amigdas.com

Sarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenzii

OligoastenoteratozoospermiyaOligoastenoteratozoospermia este o boală care afectează bărbații și se exprimă printr-o scădere semnificativă a șanselor unei sarcini naturale, deoarece spermatozoizii au anomalii cantitative și calitative. Această boală este o colecție de diferite modificări negative în densitate, structură, direcție de mișcare, activitate.

Diagnosticul oligoasthenoteratozoospermiei nu este un verdict pentru un bărbat. Poate avea copii dacă trece întregul tratament. Dar, înainte de aceasta, el trebuie să treacă printr-o serie de măsuri de diagnostic care le vor permite medicilor să identifice cauzele bolii și să aleagă cea mai bună strategie de tratament.

Forme de infertilitate masculină

Medicina are patru forme principale de infertilitate masculină:

 1. secretor. Această formă de patologie implică o producție inadecvată de spermatozoizi, iar cele produse de organism au probleme cu mobilitatea și structura.
 2. obstructiv. Această infertilitate se datorează permeabilității sărace a spermei de-a lungul vaselor deferente.
 3. imunologice. Această formă de infertilitate se dezvoltă după traumatizarea testiculelor. Corpul ca răspuns la traume începe să producă anticorpi care distrug spermatozoizii.
 4. idiopatică infertilitate. Cu această formă de patologie, calitatea materialului seminal este redusă semnificativ sub influența anumitor factori asociați cu mediul extern și starea corpului masculin.

Oligoastenoteratozoospermia, ce este?

Caracteristicile comparative ale spermatozoizilor normali și patologiciOligoasthenoteratozoospermia este idiopatică infertilitate. Cea de-a patra parte a tuturor cazurilor detectate de patologie reprezintă această boală. De fapt, această boală este o combinație a unei varietăți de anomalii, a căror etiologie este defectuoasă:

 • oligozoospermie - reducerea numărului de spermatozoizi din materialul seminal (sub norma).
 • teratozoospermie - creșterea conținutului de spermatozoizi anormali ai spermatozoizilor (mai mare decât standardele existente).
 • astenozoospermia - minimizarea motilității spermatozoizilor.

În oligoasthenoteratozoospermia nu există semne externe. Identificarea problemei poate fi numai prin metode specifice de cercetare.

Metode de diagnosticare

Prima și cea mai importantă metodă de diagnosticare a acestei boli - material seminal. Aceasta permite medicilor să determine capacitatea unui bărbat de a concepe un copil. OMS a stabilit chiar anumite criterii prin care este posibilă determinarea calității spermei.

Analiza este dată într-o cameră separată. Dacă se ia un material de cercetare, omul trebuie să se asigure că nu a intrat nici o contaminare. În plus, este interzisă utilizarea oricăror creme, lubrifianți și alte substanțe care pot deteriora spermatozoizii atunci când se iau spermă.

Înainte de a face testul, omul are câteva zile să se pregătească. Cu 4-5 zile înainte de procedură, un bărbat nu ar trebui să viziteze sauna și sauna. Este interzis să ia o baie fierbinte. De asemenea, se recomandă evitarea contactului sexual.

Precizia spermei poate fi afectată de următorii factori:

 • Oboseala fizică.
 • Bauturi alcoolice.
 • Stresul stărilor.
 • Tulburări de somn.

Morfologia spermatozoizilor patologiciDeoarece există foarte mulți factori care afectează exact spermograma, este necesar să o luați de mai multe ori. Diagnosticul oligoasthenoteratozoospermiei se face în cazul în care mai multe teste consecutive dau rezultate slabe.

Pentru a face un diagnostic corect, se recomandă efectuarea unei spermograme în mai multe laboratoare și apoi compararea rezultatelor obținute.

Pentru a clarifica diagnosticul, medicii recurg la următoarele metode de diagnostic:

 • Test de sânge biochimic.
 • Frotiu.
 • Ecografia testiculelor.
 • Determinarea fundalului hormonal.
 • testul Mar-.

Datorită evoluției bolii?

Oligoasthenoteratozoospermia este considerată o boală care poate fi vindecată numai după identificarea cauzelor care au dus la dezvoltarea ei. Medicii, în timpul examinării pacientului, află mai întâi starea generală a corpului său. Următoarele organisme sunt studiate pentru aceasta:

 • Glandele suprarenale.
 • Glandă tiroidă.
 • Rinichii.
 • Ficatul.

Oligoastenoteratozoospermia este cauzată de următoarele motive:

 • Predispoziția genetică.
 • Varicocel.
 • Tulburări în dezvoltarea testiculelor.
 • Patologia sistemului reproductiv.

