amigdas.com

Câine de câine de câine: descrierea rasei

Câine de câine ursCâine de câine urs

, În ciuda mărimii destul de mari, se referă la un grup de spițe și câini de vânătoare. De asemenea, această rasă se referă la genul de huskii europeni.

Instinctul lui Shepherd este acela că câinele este privat și folosit în principal pentru vânarea animalelor mari (urs, moose). Ursul Karelian nu se potrivește, de asemenea, rolului unui câine de pescaj.

Unii experți susțin că câinele ursului karelian are o agresiune înnăscută, însă această trăsătură caracteristică se datorează scopului său de lucru. Cu toate acestea, Laika Karelian este un câine activ, ferm și prietenos, cu un instinct excelent și un caracter devotat, potrivit pentru păstrarea într-o casă de țară.

Istoricul originii rasei

Originea rasei câinelui ursului karelianCâinele de câine de câine a fost crescut de către finlandezi pe teritoriul Karelia în secolul al XIX-lea. Strămoșii câinilor de rasă modernă sunt considerați a fi câini de vânătoare aborigeni.

Oamenii aveau nevoie de ajutoare credincioase pentru vânătoare și de aceea rasa era extrem de solicitată în acele zile. Cu toate acestea, pentru prima dată, reprezentanții acestei rase au fost demonstrați în 1936.

Judecătorii au fost supuși de către femela ursului ursului karelian și au aprobat numele rasei. Până la sfârșitul aceluiași an, sa format primul club și standardul a fost înregistrat oficial.

Un punct de cotitură pentru Laika Karelian a venit la patru ani după recunoașterea oficială a rasei. Numărul mare de Laikas a dispărut în timpul relocării în masă. În anii Marelui Război Patriotic, câinii din această rasă, din păcate, nu au fost, de asemenea, în cerere și au fost aruncați. Există aproximativ 50 de reprezentanți ai rasei, care au fost folosiți mai târziu pentru reproducere ulterioară.

A fost posibilă restabilirea rasei destul de repede și până la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, alianța de cinologi a aprobat un nou standard, iar un an mai târziu a început o înregistrare a pedigree-ului. Cunoștințele excelente de lucru ale câinilor au contribuit la creșterea rapidă a câinilor de urs din întreaga lume. Cu toate acestea, cei mai obișnuiți câini de urși în patria lor, în Karelia.

Aspectul lui Karelian Laikas

Natura câinilor de ursCâine de urs karelian se referă la acele rase de câini, în evaluarea cărora, experții iau în considerare cele mai mici deviații de la normă. Acest lucru ia în considerare nu numai aspectul câinilor, ci și natura lor.

În cazul în care una dintre componente nu respectă standardul general acceptat, câinele este aruncat de la o creștere suplimentară.

Datorită culorii lor identice, firele de păr kareliene sunt adesea comparate cu cele ruso-europene. Dar singurul lucru care leagă laicii este culoarea, altfel diferențele sunt evidente chiar și pentru crescătorul neexperimentat. Creveții karelieni au oase puternice și mușchi bine dezvoltați. Reprezentarea vizuală a acestei rase este foarte atletică și inteligentă.

Principalele calități pe care trebuie să le dețină un câine de urs karelian sunt mobilitatea, rezistența și poezia. Cainii acestei rase au, de asemenea, un înalt nivel de inteligență și calități puternice de conducere.

Bărbații sunt în mod tradițional mai înalți și mai puternici decât femelele. În conformitate cu standardul, dimensiunile ursului ursului karelian ar trebui să fie după cum urmează:

 • creștere masculină - 55-60 cm, greutate - 25-28 kg;
 • creșterea femelelor este de 50-55 cm-greutate-17-20 kg.

Standardul permite o singură culoare - negru și bronz cu pete albe pe fața, gât, bărbie, stern, labe și abdomen. Disconfortul admisibil este o culoare albă de zăpadă cu pete negre.

Caracterul câinilor

Formarea și socializarea câinelui ursului karelianCâinii de câine câinilor nu pot fi numiți.

Pentru conținutul în condițiile de locuit ale începătorilor, precum și în familiile în care există alți câini, aceștia nu se potrivesc.

În ciuda faptului că Karelian Laika îi tratează pe copii destul de calm, este mai bine să nu o pornim într-o casă unde există copii nou-născuți.

Natura reprezentanților acestei rase nu poate fi numită rea sau bună. Este destul de neobișnuit și de neînțeles pentru crescătorii care nu cunosc deloc. La fel ca orice alt câine de vânătoare, hărțușul karelian când mergeți la plimbare începe să studieze terenul și nu îl puteți scoate de pe lesa. Nicio comandă a proprietarului va ajuta la oprirea câinelui, care este complet subordonat instinctelor sale înnăscute. În același timp, un animal de companie poate vâna nu numai pentru hamsteri sau păsări, ci și pentru pisici și alți câini mici de casă care s-au întâlnit pe drum. Prin urmare, este mai bine pentru proprietar să păstreze husky Karelian pe o lesa scurta pentru a evita problemele cu proprietarii de alte animale de companie și să nu-și piardă câinele.

Caracteristicile formării

Caracteristicile câinelui de câine de ursEducația și socializarea trebuie realizate la o vârstă fragedă. Socializarea poate provoca dificultăți, în special pentru crescătorii lipsiți de experiență, deoarece câinii de câine, chiar și în vîrstă de vîrstă, manifestă agresivitate care vizează o potențială victimă.

Este recomandabil să încredințați instruirea unui câine unui profesionist, deoarece reprezentanții acestei rase sunt greu de învățat.

