amigdas.com

Animale rare din cartea roșie a Rusiei

Lynx lynxO catastrofă globală este dispariția pe scară largă a animalelor rare. Din păcate, țara noastră nu a devenit o excepție - multe animale care se găsesc în Rusia sunt amenințate de inexistență. Cu toate acestea, această problemă nu este permisă să dispară și organismele speciale de stat sunt implicate în aceasta, a cărei funcție este de a păstra numărul și de a crește descendenții speciilor rare și unice de animale.

introducere

Cartea Roșie, sensul ei

Cartea Roșie a Federației RuseNumele animalelor, ale căror populație devine minuscul, sunt enumerate într-un director special numit Cartea Roșie a Rusiei. Există mai multe tipuri:

 • vertebrate - 259;
 • insecte - 39;
 • reptile - 21;
 • mamifere - 65;
 • pește - 123;
 • Amfibieni - 8.

Animale dispărute

Din păcate, unele specii de animale din Rusia, cum ar fi, ca tigru transcaucazian, dodo, stellerovaya vacă, cerb bighorn, ursul pestera, a dispărut complet de pe fața Pământului. Oamenii nu au putut salva această faună, ci puterea lor de a salva alte animale, care sunt, de asemenea, amenințate de non-existență.

Tigrul transcaucazian pe un pirodeCerbul de mare în câmpPeștera ursilor cu descendenți

Lista și o scurtă descriere a unor reprezentanți ai Cartei Rosii a Rusiei

Conținutul cărții roșiiTrebuie remarcat că acest lucru este departe lista incompletă pe cale de dispariție în Rusia. În plus, registrul animalelor rare este destul de dinamic, unele specii din acesta dispar sau se transformă într-o altă categorie de prevalență.

