amigdas.com

Cum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețete

Descrierea rețetelor pentru fabricarea gemului din zmeurăCe poate fi mai bine decât într-o iarnă rece, vă rugăm să vă cu un gem delicios de zmeură. Aroma acestei delicatețe și gust nu lasă pe nimeni indiferent. Și, de asemenea, toată lumea știe cât de bine dulceața de zmeură ajută cu răcelile.

Cum să faci gem de zmeură și de ce ai nevoie pentru ao pregăti pentru iarna, vei învăța mai jos. În plus, vom împărtăși câteva rețete pentru acest fel de mâncare.

Caracteristicile colectării și pregătirii unei zmeură

Reguli pentru colectarea zmeurii și pregătirea pentru gătitColectarea și pregătirea zmeurii pentru recoltare pentru iarnă este destul de dificilă. Strângeți aceste fructe de padure cel mai bine în vremea uscată. În cazul în care zmeura trebuie să fie transportată, se recomandă ca fructele să fie tăiate cu ajutorul pedicelilor și, înainte de gătit, trebuie sortate.

Strângeți zmeura de care aveți nevoie în capacități reduse, stivuirea în trei straturi, astfel încât fructele să nu se suce și să nu piardă sucul. Înainte de pregătirea gemului, zmeura nu este recomandată pentru spălare, deoarece boabele câștigă lichid, iar conservanții dobândesc consistența corespunzătoare.

Dacă boabele sunt infectate cu larvele de muște de fructe, atunci au nevoie scufunda în apă, eliminați viermi, apoi zmeura se spală sub apă rece.

Compoziția și proprietățile utile ale gemului de zmeură

Compoziția și proprietățile utile ale gemului de zmeurăExistă un număr mare de rețete pentru gem de zmeură pentru iarnă. O asemenea delicatesă pentru țara noastră este tradițională și incredibil de utilă. Cele mai multe gospodine încearcă să facă cât mai mult posibil o rezervă de gem de zmeură pentru iarnă.

Se știe că aceasta ajută perfect atât în ​​scopul tratamentului, cât și al tratamentului prevenirea răceliilor. Zmeura de zmeura contine urmatoarele ingrediente:

 • Acid salicilic natural - servește ca bază a multor medicamente antiinflamatorii și antipiretice. Dacă există gem în loc de aspirină, vă puteți proteja de gastrită și ulcerații la nivelul stomacului.
 • Vitamine din grupurile A, E, B2 și PP. Ele stimulează vitalitatea, ajută la îmbunătățirea tenului și fermității pielii.
 • Fierul - are un efect bun asupra procesului de hematopoieză.
 • Cupru în cantități mari - este prezent în diferite antidepresive. Și, de asemenea, cuprul îmbunătățește starea părului și mărește vitalitatea.

Pentru prepararea gemului este cel mai bine să alegeți fructe de pădure medii și întunecate, pe baza cărora gemul devine incredibil de gustos. Cea mai mare cantitate de proprietăți utile este conținută în zmeură proaspătă sau semifabricate pentru iarnă fără a găti sau cu încălzire minimă.

Cum să pregătești feluri de mâncare pentru tăblițe

Caracteristici de preparare a ustensilelor pentru prepararea unui gem purpuriuOdată ce un gem de zmeură a fost gătit în bazine mari de cupru. Cu toate acestea, acum este foarte recomandat să nu folosiți un recipient de cupru pentru pregătirea gemului. Faptul că felul de mâncare poate obține oxizi, în plus, ionii de cupru provoacă defalcarea vitaminelor.

Dacă nu este altceva decât un pelvis de cupru, atunci suprafața lui este necesară curata bine de oxid folosind un material abraziv, cum ar fi nisipul. Pelvisul trebuie spălat cu săpun și apă fierbinte, apoi uscat.

Bazinul de aluminiu pentru gatit nu este, de asemenea, potrivit, deoarece aciditatea mare a vasului afectează negativ filmul de oxid.

Opțiunea optimă este capacitatea pe baza oțelului inoxidabil. În timp ce gemul nu avea timp să gătească, trebuie să pregătiți cutii cu capac. Băncile trebuie să fie spălate bine și așezate câteva minute într-un cuptor cu microunde. Și, de asemenea, pot fi sterilizate prin fierbere.

