amigdas.com

Antibiotice pentru câini cu spectru diferit de acțiune

Preparate pentru câiniAntibioticele pentru câini aparțin unui grup de medicamente care combate în mod eficient diferite boli infecțioase. De regulă, ele sunt utilizate numai în cazurile în care corpul unui animal de companie nu este în măsură să învingă boala pe cont propriu.

Pentru utilizare în legătură cu câinii, există o serie de astfel de mijloace care pot fi necesare atunci când un animal de companie detectează diferite boli grave. Este important să se considere că antibioticele nu sunt medicamente complet sigure și au multe contraindicații și efecte secundare. În acest sens, numirea acestora este recomandată numai după vizitarea unui specialist și efectuarea unui diagnostic adecvat.

Când este necesar să se administreze antibioticele animale?

Numirea medicamentelor pentru orice boală la câini trebuie să fie un medic veterinar calificat pe baza studiilor efectuate sau a examinării animalului. De regulă, antibioticele sunt prescrise pentru următoarele boli:

 • Cum să aplicați corect antibioticeleAfecțiuni infecțioase de natură diferită. Nu există opțiuni alternative, deoarece numai un anumit tip de medicament poate face față bacteriilor care provoacă boala;
 • Complicațiile unui număr mare de boli. În astfel de situații, administrarea de antibiotice este prescrisă împreună cu alte medicamente;
 • Oncologie. Medicamentele sunt utilizate pentru a suprima dezvoltarea de agenți patogeni într-un mediu favorabil pentru ei;
 • În timpul operațiilor chirurgicale, precum și la obtinerea leziunilor, însoțite de o încălcare a integrității pielii și o probabilitate crescută de infectare.

Consecința clasică a admiterii un grup similar de medicamente, sunt prezentate efectele secundare. Ele se manifestă, în primul rând, din tractul gastrointestinal. La urma urmei, antibioticele pentru câinii de orice fel de acțiune, afectează extrem de negativ microflora, ceea ce provoacă diverse încălcări. Având în vedere acest lucru, după terminarea tratamentului, se recomandă să se ia un curs de probiotice care să restabilească microflora.

Varietăți de antibiotice pentru câini

Utilizarea antibioticelorAvând în vedere sortimentul de antibiotice, destinate tratamentului animalelor de companie, este indicat să se facă distincția între două grupuri mari. Acestea diferă în spectrul efectelor asupra diverselor bacterii. Printre acestea se numără medicamente cu spectru larg care pot combate cu succes o varietate de infecții.

Analogii cu un spectru îngust de acțiune sunt considerați mai sigure, deoarece au o arie de influență foarte specifică. Ele sunt, de obicei, mai puțin versatile și sunt concepute pentru a trata unul sau mai multe dintre aceleași tipuri de boli.

Când alegi un drog, este extrem de important să se ghideze după următoarele criterii:

 • Capacitatea medicamentului de a acționa asupra celulelor și țesuturilor potrivite;
 • Controlul eficient al bacteriilor;
 • O listă de efecte secundare.

În unele cazuri, pot fi folosite mai multe soiuri de antibiotice. Acest lucru este important pentru situațiile în care medicul trebuie să se ocupe de un animal care are mai multe boli, care necesită tratamentul mai multor tipuri de medicamente.

Caracteristicile introducerii drogurilor și forma eliberării lor

Antibiotice pentru câiniIndustria produce un număr mare de medicamente sub diferite forme, ceea ce vă permite să alegeți cea mai potrivită opțiune pentru un anumit caz. Tabletele sunt cea mai populară formă, precum și picăturile. Soluțiile de injecție sunt utilizate, în cea mai mare parte, de către profesioniști, deoarece necesită disponibilitatea unor cunoștințe și experiență pentru preparate injectabile.

Pentru proprietarul unui animal de companie este foarte important să primiți recomandări specifice de la un specialist dacă este necesară injectarea medicamentului, deoarece erorile din această problemă importantă pot avea consecințe grave. Dacă nu puteți obține sfatul unui specialist, este recomandabil să studiați instrucțiunile furnizate împreună cu produsul.

Cele mai populare mijloace

Există o serie de mijloace care se bucură de o mare popularitate printre proprietarii de câini și medicii veterinari. În primul rând, aceste medicamente sunt serii de penicilină, care includ amoxicilina. Acest medicament are un spectru larg de acțiune și este utilizat pentru a trata infecțiile dermatologice, respiratorii, bolile tractului gastro-intestinal, rănile infectate și bolile infecțioase ale sistemului genito-urinar. Particularitatea este o listă relativ mică de efecte secundare, iar un dezavantaj este alergia frecventă la animale.

Există o serie de alte mijloace, puțin mai puțin populare. Este recomandabil să le includeți:

 • Caracteristicile antibioticelorGentamicină. Folosit pentru boli oculare și oftalmice, precum și răni purulente la câini. Se referă la o serie de cefalosporine și este disponibil sub formă de picături, spray-uri și unguente. Sub formă de comprimate se utilizează foarte rar, deoarece provoacă reacții adverse grave, iar o supradoză provoacă orbire și surzenie.
 • Cefalexinul are, de asemenea, o gamă largă de efecte, începând cu bolile bacteriene ale sistemului genitourinar, deteriorarea pielii și a oaselor, care se termină cu infecții respiratorii. Efectele secundare se manifestă prin greață, vărsături, precum și prin diaree și iritarea pielii.
 • Sulfadimetoksin. Ajută la o listă extinsă de boli ale sistemului respirator, cistită și infecții gastro-intestinale. Dehidrată organismul, prin urmare, este necesar să se monitorizeze cantitatea de apă consumată de animalul de companie.
 • Ceftriaxona sau cefotoximă. Este o soluție eficientă în prezența formelor complexe de dermatită la câini. Admiterea se face imediat în două forme - unguent, tablete sau preparate injectabile.
 • Fluorochinolone. Ele diferă într-o eficacitate relativ slabă în tratamentul cistitei, deoarece acestea pot suprima doar o creștere a bacteriilor. Este adesea utilizat în tratamentul mastitei la cățele.

Este important să ne amintim că forma de luare a medicamentului este aleasă de către medicul veterinar, deoarece eficacitatea medicamentului într-un caz determinat depinde direct de acesta. În plus, medicamentele pentru urechi, nas și ochi sub formă de spray-uri și picături sunt utilizate numai după purificarea completă a acestor organe de la cruste purulente. Într-o serie de cazuri, este permisă efectuarea unui tratament antiseptic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Antibiotice cu un spectru larg de acțiune: listă în ordine alfabeticăAntibiotice cu un spectru larg de acțiune: listă în ordine alfabetică
Tratam durerea in gat cu antibioticeTratam durerea in gat cu antibiotice
Asinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizareAsinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Helavit pentru câini: instrucțiuni de utilizare, compoziție și recenziiHelavit pentru câini: instrucțiuni de utilizare, compoziție și recenzii
Amoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuniAmoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuni
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Otita la câine decât tratamentul: otită alergicăOtita la câine decât tratamentul: otită alergică
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
» » Antibiotice pentru câini cu spectru diferit de acțiune
© 2021 amigdas.com