelor obținute anterior.
 3. Mai devreme, un adult va fi diagnosticat cu o problemă cu dentiția, cu atât mai ușor va fi eliminarea defectelor cavității bucale cu ajutorul capselor pe dinți.

Tipuri de capse

În stomatologia modernă, diferite adaptări sunt folosite pentru a corecta dentiția. Toate acestea diferă în materie de fabricație și design. Cele mai frecvente sunt următoarele opțiuni:

 • Structuri metalice. Sunt fabricate din aliaje din oțel cu nichel și titan. Astfel de modele de capse sunt considerate cele mai accesibile pentru preț. Dar ieftin, nu înseamnă rău. Dimpotrivă, produsele metalice se caracterizează printr-o eficiență bună și se aplică atunci când este necesar să se elimine rapid defectul dentiției. Principalul dezavantaj al structurilor din oțel este vizibilitatea puternică.
 • Seturi ceramice. După cum sugerează și numele, ele sunt în mare parte fabricate din ceramică. Ele au aceeași culoare ca și dinții lor. Se folosesc adesea încuietori, din safir artificial. Datorită complexității proceselor de fabricație, aceste bare de protecție costă mult mai scump decât pacienții din metal.
 • Capse din metale prețioase. Pentru a fi corect, spunem că nu sunt folosite niciodată bretele de aur sau argint. Metalele prețioase sunt adăugate doar în aliajele de oțel pentru a oferi produselor finale un recurs estetic.
 • Suporturi interne. Ele sunt numite, de asemenea, linguale. Avantajul lor este că acestea nu sunt vizibile deloc, deoarece sunt instalate pe partea interioară a dinților. Cu toate acestea, ele nu sunt potrivite pentru toți pacienții, deoarece obișnuința cu ei este destul de dificilă. În plus, ele pot interfera cu dicția normală.
 • Capse cu microcipuri. Acesta este un produs modern care permite medicilor să monitorizeze sarcina pe fiecare dinte. Astfel de capse pe dinți măresc semnificativ eficiența corecției ocluziunii.
 • Capse detașabile pe dinți.
 • balot. Această versiune a structurilor de corecție este utilizată în acele cazuri în care tratamentul va costa fără implicarea chirurgului.

Capse pe dinți pentru diferite grupe de vârstă

breteleConstrucțiile corective sunt copii și adulți. Dacă este planificat să le instalați copilului, este important ca părinții să înțeleagă cum funcționează.

O dată vom spune că pentru copilul unei vârste de grădiniță pentru a pune un sistem de consolare nu are sens, deoarece toți dinții vor fi actualizați în viitor și vor ghici cum se va schimba poziția dinților permanenți. Cel mai adesea ortodontul trebuie să înceapă totul de la zero.

Potrivit experților, capsele nu ar trebui să fie folosite înainte de împlinirea vârstei de 12 ani. Prin această vârstă, procesul de înlocuire a dinților din lapte cu capete permanente, dar dinții păstrează mobilitatea. Prin urmare, acestea sunt ușor de corectat.

Pentru a corecta dentiția, se folosesc adesea bretele de plastic. Desigur, acestea sunt mai puțin durabile, în plus, în timp, culoarea plasticului se schimbă, dar acestea sunt foarte ieftine și, în același timp, se descurcă perfect cu sarcina care le este atribuită.

În cazul în care mușcătura trebuie adaptată la un adult, atunci se folosesc, în principal, capse din metal. În același timp, pacientului i se spune imediat că un rezultat pozitiv poate fi obținut nu mai devreme de câțiva ani. În plus, mișcarea dinților este adesea însoțită de senzații dureroase.

Care este diferența dintre brațe și brațe?

Sunt danturi dăunătoare?Mulți oameni nu disting între bretele și bretele. Și absolut în zadar. Deși aceste modele sunt identice în multe privințe, există diferențe semnificative între ele.

Parantezele au următoarele caracteristici:

 • Acestea sunt structuri care nu pot fi detașate, constând din elemente separate.
 • Lacatele sunt fixate cu lipici special, care nu pot fi desființate fără ajutorul unui medic.
 • Șorțurile au un aspect estetic bun.
 • Sunt scumpe.

Capsele de pe dinți au caracteristici ușor diferite:

 • Acesta este un design detașabil, un sistem unic.
 • Arcul metalic este atașat unui inel special de pe ultima rădăcină.
 • Aspectul estetic este sub medie atunci când se aplică extern. Lănțișoarele linguale nu sunt deloc vizibile.
 • Cost acceptabil.