 • Poate că cel mai faimos animal a ajuns la limită de dispariție a fost tigrul Amur. Este singurul reprezentant de acest fel, care trăiește în astfel de latitudini nordice. Supraviețuiește-l aici permite un strat de grăsime de cinci centimetri, care protejează tigrul în perioadele de îngheț sever. Astăzi există aproximativ 450 de tigri (în 1979 au existat 844), care se găsesc în Orientul Îndepărtat al Rusiei. În țara noastră, producția de tigru Amur este strict interzisă prin lege. Recent, sa hotărât plasarea unei părți a animalelor în rezervația naturală Yakut "Parcul Pleistocen". De asemenea, aceste animale se găsesc în China, unde pentru un tigru mort bravul însuși este supus execuției.
 • Unul dintre cei mai rari din țara noastră era populația lupului roșu (munte). Acest animal cântărește aproximativ 20 kg și o lungime a corpului de aproximativ 1 m. Fiara are o blană de blană roșie de lux, care a devenit principalul motiv pentru dispariția sa. De multe ori cade sub focul vânătorilor care confundă lupul roșu cu vulpea. Singurul semnal exterior care se deosebește fiara cheatului roșu - Coada neagra. Aceste animale sunt unite în pachete de 10-12 persoane și vânează cu cerbi, leoparzi, antelope și, de asemenea, animale mai mici, cum ar fi rozătoarele. Este demn de remarcat faptul că ei nu sapă găuri pentru ei înșiși, dar fiarele sunt situate în crevii de munți și roci. Există doar 10 specii de lup roșu, dintre care 2 se găsesc în Rusia. Habitatul lupului este Orientul Îndepărtat, din țări străine - Mongolia și China.
 • Un alt animal din Orientul Îndepărtat este Goralul Amur, care este un subspecii de capra. Numărul său de astăzi nu depășește 700 de indivizi. De regulă, animalele trăiesc în turme mici de 6-8 gorale.
 • Atlantic morsul pe gheațăMiraculos a scăpat de exterminarea completă a marmoratului Atlantic. Până în anii 1950, această fiară, care locuia în Kara și Barents Seas, se afla pe punctul de a dispărea datorită activităților vânătorilor. Astăzi, datorită eforturilor specialiștilor, există o stabilizare și chiar o mică creștere a numărului de mori. Numărul exact de animale oamenii de știință numesc dificil, deoarece nu dispun de echipament special care să le permită să ajungă la locațiile lor. Lungimea morsului adult este de 4 metri, iar greutatea în viu atinge 1,5 tone.
 • Raritatea era delfinul frumos cu fața albă. Are o lungime de aproximativ 3 metri. Delfinii preferă să se stabilească în grupuri mici de 5-7 persoane. Fiara se distinge imediat prin aripioare și laterale negre. Puteți întâlni delfinul în apele marilor din Marea Baltică și Barents. Motivul scăderii numărului acestora evacuările de substanțe chimice și metale grele în apele oceanice, precum și de vânătoare pentru ele, puse în flux în Scandinavia și Marea Britanie. Aceste animale sunt încă prost înțelese, iar unele obiceiuri cu frunze albe rămân mistere pentru oamenii de știință.
 • Odată ce habitatul ghețarului asiatic era o zonă uriașă de la Hindustan până la Valea Fergana. Acum ei mor, iar în lume nu mai sunt mai mult de trei duzini de animale. 10 dintre acestea se află în habitatul natural, restul fiind în cuști în aer liber și grădini zoologice.
 • Caii lui PrzewalskiUna dintre cele mai multe varietăți cunoscute de cai - Calul lui Przewalski - acum are și o stare rară. Doar două mii de persoane există astăzi. La începutul anilor 90 a fost efectuat un experiment: câțiva cai au fost eliberați în natură, în zona ucraineană de înstrăinare a centralei nucleare de la Cernobâl. Acolo nu au dispărut, ci, dimpotrivă, au început să se înmulțească intensiv, sporind populația la aproximativ 100 de indivizi.
 • Un alt animal rar din Cartea Roșie este turul Caucazului de Vest (este, de asemenea, capra de munte caucaziană). Zona frontierei ruso-georgiene este habitatul său. Numărul de animale a scăzut din cauza tragerii de către braconieri. Un alt motiv pentru dispariția caprinelor a fost legăturile lor cu turneele din Caucazul de Est, ceea ce a dus la apariția unui incapabil de reproducere.
 • Pe punctul de a dispărea complet a fost sigiliul urechii, mai cunoscut sub numele de sivach. Lungimea corpului său este de aproximativ 3 metri, greutate de aproximativ o tonă. Aceste animale locuiesc în Kamchatka, Kuriles, Alaska, Insulele Comandante.
 • În Primorye, se găsesc astfel de specii rare de animale, cum ar fi Amur sau leopardul din Orientul Îndepărtat. Pentru 2013, în Rusia erau doar 49 de persoane. Această fiară se găsește încă în China, Coreea de Nord și Coreea de Sud. În Regatul Mijlociu se iau măsuri speciale pentru a salva leoparzii, iar uciderea unui animal este pedepsită cu moartea. Asta este Recepție foarte eficientă, cu atât mai mult cu cât, sub riscul de dispariție, acești reprezentanți ai lumii animalelor au căzut din cauza exterminării de către braconieri.