Stânga - sperma normală, dreapta - patologicăUneori oamenii fac tot posibilul pentru a dezvolta oligoasthenoteratozoospermia. Folosesc droguri, mănâncă prost, abuzează de alcool și fumează. Toate astea obiceiuri proaste au un efect dăunător asupra stării de spermă.

Infertilitatea masculină se poate dezvolta, de asemenea, datorită diferitelor boli infecțioase. Prin urmare, orice infecție, în special infecțiile cu transmitere sexuală, trebuie tratată imediat.

Ecologie rea are un efect dăunător asupra calității spermei. La bărbații care sunt forțați să intre în contact cu erbicide, pesticide și mercur, șansele de a obține o oligoasthenoteratozoospermie sunt mult mai mari.

Este posibilă sarcina naturală cu oligoasthenoteratozoospermia?

Sarcina naturala cu aceasta boala este posibila, dar acest lucru se intampla foarte rar. În marea majoritate a cazurilor, sperma de slabă calitate nu permite conceperea unui copil.

Cel mai adesea, oligoasthenoteratozoospermia din spermatozoizi relevă o patologie a coastei. Reduce semnificativ viteza de mișcare. Ca urmare, spermatozoizii pur și simplu nu pot ajunge la ovul. Mai des, această patologie apare din cauza unor obiceiuri proaste, mijloace, la tratarea bolilor, este necesar să le refuzăm în primul rând.

Dacă o sarcină naturală nu apare nici după tratamentul bolii, atunci puteți concepe un copil folosind tehnologia IVF și ICSI. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, sarcina naturală vine totuși după tratamentul complex al oligoasthenoteratozoospermiei.

Tratamentul bolii

Procesul de tratare lung. Este nevoie de cel puțin șase luni. În decurs de 6 luni, pacientul trebuie să respecte următoarele reguli:

 • Cauzele infertilității masculineEvitați supraîncălzirea testiculelor. Prin urmare, va trebui să nu ne vizităm sauna și sauna.
 • Opriți complet obiceiurile proaste.
 • În timp pentru a lua teste pentru a determina eficacitatea tratamentului.

Dacă oligoasthenoteratozoospermia este cauzată de o boală infecțioasă, atunci mai întâi trebuie să o eliminați.

Pentru a îmbunătăți calitatea spermei, se utilizează următoarele medicamente:

 • Tocoferol.
 • Clomid.
 • Speman.

Opiniile despre un astfel de tratament sunt extrem de pozitive.

La doctorii sotului a aflat mobilitatea nesigură a spermatozoizilor. Clostilbegit a fost numit. După curs, au trecut testele: mobilitatea spermatozoizilor era normală. Doctorul a spus că în următoarele 3 cicluri va veni sarcina.

Dacă există probleme în glandele endocrine, medicii prescriu o terapie care vă permite să ajustați fondul hormonal.

În mai multe cazuri, boala poate fi vindecată cu ajutorul intervențiilor chirurgicale. De exemplu, după eliminarea varicelor (varicocel), majoritatea pacienților reușesc să conceapă un copil.

Diagnosticul de varicocel la soț a pus în tinerețe, dar apoi operația a decis să nu facă sau să facă. Din acest motiv, nu am putut concepe un copil de multă vreme. Medicii la sondaj au dezvăluit cauza problemei și au efectuat operația. Acum eu și soțul meu așteptam copilul.

Prevenirea bolilor

Phytopreparation SpemanUn bărbat care dorește să aibă copii sănătoși ar trebui să încerce să respecte anumite reguli și măsuri considerate preventive. Acestea includ:

 • Refuzarea băuturilor alcoolice și a fumatului.
 • Alegerea dietei potrivite.
 • Educație fizică.
 • Utilizarea prezervativului.
 • Examinări regulate la urolog.
 • Tratamentul în timp util al oricărei patologii urologice.

Dacă un om respectă toate regulile, cu siguranță va fi capabil să conceapă un copil în mod natural.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este parosmia și cacosmia? tratamentCe este parosmia și cacosmia? tratament
Indicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativIndicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativ
Ce este fertilitatea la bărbați și femei?Ce este fertilitatea la bărbați și femei?
Spermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceastaSpermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceasta
Normele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilorNormele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilor
Varicocelul la bărbați: semne, simptome și tratamentVaricocelul la bărbați: semne, simptome și tratament
Vitamine pentru bărbați în planificarea sarciniiVitamine pentru bărbați în planificarea sarcinii
Varicocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratamentVaricocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratament
Boala lui Peyronie la bărbați: cauze, tratament și fotografiiBoala lui Peyronie la bărbați: cauze, tratament și fotografii
Ureaplasma la femei: cauze și simptome ale debutului unei boliUreaplasma la femei: cauze și simptome ale debutului unei boli
» » Sarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenzii
© 2021 amigdas.com