amigdas.com

Creșterea delfinilor peștilor din acvariu

Peste pentru acvariu - cichidDelfinul turcoaz Cyrtocara Moorii se referă la cichlidii extraordinari de acvariu care trăiesc în apele Malawi din Africa. Această rasă de pește este cunoscută printre fanii cichlidelor. Are o culoare neobișnuită, delfinul are o formă neobișnuită a corpului, pe cap este localizat un con de grăsime mare.

Despre această specie de pește se poate spune că acestea nu aparțin animalelor mici de acvariu, dimensiunea lor depășind 25 cm. Delfinul albastru este un pește pașnic, dar bărbații pot manifesta agresiune unul față de celălalt. Sunt recomandați crescătorii țineți delfinul albastru într-un harem, care constă dintr-un bărbat și cinci-șase femele. Un harem similar este situat pe propriul teritoriu, care este bine păzit doar în timpul reproducerii, iar alteori animalele de apă nu prezintă agresiune.

Conținutul delfinilor albastri

Conținutul este foarte simplu, trebuie să urmați câteva reguli simple:

 1. Acvariul pentru pești ar trebui să fie spațios;
 2. apa trebuie să fie curată și stabilă;
 3. pentru cichlide, acvariul trebuie proiectat în stilul potrivit;
 4. acvariul ar trebui să fie proiectat în forma unui biotop, nisipul ar trebui să fie folosit ca sol, este necesar să se pună o cantitate mare de pietre în fund;
 5. peștele ar trebui să aibă multe adăposturi.

Blue Dolphin - pește frumos pentru acvariuCyrtocara Moorii a fost descoperită de Boulanger în 1902. Locuiește în lacul Malawi. Peștele este distribuit în rezervor. pește vă puteți întâlni în zonele de coastă, de obicei trăiește la o adâncime de 4 până la 16 m. Peștele este ținut în turme și este clasat printre prădători.

În natură, peștele mănâncă tot ce găsește. Delfinul albastru a fost observat în puii de pește în 1968.

Aspectul unui delfin albastru

Cichlidele arată ca un pește mare, corpul său este alungit. Șef de pește de acvariu reamintește un delfin obișnuit, de aceea se numește asta. În reprezentanții acestui tip de pește, ambele sexe au o glandă mare pe cap.

 1. Pestele de acvariu poate creste pana la 25 cm in lungime. Cu o grijă optimă, poate deveni și mai mare.
 2. Delfinul trăiește până la 10 ani.

Cum să conțin un delfin albastru

Peștele poate fi recomandat proprietarilor experimentați și avansați. Pentru incepatori, delfinul de pește de acvariu nu se potrivește foarte bine, deoarece necesită îngrijire specială, un acvariu spațios, frecvente schimbări de apă și a selectat în mod corespunzător alte tipuri de pește. Cichlidul poate fi atribuit aspectului pașnic al peștilor, dar acestea nu sunt potrivite pentru păstrarea într-un acvariu cu un alt tip de pește. Se recomandă păstrarea acesteia împreună cu somani africani sau Malawi.

Hrănirea peștilor

Când se găsește în natură, delfinii albastri se hrănesc cu mentos diferit. Când sunt ținute într-un acvariu, cichlidele se hrănesc cu tot felul de pansamente:

 1. Albastru de delfin: dimensiunea acvariului, nutriție și îngrijirealimente vii;
 2. momeală artificială;
 3. furaje artificiale;
 4. legume pentru hrana animalelor;
 5. produse alimentare congelate.

Proprietarii delfinilor albastri trebuie să rețină că baza este necesară pentru a lua alimente cu un conținut ridicat de proteine. Este recomandat să se hrănească cu un conducător sau artemie.

Albii delfini au permisiunea de a hrăni pești mici. Dar asemenea alimente sunt introduse în cazul în care proprietarul este sigur că furajele de pești nu se îmbolnăvesc și nu vor aduce nici o infecție animalelor lor de companie.

Mulți crescători practică hrănirea cu carne tocată sau carne de mamifere, dar asta nu se recomandă, deoarece stomacul de pește nu poate digera astfel de alimente. Alimentarea lungă cu carne duce la obezitatea peștilor și la deformarea organelor interne, prin urmare se recomandă evitarea acestei hrăniri.