Contraindicații la instalarea capselor

Proiectele de corecție nu pot fi instalate pentru copii și adulți în următoarele cazuri:

 • Dinții sunt afectați de carii. Dacă pacientul nu dorește să-și trateze dinții, dentistul va refuza să pună capsele pacientului. În plus, după tratamentul dinților de ceva timp, instalarea structurilor de corecție este interzisă.
 • Insuficiență de îngrijire orală. Orice produse ortodontice necesită îngrijire atentă pe zi. Dacă pacientul nu face acest lucru, placa dentară se va acumula sub constructorii corectori, ducând la dezvoltarea unui proces inflamator. Ca rezultat, pacientul nu numai că are o mușcătură incorectă, dar și o carie dentară.
 • alergie. Aceasta este o reacție alergică la materialele de la care se fac structurile corecționale. Dacă pacientul are o sensibilitate crescută la aceste materiale, atunci trebuie să-l informeze cu siguranță pe medicul curant despre acest lucru. El doar schimba tipul de capse. Uneori, astfel de construcții nu pot fi plasate din cauza reacțiilor alergice pronunțate la materialul arc. Dar acest lucru se întâmplă foarte rar.
 • Proces inflamator acut. Este vorba despre prezența unor astfel de boli la pacient, cum ar fi: stomatită, glossită, parodontită, parodontită etc.

Acestea au fost enumerate contraindicații relative. Mai jos sunt absolut interdicții:

 • Tulburări psihice grave.
 • HIV sau SIDA.
 • Coagulabilitatea insuficientă sau excesivă a sângelui.
 • Tuberculoza.
 • Diabet zaharat.
 • Dentiție incompletă, cu lipsa unui număr mare de unități.
 • Epilepsie.
 • Bolile tumorilor.
 • Boli venere.
 • Dependenta.
 • Abuzul de substanțe narcotice.

Cum să puneți paranteze?

Bretele sau capse sunt mai buneAceste modele corecționale sunt puse în mai multe etape.

 1. Medicul efectuează o examinare primară pentru a afla gravitatea încălcărilor. Dacă este necesar, elimină cariile și plăcile.
 2. Este ales un fir de grosime adecvată, materialele fiind culoarea dinților. Costul preliminar al tratamentului este anunțat.
 3. Medicul dentist face o roentgenogramă a maxilarului, de-a lungul căreia arcul se face în laborator și în alte elemente ale structurii.
 4. Dispozitivul este atașat la dinții pacientului și este ajustat în funcție de caracteristicile calculate anterior.
 5. Medicul explică pacientului cum să se îngrijească corect de dinți și indică data la care trebuie să vină să corecteze încuietorile.

Pacienții adulți ar trebui să-și amintească acest lucru În prima lună după instalarea parantezelor, este posibil un anumit disconfort în gură.

Caracteristici de îngrijire

Pentru un arc stabilit, este important să aveți grijă de ele. Faptul este că sub el, rămășițele de hrană se pot acumula. Acest lucru poate cauza carii dentare.

La îngrijirea parantezelor, trebuie respectate următoarele recomandări:

 • De două ori pe zi periați dinții cu o perie specială. Este recomandabil să cumpărați un irigator pentru îngrijirea dentară. Aceasta va ajuta la manipularea locurilor de atașare a arcului cu o soluție de vindecare.
 • După fiecare masă, clătiți-vă gura. Este cel mai bine pentru clătire să utilizeze soluții farmaceutice speciale care au un efect de revigorare și dezinfectare. În plus, puteți face decoctări de gălbenuș, scoarță de stejar, șnur, musetel și menta.
 • De asemenea, se recomandă să mâncați dulciuri cât mai puțin posibil și să uitați de guma de mestecat.

Cât costă instalarea unor astfel de structuri?

Diferite tipuri de capse pentru dințiCostul instalării de paranteze depinde de mulți factori:

 • Numele dentistului și mărimea clinicii.
 • Politica de stabilire a prețurilor stabilită de conducerea unei instituții medicale.
 • Materiale utilizate pentru a crea un design corector.
 • Complexitatea problemei la un anumit pacient.
 • Numărul de dinți la care vor fi lipite capsele.
 • Grosimea firului din care va fi realizat arcul, precum și numărul elementelor de fixare.

În general, costul minim de instalare a capselor pe dinți nu poate fi mai mic de 6000 de ruble. Costul maxim nu este limitat. În medie, costumele scumpe sunt plasate pe 20 000 de ruble. În acest caz, brațele linguale sunt mult mai scumpe decât cele externe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Numerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizateNumerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizate
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
O mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuriO mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuri
» » Capse pe dinți pentru copii și adulți
© 2021 amigdas.com