amigdas.com

Armeană lupul gambru este o rasă de câini mari și puternici

Caracteristicile raseiGamprus lupul armean este o rasa aborigena sau naturala, la cresterea caruia persoana practic nu a participat. Acești câini au o asemănare puternică cu strămoșii lor sălbatici. Cuvântul "gamper" este tradus din armean ca fiind puternic, mare, puternic. Rasa a fost recunoscută de Uniunea Internațională a Cynologilor în 2011. În cynologia mondială, gampra se numește ciobanesc caucazian de tip armean, deși diferă de câinii de oaie în aparență și în obiceiuri.

Istoricul originii rasei

Wolfhounds gampra a trăit în muntele Armeniei încă din perioada preistorică. Imaginile lor se regăsesc pe sculpturile vechi din diferite regiuni ale Armeniei. Vârsta desenelor este definită aproximativ ca primul mileniu î.en. Acestea prezintă scene de vânătoare cu un tip de câine recunoscut. În vremurile de păgânism, oamenii locali și-au venerat lupii ca niște zeități, care pot învia războinicii care au murit pe câmpul de luptă.

Cu mult timp în urmă, acești câini de oi a servit oameni ca păstori, gardieni, salvatori din blocurile de zăpadă, precum și soldați care au ajutat la lupta cu numeroși dușmani. Deci, în timpul raidurilor turcești, lupi de arme au luptat pentru stăpânii lor până la sfârșit, astfel încât atacatorii au căutat în primul rând să distrugă acești câini devotați.

Exteriorul lupului armean

Câinii moderni diferă foarte puțin de strămoșii străvechi. Ele sunt puternice, mari, bine dezvoltate fizic. Această rasă de câini de oaie este caracterizată de o varietate de aspect în culoare și lungime de lână, în funcție de habitatul specific. Astfel de caracteristici au contribuit la împerecherea cu lupi care au avut loc accidental sau intenționat și au dat un pui sănătos. În exterior, lupul este aproape de un grup de câini numiți molosses. Probă adultă poate fi de până la 70 kg și atinge o înălțime la greabăn de 70 cm Parametrii de bază:

  • Cum arată rasa ca o lupă armeanăcap. Aceasta este o parte caracteristică a corpului care distinge lupii de la alte rase. Grapplele au un cap mare, bine definit, fixat pe un gât puternic, muscular de lungime medie. Craniul lat se mișcă ușor de la frunte până la bot. Smoala frontală este situată paralel cu nasul. Fălcile puternice, cu dinți albi puternici, au o mușcătură de foarfecă. Urechile fixate în conformitate cu standardul rasei sunt situate ușor sub nivelul ochilor. Ochii ușor înclinate sunt plantate profund. Sunt mai întunecate decât culoarea blanii. Nasul cu nări largi este negru. O umbră ușoară a nasului sau a ochilor este considerată un dezavantaj.
  • Torsul și coada. În ciuda faptului că trunchiul este mare, ușor alungit, toate părțile sale sunt proporționale, astfel încât câinele nu pare prea masiv sau stângace. Extinderea corpului se formează datorită unui piept larg. Linia inferioară a pieptului trece chiar sub articulația cotului. Abdomenul este ușor tensionat. Greabanul este situat deasupra spatelui larg și drept, cu lame puternice de umăr. Crupa la câine este dreaptă și alungită. Coada este ridicată, într-o stare calmă, de obicei este omisă. Sub influența emotiilor, coada poate fi sub formă de seceră sau inel.
  • extremitate. Picioarele din față și din spate sunt drepte, puternice, paralele. Oasele umărului și coapsei sunt lungi. Picioarele câinelui sunt mari și dense cu tampoane moi. Genunchii și tocurile sunt marcate clar. Câinele se ridică constant pe picioare. Masa și puterea nu împiedică câinele să se miște liber și rapid. Mișcările sunt încrezătoare și grațioase.
  • Coat și haina. În funcție de habitat, se disting următoarele tipuri de haine de blană: cu păr lung - cu păr aspru (până la 15 cm) și cu păr scurt - cu un păr mai gros (până la 6 cm). Pe bot, urechi și forepauri, haina este de obicei mai scurtă decât pe corpul câinelui. Lana dubla cu un substrat moale gros serveste pentru o viata confortabila a animalului in toate conditiile meteorologice. Scopul principal al culorii lupilor este deghizat, deci poate fi orice depinde de habitat. În acest caz, culoarea brună și hepatică sunt considerate nedorite. Preferabil o mască întunecată pe bot, care accentuează rasa câinelui.

