amigdas.com

Ce este acest hormon crescut de prolactină

Prolactinum - ce este acest hormon și de ce este necesarProlactina (PRL) este un hormon care este sintetizat de glanda pituitară în volume foarte mici. Dar chiar și această cantitate mică are un impact uriaș asupra întregului corp. Este necesar să se cunoască exact cantitatea de prolactină din sânge, deoarece motivele abaterii de la aceasta pot fi destul de grave.

Prolactina hormonului - ceea ce este: descriere și informații generale

Prolactina este responsabilă pentru funcția de reproducere, astfel încât el:

 • Reglează comportamentul sexual.
 • Promovează dezvoltarea și formarea caracteristicilor sexuale secundare.
 • Reglează funcționarea instinctului matern.
 • La femei, în timpul hrănirii de către un sân nu se presupune o ovulație (creează sterilitate temporară sau sterilitate temporară).
 • Acționează în organism balanța de substanțe (apă, sodiu și calciu).
 • Ajută la combaterea imunității cu microorganisme patogene.
 • Afectează creșterea în greutate.
 • Ajută la scăderea stresului.

Norma prolactinei în corpul unei femeiMedicii spun că efectul hormonului prolactin nu a fost complet studiat astăzi: este destul de probabil că efectuează o serie de alte funcții care nu sunt încă cunoscute de medicamente.

Acest hormon ajută la alăptare, activează maturarea colostrului și îi permite să se transforme în lapte coapte. Datorită PRL, este stimulată dezvoltarea, dezvoltarea completă și creșterea glandelor mamare la o femeie.

Prolactina este un hormon important în timpul implantării unui ou fertilizat. În același timp, ajută la accelerarea sintezei proteinelor, promovează un proces de schimb rapid.

Nivelul de prolactină se determină numai cu ajutorul unui complex de analize medicale:

 • Radiografia scheletului pentru a identifica posibila iritare a țesutului în oase.
 • RMN-ul creierului în hipotalamus și hipofizare. Dacă RMN este insuficientă, contrastul se efectuează suplimentar.
 • Ecografia unor organe (ficat, rinichi, glande mamare și ovare) pentru a determina posibile boli.
 • Analiza generală a stării glandei tiroide.
 • Atunci când detectează bolile la RMN, ei efectuează de asemenea o examinare cu oculistul.
 • Dacă pacientul este supraponderal, în plus, trebuie să determinați cantitatea de zahăr și colesterol din sânge.

Ce este prolactina - echilibrul hormonal al organismuluiPentru a determina cantitatea de prolactină Este necesar să se ia testele de la 6 la 9 zile din ciclul menstruației. Înainte de a lua testele, ar trebui să încercați să eliminați stresul, deoarece fundalul emoțional afectează puternic rezultatele examenelor. Cu o zi înainte de teste, sexul sexual și efectele termice (baie, expunere lungă la soare) sunt excluse.

Pentru a determina cantitatea de hormon prolactin, sângele este luat din venă, întotdeauna pe stomacul gol. De-a lungul zilei, cantitatea de prolactină din organism se schimbă, deci este mai bine să alegeți timpul optim: cele mai fiabile sunt testele obținute la 7-11 dimineața.

Norma hormonului

Acest lucru este dovedit cantitatea de hormon de prolactină nu reflectă întotdeauna severitatea manifestărilor clinice. De exemplu, femeile cu hiperprolactinemie evidentă pot avea o capacitate normală de a fertiliza și purta un copil, o menstruație regulată și un ușor exces de cantitate de hormon poate fi combinat cu simptome neplăcute și grave.

Acest fenomen este legat de existența a patru tipuri diferite de hormoni:

 • big-PRL;
 • Mici-BPD;
 • PRL-glicozilată;
 • macro-PRL.

Toate aceste specii afecta în mod diferit organele țintă, deoarece definiția lor este foarte importantă. Cel mai activ este microprolactina, care cauzează orice manifestare externă a dezechilibrului hormonal. Formele mari ale acestui hormon sunt legate, deoarece sunt practic inactive.

Cum se administrează Prolactinum și în ce scop este necesarDin sarcină într-o femeie cantitatea de hormon de prolactină nu mai mult de 22 ng / ml (650 microU / ml). O creștere a nivelului de până la 1000 microU / ml este nesemnificativă și ușoară. În timpul detectării hiperprolactinemiei, trebuie, de asemenea, să fiți supus unei examinări pentru macroprolactină. Dacă volumul său este mai mare de 60%, atunci, PRL-ul bioactiv este în cantitate de 40%, acesta este complet normal. Dacă macroprolactina nu este suficientă (mai puțin de 40%), atunci hormonul bioactiv depășește norma și are nevoie de analize suplimentare.

