amigdas.com

Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire

Pește de spinUn pește de acvariu activ și neobișnuit din spini este potrivit pentru începători în domeniul reproducerii. Deoarece nu există dificultăți speciale în conținutul și îngrijirea sa, și chiar și peștele este destul de dur. Ternesia pește de pește, deci este mai bine să păstrați în acvariu de la 7 persoane și mai mult. Apoi, acest pește se va simți bine și va duce un stil de viață activ. Ei se vor mișca în jurul acvariului cu un întreg turm, efectuând sincronizarea mișcărilor primului pește care înoată înainte. Pentru un astfel de spectacol, este bine să ai un acvariu mare. Ternesia, deși un pește pașnic, totuși, îi place să tragă și alte pești peste aripioare. Merită să luați în considerare atunci când stabiliți alte specii cu aripioare lungi sau de voal, deoarece apariția tornsiei le va strica.

Descrierea și tipurile de levi

Un pește nativ din America de Sud, trăiește în râurile Guapore și Paraguay. Locuiește straturile superioare ale apei, unde există un curent mai silențios. Se hrănește cu insecte și cu larvele lor. La domiciliu, durata de viata a Tinerii este de 3 pana la 5 ani.

Corpul de spini este ridicat și plat, de-a lungul căruia trec două benzi negre. Peștele crește în medie cu 5,5 cm în lungime. Corpul are două aripioare - dorsal și anal, acesta din urmă fiind foarte bine dezvoltat și arată ca o fustă.

Există trei tipuri de spini:

 1. Turnul voalului. O specie destul de comună, este derivată în Europa. Complexitatea apare numai atunci când aceste pești sunt cultivate din cauza traversării intragitalice, iar întreținerea și îngrijirea sunt aceleași ca și cu alte specii.
 2. Ternecia Albino. O specie mai rară, caracteristica distinctivă este culoarea peștelui.
 3. Caramele turnat. Acestea sunt pești multi-colorați, această specie este creată într-o manieră artificială, cu ajutorul unei injecții de culoare. De-a lungul timpului, vopseaua se estompează, totuși, ca și restul peștilor, luminozitatea diminuează odată cu îmbătrânirea. Caramela turness necesită o atenție deosebită, deoarece componentele chimice din sânge nu au un impact foarte bun asupra sănătății. Datorită culorii sale strălucitoare, caramelul la cheie este destul de impresionant în acvariu și, prin urmare, este o priveliște populară.

Condițiile acvariului

Peștele din spini se adaptează bine la orice condiții, fără pretenții și rezistente și, prin urmare, sunt potrivite pentru crescătorii începători de pești de acvariu. totuși există unele nuanțe ale conținutului de spini, care ar trebui să fie cunoscute:

 • Turnul voaluluiTurnesia este un pește foarte activ și se simte bine într-un acvariu spațios și, de asemenea, dacă îl păstrează în turme.
 • Următoarele valori ale apei sunt preferate: temperatura 22-36 ° C, nivelul de aciditate 6,5-7,5 pH, duritatea 18-20 ° dH. Și, de preferință, prezența filtrării.
 • Este nevoie de aerare, deoarece fără pești de oxigen va muri.
 • Plantele trebuie să fie în acvariu, în condiții naturale, care trăiesc printre păduri dense. Dacă se pot ascunde în păduri și înota în spații deschise, se vor simți confortabil în astfel de condiții.
 • Lumina nu trebuie să fie luminată.
 • De asemenea, adăugați nisip și pietricele mici.
 • În fiecare săptămână, trebuie să schimbați 1/5 din apă.
 • Ternesia sărind pește, poate sări cu ușurință din acvariu. Pentru a preveni acest lucru, instalați capacul acvariului.

Puterea Leilor

Acestea sunt pești neselectivi și omnivori, trebuie doar să utilizați plutitorul pe suprafață și să scufundați lent furajele, deoarece din partea de jos este dificil pentru ei să ridice alimente. Utilizați alimente uscate și congelate. De asemenea, trebuie să se asigure că tronesia nu se mănâncă.

Reproducerea leilor

Nu există dificultăți în acest proces. Peștii maturi pe cale sexuală au vârsta de 8-10 luni, în același timp ajungând la o înălțime de 3,5-4 cm. După împlinirea vârstei de doi ani, tronurile încetează să se producă.

Pentru a începe reproducerea peștilor din spini, este necesar să creați condiții favorabile pentru reproducere:

 1. Valorile apei trebuie să fie după cum urmează: temperatură 24 ° C și creștere treptată la 28 ° C, aciditate 6,0-6,5 pH.
 2. Prezența aerării.
 3. Un neurist. În partea de jos a reproducerii ar trebui să existe o plasă sau plante cu frunziș superficial, ouăle ar trebui să zboare cu ușurință. Utilizarea reproducerii este obligatorie, deoarece peștele își mănâncă propriile ouă.

Ternesia albinoO femeie și un bărbat însărcinat sunt plasate în locuri de reproducere. Masculul trebuie să ridice cel mai mare, dar femelele din spini sunt întotdeauna mai mari decât bărbații. Apoi, trebuie să ridicați temperatura pentru a provoca apariția icrelor. Și adăugați proteine ​​în alimente. Procesul de reproducere se poate produce după 5 zile, masculul din această perioadă începe să aibă grijă de femelă și să-l alunge în întregul acvariu. În momentul de reproducere, masculul îl fertilizează. Odată ce acest lucru sa terminat, peștele de pe site-ul de reproducere este mutat într-un acvariu comun, altfel va mânca caviarul.

Temperatura la reproducere este redusă la 24 ° C, iar apoi rămâne să aștepte. Aproximativ o zi mai târziu, larvele se vor forma din ouă și în 5-7 zile - se prăjește. Hrăniți-le de 3-4 ori pe zi și creșteți treptat doza de hrană. Pentru hrănirea lor, puteți folosi alimentele pentru pești de acvariu, ștergându-le în pudră. Și, de asemenea, există o prăjitură specială pentru prăjituri.

Compatibilitatea leilor

Caramele turnatCompatibilitatea cu așchii este bună, deoarece peștele este pașnic și se îmbină cu aproape toate celelalte specii. Într-un acvariu cu tronuri puteți păstra aproape orice pește care iubeste pacea. Pentru ei, puteți soluționa scalariile, somi mici și somnorebranch, de asemenea, acestea sunt abordate de gurami, zebrafish, cardinali, tetra tetra, sortare și altele.

Nu este necesar să le combinăm doar cu neonul mic, pe care tronurile îl vor lua pentru mâncare, sunt incompatibile cu speciile vălului și cu cele ruinatoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Specii de somn: îngrijire, întreținere și reproducereSpecii de somn: îngrijire, întreținere și reproducere
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestoraConținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijireBlack Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
» » Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
© 2021 amigdas.com