Sănătate și îngrijire

Lupul armean nu necesită o atenție deosebită. Sanatatea puternica de natura si imunitatea puternica ii permit sa evite multe afectiuni canine. Psihiul câinelui este, de asemenea, destul de stabil. Cu toate acestea, pentru a menține o stare bună înainte de debutul vârstei bătrâne, trebuie respectate anumite reguli de hrană și îngrijire.

sănătate

Nu va fi inutil pentru un gheter să curățeze periodic dinți și urechi. De asemenea, ar trebui să vă spălați ochii și să vă tăiați ghearele după cum este necesar. Este necesar un strat gros atent pieptene, mai ales în timpul perioadei de moli. Pentru a scăpa de acest câine poate fi mai puțin probabil decât alte rase.

hrănire

Ce hrănește lupul armeanÎn ciuda dimensiunilor impresionante, gampra armeană mănâncă destul de mult. De exemplu, în comparație cu un ciobănesc german, are nevoie de o treime din dieta ei. În plus, în alimentație, lupul de vânătoare este nemaipomenit și nu capricios. Trebuie să se acorde atenție soiului în hrănire, astfel încât animalul de companie să poată primi toate elementele necesare pentru a menține viața. Se poate da atât carne crudă cât și mâncare gata preparată.

Libertatea iubitoare împiedică de-a lungul secolelor s-au obișnuit cu spațiul, așa că menținerea lor într-un apartament înghesuit este nedorită. Un loc potrivit pentru un câine mare va fi o cușcă mare în aer liber pe teritoriul proprietății private a pământului. Ar trebui să i se încredințeze anumite sarcini, atunci câinele se va dezvolta armonios și se va simți util. Stresul fizic este necesar pentru această rasă.

Caracterul și obiceiurile gimprei

Ardealul lupCiobanesc caucazian de tip armean - un câine multifuncțional. Poate acționa ca păstor, vânător, salvator, paznic, apărător. În acest caz, gampra se distinge printr-o minte și un caracter independent. Efectuați anumite funcții, dacă va decide singur că este nevoie. Caracterul lupului armean se deosebește prin stabilitatea și stabilitatea sa. Câinele nu va arăta niciodată agresiune inadecvată. Într-un mediu liniștit, preferă să rămână invizibil. Câinele recunoaște cu ușurință emoțiile oamenilor și animalelor: frică, dragoste, bucurie, recunoaștere și respect.

Relațiile cu oamenii și animalele

  • Gampre și gazda. Shepherd simte o legătură strânsă cu maeștrii ei și este foarte atașată de ei. Dar o relație de încredere trebuie să vină mai întâi de la o persoană. Dacă proprietarul ignoră gampra armeană, el nu recunoaște proprietarul. Se va simți ca un membru al familiei cu o atitudine prietenoasă față de el. În același timp, proprietarul trebuie să arate puterea voinței și a spiritului, altfel gamprusul se va considera lider și va acționa la discreția sa.
  • Gampre și alți membri ai familiei. Gampra armeană prezintă o afecțiune specială pentru copii. El este foarte atent cu copiii și nu se va lăsa niciodată înfricoșat sau ofensat de copil. Aceeași atitudine se aplică femeilor. Câinele acționează ca un protector și pentru animalele de companie. În același timp, în primul rând, gamprus alocă animalele ca secții de pui și apoi adulți.
  • Gampr și străini. În ceea ce privește oamenii sau animalele necunoscute, câinele se va comporta indiferent până când proprietarii nu vor fi amenințați de un pericol real. Gradul de pericol pe care îl poate evalua independent și ataca fără o comandă. Această situație este posibilă, de exemplu, când întâlnim lupi.

Caracteristicile educației

Descrieți rocileCu diluarea gaurilor este necesar să se acorde atenție numeroaselor deșeuri. Cel mai probabil, astfel de pui vor avea nevoie de hrănire, astfel încât mâncarea să fie suficientă pentru toată lumea. Puppii lupi lungi maturi, rămân mici la aproape doi ani. Această perioadă ar trebui să fie dedicată stabilirii relațiilor dintre câine și proprietar, precum și alți membri ai familiei. Cresterea gampre ar trebui intr-o atmosfera linistita sa se familiarizeze cu oamenii si animalele. Există o opinie că lupul armean nu are nevoie de instruire, deoarece toate abilitățile necesare sunt inerente din natura. El sa stabilit ca un asistent excelent pentru om în diferite domenii fără pregătire și pregătire specială.

Ardealul lup își justifică pe deplin numele. Aceasta este practic singura rasă de câine care poate ataca fără teamă un lup și îl poate învinge. În Armenia, gampra este considerată o comoară națională și acționează ca un brand recunoscut. Sălbatic prin natură, în procesul vieții sale lângă un om, el a dobândit cele mai nobile calități. Numărul acestor câini inteligenți și puternici este mic și nu au primit încă recunoașterea internațională merită a organizațiilor cinologice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez WolfhoundGiants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
Afișarea Hyenic Wild Dog din AfricaAfișarea Hyenic Wild Dog din Africa
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
Câini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuriCâini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuri
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
» » Armeană lupul gambru este o rasă de câini mari și puternici
© 2021 amigdas.com