Elevul de prolactină: efecte și simptome

Motive pentru femei

Simptomele unor niveluri ridicate de hormoni la femei includ:

 • Căderea părului în zona genitală.
 • Apariția bruscă a laptelui de la sân în afara sarcinii.
 • Scăderea semnificativă a dorinței sexuale.
 • Disfuncție într-un ciclu lunar (descărcare redusă, neregularitate).
 • Imposibilitatea de a concepe un copil: o încălcare a ovulației nu permite fertilizarea.
 • Degradarea bruscă a dispoziției, probleme cu somnul, oboseală crescută.
 • Osteoporoza (posibilă și cu estrogen scăzut).
 • Probleme cu glanda tiroidă, consecințele acesteia - o creștere a cantității de prolactină.

Cum funcționează prolactina pe corpDacă bănuiți asta aceste simptome indică pe o cantitate mare de prolactină, asigurați-vă că consultați un medic. În acest caz, va fi necesară consultarea unui endocrinolog și a unui ginecolog.

Principala problemă ca rezultat al prolactinei crescute în corpul feminin este imposibilitatea de a concepe. O creștere semnificativă a prolactinei inhibă formarea anumitor hormoni care favorizează ovulația normală. Prin urmare, o anovulație apare atunci când orice încercare de concepere eșuează.

Prolactina în timpul sarcinii

Odată ce se apropie momentul în care se apropie forța de muncă din sângele femeii, volumul de estrogen crește. Aceasta, la rândul său, activează formarea PRL, nivelul său este semnificativ crescut, este considerat o normă absolută. Prin urmare, pentru femeile în timpul sarcinii, acest sondaj nu este informativ și nu este utilizat.

Natura a dezvoltat un astfel de mecanism până la nașterea copilului femei glandele mamare au fost pregătite pentru alocarea de lapte. PRL maximă crește cu 6 luni, imediat înaintea nașterii, scăzând ușor. Odată cu prima aplicare a unui nou-născut la sân, cantitatea de hormon de prolactină crește ca răspuns la stimularea mameloanelor.

Consecințele nivelurilor ridicate de prolactină la bărbați

Aspectul la bărbați niveluri ridicate ale acestui hormon caracterizată prin lipsa dorinței sexuale și slăbirea potenței, deoarece cantitatea de spermă produsă de corpul masculin și hormonii sexuali scade. Cantitatea de testosteron scade și apare o evoluție semnificativă a estrogenului, a hormonului feminin.

La bărbați, nivelurile ridicate de prolactină pot indica prezența anumitor boli. Nivelul va crește cu ciroză hepatică, tumoră pituitară, leziuni toracice, stres permanent etc.

Elevarea prolactinei - cauze și consecințeEl poate, de asemenea creștere și din motive fiziologice: consumul excesiv de alimente proteice, lipsa somnului, impactul efortului fizic, etc. În acest caz, prolactina crește temporar și nu afectează echilibrul hormonal al organismului.

În timpul unui nivel crescut la bărbați, sunt posibile următoarele consecințe:

 • obezitate;
 • depresie prelungită, tulburări de somn;
 • probabil impotență și infertilitate;
 • o scădere a vitalității generale;
 • lărgirea glandelor mamare.

Testosteron și Prolactina din organism la bărbați sunt într-o astfel de relație: cu cât mai mult prolactină, cu atât mai puțin testosteron. În consecință, cu cât este mai mică cantitatea de testosteron, cu atât mai multe probleme pot crea prolactina.

Când trebuie să faceți o analiză a hormonului prolactină?

Trebuie să faceți teste dacă sunteți preocupat de anumite simptome. Pentru femei aceste pot exista simptome neregulile în ciclul menstrual, eliberarea neașteptată a laptelui de la femeile care nu sunt însărcinate, mărirea glandelor mamare și lipsa ovulației. La bărbați, principalele simptome sunt durerile de cap bruscă și mărirea glandelor mamare, infertilitatea și impotența, scăderea dorinței sexuale.

Atât femeile cât și bărbații pot fi tulburați de o deteriorare accentuată a vederii, dureri de cap frecvente, creștere în greutate, o stare constantă de stres și depresie. Dacă o persoană are un adenom al glandei pituitare, atunci este necesar să se efectueze un test pentru prolactină.

Rezultatele sondajului pot fi nesigure, ca urmare a expunerii la o varietate de factori: hormonul ar putea crește din cauza o stare proasta, boala (chiar si gripa), stres, etc. In timpul sarcinii și în timpul alăptării hormon este produs în mod constant în cantități mari ...

Cauze ale prolactinei înalte

Prolactina crescuta - la numirea unui medicAvând în vedere metodele de anchetă utilizate în laboratoare, rezultatele pot fi diferite: în fiecare caz specific, acestea se bazează pe valorile standard pentru un anumit laborator. Un nivel ridicat indică prezența unor afecțiuni, hormonul poate crește și în cazul persoanelor absolut sănătoase.

Motivele pentru nivelul înalt:

 • Timpul alăptării.
 • Sarcina.
 • Nerespectarea regulilor de donare de sânge (luând în considerare normele existente în laboratoare).
 • Stres puternic.

