amigdas.com

Gustul sărat în gură: cauze

Gustul de sare din gură este acelaGustul sărat în gură poate apărea în fiecare dintre noi. Cineva simte acest lucru periodic și pentru un timp scurt, dar cineva are un sentiment similar pentru câteva luni. Că gustul de sare nu strică starea de spirit și nu vă provoacă nici un disconfort, și, de asemenea, în viitor nu ar putea provoca dezvoltarea de complicații grave, este necesar să se stabilească și să elimine cauza unui astfel de fenomen.

Mulți oameni care au întâmpinat o astfel de problemă nici măcar nu încearcă să afle de ce un gust sărat apare în gură, dar ei încearcă pur și simplu să o omoare consumând orice fel de mâncare, de exemplu dulciuri. Cu toate acestea, aceasta este o cale de ieșire deoarece are un efect pe termen scurt. În plus, consumul necontrolat de dulce poate duce la obezitate și, ca o consecință, la boli ale tractului digestiv.

Alții, dimpotrivă, își pierd apetitul, ceea ce duce, în consecință, la slăbirea sistemului imunitar și epuizarea corpului. Prin urmare, nu ignora acest lucru, ca și cum sindromul inofensiv și a se vedea un medic.

De ce apare gustul sărat în gură?

Cauzele gustului de sare din gură sau pot exista mai multe pe cuburi.

Insuficiența absorbției de lichide

Se stabilește că corpul unui adult are nevoie de un consum zilnic de apă, al cărui cuantum trebuie să fie de cel puțin doi litri / zi. Cu toate acestea, puțini aderă la aceste recomandări, consumând în loc de băuturi de apă care conțin cofeină și contribuie la îndepărtarea activă a fluidului din țesuturi. Prin urmare, pentru a păstra echilibrul apă-sare, este necesar să se limiteze utilizarea următoarelor băuturi:

 • ceai;
 • alcool;
 • cafea;
 • apa apoasă.

Deshidratarea poate fi, de asemenea, cauzată de diuretice și diete cu conținut scăzut de carbohidrați. Din cauza lipsei de apă, compoziția chimică a saliva se schimbă - devine sărăcită la gust. Pentru a rezolva problema, trebuie să vă ajustați dieta și să completați în mod regulat alimentarea cu apă a organismului.

Patologiile glandelor salivare

Nu este un secret pentru nimeni că salivarea este rezultatul activității glandelor salivare. Prezența următoarelor boli va duce în mod necesar la o schimbare a gustului salivei:

 • Din gustul de sare pentru a scăpa deglossalgia;
 • carii;
 • ciuperca;
 • Sindromul Sjogren;
 • infecții bacteriene și virale;
 • prejudiciu.

La detectarea acestor boli, este necesar să se efectueze un curs de terapie adecvată: înlocuirea structurii dentare detașabile, umplerea, administrarea de medicamente antifungice sau antivirale, antibiotice.

Deteriorarea gusturilor

Gustul sărat în gură este adesea un efect secundar al tratamentului anti-cancer. Prin urmare, pacienții care suferă un curs de iradiere radioactivă sau chimioterapie se plâng deseori despre astfel de sentimente. În plus, senzația de sare din gură poate apărea ca urmare a administrării următoarelor medicamente utilizate în tratamentul cancerului:

 • vincristină;
 • cisplatină;
 • Metotrexatul.

În astfel de cazuri, senzațiile neplăcute vor dispărea imediat după terminarea cursului terapiei. De asemenea, puteți să cereți oncologului să prescrie alte medicamente.

lăcrimare

Cauzele gustului săratBoli ale organelor de viziune, vânt, stres, pătrunderea în ochi a corpurilor străine - toate acestea determină o reacție a corpului, ca lacrimare. Și, în consecință, lacrimile care cad în gură, dau saliva un gust sărat. Dacă vă aflați într-un flux constant de la ochi, care nu sunt legate de condițiile meteorologice sau emoții, contactați un specialist. Este posibil să fie nevoie să scoateți urgent din ochi un obiect străin sau să necesitați tratament cu picături și unguente antibacteriene.

