amigdas.com

Cum să aibă grijă de un iepure decorativ

Iepuri decorativeIepurii decorative în ultimii ani au devenit animale de companie foarte populare. Nu este vorba despre iepurii obișnuiți, care sunt pur și simplu ținute acasă, ci despre animale special crescute de crescători pentru întreținerea acasă.

Mulți oameni cred că îngrijirea iepurilor decorativi nu este mai dificilă decât îngrijirea unei pisici sau a unei pisici. Aceasta este o concepție greșită.

Dulciurile din urechi sunt mai vulnerabile, deci este mai greu să le îngrijești. O persoană care are de gând să aibă o locuință a unui astfel de animal de companie va trebui să învețe foarte mult. Acest articol vă va spune cum să aveți grijă de un iepure decorativ.

Selectarea și cumpărarea de animale de companie

Alegerea unui iepure decorativ într-un magazin de animale de companie sau pepinieră, ar trebui să acordați atenție următoarelor aspecte:

 • Aspectul unui iepureAnimalul de companie trebuie să aibă cel puțin o lună și jumătate. Până acum ar trebui să aibă deja un sistem imunitar consolidat.
 • În timpul primei cunoașteri animalul ar trebui să fie activ. Dacă este somnoros sau lent, atunci este mai bine să refuzați cumpărarea. Poate că animalul este bolnav.
 • Animale de companie nu ar trebui să aibă lacrimare și de descărcare de gestiune din nas.
 • Urechile trebuie să fie curate.
 • Pielea rozătoarelor ar trebui să fie curată, fără a se deteriora și a fi suprimată.
 • Haină trebuie să fie netedă și strălucitoare. Pe blănurile de blană nu ar trebui să existe vrăjitoare și urme de zgâriere.

Această abordare va permite sănătos iepure decorative, care se adaptează cu ușurință la noile condiții și nu va cauza probleme inutile proprietarului.

Specii de iepuri ornamentali

Când alegeți astfel de animale de companie, este ușor să vă confundați. Faptul este că există o mulțime de iepuri decorativi. Toate sunt foarte frumoase și frumoase. Vreau să cumpăr totul dintr-o dată. Dar un crescător de iepuri începător nu ar trebui să se concentreze asupra frumuseții, ci asupra caracteristicilor rasei și asupra condițiilor de detenție.

Cele mai populare și mai simple pentru păstrarea la domiciliu sunt următoarele rase de iepuri ornamentali:

 • Iepuri decorative acasăIepure Angora. Are un strat foarte lung. Acest animal mic, la prima vedere, arata ca o minge downy. Lungimea blănii din acest iepure ornamental Angora poate ajunge până la 20 mm. Din cauza hainei lungi, îngrijirea acestor animale este destul de laborioasă. Ei trebuie să fie piepteni cel puțin o dată în 2-3 zile. Și în timpul moliului este necesar să le pieptești zilnic. Dacă acest lucru nu se face, atunci se vor forma blănuri de blană, care vor trebui tăiate. Angro-iepurele decorative sunt recomandate persoanelor care au avut anterior animale de companie.
 • Leu cu iepure cu iepure. Această rasă a fost crescută în Belgia. Aceste iepuri se disting printr-o haină de lux pe gât și pe părul scurt de pe corp. Sunt foarte sociabili, la fel ca mângâierea și se fac bine cu copiii. Greutatea iepurelui cu vârf de leu nu depășește 1,5 kg.
 • Fox pitic de iepure. Lungimea părului pe corpul unui astfel de animal este de 7 mm. Este foarte gros. Dar pe bot, stratul este scurt. Greutatea medie a unui iepure de iepure de vulpe este de 1200 grame. Un strat de blană este de obicei roșiatic. De fapt, din cauza culorii acestor iepuri se numesc vulpi. Particularitatea unui astfel de animal de companie este labe foarte scurte. Animalul de companie este flegmatic. Datorită faptului că rozătoarele acestei rase pot manifesta agresiune față de alții, ele nu pot fi luate ca animale de companie pentru copii.
 • Hermelin. Iepurii din această rasă pot fi ușor recunoscuți de o blană de blană albă de zăpadă, urechi roz de dimensiuni mici și alte caracteristici care le fac să arate ca jucării fermecătoare. Aceste animale de companie sunt foarte mici. Cei mai mari reprezentanți ai rasei pot cântări până la 1,5 kg, dar aceasta este o mare raritate. De obicei, greutatea acestor rozătoare este mai mică de 1 kg. În conținutul de hermelin nepretențios, dar ca să arate caracterul. Începătorii cu ei nu vor fi ușor.
 • Rex. Această rasă este deseori numită "pluș". Faptul este că lâna acestor iepuri pitici este foarte scurtă, foarte densă și moale. Greutatea iepurelui mediu al acestei rase atinge aproape 1.200 g. Natura animalelor este foarte calmă. Singurul dezavantaj este că acești iepuri au probleme cu protecția imună a pielii.
 • Culoare iepure pitic colorat. Această rasă este considerată cea mai populară în țara noastră. Lana reprezentanților săi are o lungime medie. Greutatea nu depășește 1000 g. Aceste animale sunt nemaipomenite în ceea ce privește conținutul, au o dispoziție jucătoare și veselă, se înțeleg nu numai cu oamenii, ci și cu alte animale domestice. Un iepure pitic colorat este ideal pentru începători.
 • Oi pitici. Bineînțeles, acest animal de companie nu are coarne de oaie, dar urechile atârnă ca niște berbeci. În plus, urechile acestui iepure sunt foarte lungi. Lungimea lor poate ajunge la 20 m. Berbecul pitic este considerat cel mai mare dintre toate speciile pitic, iar greutatea lui poate ajunge la 3.300 g. Caracterul este afectuos și flexibil. Îi place foarte mult de copii.
 • Olandez pitic pitic. Acest animal de companie se evidențiază pe fundalul altor iepuri cu o culoare neobișnuită: o jumătate din corp (posterior), urechile și partea din spate a capului sunt negre, iar partea din față a capului și a botului sunt albe. Rozătoarele sunt foarte jucăușă și afectuoase.