Cu toate acestea, ridicat prolactina poate fi un indicator pentru diagnosticarea anumitor boli:

 • Hipotiroidismul, atunci când glanda tiroidă produce o cantitate insuficientă de hormoni.
 • Prolactinoamele, atunci când tumoarea se dezvoltă în glanda pituitară, rezultă un surplus al hormonului.
 • Sindromul ovarului polichistic, infertilitatea poate să apară, organismul are o creștere crescută a liniei parului, ciclul menstrual se pierde.
 • Anorexie.
 • Tumorile hipotalamusului, boli de rinichi și așa mai departe.

Cum de a reduce cantitatea de prolactină?

tratament niveluri crescute de prolactină va depinde de cât de mult este respins de normă. Dacă creșterea este mică (până la aproximativ 60 ng / ml), înseamnă că hormonul va scădea de unul singur, este necesar doar să se corecteze imaginea vitală și să se refuze să se ia dispozitivele medicale care provoacă creșterea acesteia. Atunci când o femeie este însărcinată sau urmează o alăptare, tratamentul nu este necesar. În alte cazuri, nivelul este redus la normal în astfel de moduri.

metoda de medicatie

Reducerea poate fi efectuată de mai multe grupuri de medicamente:

 • Non -ergoline: tratamentul se poate face cu preparate quinagolide (de exemplu, norprolac). Preparatele pentru reducerea prolactinei sunt produse de marile companii care s-au dovedit a fi pe piata farmaceutica: Novartis Farma, Pfizer, Gedeon Richter, Apotex, Lek, Serono etc.
 • Ergoline: tratamentul se efectuează cu lactodecil, bromocriptină, sericriptină, parlodel, bromergon, apobromcrisin, dopaminax, abegrin și, de asemenea, preparatele de cabergoline.

Toate aceste preparate se fac în capsule sau tablete. Determinați medicamentul necesar pentru corpul dumneavoastră poate doar un medic.

Remedii populare și ierburi

Recomandări pentru donarea de sânge pentru detectarea dezechilibrului hormonal.Prolactin semnificativ crește cu stres de la orice persoană. Prin urmare, trebuie să luați medicamente care să elimine această afecțiune. Aceste remedii includ ierburi de păducel, sunătoare, melissa, hamei și bumbac. Din aceste ierburi se fac supă și beau seara, cu câteva ore înainte de culcare.

Alte căi

Pentru a salva nivelul normal al prolactinei trebuie să respectați echilibrul de odihnă și muncă. Este necesar să încercați să respectați regimul de somn, să minimalizați efortul fizic semnificativ, să mergeți mai des. Din meniul zilnic, alcoolul și cafeaua sunt excluse. Atunci când cauza de prolactină mare este prezența unor boli, atunci tratarea directă a bolii.

Prolactina poate scădea fără tratament în astfel de situații:

 • Reduce la minim nivelul stresului la femeile și bărbații care nu sunt însărcinați.
 • Finalizarea sarcinii și alăptării.
 • Ca urmare a tratamentului bolilor care provoacă proliferarea prolactinei.
 • Refacerea unui somn sanatos.
 • La sfârșitul pubertății, dacă fetele au dezvoltat normal glandele mamare.

profilaxie

În ceea ce privește prolactina Nu există o prevenire specială: este necesar să nu se angajeze în auto-medicație, să mănânce bine, să nu încerce să faci plajă pentru o lungă perioadă de timp. Dacă există probleme cu somnul, este recomandabil să înlocuiți pastilele de dormit cu Valerian.

orice modificări ale profilului hormonal umane sunt indicații obligatorii pentru examinare și analiză ulterioară. Dacă abaterile sunt doar în cifre privind forma medicală, iar simptomele și semnele nu sunt complete, tratamentul nu este cel mai probabil necesar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce să luați un test de sânge pentru testosteron la bărbațiDe ce să luați un test de sânge pentru testosteron la bărbați
Ce este aceasta - gonadotropina corionică umană, aplicarea acesteiaCe este aceasta - gonadotropina corionică umană, aplicarea acesteia
Corpul galben din ovar - ce este?Corpul galben din ovar - ce este?
Cum să oprești lactația acasă? motiveCum să oprești lactația acasă? motive
Cum de a crește cantitatea de lapte maternCum de a crește cantitatea de lapte matern
Ce inseamna atunci cand un hormon TTG special este redusCe inseamna atunci cand un hormon TTG special este redus
Vitamina E în timpul sarciniiVitamina E în timpul sarcinii
Apariția primelor luni cu alăptareaApariția primelor luni cu alăptarea
Tabelul normei TTG pentru femei și bărbați în funcție de vârstăTabelul normei TTG pentru femei și bărbați în funcție de vârstă
Medicamentele din farmacie care cresc testosteronul la bărbațiMedicamentele din farmacie care cresc testosteronul la bărbați
» » Ce este acest hormon crescut de prolactină
© 2021 amigdas.com