amigdas.com

Câini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuri

Câine lupPentru majoritatea oamenilor este absolut natural să iubim câinii și să fim atenți la lupi. Câinele reprezintă pentru noi devotament, prietenie și sentiment de protecție, iar lupul este ceva sinistru și imprevizibil. Între timp, oamenii de știință au demonstrat că în cele mai multe rase de câini - structura ADN-ului "lup" și același număr de cromozomi - 78, adică sunt din punct de vedere genetic cele mai apropiate rude.

Un pic de istorie

Capacitatea naturală a unui lup și câini încrucișa și să producă urmași hibrid puternic a fost cunoscut încă de la începuturile civilizației umane, și strămoșii noștri, alegând un ajutor pentru vânătoare mamut, a dat preferință la câine-lup. Aceste persoane hibride este aproape nici diferit de costumul lup al lui, au fost la fel de puternic și rezistent, dar cu încredere în om. Probabil, imaginile lupului de câine pot fi găsite pe niște picturi în rocă, realizate de un om vechi.

În istoria modernă, mulți oameni au încercat să traverseze lupul cu câinele în mod intenționat. De exemplu, englezii, încă din mijlocul secolului al XVIII-lea, au produs așa-numitul câine Pomeranian, dar nu a găsit nici o aplicație specială. Puii-hibrizi au fost cel mai adesea cumparati de nobili englezi de dragul unor distractii riscante sau de considerente de prestigiu, deoarece costul animalelor ciudate era destul de scump.

Experimente similare au fost efectuate în alte țări, dar rezultatele lor nu au justificat întotdeauna așteptările. Câinii cu sânge de lupi s-au comportat fie prea agresiv, fie, dimpotrivă, au fost anormal de lași, sau chiar născute cu deformații fizice. De exemplu, nu a existat nici un scop în încercarea de a traversa un lup cu un pudel, care a fost întreprinsă de crescătorii germani.

În mod ideal, un câine de lup sau un pui de lup nu ar trebui să aibă mai mult de 15-20% din sângele lupilor. Experiența arată că acest lucru este suficient pentru a da hibridului puterea fizică și mirosul ascuțit al firii sălbatice și, în același timp, câinele lupilor a cedat educației și formării. Dar este important să ne amintim că nu întotdeauna indivizii hibrizi sunt potriviți pentru rolul de animale de casă, ar trebui să fie instruiți de specialiști capabili să forțeze câinele - lupul ascultă.

Cine sunt, puii de lupi rusi?

De altfel, termenul de "luptător de lup" a apărut relativ recent și a fost în Rusia - după prima experiență de succes pentru a obține un descendent viabil de la un lup și un ciobanesc german de sex masculin.

Acest lucru este în sine o poveste foarte emoționantă.

Care sunt obiceiurile câinilor de lupi?Într-una din așezările regiunii Perm, un lup local a vânat câțiva ani un lup, pe care la luat în pădure, încă nemulțumit. Lupa ei avea un nume de câine Naida, pentru că trăia în apropierea unei persoane, ea a devenit aproape manuală, deși educația ei nu era deosebit de preocupată de ea. Dar într-o zi, prietenă cu oamenii, Naida a devenit aproape o pradă ușoară pentru braconieri. După acest incident, proprietarul a decis să dea lupului armatei, mai ales că l-au întrebat de mult timp despre el.

Așa se găsea Naida în canisa institutului militar din Perm, iar profesorul acestui institut, Vyacheslav Kasimov, a inițiat un proiect numit Perm Wolves. Scopul proiectului a fost acela de a obține cățelușii cu un anumit set de calități, care într-o "muniție" completă nu este prezent nici la câini, nici la lupi. Care sunt aceste calități?

 • Forța și rezistența.
 • Sharp parfum și neînfricat.
 • Dimensiuni mari.
 • Absența agresiunii congenitale.
 • Trainability.
 • Încredere într-o persoană.
 • Exprimate calități de protecție.

Ridicarea lupul vrednic "partener de viață" nu a fost ușor, dar în cele din urmă au devenit un câine numit Baron, un ciobanesc german pur și simplu. În primul gunoi S-au născut cinci cățeluși, erau caracterul tatălui, iar costumele erau ale lui Naida. Când catelusii au crescut, experimentul a fost recunoscut ca fiind de succes.

Proiectul "Perm Wolves" a durat 16 ani, iar în lumină au apărut 46 de pui, care au crescut în animale inteligente, puternice și frumoase. Majoritatea, după ce au fost instruiți în grădina Perm, servesc în trupele de frontieră. Speranța medie de viață a puiilor de lup este de 25-30 de ani.

