amigdas.com

Caracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnate

Șuruburi pentru roți turnateInstalarea discurilor turnate îmbunătățește în mod semnificativ atractivitatea întregii mașini, astfel încât reglarea aproape întotdeauna comandă instalarea acestor elemente. Este foarte important să alegeți piulițele potrivite pentru discurile turnate sau pentru omologii lor ștampilați. O alegere greșită va determina ca și în timpul conducerii pe un drum plat să se producă o scârțâie și o lovitură.

Material, formă și acoperire

jante ștantate sunt realizate din metal greu destul de dens, astfel încât acestea trebuie să fie fixate piulițe cilindrice din oțel masiv.

Jantele din aliaj sunt fabricate din aliaje ușoare și arată mai bine decât elementele ștanțate, dar fiabilitatea acestora este mai mică. Șuruburile de roată și piulițe pentru jante din aliaj au o formă conică, prin care reduce foarte mult sarcina în loc de elemente de fixare. Rețineți că dispozitivul de fixare conic este de asemenea potrivit pentru fixarea roților forjate, care se referă la lung piulița scurtă muluri fixate.

Bolțurile și piulițele sunt acoperite cu crom de diferite nuanțe și zinc. Acoperirea nu are efect asupra rezistenței la coroziune. Elementele de fixare cu sau fără acoperire păstrează aspectul original timp de un an. Elementele acoperite sunt mai scumpe. La alegerea elementelor de fixare, trebuie acordată atenție materialului de fabricație și nu tipului de acoperire.

Pentru fabricarea elementelor de fixare se utilizează următoarele metale:

  • Set de nuci sparcooțel;
  • aluminiu;
  • titan.

Mai fiabile sunt elementele de titan. Elementele de fier și aluminiu nu sunt atât de fiabile. Piulițele și șuruburile din oțel au rezistență și fiabilitate medie. În cazul în care discurile turnate urmează să fie utilizate o perioadă lungă de timp, elementele de fixare trebuie schimbate.

La alegerea elementelor de fixare, sunt luate în considerare condițiile și intensitatea funcționării mașinii. Dacă vehiculul este utilizat intens și în condiții severe, se folosesc dispozitive de fixare cu titan. Dacă condițiile de funcționare sunt normale, este suficient să alimentați piesele din oțel. În condiții pur urbane, discurile turnate vor fi suficiente și piulițele de aluminiu, deși durabilitatea lor nu poate fi garantată.

Numărul de rotații complete

În plus față de dimensiunile și materialul de fabricație, numărul de rotații este important, ceea ce va asigura o fixare sigură a discului mașinii turnate. De regulă, 7-9 revoluții complete sunt suficiente.

Pentru a afla ce hardware-ul va permite numărul necesar de rotații necesare pentru a determina lungimea optimă a discului șurub: ia șurubul vechi este considerat numărul de rotații complete, iar valoarea rezultată este împărțită la lungimea șurubului.

Șuruburi și șuruburi-excentrice

Fixarea elementelor de fixare pentru discuriSecretele pot fi numite un tip special. Cu nuci de acest design va fi capabil de a asigura masina de la furt. Șuruburile secrete sunt în locuri inconsecvente, astfel încât riscul de a rămâne fără roți este minimizat. Mai ales aici, în forma piulițelor de roată: la exterior există un manșon în mișcare specială, care nu permite să elimine o cheie obișnuită roată. Pentru a deșuruba elemente secrete, aveți nevoie de o cheie individuală care este vândută împreună cu ele în kit.

La instalare conducătorii auto întâlnesc adesea o discrepanță în diametrul șuruburilor. Pentru a rezolva această problemă, luați șuruburile excentrice cu un conul mobil, care permite eliminarea diferenței de dimensiune. Dificultățile pot fi evitate cu condiția de bună calitate a șuruburilor cu un conul deplasat. Înainte de a achiziționa șuruburile excentrice, asigurați-vă că găurile se potrivesc cu conul offset al șurubului. Există adesea discuri de mașină sub elementele de fixare radială. Dacă mașina este doar o astfel de turnare, șuruburile excentrice nu pot fi utilizate.

Selectarea elementelor de fixare

Șuruburile și piulițele de pe roți au durat mult timp, ele ar trebui alese cu cunoștințe. Atunci când le cumperi, experții recomandă să se acorde atenție:

  • materialul din care sunt făcute;
  • vârf de filet;
  • tipul de acoperire;
  • diametru.

Rețineți că dispozitivele de fixare pentru produsele ștanțate nu sunt potrivite pentru discurile turnate.

După selectarea elementelor de fixare necesare, soclul pentru șuruburi este tratat cu grăsime din grafit. Datorită acest slide elemente de fixare cu ușurință prin înfiletare, care oferă cea mai bună potrivire între piesele de împerechere și evită bruiaj, din cauza crescut de frecare.

În cazul în care cifra de afaceri este mai mică de 10 mm, sau numărul de rotații complete de mai puțin de 7 mm, elementele de fixare trebuie să fie înlocuite cu mai mult sau să cumpere alte roți. Această măsură va contribui la evitarea defectării neașteptate a vehiculului în timpul funcționării sale.

O piesă neasigurată va bate și va provoca o defectare rapidă a dispozitivului de rulare al vehiculului. Pentru a evita acest lucru, trebuie să țineți cont de toate nuanțele: de la tipul de acoperire până la mărimea elementelor de fixare. Discurile incorect fixate pot provoca o urgență. Pentru fiecare varietate de discuri există propriile elemente de fixare. Utilizarea elementelor de fixare necorespunzătoare reprezintă o amenințare la adresa sănătății și a vieții șoferului și a pasagerilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Sugestii pentru alegerea unei șuruburi cu șuruburi hexagonaleSugestii pentru alegerea unei șuruburi cu șuruburi hexagonale
Mașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționareMașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționare
Cum sa faci grousers pentru un motoblock cu mainile taleCum sa faci grousers pentru un motoblock cu mainile tale
Clește de prindere rapidă cu mâinile taleClește de prindere rapidă cu mâinile tale
Cuptorul de pe discurile auto cu mâna proprieCuptorul de pe discurile auto cu mâna proprie
Ce fel de sculptură are loc: tipuri și parametriCe fel de sculptură are loc: tipuri și parametri
Crearea de taiere electrică a ramurilor cu mâinile propriiCrearea de taiere electrică a ramurilor cu mâinile proprii
Ce sunt niturile filetate cu filetCe sunt niturile filetate cu filet
Coroană integrală: coroane cu coroane de pulverizare și turnareCoroană integrală: coroane cu coroane de pulverizare și turnare
Unelte de strunjire pentru metal: soiuri și scopuriUnelte de strunjire pentru metal: soiuri și scopuri
» » Caracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnate
© 2021 amigdas.com