amigdas.com

Secretele succesului pisicii albastre din Rusia

Conținut albastru de pisiciEle sunt maiestuoase și mai grațioase, frumoase și modeste, dedicate în întregime maestrului și perfect educate. Acesta este doar începutul descrierii reprezentanților rasei de pisici, care este foarte popular în multe țări ale lumii. Frumusețile cu ochi verzi cu lână albastră, argintiu, sunt înconjurate de o atenție specială de la iubitorii de pisici.

Despre originea rasei

În această problemă, faptele istorice sunt interconectate cu legende. Albastrul rusesc se referă la cele mai vechi rase. Primele descrieri ale acestora pisicile se găsesc în cronicile secolului al XVII-lea. Există informații fiabile că pisicile albastre "pluș" au fost invariabil favorite în familiile regale. Se știe că Petru cel dintâi a dat o preferință specială acestor animale. Iar Ecaterina al II-lea nu a ratat ocazia de a da pisicii albastre ruse oaspeților străini de rang înalt ca pe un semn de mare respect.

În toate probabilitățile, patria-mamă a acestei rase de pisici este nordul Rusiei, și anume - Arhangelsk. Pisicile neobișnuite care trăiau pe insule erau văzute de marinarii englezi, fascinați de eleganța animalelor și de frumusețea lânii lor. În 1860, reprezentanți ai albastrului rusesc au fost adusi pe insulele britanice. Acest lucru este evidențiat de materialele cronicilor engleze din acea vreme.

Dezvoltarea rasei a fost intens angajată pe teritoriul Angliei și Scandinaviei. Numele "Pisica Albastră Rusă", descrierea rasei, standardul său au fost aprobate și înregistrate oficial în 1935. Dar datorită dificultăților asociate cu lipsa de specimene pentru împerechere, în momentul Al doilea război mondial aceste pisici erau pe punctul de a dispărea. Ei au început să fie traversați cu reprezentanți ai altor rase de colorare albastră asemănătoare, printre care Siamezii cu o culoare albastră. Acest lucru a dus la pierderea caracteristicilor originale ale pisicii albastru rusesc.

În 1960, crescătorii europeni au început să lucreze la restaurarea speciei ancestrale a acestei rase. Și în America, soiul ei a fost creat, reprezentanții cărora au început să difere în dimensiuni mai mici, labe mai grațioase și culoare deschisă. Aceste animale de companie au câștigat o mare popularitate în rândul locuitorilor din America, Europa, Japonia.

De asemenea, Rusia a lucrat activ în acest domeniu, ca urmare a faptului că, până la începutul anilor 1970, albastrul rusesc a fost aproape returnat la forma sa originală. Începând cu anii nouăzeci, rasa a fost în cele din urmă formată și a început să se bucure de un mare succes în țara noastră.

Caracteristică principală

Natura pisicilor albastreCaracteristica principală a pisicii albastre din Rusia este lâna - albăstrui, cu o nuanță argintie, moale și blândă la atingere, care amintește de plus. Subsolul este foarte gros, iar pe lungime coincide cu părul grosier, ceea ce creează un efect extern unic. Pisicile acestei rase au un corp muscular puternic. Sunt foarte elegante și plastic. Iar ochii lor verzi strălucitori exprimă devoțiunea nemărginită și inteligența felină.

De regulă, aceste animale diferă prin dispoziție pașnică și bunăvoință. Sunt calm, discret și ascultători. În atitudinea sa față de proprietar reprezentanții rasei de pisici sunt oarecum câini. Ei înțeleg perfect ceea ce li se cere, răspund rapid comentariilor și încearcă să nu-i deranjeze pe susținătorii de familie. Pisicile albastre sunt întotdeauna afectuoase și recunoscători.

Cu toate acestea, cu oameni necunoscuți, aceste creaturi minunate nu vor fi atât de deschise și de primitor. Introduceți animalul în încredere nu va fi imediat. Ar trebui să dureze ceva timp pisica să consimtă la comunicare. Dar, făcând prieteni cu ea, puteți obține o mulțime de emoții pozitive.

Pisicile albastre din Rusia sunt foarte jucăușe. Este curios să urmăriți copiii, care fac rapid și cu pricepere diferite trucuri. Crescând, ei nu renunță la distracția lor.

Natura acestor creaturi este destul de independentă. Se confruntă cu ușurință cu singurătatea și lunga absență a gazdei este tolerată destul de calm.

Reprezentanții rasei albastre se pot descurca perfect cu alte animale domestice - atât cu pisici cât și cu pisici. Principalul lucru este că animalele ar trebui să fie nu mai puțin prietenoase, iar gazda, atunci când s-au întâlnit reciproc, a arătat tact și atenție.

