amigdas.com

Soothing și hipnotice pentru pisici și pisici pe drum

Medicamente de calmarePisicile se descurcă destul de bine cu situațiile stresante, dar uneori au nevoie de ajutor. De exemplu, un animal de companie nu a părăsit niciodată casa pentru o perioadă lungă de timp, dar ar trebui să fie luată de urgență la medicul veterinar pentru o întâlnire. Desigur, animalul va fi nervos. Dupa o excursie similara, animalul poate simti cateva zile.

Dar acest lucru poate fi evitat. Destul să-i dea un sedativ pentru pisici pe drum. Și acesta nu este singurul scenariu de utilizare a sedativelor pe șosea. Din acest articol veți învăța, cum altfel puteți utiliza sedative pentru pisici.

Soothing pentru pisici acasă

Unele substanțe, efect calmant asupra pisicilor, există în fiecare casă. Dar, cel mai adesea, aplicarea lor dă rezultatul opus. Dimpotrivă, animalele devin prea active. Este vorba despre valerian și catnip.

De ce aceste plante excita si nu calmeaza animalele de companie? Totul este o chestiune a erorii existente, potrivit căreia, dacă valerianul acționează asupra unei persoane ca liniștitor, atunci această plantă ar trebui să acționeze în același fel pe o pisică. De fapt, valeriana este un fel de drog pentru reprezentantii familiei de pisici. Aroma acționează asupra pisicilor în același mod ca "Viagra" asupra oamenilor. Mirosul valerianului nu numai că face pisici și pisici în excitație, ci provoacă o dependență la animale asemănătoare cu narcoticele.

Cu valerianul dezmembrat. Și monetăria pisicilor? De ce nu acționează ca un sedativ pentru pisică? Chestia e că catnipul, e doar un analog slab al lui Valerian. Din cauza efectului mai puțin pronunțat al menta, pisica nu se calmează, dar nici nu este excitată. Doar comportamentul ei se schimbă.

Este demn de remarcat, acea mentă nu este la fel de valabilă pe pisici domestice. Unele animale de companie se iubesc foarte mult, iar altele sunt indiferente față de ea.

După cum puteți vedea, nu există restricții interne pentru pisici. De aceea, medicii veterinari recomandă cu tărie, dacă este necesar, utilizarea sedative.

Medicamente de calmare

Preparatele medicale sunt cea mai fiabilă și mai sigură opțiune pentru calmarea unei pisici. Sunt disponibile în comprimate și picături. Ei se vor liniști perfect o pisica in timpul unei calduri si nu in masura unei pisici agresive. Cu ajutorul lor, puteți transporta cu ușurință animale pe distanțe lungi, fără a le conduce într-o stare stresantă.

Picături și tablete

lua în considerare cele mai populare sedative preparate pentru pisici:

