amigdas.com

Eleneers pentru alinierea dinților: tipuri și descriere

alignerDinții sănătoși și frumosi pot fi determinați atât prin culoarea smalțului, cât și prin poziția din linia maxilarului dinților. De fapt, chiar și o mică abatere este deja un defect care afectează starea generală a cavității orale și chiar a tractului digestiv, motiv pentru care în stomatologie nu există unul, ci un număr de moduri de corectare a mușcăturii. Este posibil să se pună la egalitate cu sistemul de prindere o astfel de construcție ca elainers transparente.

De ce sunt necesare și ce este?

Elainers pentru alinierea dintilor - aceasta este una dintre varietatile de capac, care priveste spre exterior ca o maxila transparenta gol sau o acoperire pe dentitie. Acest design pentru aliniere din silicon sau plastic și este destul de rigidă și puternică, din acest motiv puteți simți cât de strânsă este capul la dinți. Elainerii sunt utilizați pentru corectarea mușcăturii, deoarece structura directă rigidă în timpul fabricării corecte pe rândul stomatologic exercită presiune. Nu este un secret faptul că dinții sunt mobili la orice vârstă, deoarece chiar și o mică presiune pentru o lungă perioadă de timp schimbă direcția de dezvoltare a dinților, alinându-le într-o linie dreaptă.

Aplicarea elainersAproximativ în aceeași schemă, se lucrează și cu bretele simple, dar ele creează presiune din cauza conectării arcurilor de oțel. Elainers începe de asemenea să lucreze datorită faptului că dinții sunt fixați și strânși din toate părțile. Elainerii sunt structuri detașabile, cu toate acestea, anumite dificultăți sunt probabile în timpul îmbrăcămintei, în special în timpul funcționării noului produs, care nu a afectat încă poziția rândului dintelui. Capacele rigide sunt utilizate atât pentru rândurile inferioare, cât și pentru cele superioare.

După ce ați decis să tratați cu ajutorul eliners, cavitatea bucală este examinată cu ajutorul unui echipament special. Programul de calculator analizează fotografiile recepționate ale structurii fălci și se dezvoltă un curs întreg.

Construcția detașabilă nu este una, ci mai multe. În situații foarte dificile, poate fi necesar până la 25 elainers, care în cele din urmă vor fi înlocuite. Diferențele externe ale acestor structuri sunt invizibile, dar toate implică o schimbare a locului dinților la un anumit punct. Când se atinge obiectivul, presiunea care creează Elaine, pentru modificările viitoare devine insuficientă, prin urmare este nevoie de un nou design, acesta fiind creat pentru starea dentară deja obținută.

Indicații pentru utilizare

Cele mai populare pentru elainers a fost aspectul lor, deoarece bretele, care sunt de obicei folosite pentru a nivel de muscatura, arata destul de urât pe dinti, chiar si cu imbunatatiri moderne in aceasta tehnologie. Dar nu întotdeauna un anumit defect poate fi tratat cu această structură detașabilă ortopedică.

Utilizarea elainersExistă o listă clară de boli, atunci când sunt folosite de elani. Dar chiar și în cazul unui „hit“ indicațiile bolii dumneavoastră pentru utilizarea unor capace transparente rigide, ar trebui să se consulte cu medicul dentist, care va evalua starea generală a cavității orale, deoarece aligner sunt de obicei folosite pentru modificari estetice musca. Aceste structuri nu sunt utilizate pentru a trata probleme semnificative în cavitatea bucală.

Principalele indicații de utilizare sunt:

 • Aranjament incorect al dinților în întregul rând. Este posibil să reglați poziția întregului rând în timpul mușcării meziale, distal, deschis sau încrucișat. De asemenea, în unele cazuri, problema este întreaga pereche de dinți care ies din rândul din spate sau înainte.
 • Un traseu și o diastemă sau intervale largi între dinți. Această problemă este cea mai frecventă pentru dinții frontali, de obicei pentru incisivii medii, dar poate exista o situație mai severă dacă există diferențe mari între dinții de mestecat și dinții canini. În primul caz, gura este caracterizată de dinți îngust și mic.
 • Rezolvarea rezultatului obținut în timpul utilizării sistemului bracket. În unele cazuri, se recomandă o structură detașabilă pentru persoanele care au avut deja un curs de tratament pentru o mușcătură incorectă. De asemenea, dinții rămân mobili, după înlăturarea construcției pe care încearcă să o readucă în locația inițială. Reutilizarea armăturilor în acest caz este inacceptabilă, pentru că pentru a preveni o schimbare a locului dinților, medicul poate prescrie utilizarea periodică a Elaineer-ului. În acest caz, un design este suficient de mult timp.
 • Rotația dintelui și răsucirea dinților. De obicei, această problemă apare în timpul înlocuirii dinților de lapte de către rădăcină, dar problema poate fi rezolvată numai de la vârsta de 18 ani și peste.