Prelevarea de medicamente

Dacă gustul sărat apare ca urmare a terapiei cu medicamente, merită să informați medicul curant. În acest caz, expertul va lua un analog cu medicamentul sau vă va recomanda să terminați tratamentul, după care gustul de sare va dispărea pe cont propriu.

Nerespectarea normelor de igienă orală

De ce gustul de sareAcumularea și întărirea ulterioară a plăcii duce la creșterea activă și multiplicarea microorganismelor dăunătoare care afectează gingiile și dinții. Astfel de procese în gură sunt însoțite de un gust de sare, pe care îl puteți scăpa numai prin punerea cavității orale în ordine. Periați dinții zilnic timp de trei minute dimineața și seara, sau mai bine - după fiecare masă, efectuând manipulările recomandate de parodontiști. Folositi apa de gura antibacteriene si ata dentara, precum și în mod regulat (la fiecare șase luni) consulturi la dentist, chiar dacă credeți că aveți totul în ordine cu dinții.

Alergia sau infecția nazofaringei

Nazale iritație a mucoasei, ca urmare a expunerii la alergeni, precum și dezvoltarea procesului inflamator duce la acumularea de mucus în gât și spate a nasului. Debitul curge în cavitatea bucală, ceea ce determină senzații de sare în gură. Soluția la această problemă este tratamentul în timp util al alergiilor, sinuzitei și sinuzitei.

Modificarea fondului hormonal

În bolile sistemului endocrin, menopauza, sarcina, există o încălcare a fondului hormonal, rezultând un gust de sare în gură, care, în stări fiziologice normale, va dispărea în curând. Cu toate acestea, în cazul în care cauza de apariția sa sunt boli endocrine, atunci o persoană are nevoie de consultarea urgentă a endocrinolog, precum și tratamentul cu medicamente hormonale.

Boli neurologice

Gustul sărat permanent în gură pot indica prezența următoarelor patologii grave:

 • Cum să tratămTumori benigne și maligne ale creierului;
 • tulburări ale sistemului nervos;
 • epilepsie;
 • scurgeri de lichid cefalorahidian.

În acest caz, este de asemenea necesar să se consulte de urgență un specialist care, după diagnosticare, va prescrie medicamente sau va lua o decizie cu privire la o intervenție operativă. Numai în acest fel puteți evita consecințele triste.

Patologiile creierului

Creierul reglementează activitatea tuturor sistemelor corporale. Nevralgia sau afectarea activității creierului pot declanșa apariția unui gust de sare.

Produse |

Cel mai adesea, cauza apariției gustului sărat este produsul care conține o cantitate mare de clorură de sodiu. Este necesar să se limiteze utilizarea sau abandonarea completă a următoarelor produse alimentare:

 • Produse afumate (brânzeturi, carne);
 • conserve și marinate;
 • fructe de mare;
 • gustări pentru bere, gustări etc.

Nu este surprinzător că, după consumarea unei cantități mari de alimente sărate, veți avea un gust de sare în gură. Problema este rezolvată foarte simplu - bea mai mult lichid și după câteva ore neplăcutul va dispărea.

Gustul sării la femei

Gustul de sareAdesea, un efect similar este observat la femei, fiind într-o stare de sarcină. Cauza poate fi deshidratarea corpului ca rezultat al toxemiei severe. În plus, pe fundalul unor modificări hormonale puternice pot apărea disgeuzia - o încălcare a percepției gustului.

De asemenea, cauza salinității în gură la femei poate fi lacrimi obișnuite. Și nu neapărat cauzată de starea psihoemoțională a pacientului. Apariția lor este posibilă și cu patologii oculare, alergii sezoniere sau poate fi o reacție la lumina soarelui.

Cauze ale gustului de sare la bărbați

Bărbații întâmpină adesea gustul sărat în gură din cauza consumului excesiv de alcool, deoarece alcoolul contribuie la o deshidratare puternică a corpului.

Diagnosticarea cauzelor posibile

Un gust minunat în gură, observat de mult timp, necesită un tratament obligatoriu pentru un specialist. Nu uita de asta, că acest fenomen nu poate fi doar rezultatul consumului de alimente sarate, ci și un semn al bolilor grave.