 • Leopardul de zăpadă (leopardul de zăpadă) a îmbogățit, de asemenea, Cartea Roșie a Rusiei. Locuința lui în regiunile îndepărtate din Asia Centrală, la distanță, a permis firii să fie salvat de braconieri, dar cu toate acestea, aceste animale sunt deja prea puține.
 • Până de curând, în Asia Centrală și în Orientul Mijlociu, au fost găsite doar exemplare individuale de kulan, legate de subspecii măgarișului asiatic sălbatic. Mai des se numesc jumătate de cenușă. Recent, una dintre rezervele turkmenene de dragul mântuirii a început să reproducă în mod artificial animale.
 • Manul - pisicaÎn Republica Tyva, Altai și regiunea Trans-Baikal, se mai poate întâlni o pisică de pallas, cunoscută sub numele de manul. Această fiară sălbatică este renumit pentru părul său de lux pufos, pentru 1 cm2 din corpul său, există 9 mii de fire de păr. Oamenii de știință au cercetat prost pisica, deoarece conduc un mod secret de viață și practic nu intră în contact cu o persoană.
 • Frumoasele gazele folosite pentru a trăi în vecinătatea sudului munților Altai, dar după așezarea acestor teritorii de către poporul lor populația a scăzut semnificativ. Țiganii ating înălțimea de 80-90 cm și cântăresc aproximativ 30-40 kg. Au blană gălbui și coarne negre goale. Caracteristica lor caracteristică este activitatea ridicată și rezistența. Dzeryen sunt reprezentanți clasici ai zonelor de stepă și deșert.
 • În climatul aspru al Oceanului Arctic, o altă fiară din Cartea Roșie a Rusiei trăiește - narwhalul. Acesta crește până la o lungime de 4,5-6 m și cântărește 0,9-1,5 tone. Pe capul animalului este un bumbac subțire, din cauza căruia narwhals sunt numite, de asemenea, unicorns. Ei trăiesc în turme mici și sunt capabili, ca și delfinii, să facă diverse sunete pentru comunicare. Se hrănesc în principal cu crustacee și pești. Carnea de narwhals este gustoasa si de mare calorie, iar coltii lor sunt folositi in bijuterii. Toate acestea au pus unicorns la un pas de dispariție, iar astăzi vânătoare pentru ei pedepsit cu amenzii imense în Rusia, Canada și în alte țări de locuire narwhal.
 • Mandarinele sunt niște rațe de pădure uimitoare, care aparțin, de asemenea, unor animale rare. Bărbații sunt remarcabili pentru culoarea lor luminată, femelele arătau mai simple. Locuiesc în munți, pe țărmurile diferitelor rezervoare din Orientul Îndepărtat, și zboară spre China și Japonia pentru iarnă. Alimentele pentru ele sunt ghindă, alge, precum și broaște. Ca urmare a distrugerii pădurilor și a activităților braconierilor, populația din Mandarin a scăzut semnificativ.
 • Ariciul Daurian în pădureAricelul Dahur sa aflat de asemenea pe listele Cartii Rosii. În Rusia se întâlnește în teritoriul Trans-Baikal, în străinătate - în Mongolia și provinciile din nordul Chinei. Conduce secret viața de noapte. Se hrănește în principal cu gândaci, lăcuste și lăcuste, precum și cu mamifere mici, cum ar fi hamsteri, broaște, broaște, șerpi, fructe de padure și carouri. Populația lor a scăzut considerabil în anii 1960, când aricii au fost afectați de pesticidele folosite împotriva rozătoarelor de ciumă. În plus, numărul de animale este puternic afectat de bursieri, care se hrănesc cu ariciuri Daurian. Până în prezent, experții estimează numărul de animale în aproximativ 600 mii de persoane.
 • La distrugerea purtătorilor de rozătoare ai agenților patogeni de ciumă, cel mai mic marmot mongol (turbagan) a suferit cel mai mult. El suferă, de asemenea, greutăți din acțiunile vânătorilor. Populațiile mici se păstrează astăzi pe teritoriul Trans-Baikal, Republica Tuva și anumite regiuni din China și Mongolia.

concluzie

Aceasta este doar o scurtă listă de animale care, datorită rarității lor, au fost incluse în Cartea Roșie a Rusiei. Pentru a salva aceste animale este la fel de important ca este dificil. totuși Oricine poate participa la acest lucru. De la persoană este necesară numai:

 • să aibă grijă de natură;
 • nu distruge inutil animalele;
 • hrăniți-le ori de câte ori este posibil;
 • își păstrează locurile de locuit în puritate și integritate etc.

Aceste acțiuni comune vor permite nu numai oamenilor salvarea animalelor pe cale de dispariție, dar și pentru a preveni o scădere a populației altei faune.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Descrierea căprioarei irlandeze cu picior mareDescrierea căprioarei irlandeze cu picior mare
Ce animale trăiesc în taigaCe animale trăiesc în taiga
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Red Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viațăRed Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viață
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Ursul ursului, caracteristicile ursului UssuriUrsul ursului, caracteristicile ursului Ussuri
Plantele care sunt enumerate în cartea roșie a RusieiPlantele care sunt enumerate în cartea roșie a Rusiei
» » Animale rare din cartea roșie a Rusiei
© 2021 amigdas.com