Avantaje și dezavantaje

Ca orice solutie la problemele bolilor din stomatologie, elanii au argumente pro si contra in functionare. Avantajele includ:

 • Construcție hipoalergenică. Spre deosebire de metalul pentru fabricarea armăturilor, iritarea plastică clară nu cauzează membranele mucoase.
 • Profesioniștii cliențilorVizibilitate vizuală. Datorită utilizării siliconului transparent, acest sistem nu este vizibil chiar și la distanță. În fotografie, se poate observa puțină strălucire, dar acesta este singurul caz în care Elaineer este vizibil.
 • Ușor de îngrijire. Din moment ce acest sistem Aligner amovibil, acesta este îndepărtat în momentul consumului de alimente, precum și în îngrijirea cavității orale și design direct, deoarece capace transparente nu acumulează agenți patogeni. Ele sunt pentru dinți acționează ca o peliculă protectoare, în care partea interioară poate fi procesat de geluri speciale de albire, pe lângă tratamentul acestei deformări va musca încă și efectul alb ca zăpada zâmbet.
 • Ușurința de construcție. Aceste sisteme sunt destul de ușoare, dar, în același timp, ele mențin perfect forma și creează presiunea necesară pentru a forma dentiția corectă. Din cauza acestei ușurință la acest sistem se obișnuiască repede, deja după aproximativ câteva ore în gură nu pare un sentiment de alienitate. La majoritatea pacienților, acestea nu produc defecte de vorbire.
 • Posibilitatea utilizării ca agent preventiv. Aceste modele pot preveni apariția problemei de malocluzie deoarece pot fi utilizate pentru o anumită perioadă de timp după îndepărtarea armăturilor sau după terminarea tratamentului din când în când pentru a le introduce timp de mai multe ore pentru a consolida complet rezultatul.
 • Timp minim de utilizat. Pentru a scapa de defectul dentitiei cu ajutorul eliners, aveti nevoie de aproximativ acelasi timp ca si pentru utilizarea bretelelor, dar designul este mult mai convenabil.
 • Poate fi folosit chiar și pentru copii. Șuruburile sunt, de obicei, plasate după schimbarea dinților de lapte până la permanență, dar elanerii pot fi folosiți la orice vârstă. Corectarea mușcăturii la copii pe dinții bebelușilor sau în timpul schimbării lor poate ajuta imediat să nu aibă probleme cu cavitatea bucală și să obțină un set frumos de dinți.

Costul eliners este un moment ambiguu, deoarece o mulțime va depinde direct de cursul de tratament în acest fel. Prețul unui emițător este mult mai mic, spre deosebire de sistemul de suporturi, dar pentru un tratament deplin, ar putea fi necesar să avem destul de multe calibre diferite, înlocuite o dată pe lună. În rezultatul final, suma poate depăși în mod semnificativ așteptările.

Principalele dezavantaje sunt, probabil, inferioritatea funcțională a acestui sistem. Elaynery nu poate rezolva toate problemele de malocluzie, deoarece acestea sunt un mod foarte blând. În acest caz, defalcarea sau pierderea unei garnituri din întreaga serie, de regulă, foarte rău afectează întregul proces de corectare a dinților, deoarece restaurarea unui singur kapa este destul de dificilă și aproape nu sa făcut.

Eliner sau bretele?

Adesea, aranjamentele se numesc alternative la paranteze. Și acest lucru este de fapt așa, deoarece ambele sisteme sunt concepute pentru a corecta defectele musculare, dar există diferențe foarte mari între aceste metode. Elainerii nu implică lucrul cu afecțiuni maxilo-facial severe ale dentiției, acest design are o serie de indicații, numărul cărora poate fi redus atunci când curbura existentă este semnificativă.