Jam din zmeura: retete pentru fiecare gust

Reteta pentru gatit bomboane crude de zmeuraJam pe bază de zmeură poate fi pregătit în moduri diferite. Există un număr mare de rețete - atît clasice, cît și originale. De exemplu, pentru a pregăti un bomboane de "zmeură" de zmeură, aveți nevoie de un kilogram de fructe de pădure și de până la 2 kilograme de zahăr.

Preparatul arată astfel:

 1. Trecem prin zmeură și adormim într-un bazin, pentru blocajele "brute", care nu pot fi spălate.
 2. Adormim zahărul, cantitatea depinde de durata depozitării, cu cât îl depozitați mai mult (de exemplu, pentru iarnă), cu atât mai multă cantitate de zahăr aveți nevoie.
 3. Îndepărtăm zmeura și zahărul cu ajutorul unei zdrențe din lemn, cu cât mai mult se freacă, cu atât mai uniformă va fi gemul. Nu se recomandă folosirea unui mașină de tocat carne sau a unui mixer.
 4. În forma finită, puneți gemul pe borcane, fără a turna până la 2 cm în gât.
 5. Înclinați zahărul cu 1 cm, zahărul se va întări și va deveni o crustă.
 6. Băncile se înfundă cu capace din plastic sau cravată cu pergament.
 7. Puneți la frigider.

Rețete de zmeură zdrobită

Descrierea modului de preparare a zmeurului piurePentru a vă pregăti pentru iarnă, frecați cu zmeură de zahăr, aveți nevoie de un kilogram de fructe de padure, un pahar de apă și 300 de grame de zahăr. Zmeura este inmuiata in apa sarata si scapa de larvele emergente. Apa este drenată și boabele sunt clătite din saramură.

Zmeura este plasată într-un rezervor de email, se adaugă apă și se încălzește la fierbere la căldură scăzută. Gatiti aproximativ 3 minute, apoi ștergeți boabele printr-o sită fără frecare. Adăugați zahăr la masă, amestecați și încălziți până la 80 de grade. Apoi totul este ambalat în borcane sterilizate și se rostogoleste.

Și, de asemenea, pentru iarnă puteți găti zmeură, șterse cu sirop. Pentru antena vor fi necesare:

 • kg de boabe;
 • 1200 g de zahăr;
 • 300 ml de lichid.

În formă uscată, boabele sunt șterse cu o lingură de lemn printr-un sant. Siropul se prepară după cum urmează:

 • Zaharul este dizolvat în apă.
 • Se fierbe timp de aproximativ 5 minute și se filtrează prin mai multe straturi de tifon.
 • Totul se fierbe din nou.

gata siropul este conectat cu o zmeură. Se amestecă totul bine, apoi, fără răcire, se împachetează peste borcane sterilizate încălzite până la capăt. Băncile acoperite cu cani de hârtie de pergament, îmbibate anterior în alcool, apoi acoperă-le cu capace fierbinți. Nu răsturnați, răcoriți-i.

Caracteristicile de gătit o zmeură de cinci minute

Reteta pentru gatitul dulce-cinci minute de zmeuraExistă două opțiuni pentru gătitul gemului de zmeură - cinci minute. În primul caz, luați un kilogram de boabe și zahăr. Pregătiți zmeură, adăugați zahăr și lăsați timp de 5 ore.

Sucul turnat trebuie să fie drenat și fiert timp de 10 minute. În suc, coborâm fructele de padure, aduceți la fiert, reduceți căldura și gătiți timp de aproximativ 5 minute. Turnăm gemul pe cutii și se rostogolesc.

În conformitate cu a doua rețetă pe kilogram de fructe de pădure aveți nevoie de 0,5 kg de zahăr. Am pus fructele de padure intr-un bazin si adormim cu zahar si lasam timp de 3-4 ore, pana cand vine sucul. Pelvisul este pus pe foc slab și după fierbere gătit până la 5 minute, toate se amestecă. Jam se toarnă în cutii, se rostogoleste, apoi se întoarce, se înfășoară și se răcește.