Ceara cearăană este, de asemenea, necesară deprindă cu botul. Predarea ei experți de protecție-gardă de servicii nu se recomandă, pentru că pentru a proteja teritoriul lor, câinele va fi fără formare.

În timpul antrenamentului, nu puteți să bateți sau să strigați la animal. De asemenea, este recomandat ca câinele să fie instruit individual, selectând doar comenzile necesare.

Karelian husky va fi un asistent excelent pentru vânătorii de vânătoare. Pentru a trage pradă unui animal de companie, puteți începe deja de la vârsta de 7 luni. Odată ce câinele atinge vârsta de un an, acesta poate fi admis la studii. În același timp, dacă un câine manifestă o agresiune excesivă, este imposibil să-l admiteți la vânătoare.

Îngrijirea și întreținerea unui câine de urs

Conținutul câinilorCel mai bun loc pentru a păstra un reprezentant al acestei rase va fi o casă de țară cu un teritoriu adiacent. Poți să ții un animal de companie într-o cutie de căldură. Într-un apartament în oraș nu poți să-ți păstrezi un husari Karelian, din cauza instinctului de vânătoare dezvoltat și a agresiunii înnăscute.

Dar, dacă ați făcut încă decizia de a stabili un animal de companie în oraș, atunci ar trebui să îl scoateți în zone îndepărtate, unde nu există nici un grup de oameni și animale necunoscute.

În îngrijire, Laika Karelian este destul de nepretențios. Cu toate regulile de îngrijire a lânii, chiar și într-o stare umedă de miros, câinele nu o va face. Parul de lână trebuie curățat zilnic cu o perie moale. În timpul moliului, peria trebuie înlocuită cu un puffeter sau o lanternă. Îngrijirea unui câine de urs presupune și următoarele manipulări:

 • examinarea de zi cu zi a ochilor, urechilor și labelor pentru contaminare după o plimbare;
 • examinarea labei pentru daune;
 • gheare de forfecare (dacă este necesar);
 • echilibrat.

hrănire

Dieta animalelor este probabil cel mai important element în îngrijirea pentru el. Creveții karelieni sunt activi și rezistenți, astfel încât dieta lor ar trebui să fie bogată în calorii și digerată rapid. Deoarece câinii de urs nu sunt predispuși la reacții alergice, iar tractul digestiv este destul de puternic, pot fi hrăniți atât cu hrană naturală, cât și cu hrană industrială. Furajele industriale nu trebuie să fie mai mici decât clasa premium și să fie selectate pe baza activității, greutății și vârstei animalului de companie.

Atunci când hrăniți alimente naturale, câinele nu va primi suficiente vitamine și oligoelemente, ceea ce va avea un impact foarte negativ asupra sănătății. Prin urmare, atunci când alegeți o astfel de dietă, este necesar să se alimenteze animalul de companie cu suplimente de vitamine, care pot fi achiziționate de la farmacii specializate.

Reprezentanții acestei rase mănâncă destul de puțin. Pentru a satura corpul husky-ului karelian, este necesar să alegeți alimente nutritive fără a alimenta câinele în porții mari.

sănătate

Speranța medie de viață a reprezentanților acestei rase de câini este de 11-13 ani. Cu toate regulile de îngrijire și de întreținere, animalul de companie va trăi o viață lungă. În plus, imunitatea câinilor de urși Karelian este destul de puternică.

Experții iau în considerare cele mai frecvente afecțiuni care, cel mai adesea, suferă de reprezentanți ai acestei rase:

 1. Ratko`s Patology. Boala este ereditară și se manifestă printr-o scădere a capacității glandei pituitare. Consecința unei astfel de încălcări este dezvoltarea unei cantități insuficiente de hormoni. Această boală este transmisă, moștenită, la puii la vârsta de 2-6 luni. În unele cazuri, patologia apare după traume, stres transferat sau radiații.
 2. obezitate. Se întâmplă atunci când există un conținut incorect și o dietă neechilibrată. Călătoriile scurte și rare, de asemenea, încetinesc semnificativ metabolismul.
 3. furie. Boală virală severă care duce la moarte. Vaccinarea în timp util va ajuta la evitarea infecției cu un virus incurabil.
 4. enterită. O vaccinare de rutină va contribui, de asemenea, la evitarea infecțiilor. Pentru a duce la apariția acestei boli la câine, nu numai nu viruși, ci și alimentația dezechilibrată, alimente ieftine din clasa economică.
 5. Boala lui Kare (Ciuma). O pungă la câini poate fi cutanată, pulmonară, intestinală și nervoasă. Tratamentul poate fi efectuat numai de către un medic veterinar calificat, iar vaccinarea va ajuta la prevenirea apariției unei boli, ca în cazurile descrise mai sus.

Sunt necesare puii ursului ursului karelian vizite programate la un medic veterinar, în scopul examinării și vaccinării. Câinii adulți sunt, de asemenea, sfătuiți să efectueze examinări regulate cu un specialist calificat. Dacă este necesar, un reprezentant matur al acestei rase din clinică trebuie să curețe dinții, pentru a evita apariția tartrului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Liceul ruso-european: o descriere a raseiLiceul ruso-european: o descriere a rasei
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Afișarea Hyenic Wild Dog din AfricaAfișarea Hyenic Wild Dog din Africa
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Karaio-finlandeză: o descriere a rasei și a fotografiilor câineluiKaraio-finlandeză: o descriere a rasei și a fotografiilor câinelui
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
» » Câine de câine de câine: descrierea rasei
© 2021 amigdas.com