Nu toate rasele de iepuri ornamental care sunt populare. Lista de mai sus enumeră animalele este cel mai ușor de cumpărat în Rusia.

Condiții de detenție

Îngrijirea iepurilor decorative la domiciliu nu este ușoară, la fel cum pare la prima vedere. Prin urmare, dacă este așa animalele de companie ar trebui să ia în considerare următorii factori:

 • Cum să furați iepurii decorativiIepurii decorative nu tolerează căldură. Prin urmare, trebuie create anumite condiții pentru ei. Temperatura din încăperea unde va fi ținut animalul nu trebuie să depășească 20 ° С la o umiditate a aerului de cel mult 50%.
 • Nu lăsați soarele să ajungă la animalul de companie pentru o perioadă lungă de timp. Prin urmare, nu puteți plasa o cușcă lângă ea lângă o fereastră care se deschide spre partea însorită a casei.
 • Iepurii decorative sunt foarte timizi și le place să se ascundă în locurile cele mai imprevizibile. Pentru a nu pierde un animal de companie, se recomandă păstrarea acestuia într-o cușcă specială.
 • Aceste animale de companie au oase foarte fragile, deci trebuie să le țineți cu atenție, dar ferm. În cazul în care animalele de companie sare în mod neașteptat, apoi, care se încadrează de la o înălțime de unu și jumătate de metri, el va muri cu siguranță.
 • Se recomandă să nu se admit la iepuri copii foarte mici. Copiii pot sperie frica.
 • Cele mai multe iepuri nu se întâlnesc cu alte animale de companie. Prin urmare, se recomandă limitarea contactului cu pisicile și câinii de către alte animale de companie.
 • Înainte de a cumpăra un iepure, se recomandă să vă asigurați că nu există corturi în casă. Ele sunt distructive pentru aceste animale mici.
 • În cușcă trebuie să fie un castron de băut și o așternută proaspătă de plante.

Iepurii decorativi rapid obișnuiți-vă cu tava, dar vă place foarte mult curățenia. Este suficient să uitați de câteva ori pentru a goli tava și animalul de companie va alege un loc nou pentru toaletă.

Alegerea celulei potrivite

Iepurii decorative nu ar trebui să fie ținute pe o rază liberă. Acești mici pranksteri vor fi fericiți să mestece pe mobilier din lemn și să se ascundă întotdeauna undeva. Pentru a evita aceste probleme, trebuie să achiziționați o cușcă. Dar nu oricum, corect.

Cage pentru un animal de companie pitic trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • Ce mănâncă iepurele?Lungimea peretelui lateral al celulei ar trebui să depășească lungimea animalului de 4 ori sau mai mult. Cu cat are mai mult spatiu liber, cu atat mai bine va simti.
 • Partea de jos a celulei trebuie să fie netedă și nealunecoasă. Nu va fi posibil să folosiți grătarul ca un palet. Picioarele animalului vor fi blocate în el.
 • Umplerea toaletei trebuie să se găsească numai în tavă. Nu poate fi folosit ca un gunoi.
 • Într-o cușcă este necesar să se creeze un castron de băut, un jgheab și niște pepiniere mici pentru furaje verzi. Toate aceste elemente ale interiorului trebuie să fie destul de greu încât animalul să nu le poată întoarce.
 • Dacă intenționați să păstrați simultan 2 animale (bărbați și femei), atunci trebuie să cumpărați o cușetă mare dublă. În plus, va trebui să construiți o casă mică pentru un sine. În ea, ea echipează cuibul pentru viitoarele iepuri.

Celula este cel mai bine instalată acolo unde nu există zgomot, lumină puternică a soarelui, curenți și încălzitoare. În acest caz, camera ar trebui să fie bine ventilată.

Cum să ai grijă de un iepure decorativ?

Baza de îngrijire pentru un astfel de animal este curățenia. Aceasta este starea principală de sănătate a iepurelui decorativ.

