amigdas.com

Insotitor de caini al rasei `Hin Hin`: descriere, ingrijire, caracter

Câini frumoși hin japoneziAcești câini miniaturali au o înfățișare frumoasă, o natură sociabilă și sunt ideali pentru rolul unui partener de familie pentru animale de companie. Bărbații, desigur, consideră că această rasă este frivolă, însă femeile japoneze îi plac foarte mult femeile și copiii. Dacă sunteți în procesul de alegere a unui animal de companie, poate că un articol vă va ajuta să faceți o alegere în favoarea acestei rase. Să încercăm să o descriem cât mai detaliat posibil.

Descrierea generală a rasei

Acesta este un câine mic, grațios, cu mișcări grațioase, foarte afectuos, capabil de afecțiune afectivă pentru stăpânii săi. Japoneză Hin se referă la roci decorative. Tradus din japoneză "hin" se traduce ca "bijuterie", uneori se numesc "spanioli japonezi".

Se crede că această rasă este inerentă nobilimii și unei anumite inteligențe, pe care cynologii o văd ca o consecință a originii ei antice de elită. Misterul apariției chinurilor japoneze nu a fost încă dezvăluit pe deplin.

Datorită naturii echilibrate, farmecului și aspectului fermecător, câinii ocupă rapid un loc privilegiat în orice familie. Sunt iubiți, răsfățați, hrăniți cu delicatese. Creaturi pufoase cu o incizie orientala a ochilor sunt considerate a fi lipsite de deficiente.

origine

Cum arata hai japonez?Primele descrieri ale chinelor japoneze s-au întâlnit cu mai bine de 3 000 de ani în urmă. Versiunile de origine a rasei diferă. Unele surse afirmă că chinezii au dat un omagiu regelui japonez ca pui de această rasă, alții spun că mai multe chinase au fost donate de conducătorul Coreei. Unele sunt mai aproape de afirmația că câinele a fost crescut în Japonia, argumentând că în China antică un câine foarte diferit, Pekingese, a fost apreciat.

De-a lungul secolelor, dinastia japoneză conducătorii au protejat zelos Khin-ul de a apărea oriunde, cu excepția palatului imperial. Acolo, acești câini au fost considerați cult, au fost crescuți și multiplicați, au fost mângâiați de membrii familiei domnești. Dar la japonezii obișnuiți nu puteau fi accesibili. Cei mai buni medici au fost repartizați câinilor, care și-au observat sănătatea și au planificat reproducerea. Comunului i sa interzis să atingă regina divină chiar și cu o privire. Și pentru răul cauzat câinelui, chiar și involuntar, ai putea plăti cu viață.

Unii dintre câini s-au găsit în moduri misterioase în călugării tibetani, au deminat Khin-ul, atribuindu-i origine extraterestră. Această linie de câini era pe bot un fel de marcaj întunecat, care amintește de o amprentă. Se credea că acest Buddha însemna animalele ca un semn al exclusivității lor.

În Europa, câinii "hin japonez" au venit pentru prima dată la mijlocul secolului al XIX-lea. Unul dintre comercianții cărora li sa permis să tranzacționeze cu Japonia, a scos în secret doi câini pentru a dona Reginei Victoria. Curând, rasa a devenit răspândită atât în ​​palat cât și în casele unor locuitori nobili. Până la sfârșitul acestui secol, Khin fusese deja crescut în pepiniere specializate din Anglia. Aproape o sută de ani în Europa această rasă era denumită "Spaniolul japonez", numele actual fiind dat în 1977.

Cerințele standardului

Animalele au fost permise la reproducere, în funcție de descriere, trebuie să aibă următoarele semne externe:

 • Descrierea raseiÎnălțimea nu este mai mare de 25 cm.
 • Greutate de până la 4 kg.
 • Capul are o formă rotundă cu un bot plat aplatizat.
 • Un nas scurt și un nas îngust.
 • Foarfece pentru foarfece. Sunt permise abateri minore.
 • Ochii întunecați, mari, rotunzi, localizați pe scară largă.
 • Urechi de formă triunghiulară, agățate, îngroșate cu păr. Plantarea este largă.
 • Gâtul scurtat, elegant.
 • Înapoi este scurt, cu o talie concavă.
 • Pieptul larg, jos.
 • Stomacul este desenat.
 • Coada este aruncată pe spate, îngroșată cu păr lung, formând un fel de rozetă pe spate sau căzând într-o parte.
 • Membrele sunt subțiri, drepte, paralele. Pe partea din spate a părului formează un "pantaloni" curbate.
 • Picioarele sunt mici, ca un iepure.
 • Haină este textura moale și lungă, moale. Pe bot este mult mai scurtă.
 • Culoare albă cu roșu sau negru. Pe frunte, este binevenită vata ușoară sub forma unei benzi.

Îngrijirea necesară

În ciuda lânii lungi, regina japoneză nu va avea nevoie de frecare frecventă. Prin structura sa, lâna nu are un substrat și este foarte matasoasă. Murdăria nu rămâne pe părul lung. Pentru a încurca încuietori, de asemenea, nu sunt inclinate. Ținând acest câine în casă, Nu veți observa smocuri de lână în diferite colțuri ale camerei sau pe mobilier tapițat.

Moult-ul lui Moult trece treptat și imperceptibil. Vata de lână nu se formează, iar în condiții meteo este suficient să clătiți locurile contaminate cu apă curată și să lăsați câinele să se usuce. Prin urmare, nu trebuie să vă temeți de părul lung al acestei rase. Spălați acești câini la fiecare 2-3 luni, mai des - dacă numai acolo va fi nevoie. Șamponul pentru baie ar trebui să fie special, canin.

