amigdas.com

Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire

Sticlă de somn - ce este acest peșteUn somn de sticlă este un pește de acvariu foarte original care atrage atenția. Caracteristica principală a acesteia este transparența aproape completă a corpului. În condiții normale, somnul este aproape invizibil, dar dacă ajustați iluminatul la un anumit unghi, puteți vedea cum corpul său oferă reflexii frumoase de nuanțe albastre. Mai ales frumos atunci când se mișcă o turmă de pește, există un sentiment că acvariul traversează un mic fulger albastru.

Locuință în natură

Habitatul natural al acestor pești era Asia de sud-est, insulele Sumatra, Borneo și Java. Șalui live în râuri care au un curs ușor. Vegetația abundentă subacvatică și de coastă face ca apa să fie întunecată, ceea ce ajută somnul să se ascundă de pradă.

apariție

Sticla de somn - caracteristici ale conținutului în acvariuCorpul de pește este complet lipsit de pigmentare, care în combinație cu lipsa de scale și face transparent. bine numai capul este vizibil și o mică nuanță argintie a unei pungi în care organele interne situate în zona de sârmă sunt "împachetate". De asemenea, puteți vedea în mod clar coloana vertebrală și oasele costale.

Corpul de somn de sticlă este alungit, plat din lateral. Aripile dorsale sunt greu de distins, situate chiar în spatele capului, au dimensiuni foarte mici, doar o rază și sunt presate strâns pe corp. Nu există deloc grăsime. Anal fin suficient de larg și de transparent, începe imediat sub branhii și se desfășoară de-a lungul întregii lungimi a corpului până la coadă. La fel ca toți somnul, peștele are o pereche de mustăți pe buza superioară.

Creste pana la 10 cm, dar de obicei lungimea lui este de 6-8 cm in medie.

Conținutul într-un acvariu acasă

Pentru un sejur confortabil, un somn de sticlă trebuie să creeze condiții similare celor naturale. Acest pește printre acvaristi are o reputație de a fi complex în conținut și îngrijire, necesitând un efort din partea proprietarilor. Mulți proprietari de somn de sticlă recomandă chiar și să-i plantați într-un acvariu separat. Cu toate acestea, în anumite condiții, generalul este de asemenea potrivit.

Parametrii apei

Acvariu pește cryptopterus dvusySetul de somn de sticlă poate fi stabilit numai într-un acvariu matur cu un echilibru bine stabilit. acestea pesti transparenti sunt foarte sensibili la parametrii de apă, în special la nivelul nitraților, deci un bun sistem de filtrare este o necesitate.

  • Aciditatea ar trebui să fie cuprinsă între 6,5 și 7,5;
  • rigiditate de la 5 la 15 dH (dar cifra optimă este 7-9 dH);
  • Intervalul de temperatură este destul de lat 22-270˚. Cu toate acestea, pentru toată capriciositatea sa, somnul tolerează o picătură de până la 200C. Ar trebui să se asigure că nu există modificări puternice ale temperaturii.

Umplerea acvariului

Aceste pești minunați trebuie să furnizeze în mod necesar o abundență de plante acvatice. Ele vor servi ca somn, adăpost și mâncare. Plantele dorite nu sunt numai fund, ci și plutitoare. Lemnul de pluș este binevenit, tuburi ceramice, adăpost decorativ. Peștii de pește sunt destul de timizi și au nevoie de locuri unde puteți să vă ascundeți. Este necesar doar să vă asigurați că nu se formează lacune înguste și decalaje între decorațiuni. Există cazuri în care peștii înota în astfel de capcane și nu au putut ieși, pierzând în cele din urmă.

Așa cum sa spus mai sus, în natură, șalupele de pește trăiesc în râuri, respectiv create artificial, un curent slab va contribui la confortul lor. De asemenea, ar trebui să acordați atenție sistemului de aerare. Apa ar trebui să fie bine saturat cu oxigen. În cazul în care ziua cu această sarcină nu va fi rău pentru a face față cu plante, atunci pentru noapte trebuie să includă în mod necesar un compresor de aer. În plus, este mai bine să refuzați din sistemul de alimentare cu CO2 în acvariu cu somnul.

