amigdas.com

Exerciții pentru tratamentul prostatei: tehnică și descriere

Ce exerciții vor ajuta la tratarea prostatiteiProstatita este cea mai frecventă boală la bărbați. Un efect terapeutic imens are exerciții speciale pentru prostată. Principalul lucru nu este să nu rețineți problema. Dacă dintr-un anumit motiv vă simțiți jenat să-i spuneți familiei, consultați un medic. El va avea ajutor de specialitate și vă scuti de disconfort și disconfort, precum și vă oferă o viață plină de senzații plăcute și bucurii, care sunt imposibil, dacă nu vindeca boala.

Prostatitis și exerciții terapeutice

Prostatita este rezultatul inflamației în prostată la om. În acest caz, această boală apare numai la bărbați. De regulă, această boală observat la vârsta de 35-50 de ani, dar tinerii de la vârsta de 25 de ani trebuie să se gândească serios la această problemă. Primele simptome sunt un sentiment de disconfort și dificultăți de urinare.

Dar o boală mai gravă este adenomul corect al prostatei - o neoplasmă asupra prostatei, care este o tumoare. Contrar credinței că cauzele adenomului sunt dezechilibre hormonale la bărbații din grupa de vârstă înaintată, prostatita poate fi, de asemenea, un avertizor al adenomului atunci când ajunge într-o formă neglijată.

Exercitarea exercițiilor fizice extenuante și complexe împotriva prostatitei în stadiul de exacerbare, și în special a adenomului de prostată, nu vă sfătuiesc. Deși pentru bărbații care în mod inevitabil simt sentimentul de disconfort în același timp, acest lucru este deja destul de greu și este îndoielnic că cel puțin un pacient ar dori să facă aceste exerciții.

De ce este necesară diagnosticarea prostatitei să-și exercite? Această problemă este îngrijorătoare pentru majoritatea bărbaților care au prezența acestei boli.

Exercitiile medicale contribuie la indepartarea proceselor inflamatorii in prostata, au un efect pozitiv asupra activitatii glandelor suprarenale, cresc tonul sistemului nervos. Exercițiile fizice în timpul prostatitei ajută la prevenirea diferitelor complicații și exacerbări ale bolii, care agravează în mod semnificativ starea unui bărbat.

Trebuie să spun că exercițiile pentru prostată sunt doar o parte a tratamentului complex și nu un panaceu pentru boală.

Exerciții pentru fiecare zi

Exerciții pentru corpul inferiorDacă ritmul rapid al vieții nu vă lasă complet timp, trebuie să dați cel puțin 20 de minute pe zi exercițiilor pentru prostată și veți simți un rezultat semnificativ. Gimnastica terapeutică va fi primul pas spre îndepărtarea fenomenelor stagnante în zona pelviană, în special după un somn de noapte. Acest complex, care vizează îmbunătățirea elasticității creastei vertebrale, include răsucirea membrelor, a capului și trunchiului, înclinarea și răsucirea, extensia și îndoirea. Cu aceste exerciții, musculatura regiunii șoldului este intens dezvoltată.

Un efect bun în bolile de prostată este următoarele exerciții:

 • Stați drepți astfel încât picioarele să fie distanțate de umăr. Încet, ducând la genunchi, faceți 6-8 jumătăți.
 • Poziția inițială este aceeași, în picioare. Setați picioarele împreună, apoi începeți să ridicați genunchiul în sus, încercând să o faceți cât mai sus posibil. Faceți cel puțin 5 abordări pentru ambele picioare.
 • Schimbați poziția la jumătate. Înclinați puțin înainte corpul și începeți încet să îndreptați încet, iar mâinile trebuie divorțate pe părți, ca un picior. Înlocuirea piciorului, faceți 5-10 abordări pentru ambele.
 • Luați-vă o poză culcat pe stomac, odihnindu-vă pe mâini și timp de 4-5 minute încercați să pompați corpul pe o minge mică.
 • Veți avea nevoie de minge din nou, stați pe partea de sus a acesteia, și, ținându-vă brațele echilibrate, rolați mingea peste picioare. Faceți acest exercițiu timp de cel puțin 7-8 minute și tot timpul creșteți presiunea.
 • Din nou, luați poziția în poziție verticală, întoarceți-vă spatele și ridicați picioarele în sus, păstrându-le drept. Mergeți la poziția "Birch". În primul rând, păstrați-vă picioarele în această poziție timp de cel mult 7-12 secunde, ceea ce va face posibilă nu supraîncărcarea musculară imediat. În timp, crește durata exercițiului.