Îngrijirea zilnică necesită lână lângă ochii mari proeminenți ai câinelui. Din cauza podului puternic îndoit al nasului, există secreții abundente din glandele lacrimale. Spălați lâna cu un disc de bumbac umezit în apă fiartă sau în ceai, asigurându-vă că lichidul nu intră în ochi.

Pentru a curăța dinții în magazinele de animale de companie a vândut o pastă specială. Efectuați procedura de curățare o dată pe săptămână și tartrul nu va provoca probleme pentru animalul de companie. Apropo, educația lui poate fi redusă oferind quinoa să mănânce roșii. Câinii sunt bucuroși să mănânce aceste legume.

Urechile sunt curățate pe măsură ce devin murdare, trebuie verificate periodic. Pentru curățare folosiți loțiuni speciale pentru urechi și o soluție de clorhexidină. Este necesar să umeziți tamponul de bumbac și să ștergeți cu acesta interiorul urechii. În canalul auditiv nu poate fi urcat, acest lucru va provoca eliberarea crescută de sulf și poate provoca otita medie.

Urechile sănătoase vor fi de culoare roz deschis pentru culoare și răcire. Dacă urechile câinelui sunt fierbinți și roșii, în timp ce își scutură capul, poate că au început inflamarea. Diagnosticarea corectă a câinelui va fi pusă într-o clinică veterinară.

Probleme și boli

Speranța medie de viață a reprezentanților acestei rase este considerată a fi o cifră de 12 ani. Cu bună grijă, câinele va putea trăi mai mult. Hinam este creditat cu sănătate sănătoasă. Dar au încă unele probleme.

 • Rasă de câini de hin japoneziCâinele suferă o răceală datorită părului abundent al câinelui. Dar în căldură se poate supraîncălzi cu ușurință. Există rapoarte că păgânii japonezi pot suferi șocuri de căldură. Prin urmare, în căldura de mers pe jos este mai bine pentru a limita timpul.
 • Acești câini sforăie într-un vis din cauza unei fețe aplatizate. În timpul jocurilor active, pot apărea și probleme de respirație. Nu poate fi eliminată, deoarece o astfel de structură a craniului este un semn tipic al rasei.
 • Odată cu vârsta, chinurile dezvoltă adesea cataractă.
 • Ei au, de asemenea, genunchi slab, predispuși la dislocări.

hrănire

Acum nu este o problemă să cumperi alimente uscate premium pentru orice grup de câini. Puteți oferi hrana industrială chininei japoneze sau o puteți hrăni cu produse naturale. Este important să ne amintim că câinii nu se potrivesc cu alimentele de pe masa noastră. Puii mici sunt hrăniți până la șase luni de 5-6 ori pe zi. Câinii adulți sunt transferați la o masă de două ori. În cantitatea de alimente, bărbia trebuie limitată, ei înșiși nu cunosc măsurile.

 • Cum să crești bărbia japonezăNu le poți da cârnați, tocanuri, alimente cu conținut ridicat de grăsimi, sare și conservanți. De asemenea, Chinam nu dă oase. Au dinți prea mici pentru a șlefui temeinic țesutul osos tare.
 • Pentru o dietă completă, legumele sunt adăugate la alimente. Mai bine să le rupeți și să le amestecați cu carnea, decât să le dați separat.
 • Din toate tipurile de carne, ar trebui să se acorde prioritate carnea de vită sau oaia săracă.
 • Pentru a umple rezervele de calciu, este de dorit să dăm câinii o brânză de vaci.
 • Având în vedere că câinele nu este mare, este dificil să includeți în dieta lui absolut toate vitaminele și mineralele. La urma urmei, mănâncă puțin. Hina trebuie să ia complexe de vitamine.
 • Dacă câinele nu și-a terminat mâncarea, scoateți vasul și oferiți-l la următoarea masă.
 • În acces, câinele trebuie să aibă întotdeauna apă potabilă curată. Schimbați-l zilnic la proaspăt

caracter

Caracteristicile raseiProprietarii de chineze japoneze sunt infinit dedicați. Dar străinii sunt atenți. Un străin care a intrat în casă, câinele poate lătra. Această rasă este imprevizibilă. Nu este niciodată posibil să știți exact ce gândește câinele și ce intenționează să facă în următorul minut.

"Jewel" îi place să fie în centrul atenției tuturor. Dacă ignorați, caracterul câinelui se va deteriora, va deveni adesea trist și va cădea în tine. Hina sunt foarte delicate și își păstrează lung experiențele. Acest câine nu poate fi pedepsit fizic. Pentru a fi corect, spunem că acest lucru nu este necesar. Câinele nu este prea jucăuș și bine instruit.

Unii crescători consideră că bărbații nu sunt capabili să se antreneze, dar nu este așa. În cazul în care 10-15 minute pe zi pentru a antrena un animal de companie pentru un truc, atunci în curând va arăta cu succes la tine. Nu uitați să încurajați câinele cu un tratament - poate fi ceea ce îi place cel mai mult, dar în număr mic.

Regina japoneză are curaj. Chiar și fără a fi un câine de pază, se va grăbi să-l lovească pe stăpânul său, în ciuda dimensiunilor sale modeste. Obiectul iubirii sale, câinele alege doar o singură persoană în familie, toate celelalte pentru el vor fi doar membri egali ai pachetului.

Dacă nu doriți câinele partajat cu tine în casa ta preferată canapea, pregăti propria tihnite, cu așternut moale departe de proiecte și trimite înapoi de fiecare dată repetând comanda „loc“.

.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini decorative (de interior) de câiniCâini decorative (de interior) de câini
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
» » Insotitor de caini al rasei `Hin Hin`: descriere, ingrijire, caracter
© 2021 amigdas.com