Aceste creaturi uimitoare rareori "voce". Bineînțeles, o pisică albastră se va bucura cu bucurie în turul iubitului său stăpân, dar nu voi mica. Trebuie să existe un motiv bun pentru asta. În plus, natura le-a înzestrat cu voci foarte liniștite, ceea ce nu va irita și se va trezi noaptea.

Trebuie remarcat faptul că albastrul rusesc - minunați vânători. Ei vor ajuta, dacă este necesar, să rezolve rapid problema cu șoarecii. Și în caz de absență vor fi angajați în muște și fluturi.

Dragostea pentru ordine și curățenia este una dintre caracteristicile acestor animale de companie. Și proprietarul va trebui să-și amintească în mod constant acest lucru. Alimente strict conform programului, tava perfect curată - condițiile necesare pentru păstrarea acestei rase aristocratice. În caz contrar, pisica va rămâne nefericită.

O altă cerință importantă a pisicilor este respectarea păcii și liniștei. Animalele nu tolerează zgomote și țipă. Această caracteristică ar trebui luată în considerare de oricine dorește să cumpere o pisică albastră. Mai ales dacă familia are copii mici.

Pentru această rasă este caracteristică lipsa de ostilitate, răzbunare, agresiune. Reprezentanții săi nu sunt răzbunători. Maximul pe care sunt capabili este să-și exprime delicat nemulțumirea, dacă nu le place ceva. În timp, proprietarul va învăța să înțeleagă prietenul său cu patru picioare și să remedieze defectele în timp.

Speranța de viață a pisicii albastre din Rusia este de la 15 la 20 de ani. Deși există cazuri în care unii indivizi au depășit această limită.

standard

Standardul comun al rasei prezintă următoarele caracteristici distinctive:

 • Rase standardeleportbagaj formă alungită, de dimensiuni medii, puternice și musculare, cu un gât grațios, membre lungi și vârful subțire, ascuțit pe vârf;
 • craniu în formă de pană, aplatizată, de dimensiuni medii, cu o bulă caracteristică deasupra ochilor, cu "tampoane" pronunțate pentru mustață și bărbie puternică;
 • urechi Mare, ușor îndreptată spre partea de sus, pe scară largă, cu o ușoară înclinație spre înainte și o margine interioară abia perceptibilă;
 • ochi formă mare, ovală, culoare verde strălucitoare, plantată pe scară largă;
 • nas gri cu o nuanță albastră;
 • picioare ovală sau rotundă, cu tampoane purpurii de culoare roz;
 • lână scurt, gros, elastic, cu o substrat bine definit;
 • culoare uniformă, gri-alb-gri, cu un luciu argintiu delicat
Atenție vă rog! La pisicile mici, culoarea poate fi neuniformă. Dungi și pete admise pe spate. Acesta nu este un motiv pentru a concluziona că standardul nu se conformează. În viitorul apropiat, lana va obține o culoare bogată uniformă.

Îngrijirea necesară

Pisica albastră rusă diferă fără pretenții și nu provoacă probleme speciale legate de conținutul său. Dar, având în vedere unele caracteristici ale rasei, cu toate acestea, va fi necesar să se respecte o serie de reguli:

 1. Descrieți rasele de pisiciPuritate perfectă. Animalul nu va mânca din vase murdare, va ignora tava necurată. Jucăriile din pisică ar trebui, de asemenea, să fie curate. Aceasta este o condiție necesară pentru păstrarea albastrului rusesc.
 2. Pieptănarea regulată. Această procedură trebuie efectuată o dată pe săptămână folosind o perie groasă de cauciuc. În primul rând, pisica este împletită împotriva stratului, apoi în direcția creșterii sale. În cele din urmă este necesar să netezi puiul de țesut cu o cârpă de bumbac. Ca rezultat, "blana" pisicii va fi întotdeauna bine îngrijită și strălucitoare.
 3. Curățarea urechilor. În acest scop, se utilizează un lichid special, care este vândut la un magazin de animale de companie. Ușor umezit cu un tampon de bumbac, este necesar să ștergeți ușor suprafața interioară a auriculei. Pentru tratarea fiecărei urechi se utilizează un tampon separat.
 4. „Manichiura“. Cultivat ghearele unei pisici poate fi pornit de la sine dacă există unghii în apartament. Dacă nu există un astfel de dispozitiv, atunci proprietarul trebuie fie să le aranjeze cu atenție cu ajutorul unei gheare, fie să caute ajutor de la un medic veterinar.
 5. baie. Deoarece pisicile sunt foarte curate și pot curăța bine pielea, nu au nevoie de spălare suplimentară frecventă. Pentru a scăpa de un animal de companie urmează imediat înainte de expoziție sau în timpul molotării. În acest scop este necesar să folosiți un zooshampoo special.