Rase și hibrizi

În ciuda numeroaselor experimente cu privire la câinii și lupii care traversează, pentru toate timpurile din lume doar patru rase noi. Cu toate acestea, recunoașterea de cinologic internaționale(FCI), înființate pentru dezvoltarea și protecția reproducerii câinilor de rasă pură, numai două dintre ele au fost primite: câinele lupului lui Saarlos și lupul cehoslovac. În ambele cazuri este o cruce între un lup și un păstor german.

Câinele lui Saarlos

Descrierea raselor de cainiRasa este crescut în 1925 în Țările de Jos, celebrul biolog Liindertom Saarlosom, potrivit căruia, câinele prea „umaniza“ și din legătura cu natura virgină. Saarlos a traversat câinele unui cioban german cu un lup, ale cărui strămoși erau lupi sibieni. Rasa pe care a derivat-o, în ciuda amestecului de sânge de lup, poate fi păstrată acasă și poate fi trădată de un prieten al persoanei.

Este adevărat că, pentru crescătorii neexperimentați, reprezentanții acestei rase sunt controversați, educația și formarea lor necesită răbdare și anumite calități de conducere. La început sa presupus De asemenea, să folosească rasa crescută de Saarlos ca câini de ghidare, dar din cauza dominării caracterului lupilor, aceasta trebuia abandonată.

 • Aspect: corpul și costumul seamănă cu un lup, la greabăn, are o înălțime de 65-75 cm (masculi), cățele - 60-70 cm - greutate 35-40 kg.
 • comportamentul: foarte energic, cu un caracter independent. Legată de stăpânul ei, dar străinii sunt îngrijorați. Instinctiv se supune legii pachetului și într-un mediu nefamiliar poate încerca să scape. Nu este potrivit ca un câine de pază.

Lupii cehoslovaci (lupii)

Rasa a fost crescută în 1955 pe teritoriul fostei Cehoslovaci, ca urmare a traversării ciobanului german (mama) și a lupului (tatăl) carpatic. Progenomia obținută în marea majoritate a cazurilor a avut caracteristicile genetice așteptate. Experimentul a fost considerat un succes, iar cainele lupului cehoslovac a primit statutul de rasa nationala. Inițial a fost destinat operațiunilor militare speciale, dar ulterior a fost folosit în mod universal.

 • Aspect: constituția este puternică, corpul are formă dreptunghiulară, cu mișcări, textura și culoarea hainelor (de la gri-galben la gri-argintiu) ca un lup. Caracteristici - ochi înclinați de culoarea chihlimbarului și urechi triunghiulare în picioare. Înălțimea minimă la greabăn este de 60 - 65 cm, greutatea medie este de 20-25 kg.
 • comportamentul: energică, durabilă, cu un fler ascuțit și o reacție rapidă. Legat de proprietar, se întâlnește cu toți membrii familiei. Foarte jucaus, dar formarea necesită motivație. Femeile individuale sunt de obicei mai ușor de administrat.

hibrizi

Volkosoby, care a fost descris aici, nu a primit recunoașterea oficială a FCI și, conform clasificării general acceptate, sunt hibrizi. Printre acestea se numără crucile de câine și de lup, cum ar fi:

 • Câine lupTundra americană Sheepdog.
 • Volamut.
 • Wolf câine Kunming.
 • Italian lupo.
 • Canarul labit.
 • Wolfhound din Rusia.
 • Yulan câine lup, etc.

De exemplu, volfhunda poate fi numit rus „frate“ al volchaka Cehoslovacă și „finul“ peterburzhenki Julia Ivanovic, care a reușit să traverseze Malamutul cu enumerate în Cartea Roșie a lup negru canadian. Relativ recent, și Volamut (o cruce între malamute și lupul de stepă), patria sa - Statele Unite.

Câinele de lup Kunming este de origine chineză și sa dovedit a fi în serviciul poliției, de salvare și de operațiuni de căutare. Caracteristici excelente și lupo italiană (încrucișată între un păstor și un lup munte), care are un nas ascuțit și poate rămâne în condiții spartane pentru o lungă perioadă de timp (fără hrană). În ciuda lipsei unui certificat FCI, lupo-ul este patronat chiar de guvernul italian, interzicându-i retragerea necontrolată a descendenților săi.

Caracteristici comune

Câini asemănătoare cu lupiiCâini și hibrizi Wolf au o sănătate de invidiat, sunt mai puțin susceptibile de a fi transmise boli ereditare, iar durata medie a vieții lor este mult mai mare decât cea a câinilor. Unii dintre hibrizii existenți au fost special concepuți pentru a îmbunătăți caracteristicile fiziologice ale câinilor de serviciu și de lucru.

