amigdas.com

Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei

Pisicile cu trei culori - ceea ce suntMulte minuni ne sunt dezvăluite prin natură, care nu permită să surprindă cu varietatea și bizaritatea formelor create. Stâlpii de șifonaj se ascund într-un cocon, căleleii sunt pretendenți pricepuți, iar albinele ne dau un exemplu de organizare a societății. Fenomene similare au fost studiate și explicate din punct de vedere științific, dar totuși suntem uimiți și nu toată lumea știe de ce se întâmplă în acest fel și nu altfel. Pe acest motiv, apar mituri, de exemplu, ați auzit că există numai pisici cu trei culori, dar pisicile cu trei culori nu sunt găsite.

O pisică cu trei culori este, de obicei, un animal de companie cu culori reci sau parțiale. De obicei, culoarea principală a stratului este albă, iar culorile petelor mari sunt negre și portocalii. În Anglia, tricolorul pisica este numita "Pisica Calico", care provine dintr-unul din numele țesăturilor de bumbac, inventat în Calicut. În japoneză, pisica tricoloră se numește "meke-neko" sau "meke", adică, cu trei ochiuri, olandezul numește animalul "lapjeskat", care înseamnă literalmente mozaic.

Confuzia cu numele

Pisicile cu această culoare sunt adesea numite pur și simplu o pisică cu trei pisici sau o pisică de broască țestoasă cu alb. Dar acest lucru nu este același lucru. De la broaștele de țestoasă cu 3 culori diferă prin faptul că culoarea lânii lor este negru-portocalie cu pete albe sau fără ele, iar în pisica tricolor principalul lucru este doar culoarea albă. Unele pisici cu trei culori pe burtă au un model sub formă de spirală. Cu toate acestea, oamenii ignoră adesea astfel de nuanțe, de aceea pisicile de țestoasă și pisicile tricolor au același lucru.

Nici o culoare de țestoasă și nici o culoare de 3 culori nu vorbește despre rasă, ci doar despre culoarea blănii și nimic mai mult. Dar o pisica nu a fiecărei rase poate fi de 3 culori. O culoare atrăgătoare poate fi găsită la animalele de astfel de rase:

  • Pisicile și pisicile sunt de trei culori - de ce pisicile sunt rare?British Shorthair.
  • Persanul.
  • American Shorthair.
  • Manx.
  • Bobtail japonez.
  • Băi turcești.
  • Exotice.

Ce este în neregulă cu bărbații?

Sunt pisicile cu trei culori sau nu? Poate fi, totuși, din cauza dependenței genetice a culorii stratului de cromozomul responsabil de sex, în majoritatea cazurilor pisica va avea o culoare de 3 culori, nu o pisică.

Deci, afirmația cu privire la faptul că blana cu 3 culori nu poate fi numai la femeie nu este pe deplin adevărată, deși are o bază în cadrul acesteia. Doar pisici cu trei culori, care au norocul să vadă câteva.

Faptul este că genomul culorilor principale ale pisicilor (negru și roșu) se află într-un singur loc în cromozomul X (într-un anumit loc), care este prezent atât la bărbați, cât și la femei. Într-o pisică, setul XX, deci poate avea culoare neagră, roșie și țestoasă (chiar și culoare albă). Pisica are un set de XY, deci poate avea o culoare rosie sau neagra.

Mai puțin biologie

Dependența poate fi reprezentată după cum urmează:

  • XX - femeie (două cromozomi X, cu posibilitatea de combinații: broască țestoasă, negru, roșu).
  • XY este o pisică (un cromozom X, cu posibilitatea de a combina: negru, roșu).

Gena de culoare neagră va fi notată cu litera B, iar culoarea roșie de O. Una dintre variantele moștenirii culorii broaștei de țestoase este următoarea:

Red bărbat (XO Y) + femeie neagră (XB XB) = pisică de broască țestoasă (XB XO) - 50%, pisică neagră (XB Y) - 50%.

Tortoise (trei culori) pisici - trăsături de culoareAstfel, pisicile masculine din această variantă au primit culoarea mamei. Același lucru se va întâmpla și cu descendenții "masculului negru" și "femeia roșie". Aceasta este, probabil, apariția luminii pisoi rosii și pisicile tortoisehell. Astfel, genele din cromozomul X nu pot "dobândi un punct de sprijin" în cromozomul Y și sunt transmise fiului de la mamă.

Aproape întotdeauna pisici tricolor, nu pisici, deoarece doar cromozomul X determină culoarea stratului și numai femelele au două cromozomi X. Dat fiind faptul că pisicile au doar un singur cromozom X, este aproape imposibil ca culoarea hainelor să fie întunecată și portocalie în același timp.

Pisica tortoiseshell este nevăzută!

Există o excepție de la această regulă genetică: dacă, din cauza unei "greșeli a naturii", pisoii vor primi un set de cromozomi de sex XXY, numai în acest caz pisica va fi de 3 culori sau de țestoasă.

Aceste sigilări unice sunt obținute sterile datorită unei anomalii asociate cu prezența cromozomilor 2 X, care este superfluă a unui cromozom în setul genetic. Cuvintele simple, pisicile tricolor nu pot continua genul și își transferă culoarea pe descendenți.

Dintre mamiferele cunoscute, numai pisicile și hamsterii sirieni au o genă portocalie, care este asociată cu sexul și afectează culoarea blănii.

Clona nu va funcționa

Oamenii de știință moderni nu pot clona o pisică cu trei culori. Motivul este că este imposibil să se păstreze aceeași culoare de acoperire atunci când se clonează o pisică cu 3 culori. Versiunea este avansată, care se datorează acestei inactivări a cromozomului X, afectând accidental unul dintre cromozomii X. Deoarece toate femelele de mamifere cunoscute au două cromozomi X, fenomenul poate avea un impact semnificativ asupra clonării în viitor.

Semne și credințe

În majoritatea țărilor, se crede că pisica tricolor aduce fericire și noroc familiei proprietarilor săi. În America, aceste pisici sunt numite animale de bani. În Tokyo, pisica cu trei culori - maneki neko - "beckons" oamenii să cumpere loterie bilete. Datorită rarității lor, pisicile tricolor sunt onorate în mod deosebit printre pescari japonezi, ei cred că nava, la bordul căreia există o astfel de pisică, naufragiații nu sunt teribile. În trecut, un astfel de animal putea fi vândut unei nave de pescar pentru o sumă foarte mare de bani. Ei spun că este încă practicat astăzi.

Există un semn că dacă o pisică tricoloră a intrat în casă, atunci, în curând, o nuntă. De asemenea, există un semn că, dacă o pisică tricolor sau oricare altul își spală botul cu laba, îi cheamă pe oaspeți în casă și dacăcontractând culcat pe ochii voștri, apoi așteptați lucruri noi. Este de așteptat o fericire deosebită dacă pisica cu trei culori strănește în timp ce stă alături de mireasă purtând tinuta - așa că animalul profețește pentru această mireasă o viață de familie fericită.

Deci, pisicile tricolore sunt venerate atât în ​​est, cât și în Occident. Și în ambele părți ale lumii se crede că aceste animale aduce noroc, sănătate, bogăție și împlinirea dorințelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Cum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de eaCum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de ea
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
» » Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
© 2021 amigdas.com