  • Preparate pentru pisici"Fiteks". Forma de eliberare a acestui medicament este o picătură. Dacă aveți nevoie să vă calmați animalul pe șosea, atunci acest medicament este cel mai bun pentru acest lucru. Ca parte a "Fitex" o mulțime de extracte din plante medicinale: motherwort, valerian, hamei și o casca. Din acest motiv, medicamentul nu numai calmează pisicile și pisicile, ci și normalizează activitatea sistemului cardiovascular.
  • "Stop-stres." Acest medicament pentru pisici și pisici are 2 forme de eliberare: picături și tablete. Componentele active ale acestui agent afectează în mod direct creierul animalului, suprimând centrele de excitație. Medicamentul este puternic. Efectul vine foarte repede. Cu toate acestea, "Stop-stress" este complet sigur și nu cauzează dependență.
  • "Cat Bajun" este un alt sedativ popular pentru animalele de companie. Este produsă nu numai sub formă de tablete, ci și în soluții. "Cat Bajun" a fost creat în primul rând pentru combaterea agresiunii pisicilor, dar în același timp stabilizează perfect starea emoțională a pisicilor în timpul estrusului.
  • „Xilazina.“ Acesta este un medicament sintetic, care se bazează pe o substanță - un derivat de tiazină. Este adesea folosit în medicina veterinară pentru a calma animalul înainte de examinare sau intervenție chirurgicală. Acest medicament nu calmează numai pisicile și pisicile, ci și anestezicele și ameliorează tensiunea musculară.
  • "Fospasim". Este un preparat homeopatic care conține extracte medicinale din plante și doze minime de substanțe minerale. Conform numeroaselor recenzii, aceasta este una dintre cele mai eficiente preparate de origine vegetală.
  • "Feliway ®." Acest medicament este livrat țării noastre din Franța și din acest motiv este destul de scump - 2200 de ruble pentru o sticlă de pulverizare. Merită menționat faptul că Felivey nu este un medicament. Este conceput pentru a stabiliza starea emoțională a pisicilor datorită pulverizării în aer a camerei de feromoni sintetici. Aceste substanțe sunt absolut sigure atât pentru oameni, cât și pentru alte animale domestice.

Sedative hormonale pentru pisici

Efectele sedativelorCel mai faimos și destul de popular medicament hormonal este o acțiune liniștitoare - "Bariera sexuală". Veterinarii nu recomandă utilizarea acestuia fără a avea nevoie specială. De droguri reduce vânătoarea sexuală la animale, dar poate provoca boli periculoase în quadrupeds, inclusiv cancer.

Dacă proprietarii nu doresc inițial, că pisica lor ar trebui să aducă pisoi, apoi specialiștii veterinari recomandă sterilizarea animalului de companie. Potrivit medicilor veterinari, aceasta este o modalitate mai umană de a preveni sarcini nedorite.

Sleep pastile pentru pisici

Acestea sunt medicamente mai puternice. Acestea sunt recurs la atunci când sedativele simple nu ajută o pisică sau o pisică, dar este încă nevoie de transportul unui animal de companie. Sunt de acord, atunci când animalul este adormit, este cel mai ușor de transportat. Cu toate acestea, puteți utiliza pastile de dormit pentru pisici numai după o consultare preliminară cu un medic veterinar. Ideal atunci când un medic veterinar injectează un hipnotic. Cu toate acestea, orice persoană poate în mod independent pentru a selecta o doză de pastile de dormit și pentru a face o injecție.

Somnifere folosite pentru transportul pisicilor

Statisticile veterinare arată că următoarele medicamente sunt folosite cel mai adesea pentru a le permite animalelor de dormit să se culce în timpul transportului:

  • Utilizarea sedativelor"Vetrankvil". Acest hipnotic este folosit pentru a scuti stresul la animalele de companie înainte de o călătorie lungă.
  • „Butorfanolul.“ Acest medicament hipnotic poate calma pisicile care au fobii persistente.
  • Medetomin este folosit nu numai pentru a pune animalele la culcare înainte de o călătorie lungă, dar și pentru a scuti stresul înainte de intervenția chirurgicală.

Toate pastilele de dormit de mai sus ar trebui utilizate numai după o consultare preliminară cu un medic veterinar. Supradozajul acestor medicamente poate provoca moartea unui animal de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stop-stres: instrucțiuni de utilizare, de ce pisicile au nevoie de ea?Stop-stres: instrucțiuni de utilizare, de ce pisicile au nevoie de ea?
Cum sa alegi un complex de joc pentru o pisicaCum sa alegi un complex de joc pentru o pisica
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Ce fel de ierburi feline sunt utile pentru pisici și pisici?Ce fel de ierburi feline sunt utile pentru pisici și pisici?
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Îndepărtarea ghearelor la pisici și pisiciÎndepărtarea ghearelor la pisici și pisici
Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpulVrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
» » Soothing și hipnotice pentru pisici și pisici pe drum
© 2021 amigdas.com