Volumele acvariilor

Sticlă de somn în acvariuDeoarece somnul este timid, se simt mai confortabil în pachet. Dacă doar câteva dintre aceste pești locuiesc în acvariu, ele vor fi în stres constant, ceea ce va reduce în mod semnificativ durata vieții lor. În plus, doi sau trei pesti mici, vor fi ascunse în mod constant și proprietarul nu le poate respecta. O turmă de somn 6-10 se va simți suficient de încrezătoare pentru a înota liber în timpul zilei.

Pentru această cantitate de pește, volumul de apă trebuie să fie de cel puțin 100 de litri, astfel încât somnul să rămână sănătos. 15-25 de persoane necesită 200 de litri de apă. În cantitate mai mare de 30, somnul va fi împărțit în diferite turme, aici volumul optim va fi 300-500 litri.

Compatibilitatea peștilor

Nu toată lumea își poate permite un singur acvariu de specii, în plus, mulți iubitori doar ca să păstreze pești diferiți în același volum. Cu cine este posibil și cu cine nu se pot stabili categoric catfizii transparenți?

Sticla de somn - peștele este liniștit și liniștit, astfel încât toți prădătorii, în special cei mari, sunt îndepărtați imediat. Pește cu agresiv, Cum ar fi bărbații, scalabila, vor fi și vecini nedoriți. Faceți-vă bine împreună cu somnul:

  • apistogramele lui Ramirezi,
  • neon,
  • guppy,
  • Rasbora klinopyastnye,
  • miere gourami.

În partea de jos, som somersaults sau creveți pot fi stabilite.

hrănire

Cum arata un somn de sticla cu doua fete?O altă caracteristică a somnului de sticlă este dimensiunea mică a gurii, care trebuie luată în considerare la alegerea alimentelor. Dacă intenționați să oferiți pește uscat, atunci trebuie să alegeți fie mic granule și fulgi, sau frecați-le cu degetele atunci când hrăniți. Spre deosebire de restul armatei mari de somn, această specie nu ia mâncare din partea de jos, astfel încât comprimatele specializate de scufundare nu vor funcționa. Cu plăcere, peștele va mânca carul, gammarul și viermii de sânge, dar că nu se vor îneca imediat, va fi necesar să se aibă grijă de prezența unei inserții speciale în alimentator.

reproducere

Din păcate, până acum nu a fost dezvăluită cum bărbații și femeile sunt în afară diferite. De asemenea, reproducerea la domiciliu este aproape imposibilă. Toate persoanele vândute în magazine vin la noi din Asia. Doar acvaristii foarte experimentati din tara noastra incearca sa produca somn de sticla la domiciliu si chiar sa descrie procesul. Dar chiar și profesioniștii din domeniul acvariului nu sunt întotdeauna capabili să se retragă și să păstreze descendenții.

Pentru a stimula reproducerea, temperatura apei din acvariu este redusă la 19-200C și se creează o iluzie de ploaie tropicală, adică apa este turnată dintr-un vas de udare sau un duș cu un divizor. După câteva ore femelele ouă pe frunzele de plante. După aceasta (maxim 5 ore după începerea procesului), somnul este îndepărtat din acest acvariu. Dacă fertilizarea a avut succes, atunci perioada de incubație nu durează mai mult de 5 zile. Puteți alimenta imediat prăjiturile cu praf viu. În prima lună, tinerii cresc până la 1 cm.

În ciuda capriciosității și sensibilității acestor pești, aceștia pot trăi într-un acvariu acasă pentru o perioadă medie de 5 ani și cu o grijă foarte bună de până la 7 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Specii de somn: îngrijire, întreținere și reproducereSpecii de somn: îngrijire, întreținere și reproducere
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariuStiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu
Catcher catcher pe maimuță de pe țărm: trăsături de pescuitCatcher catcher pe maimuță de pe țărm: trăsături de pescuit
Particularitățile conținutului de somn pterygochleum de somnParticularitățile conținutului de somn pterygochleum de somn
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!
» » Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
© 2021 amigdas.com