Cum să ai grijă de un delfin albastru într-un acvariu

În primul rând pentru conținutul de pește este volumul acvariului. Nu uitați că delfinul albastru crește la 25 cm, iar pentru o ședere confortabilă în acvariu, are nevoie de un volum de apă de cel puțin 300 de litri.

Atunci când se păstrează delfinii albastri din acvariu, trebuie respectată o condiție importantă:

 1. Cichlid sau delfin albastru - un pește frumosparametrii de apă trebuie măsurați;
 2. apa trebuie să fie neapărat curată.

În rezervorul din Malawi, fluctuațiile caracteristicilor apei sunt foarte mici, în plus, apa este tare și alcalină. Norme pentru întreținerea delfinilor albastre: pH 7,2-8,8, temperatura apei de la 24 la 28 ° Celsius.

Dacă apa din acvariu este prea moale, ar trebui să fie strânsă prin adăugarea de chipsuri de corali. Printre crescători există opinia că dacă peștii sunt ținute în apă cu parametri nepotriviți, viziunea lor este distrusă. Dar acest mit nu este confirmat.

Decorarea acvariului:

 1. pentru că solul este nisip fin. În ea, peștele îi place să rumă;
 2. Nu are sens în acvarii să folosească plante, deoarece peștele lor săpa sau mânca;
 3. Prezența unor pietre mari, pietre, case și alte adăposturi este importantă pentru un delfin albastru.

Pe măsură ce un delfin albastru este combinat cu alte specii de pești

Acest tip de pește de acvariu se referă la cichlidele care iubesc pacea, dar nu se recomandă păstrarea lor cu alte specii de pești. Delfinul albastru se va înțelege bine cu mărimea peștilor, ca și al lui, și va mânca pești mici. Dolphinul albastru se recomandă păstrarea împreună cu alți malaieni, dar se recomandă evitarea mbunării, pentru că acest tip de agitație și agitație. Delfinul se va întâlni bine cu fronturi sau cu mari statui africani.

Cum diferă peștii după sex

Producătorii de delfini albastrii nu pot determina cu greu sexul peștilor. Atât bărbatul cât și femela au aceeași culoare, ambii au un buzunar gras pe cap. Mulți crescători sugerează că bărbatul este mai mare decât femela. Dar acest semn a fost remarcabil, va dura mai mulți ani. De obicei, bărbații sunt mai luminoși decât femela.

Acest tip de pește poate fi referit la o specie poligamă, își creează propria familie, care constă din mai multe femele și un singur bărbat. O familie poate avea până la 6 femele.

Semnul sexual este foarte greu de identificat, prin urmare se recomandă să cumpărați 10 pești și să le păstrați împreună. Distingerea prăjirii pe bază de sex poate fi la o lungime de corp de 13-16 cm, după care pot fi împărțite.

reproducere

Acvariu albastru delfin: cum să aibă grijăPestii de pește de acvariu selectează un loc pentru depunerea ouălor. Adesea, un astfel de loc devine o piatră lustruită sau o groapă în pământ. După asta reproducerea începe. Bărbatul numește femela și ocupe ouă. Ouăle fertilizează masculul.

 1. Peștele poartă caviar în gură, apoi este luat pentru incubație.
 2. Femela transportă până la 90 de bucăți de ouă timp de 3 săptămâni.
 3. Perioada de reproducere depinde de mediul înconjurător al temperaturii peștilor și al apei.

Când se deschide trapa, se ascund în gura femelei pe timp de noapte sau în timpul unui pericol. Fry trebuie hrănit cu nauplii artemia. Creșterea puiilor este foarte lentă.

Rezultatul

Creșterea peștilor din Malawi necesită mult timp și efort. Pescuitul a devenit sănătos și puternic, este necesar face foarte mult efort, abilități și abilități. Dar toate eforturile se plătesc pentru ei înșiși, deoarece delfinul albastru este un pește foarte frumos, care va deveni un ornament al acvariului cu îngrijire adecvată timp de 10 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestoraConținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
Delfin Amazon roz sau râuDelfin Amazon roz sau râu
Fish swordbirth: tipuri de fotografii, conținut și îngrijire în acvariuFish swordbirth: tipuri de fotografii, conținut și îngrijire în acvariu
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariuAcvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
» » Creșterea delfinilor peștilor din acvariu
© 2021 amigdas.com