În ceea ce privește aspectul, aici semnalele de lupi predomină: dimensiuni mari, lână groasă de toate nuanțele de gri, dinți buni. De la strămoșii sălbatici, indivizii hibrizi moștenesc de asemenea un miros ascuțit, superior celui de câine, de cel puțin cinci până la șase ori.

Nu există o relație directă între comportamentul hibrizilor și numărul de sânge de lup în ele. Chiar și puii din aceeași pui pot să se comporte diferit: unii - ca pui de câine, alții - ca puii. Mai mult decât atât, cineologii cu experiență susțin: cu cât este mai mare procentul de sânge de lup, animalul este mai jucăuș și curiose. De aceea nu există motivele pentru care agresivitatea este o caracteristică înnăscută a hibrizilor și, în anumite situații, poate reprezenta o amenințare gravă pentru o persoană. Probabil că nu ar avea sens să se angajeze în reproducție de câine și de pui de lup hibrid nu a moștenit de la o atitudine tolerantă față de oameni și părinte devotament pur proprietarului de câine.

Desigur, educarea unui pui de lup și a unui câine nu este același lucru. Și nu dăruiți iluzii despre asta. A lua un câine de lupi într-o casă poate fi oferită numai de o persoană puternică și pregătită, capabilă să-și aprobe imediat și pentru totdeauna conducerea lor. Dacă din primele zile catelul nu înțelege cine este maestrul în casă, pot apărea ulterior probleme.

Prin urmare, mai des hibrizi lupii și câinii se antrenează intensiv și instruit în unitățile militare și de poliție, unde au cea mai bună aplicație. hibrizi simt excepțional al Inerente mirosului le face un instrument indispensabil în căutarea de explozivi și droguri, în cadrul operațiunilor de salvare, dezastre naturale, precum și de captare a încălcau frontierei de stat.

Nu este o picătură de sânge de lup

Printre câini, asemănătoare cu lupii și din exterior, și obiceiurile, există asemenea, în genealogia cărora nu există o singură picătură de sânge de lup. Acestea includ, în special:

 • Alaamul Malamute.
 • Ciuperca siberiana.
 • Northern Inuit.

Alaamul Malamute

Date externe ale Malamutei din AlaskaMalamute își datorează faima lui "Rushul de aur", care o dată a cuprins Alaska și și-a schimbat destinul. Una dintre distracțiile preferate ale prospectorilor de aur care se toarnă aici cu sute de ani în urmă erau cursele de câini. Apoi, malamute locale, de asemenea, a atras atenția, deoarece printre câinii de sanie nu au fost egali în forță și rezistență. În același timp, aceasta este o rasă foarte nesănătită, obișnuit cu condițiile dure ale Nordului. Malamute din Alaska se descurcă bine cu oamenii, inclusiv cu copiii, deci această rasă este de obicei un animal de companie.

Siberian Husky

Un alt câine de sanie, crescut în latitudini nordice, este un husky siberian. Pedigree-ul său este derivat din câini aborigeni din Orientul Îndepărtat rus, dar mai târziu a devenit răspândit și popular în America. Agresiunea lui Husky, în general, este neobișnuită, prin urmare, în timp, acești câini au reușit să insufle calitățile de roci decorative. În 1934, Husky-ul siberian a fost oficial recunoscut de Asociația Internațională de Cynologie.

Northern Inuit

Inuitul nordic, probabil, este mai mult ca un lup decât majoritatea câinilor, deși în vene nu există o picătură de sânge de lup. Acest hibrid este dedus ca urmare a traversării unor reprezentanți ai mai multor rase - ciobanesc german, câini hibrizi siberieni și câini aborigeni ai așa-numitului Inuit, reprezentanți ai uneia dintre grupurile etnice din nordul îndepărtat. Acesta este un câine destul de mare de culoare albă sau gri închis, educație și gestionare a căruia implică anumite dificultăți. Cu toate acestea, această rasă are mulți fani, mai ales în Marea Britanie.

Hibrizii câinelui și a lupului prezentați aici nu își epuizează diversitatea actuală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez WolfhoundGiants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
Armeană lupul gambru este o rasă de câini mari și puterniciArmeană lupul gambru este o rasă de câini mari și puternici
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Unele fapte interesante despre câiniUnele fapte interesante despre câini
Marsupial Wolf: Istoria și descrierea tigrului tasmanianMarsupial Wolf: Istoria și descrierea tigrului tasmanian
» » Câini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuri
© 2021 amigdas.com