Gimnastica pentru diagnosticarea prostatitei

Exerciții de vindecare în timpul bolilor de prostată următoarele:

 • Exerciții de gimnasticăGenuflexiuni. Răspândiți picioarele puțin mai mult decât lățimea umerilor, picioarele trebuie să fie paralele una cu alta, mâinile întinse înainte. Luați-vă timp să respirați, nu foarte profund. Fixați în această poziție timp de 4-6 secunde. Principalul lucru este că, în același timp, țineți în picioare centrul de greutate. Este suficient să faceți acest exercițiu de 8-15 ori pentru mai multe abordări.
 • Întreruperea urinării. Nu subestimați acest exercițiu. Aceasta face muschii pelvieni tensionați, ceea ce este destul de util în timpul prostatitei. Făcându-l în mod regulat, puteți îmbunătăți procesul de curgere a sângelui în prostată. Pentru a realiza acest exercițiu, se recomandă în acest fel: strângeți musculatura adecvată, țineți jetul în momentul urinării, făcând 20 de tăieturi pe abordare.
 • Exerciții cu o minge pentru tenis. Acesta este un fel de prostată de masaj. Acesta va lua o minge pentru tenis mare, apoi stai pe el cu picioarele. Scopul dvs. principal este de a menține echilibrul cu ajutorul mâinilor. Durata exercițiului este de 4-6 minute. Nu vă faceți griji dacă există un sentiment de neplăcere sau chiar o ușoară durere, este normal.
 • Relaxarea și retragerea anusului. În acest caz, sincronismul este necesar. La inhalare, trageți anusul și apoi expirați pentru a vă relaxa mușchii, îndepărtându-vă orice tensiune. Faceți acest exercițiu necesar dimineața și seara, de până la 25 de ori într-o singură abordare.
 • Stoarcerea. În acest caz, bărbații nu ar trebui să aibă probleme, deoarece acest exercițiu este cunoscut de la școală. Luând în considerare starea fizică și sănătatea, puteți efectua împingeri din podea, scaun sau orice altă suprafață. În timp ce faceți mișcarea în jos, respirați, luați poziția inițială la expirație.

Exerciții care implică corpul inferior

Exercițiile sunt următoarele:

 • Tratamentul prostatitei cu exerciții fiziceMers pe fese. Aceste exerciții de prostatită sunt folosite pentru a întări mușchii șoldurilor și pelvisului mic. Ele nu necesită multă energie și putere și, prin urmare, fac ca acestea să fie de dorit cât mai des posibil. În plus, aceste exerciții contribuie la îmbunătățirea potenței. Luați-vă o poză, șezând pe fesele de pe podea, iar picioarele trebuie să fie drepte și întinse înainte. Spatele este plat. Încercați să vă mișcați fără ajutorul mâinilor. Deplasați-vă înainte cu mici "pași", puteți efectua mișcări auxiliare în aer. În primul rând înainte, apoi înapoi.
 • Creșterea șoldurilor. Această ocupație este excelentă prin faptul că se poate face atât acasă, cât și în birou. Dacă întâmpinați dificultăți în ceea ce privește desfășurarea acestui exercițiu, încercați să faceți acest lucru pe un suport, de exemplu, puteți să vă țineți la gura de ușă. Faceți acest exercițiu pentru prostată. După inhalare, ridicați treptat piciorul, îndoind-l în genunchi până când coapsa este paralelă cu podeaua. Efectuați o expirație netedă - tensionați fesa și, fără a atinge picioarele podelei, luați un picior în spatele dvs. Salvați-o în această poziție timp de câteva secunde. Faceți trei seturi pentru fiecare picior. Făcând aceste exerciții cu prostatita, lucrul cel mai important - nu arătați în partea inferioară a spatelui, păstrați-vă spatele drept și drept.
 • Creșterea feselor. Luați o poză mincinoasă, genunchii arcuite în genunchi, mâinile sunt de-a lungul corpului. Îndoind genunchii, vă veți odihni pe podea cu picioarele. Când inspirați, ridicați pelvisul și îndoiți spatele, în timp ce tensionați mușchii feselor, păstrați această poziție timp de câteva secunde. La expirație, coborâți în poziția inițială. Acest exercițiu este recomandat atât bărbaților, cât și femeilor, deoarece, în plus față de stimularea prostatei, fortifică musculatura feselor.
 • Foarfece. Se face într-o poziție în sus, cu spatele inferior apăsat pe podea. În timpul întregului exercițiu, mâinile trebuie să rămână staționare. Trageți-le de-a lungul corpului și ridicați picioarele de pe podea cu 15-20 cm. Aceasta este poziția inițială. Apoi, ridicând piciorul drept la 45 de grade, coborâți stânga în jos până când se află de pe podea, la o distanță de 7-9 cm. În a doua mișcare, înlocuiți picioarele. Acest exercițiu nu are o repetare minimă.