Efectuarea activităților de diagnostic, medicul examinează pacientul, colectează o anamneză, numește o serie de examinări și analize.

profilaxie

Ca măsură preventivă, se folosesc următoarele măsuri:

 • Alimentație sănătoasă;
 • vizitați medicul dentist la fiecare 6 luni;
 • igiena orală completă;
 • consum suficient de apă;
 • rezistență la stres.

Prin respectarea acestor reguli simple, puteți evita o astfel de problemă.

Ce ar trebui să fac?

Cum să scapi de gustExistă mai multe recomandări pentru eliminarea gustului de sare, a cărui aplicare depinde de cauza cauzată de acest fenomen.

Dacă gustul sărat a fost cauzat de deshidratarea corpului, trebuie luate măsuri pentru a restabili balanța de apă. La urma urmei, apa este un solvent unic capabil sa indeparteze toxinele, sarurile si alte substante nocive din organism.

Un adult ar trebui să consume cel puțin 1,5-2 litri de apă pe zi, excluzând cafeaua, ceaiul și alte produse lichide.

De asemenea, trebuie să acordați o atenție deosebită igienei orale. îngrijire atentă și în timp util pentru limba și dinții nu va ajuta numai sa scape de sentimente neplăcute, dar, de asemenea, vă salvează vizitele frecvente la dentist.

În unele cazuri, eliminați gustul sărat poți schimba dieta.

Homeopatia ca mijloc de tratare a gustului sărat

Există o serie de componente homeopatice a căror acțiune este îndreptată spre distrugerea unui anumit gust. Diversele medicamente se confruntă efectiv cu gustul putrefactiv, amar, dulce și metalic și, de asemenea, ameliorează gustul sângelui sau mirosul neplăcut. Eliminați gustul sărat cu următoarele componente:

 • Cum a gustat sareaMercurius. Elimină gustul putrefactiv, metalic, dulce și brun.
 • Fosforul. Medicamentul este indicat de senzația unui gust acru, dulce sau sărăcit, mai ales după masă.
 • Cyclamen. Ea este concepută pentru a combate gustul subțire.
 • Nux vomica. Se utilizează cu senzații pronunțate de metal sau sărat, precum și cu un gust de sulf, cel mai adesea după mese sau în orele de dimineață.
 • Stannum - un sentiment de amar, sarat sau dulce in gura.
 • Teridion - cu un gust slab sărat.
 • Sulf. Elimină gustul sărat și amar.
 • Zincul este un gust sângeros sau sângeros.
 • Taraksokum - gust sarat sau acid al oricărui produs alimentar, în special alimentelor grase și carne.

Ce anume ajută un anumit pacient este determinat de un specialist. El va numi, de asemenea, frecvența de administrare și dozare a medicamentului, precum și durata cursului terapiei.

În tratamentul gustului subțire prognoza este în general favorabilă. Cu toate acestea, acest lucru este posibil numai cu respectarea strictă a tuturor recomandărilor unui specialist. Nu ignora simptomele și nu faceți auto-medicație, deoarece acest lucru poate duce la consecințe grave.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce amărăciunea din gură: cauzele și tratamentul posibilDe ce amărăciunea din gură: cauzele și tratamentul posibil
Gust dulce în gură, ce înseamnăGust dulce în gură, ce înseamnă
De ce este un miros acru din gurăDe ce este un miros acru din gură
Gustul metalic în gură: cauze și tratamentGustul metalic în gură: cauze și tratament
Miros de la gura copilului - motiveleMiros de la gura copilului - motivele
Gust acru la nivelul gurii: acru în gură după masăGust acru la nivelul gurii: acru în gură după masă
Cum să săruri păstrăv acasă: rețete și sfaturiCum să săruri păstrăv acasă: rețete și sfaturi
Coșurile de pe limbă sunt mai aproape de laringel: cosuri roșiiCoșurile de pe limbă sunt mai aproape de laringel: cosuri roșii
Care sunt cauzele gustului iodului din gură și ce trebuie să faceți cu privire la acestaCare sunt cauzele gustului iodului din gură și ce trebuie să faceți cu privire la acesta
Cauzele unui gust de sânge în gurăCauzele unui gust de sânge în gură
» » Gustul sărat în gură: cauze
© 2021 amigdas.com