Cum să gătești gem de zmeură în cuptor

Conform acestei rețete, gemul poate fi gătit nu numai în cuptor, ci într-un cuptor convențional. Avantajul său este posibilitatea de a încălzi întreaga masă. Pentru gătit aveți nevoie de 500 g de zahăr și zmeură.

Zaharul si zmeura sunt puse separat in doua boluri refractare, ele sunt puse într-un cuptor preîncălzit timp de o jumătate de oră. Apoi sunt îndepărtate și conținutul este combinat într-un singur recipient. Zmeura trebuie să se înmoaie și zahărul să se transforme în sirop. Toate se amestecă și se pun în borcane curate uscate.

Zmeura si preparatul ei

Rețeta pentru jeleu de zmeurăMulți oameni iubesc zmeura pentru iarna, nu pentru gem, ci pentru jeleuri. Diferența în pregătirea lor este chiar și în ce fructe sunt necesare. Deci, pentru jeleu, ele trebuie să fie imature sau mature. În total, un kilogram de fructe de pădure și un kilogram de zahăr vor fi necesare.

Puneți o treime din zahăr în fructe de padure și lăsați-l timp de două ore. Dacă nu doriți să așteptați, puneți un recipient cu fructe de padure într-un foc lent, adăugați 2 linguri de zahăr și aduceți toate fiertele, amestecând în mod constant conținutul și îndepărtându-l după cum este necesar. După fierbere jelly cook timp de până la 7 minute, scoateți de pe placă și lăsați-l să se răcească.

Și pentru a face jeleu în funcție de zmeura șterse, apoi conținutul capacității în dimineața următoare trebuie să puneți pe un foc lent și fierbere. Se pune zahărul rămas și se amestecă până se dizolvă complet. Gatiți jeleul încă 5 minute, apoi se toarnă în borcane și se închid capacele.

Pot fi făcute și jeleu pe baza sucului de zmeură. În acesta ar trebui să se adauge zahăr de la calculul de jumătate de kilogram pe litru de suc și de gătit până când sucul nu se va răspândi. Se toarna peste cutii si se rostogoleste. Pentru a face conținutul să geluiască mai bine, adăugați 50 de grame de gelatină pe litru de suc.

Zmeură de zmeură și pregătirea ei

Dintr-un bomboane coapte de zmeură de bună calitate nu pot fi gătite, prin urmare, pe baza ei puteți face un gem excelent. Reteta este:

 1. Descrierea modului de pregătire a gemului de zmeurăPuneți fructe de pădure într-o tigaie sau în vase emailate.
 2. Se toarnă într-un pahar de apă.
 3. Gatiti-va la foc mic, amestecand constant si zdrobind zmeura cu o furculita.
 4. În masa finită se adaugă zahăr și se fierbe până se pregătește, amestecând și îndepărtând în mod constant spuma.
 5. La final se adaugă 3 grame de acid citric.

Gatiti ar trebui să fie aproximativ 20 de minute după fierbere, gata masă răspândit pe maluri. Pentru prima dată în latitudini europene, zmeura apare în mijlocul verii. Dacă nu aveți timp să gătiți gem de pe ea, puteți folosi repararea soiurilor de fructe de padure, fructând din august până la frig. Prin urmare, chiar și în luna septembrie, veți putea pregăti un delicios gem de zmeură pentru iarnă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarnaCum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarna
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
De ce vis zmeura si colecta-l? Are aspectul fructelor de padure?De ce vis zmeura si colecta-l? Are aspectul fructelor de padure?
Rețete simple de gem de afine pentru iarnăRețete simple de gem de afine pentru iarnă
Cum se prepară gemul de la caprăCum se prepară gemul de la capră
Zmeie de gem și ceai pentru răceală și gripaZmeie de gem și ceai pentru răceală și gripa
Rețeta pentru gem de zmeură "pyatiminutka" și gem de zmeurăRețeta pentru gem de zmeură "pyatiminutka" și gem de zmeură
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Cum să fertilizeze zmeura în primăvară, în special panglica de zmeură înainte de înflorireCum să fertilizeze zmeura în primăvară, în special panglica de zmeură înainte de înflorire
Rețete de gem de zmeurăRețete de gem de zmeură
» » Cum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețete
© 2021 amigdas.com