Aveți grijă de animalul dvs. de companie, trebuie să urmați următoarele reguli:

 • Tava trebuie să fie curățată de cel puțin 2 ori pe săptămână.
 • Din când în când, animalul de companie ar trebui să fie evacuat și curățat din cușcă cu ajutorul dezinfectanților. Dar puteți folosi numai acele substanțe care nu dăunează animalului.
 • În timpul verii, celula trebuie curățată de 2 ori mai des.
 • În fiecare zi trebuie să-i curățați celulele de praf, lână și paturi murdare.
 • Nu trebuie să uităm să spălăm vasul de apă zilnic și să ne actualizăm apa.

Este necesar să uitați în timp să curățați cuștile, deoarece un animal de companie va începe imediat să tuse și să strănută. În plus, evaporarea din tava animalelor poate provoca o reacție alergică în gospodărie.

Sursă de alimentare

Iepuri - rozătoare. Prin urmare, ei trebuie să le hrănească cu furaje verzi, fân și furaje combinate. Este de dorit să adăugați în mod regulat la alimentele de animale de companie diferite vitamine și minerale.

Ratia animalului este după cum urmează:

 • Cum să scăldați iepuriiFuraje combinate. Este vorba despre furaje speciale granulate vândute în magazinele specializate. Când hrăniți aceste furaje, amintiți-vă că animalul este fastidios. El va alege mai întâi boabele naturale din jgheab și va lăsa granulele. Dar ele nu ar trebui eliminate. Iepurele se va întoarce pentru ei.
 • Hay. Acesta trebuie să fie prezent în cușca animalului în orice moment. Principalul lucru este să vă asigurați că nu este unul rău.
 • În cușca unui rozător decorativ, trebuie să existe neapărat ramuri de pomi fructiferi. Despre ei animalul își va sfărâma dinții.
 • Piatră de sare și o mică bucată de cretă.
 • Mâncare verde. Înseamnă iarbă, frunze de plante diferite. Mâncarea verde trebuie administrată moderat. Faptul este că un exces de masă verde poate provoca indigestie la animal.
 • Fructe. Ele sunt date animalelor doar ocazional și numai după ce au împlinit 4 luni.

Asistență medicală

Aceste animale sunt susceptibile la următoarele boli:

 • Stomatită.
 • Mikosmatoz.
 • Rinita infecțioasă.
 • Pasteurellosis.
 • Coccidioza.

Iepurii decorative întâmpină adesea probleme cu intestinele. E vorba de constipatie.

Aceste animale au tendința de a se îmbolnăvi de ochi și de urechi. Uneori problemele creează dinți în creștere prea rapid.

O atenție deosebită trebuie acordată helmintiazei. Dacă animalul de companie are viermi, atunci este posibil să moară. Pentru a împiedica acest lucru, de mai multe ori pe an animalele trebuie să primească preparate antihelmintice.

Este foarte important să se vaccineze animalul de companie la momentul potrivit. Vaccinurile îl pot proteja de pasteureloză, listerioză, paratifoidă.

Nu trebuie să uităm de vaccinările anuale complexe împotriva mixtomatozei și VGBC. Nu fi surprins dacă medicul veterinar este vaccinat împotriva mai multor boli dintr-o singură fiolă.

Trebuie să vă amintiți să tăiați Ghearele acestor rozătoare. Dacă acest lucru nu se face, animalul de companie își va deteriora pielea atunci când se zgârie.

Tunderea ghearelor trebuie efectuată cu ajutorul unor tăietori speciali.

Jocuri cu animalele de companie

Aceste animale trebuie să primească distracția zilnică. Dacă proprietarul nu se joacă cu ei, atunci încep să învețe la prima ocazie.

Este necesar să lăsați zilnic rozătoarele într-un apartament sau în casă. În același timp, trebuie să-l monitorizați astfel încât să nu fie rănit.

Pentru divertisment, iepurii pot cumpăra diverse jucării: bile cu clopote în interior, bile. Puteți face și tu o jucărie. Pentru a face acest lucru, faceți o gaură în cutia de carton și puneți o cârpă de bumbac înăuntru.

Pentru ca dinții să poată arunca un animal de morcov din lemn.

reproducere

Iepurii sunt foarte activi în termeni sexuali. Acest lucru poate provoca următoarele probleme:

 1. Cum cresc iepurii?În timpul pubertății, animalul poate deveni agresiv.
 2. Zverek poate schimba brusc locul pentru fecale.
 3. Iepurele poate începe saparea podelei din cușcă și, prin urmare, se face rău.
 4. Zverek poate pesti nu numai alti caini, ci si oamenilor!

Nu există medicamente pentru activitatea sexuală a iepurilor. Dacă nu există dorința de a le cultiva, este mai bine să sterilizezi animalul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingăCum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Cum să ai grijă de iepuri acasăCum să ai grijă de iepuri acasă
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Cum să hrăniți un iepure decorativ la domiciliuCum să hrăniți un iepure decorativ la domiciliu
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Home iepuri decorative: întreținere și îngrijireHome iepuri decorative: întreținere și îngrijire
» » Cum să aibă grijă de un iepure decorativ
© 2021 amigdas.com