Metode fizice de combatere a prostatitei cronice

Exerciții pentru bărbațiFormă cronică și acută de prostatită nu tolerați sarcini semnificative și, prin urmare, trebuie să fiți foarte atent în ceea ce privește alegerea exercițiilor împotriva prostatitei în acest stadiu.

În timpul unei prostatite cronice, exercițiile nu diferă mult de cele care au loc în orice altă formă a bolii. Singura diferență este că trebuie să excludeți sarcini complexe. Exercițiile trebuie să treacă ușor fără a provoca disconfort semnificativ.

Exercițiile în timpul prostatitei cronice sunt potrivite pentru rezolvarea multor probleme masculine, mai ales dacă sunt efectuate sistematic. Făcând gimnastică cu prostatită, tu normalizează procesul de circulație a sângelui în organele de prostată și pelvină și, de asemenea, elimină fenomene stagnante în organism. Deoarece stagnarea sângelui și a limfei în organele pelvine și în jurul glandei prostate este principala problemă a bărbaților și promovează apariția inflamației prostatei.

Gimnastica terapeutică în timpul prostatitei cronice normalizează procesele de urinare și defecare, care sunt aproape toate timpurile perturbate în acest stadiu al bolii. Ele afectează în mod direct mușchiul terminații nervoase, le relaxante, ca urmare a vaselor limfatice și sânge în prostată și organele pelvine nu mai sunt stoarse, activează venoasă și arterială fluxul de sânge.

Adevărat, există doar unul. În acest stadiu al bolii, este necesar ca exercițiile terapeutice cu prostatită a optat pentru un proctolog, luând în considerare diverși factori individuali: cum se manifestă boala, stadiul bolii, starea generală a corpului, ce simptome și alte caracteristici sunt observate.

Influența contactelor sexuale asupra dezvoltării prostatitei

Exerciții fizice pentru tratamentul prostatiteiMajoritatea barbatilor nu stiu ca sexul este cel mai bun exercitiu impotriva prostatitei, si cu siguranta cel mai placut. Sex regulat intareste procesul circulator, stimuleaza activitatea prostatei, amelioreaza stagnarea limfaticii si a sangelui. Aceasta înseamnă că, chiar și cu o prostatită acută, indiferent de tratamentul ales, nu trebuie să renunți la intimitatea sexuală, dimpotrivă - să faci mai multă dragoste.

Acest lucru este dovedit 3-4 contacte sexuale pe săptămână sunt o mare prevenire împotriva prostatitei și reduc șansele unei recidive, pot reduce semnificativ cursul oricărui tratament. Nu uitați că întreruperea și întârzierea ejaculării în timpul actului sexual, în acest caz, sunt inacceptabile.

În general, complexul de mai sus este suficient pentru a îmbunătăți starea glandei prostatei. Și este necesar să nu uităm că în timpul apariției senzațiilor dureroase este necesar suspenda cursurile pentru câteva zile, și apoi încercați să le repetați din nou.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Exerciții fizice cu prostatită și adenom de prostatăExerciții fizice cu prostatită și adenom de prostată
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analizăPregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
Cum se face un masaj de prostată cu degetul: o descriere și un tutorial videoCum se face un masaj de prostată cu degetul: o descriere și un tutorial video
Pregătirea pentru studiul prostatei (ultrasunete)Pregătirea pentru studiul prostatei (ultrasunete)
Primele semne de prostatită la bărbați și tratamentul boliiPrimele semne de prostatită la bărbați și tratamentul bolii
Simptomele bolii de prostată la bărbați și tratamentul cu medicamentele populareSimptomele bolii de prostată la bărbați și tratamentul cu medicamentele populare
» » Exerciții pentru tratamentul prostatei: tehnică și descriere
© 2021 amigdas.com