Dieta potrivita

Mai întâi de toate, trebuie să determinați tipul de hrană. Albastrul rusesc, ca și reprezentanții altor rase, poate fi hrănit cu produse naturale proaspete sau cu alimente echilibrate pentru pisici. Se amestecă cele două tipuri de medic veterinar care nu se recomandă. În prima variantă, meniul trebuie să includă:

 • carne (carne de vită, pui);
 • ouă;
 • legume;
 • cereale;
 • produse lactate fermentate (chefir cu conținut scăzut de grăsime, iaurt, brânză de vaci)

Cum să hrănești o pisică rusăLaptele și peștele din regimul alimentar ar trebui excluse. La o astfel de hrană este de dorit să se adauge vitamine pentru menținerea unei stări bune a lânii.

În prezent, mulți iubitorii de animale de companie preferă să utilizeze furajele gata prezentate în magazinele pentru animale de companie. Dar, în acest caz, ar trebui să alegeți numai oferte de înaltă calitate din clasa "premium". Aceste feed-uri sunt complet echilibrat, exclude, prin urmare, necesitatea unui aport suplimentar de vitamine. Tipul de hrană uscată ar trebui să fie de aproximativ 75% din dieta zilnică, umedă - 25%. Și, bineînțeles, trebuie să monitorizați în permanență disponibilitatea apei potabile pentru o pisică.

Frecvența de alimentare depinde de vârsta animalului. De obicei urmați următoarea schemă:

 • Puii de 3 luni sunt hrăniți de până la cinci ori pe zi;
 • de la vârsta de 4 luni, reducerea numărului de furaje de până la trei ori;
 • De la vârsta de 6 luni la un an trec treptat la trei mese pe zi;
 • După un an, o pisică sau o pisică adultă este hrănită de două ori pe zi

Dacă un animal de companie intern are un stil de viață sedentar și se caracterizează prin creșterea poftei de mâncare, el este în pericol să câștige o greutate în plus, ceea ce îi poate afecta sănătatea. Prin urmare, este de dorit să vă opriți alegerea pe alimentele cu conținut scăzut de calorii (cu o dietă naturală), să hrăniți animalul strict conform programului, să nu vă obișnuiți cu gustările între mesele principale.

boală

În general, reprezentanți ai rasei albastre ruse se remarcă prin sănătatea puternică și absența bolilor genetice. Dar, sub influența anumitor factori negativi, ei, ca și alte pisici, se pot îmbolnăvi. Potrivit statisticilor, cel mai adesea sistemul respirator și organele digestive suferă. Cele mai frecvente boli sunt:

 1. De ce poate suferi o pisica?rinotraheitei. Boala infecțioasă în care sunt afectate membranele mucoase. Există astfel de simptome, cum ar fi lacrimare, conjunctivită, rinită. Această boală se caracterizează printr-o perioadă lungă de incubație, care este în sine periculoasă, deoarece exclude posibilitatea de a stabili în timp util și de a adopta măsuri urgente. În plus, purtătorul virusului este o sursă ascunsă de infecție a altor indivizi.
 2. Boala respiratorie acută. Se produce când apare o infecție cu virus. Ca urmare a acestei boli, este afectată membrana mucoasă a nazofaringei. Este caracteristic faptul că recuperarea animalului în acest caz este însoțită de obținerea unei imunități puternice.
 3. peritonită. Boala tractului gastro-intestinal, care poate apărea cu hrănirea necorespunzătoare a animalului de companie.
 4. panleucopenie. Boala infecțioasă, însoțită de o deshidratare puternică a corpului animalului.
 5. leucemie. Caracterizată de o încălcare a sistemului de hematopoieză.
 6. furie. Bolile infecțioase letale care afectează sistemul nervos central.

Pentru a evita problemele legate de starea de sănătate a unui animal de companie, este necesar să se respecte cu strictețe regulile de păstrare, îngrijirea animalului, în timp util vaccinările necesare și, la primele simptome alarmante, să se ceară imediat ajutor unui medic veterinar.

concluzie

Caracteristicile rasei de pisică albastră rusăRusă albastră - o rasă unică de pisici, combinând cele mai bune calități ale acestei faune. Frumusețea frumos combinată cu trăsături de caracter aproape ideale creează o imagine care nu poate fi rezistată. Dacă adăugăm sănătate puternică și nemulțumire conținutului dat de natură, succesul de care se bucură pisicile albastre ruse din întreaga lume devine clar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
» » Secretele succesului pisicii albastre din Rusia
© 2021 amigdas.com