Evantai sau parantezePosibilitatea de a înlocui corectarea mușcăturii cu elainerele în locul sistemului de colțare este decisă numai de ortopedistul dentist. Medicul evaluează starea cavității orale, precum și timpul probabil pentru tratarea ocluziei. Având în vedere locația actuală a dinților, se face un diagnostic cu privire la metoda cea mai eficientă de soluționare.

În situațiile în care o persoană este disponibilă pentru un număr de soluții alternative, un dentist bun va cu siguranță, în același timp spun, menționând argumentele pro și contra fiecărei metode și lăsând decizia finală direct la pacient. Posibilitatea de a înlocui parantezele cu garniturile, din păcate, nu este disponibilă în niciun caz. În detaliu, toate întrebările ar trebui discutate cu medicul dentist după o examinare individuală a cavității bucale.

Prețul formatorilor

Prețul elainerilor va depinde de mulți factori. Principalul indicator care afectează costul este starea dinților. Fiecare a doua persoană are o mușcătură incorectă. În anumite situații, problema se datorează doar aspectului estetic, dar în unele cazuri este necesară corectarea deformării mușcăturii pentru prevenirea bolilor orale și chiar a bolilor GI. Cu cât dinții sunt mai puternici, cu atât este mai complexă situația și, în consecință, prețul întregii structuri.

Costul elainarilorÎn prețul elainers, de regulă, nu există un kapa, ci un set mare. Numărul de garnituri din kit va depinde de mușcătura, deoarece un design nu poate schimba decât ușor locația dinților. Cea mai mare cantitate de capac din kit corespunde la aproximativ 35 de piese, dar acest număr poate varia și este determinat de medicul dentist-ortoped. Prețul unui set de elainere fluctuează în jur de 90-270 de mii de ruble. De asemenea, costul statutului policlinic și localizarea acestuia. Prețul include fabricarea tuturor modelelor, modelarea și impresia.

Caracteristici de operare și de îngrijire pentru eLaynerami

aligner Trebuie să purtați aproximativ 18-20 de ore pe zi, acest lucru înseamnă că structura nu este îndepărtată pentru noapte. Dar, după terminarea tratamentului, puteți continua să utilizați capacele câteva ore pe zi, pentru a maximiza efectul.

 • Designul se desfășoară de la gură până la momentul igienei gurii și al consumului de alimente.
 • Păstrați Eliner într-o cutie specială și, de preferință, pe un prosop pliat într-un rând de straturi, astfel încât să nu deterioreze produsul în caz de cădere accidentală.
 • Înainte de a vă reîncărca un Elaine, acesta trebuie spălat cu apă caldă fiartă.
 • În timpul aplicării soluțiilor de albire, trebuie aplicat un nou strat înainte de fiecare nouă utilizare a structurii.

Ai grijă de ElineCu eLaynery puteți folosi apă caldă, dar toate celelalte băuturi sunt cele mai bune pentru a bea după îndepărtarea capacului. Este, de asemenea, interzisă mestecarea gumei de mestecat pe dinți. Nu este necesar pentru a curăța capace periuțele de dinți, dar de 1-2 ori pe zi, de exemplu, în timpul prânz sau cină, un sistem detașabil pentru tratamentul defectelor de ocluzie plasate într-un recipient cu o compoziție specială dezinfectant, acesta poate fi cumpărat în farmacii sub formă de tablete sau sub formă deja terminată. Un anumit producător vă poate recomanda medicul. În timpul aplicării gelurilor pentru albirea dinților, această procedură este obligatorie, deoarece aceasta este singura modalitate de a scăpa de toate resturile de gel din interior.

cu siguranță trebuie să monitorizați igiena dinților, să le curățați de două ori pe zi și, după masă, să folosiți ață dentară. Neglijarea igienei personale poate duce la acumularea de plăci în picături, ceea ce poate afecta transparența capului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?
Cum se aliniază dinții fără bretele: metode eficienteCum se aliniază dinții fără bretele: metode eficiente
Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
» » Eleneers pentru alinierea dinților: tipuri și descriere
© 2021 amigdas.com