amigdas.com

Avantajele instalării armăturilor ceramice

Sisteme de suporturi ceramiceO mușcătură corectă

, aliniați dinții și faceți un zâmbet perfect - toate acestea se află sub sistemul de putere. Sistemele metalice cunoscute tuturor, în ciuda avantajelor lor imense, au două dezavantaje semnificative: aspectul inestetic, fețele metalice inegale freacă și zgârie membrana mucoasă.

Deși fiabilitatea ridicată și accesibilitatea sistemelor metalice permite multor pacienți să se ferească de aceste neajunsuri.

În cazul în care pacientul are un aspect estetic prioritar și nu dorește să-și ascundă zâmbetul "înlănțuit" într-un metal, ortodontiștii recomandă setarea placute ceramice.

Sisteme ceramice - aceasta este o oportunitate de a corecta muscatura aproape imperceptibil pentru altii. Acest lucru este deosebit de important în cazul în care bretelele sistemului sunt purtate pe pacienții care sunt deja departe de adolescență. Cel mai adesea, este frica de ridicol de la alții nu permite adulților care au nevoie de corectarea malocclusion, instalați aparat dentar, deoarece acest sistem este cel mai adesea asociat cu adolescenta.

Avantajul instalării unui sistem de suport ceramic

Estetica practic impecabilă nu este singurul avantaj al sistemului ceramic. Merită să acordați atenție principalelor carti de ceramică:

 1. Astfel de sisteme sunt foarte mari Avantajul sistemului de suport ceramicrezistență și aproape nu inferior la metal, astfel încât probabilitatea de rupere a suportului este foarte scăzută.
 2. Suporturile ceramice sunt mult mai ieftine decât sistemele safir și lingual. Și în cazul în care pacientul este strict restricționat în buget, dar refuză categoric metalul, ortodontul poate combina ceramica și metalul. Aceasta este, în zona frontală pentru a instala ceramică, și pe mestecarea dinti metal. Un astfel de sistem combinat va costa pacientul mai puțin decât ceramica, în timp ce calitatea tratamentului și aspectul estetic al unui zâmbet nu vor fi afectate în nici un fel.
 3. Ceramica nu modifică culoarea pe toată durata de viață a produsului. Chiar și ceaiul, cafeaua sau vinul roșu nu pot schimba culoarea unui astfel de sistem.
 4. Ceramica este inofensivă pentru organism, un astfel de sistem nu este oxidat, ceea ce înseamnă că nu va provoca alergii.
 5. Ceramica, spre deosebire de sistemul metalic, practic nu vătămă mucoasa orală.
 6. Este mai ușor să ai grijă de ceramică decât de un sistem metalic, deși va trebui să cumperi produse suplimentare de îngrijire orală.

Sunt produse bretele ceramice din alumină policristalină sau din alumină monocristalină. În primul caz, bretelele sunt opace, de culoare albă - în al doilea rând, ele vor fi practic transparente. Adesea, pacienții cu smalț galben notează în mod natural că, după instalarea sistemului ceramic, zâmbetul lor arată vizual mai frumos și mai mult alb.

Înainte de a instala bretele ceramice, un ortodont trebuie să se asigure că pacientul nu are contraindicații. Deși, în cazul în care pacientul are probleme serioase cu sistemul nervos central, există boli ale sistemului endocrin sau imunitar, cineva va trebui să refuze nu numai ceramica, ci și din orice alte sisteme și să aleagă alte opțiuni de tratament.

Înainte de instalare, va trebui să tratați cariile dentare dacă este disponibilă și asigurați-vă că pacientul nu suferă de boală parodontală sau de parodontită.

Montaj de bretele ceramice

Avantajele sistemului de suporturi ceramiceInstalarea brackets include pași importanți precum diagnosticarea cu raze X, extragerea dinților, dacă este necesar și curățarea profesională. După aceasta, cu condiția ca caria să fi fost complet tratată, ortodontul poate proceda direct la instalarea sistemului.

Separat pentru fiecare dinte, un suport ceramic cu un marcaj special este fixat pe dinte cu un anumit adeziv și o lampă fotopolimer. Ceramica este foarte strânsă împotriva dintelui, ceea ce este bun, pe de o parte, deoarece probabilitatea ca sistemul să fie perturbat este practic redus la zero. Pe de altă parte, o fixare atât de strânsă a sistemului la dinte poate deveni o problemă serioasă și poate provoca demineralizarea smalțului. Dacă medicul este un specialist, el va observa această problemă, iar proiectul va trebui să fie eliminat și apoi să caute modalități alternative de corectare a ocluziunii.

În caz contrar, în cazul în care ortodontul nu observă deteriorarea smalțului și părăsește sistemul, pacientul poate pierde un dinte, deoarece demineralizarea smalțului duce în cele din urmă la distrugerea acestuia. Vestea bună este că aceste condiții sunt extrem de rare.

Instalarea bretelelor ceramice nu ia mult timp, deși depinde de profesionalismul medicului - cu cât experiența ortodontică este mai mare, cu atât mai repede și mai bine va termina procedura. Întregul proces este absolut nedureros pentru pacient.

După ce toate elementele ceramice sunt lipite pe dinți, ortodontul asigură arcul. Este acest arc care va schimba locatia dintilor si va tine in locurile "dreapta". Acest fir simplu este din aliaj de titan. Arcul are o "formă de memorie", așa că întotdeauna se străduiește să se întoarcă la starea inițială. Pe această capacitate a arcului de titan se construiește întregul principiu al armăturilor sistemului. Arcul, zi de zi, se întoarce treptat la forma sa originală și atrage un element ceramic fixat pe dintele din spatele lui.

Dacă arcul este introdus în canelură și apoi fixat cu o bandă sau fir de cauciuc special, atunci acest sistem este numit "ligatura". Când arcul este fixat pe suport cu o blocare specială, fără ligaturi speciale de fixare, acesta este un sistem fără ligatură.

Principalul dezavantaj al sistemului de ligaturi este că ligaturațiile sunt vizibile pe bretelele ceramice, în timp ce bretelele non-ligand sunt realizate în întregime din ceramică și sunt aproape imperceptibile pe dinte.

Ce sistem să alegeți, ligatură sau bezligaturnuyu, rezolvă nu numai medicul, ci și pacientul, deoarece prețul безлигатурной va fi puțin mai sus.

Pentru un aspect perfect al sistemului bracket ceramic, ortodontie poate oferi pacientului în locul arcului metalic obișnuit, mată arc sau căptușite cu un material compozit special de culoare albă. Dacă pacientul alege un sistem de suport ceramic fără ligatură cu arc alb, va fi foarte dificil pentru ceilalți să observe o astfel de construcție pe dinți.

Grijă pentru bretele ceramice

După instalarea sistemului ortodont va spune pacientul despre îngrijirea adecvată a acesteia și să dea un caz special de rămas bun creion dentare, care conține tot ce aveți nevoie pentru a avea grijă de acolade. De obicei acest PIN conține:

 1. Ață dentară cu capete rigide Îngrijire adecvată pentru bretele ceramicepermiteți-i să treacă mai ușor sub arc și între dinți.
 2. Ortodontic periuță de dinți în formă de V.
 3. Ershiki, care ajută la curățarea spațiilor interdentare sub arc.
 4. Ceară dentară. O astfel de ceară poate fi albă sau complet transparentă, ca un gel. Se folosește în cazul în care suportul laolaltă a afectat o mucoasă gură. Ceara este lipită pe suport, ceea ce cauzează disconfort, membrana mucoasă nu se mai freacă, iar rana poate fi ușor strânsă și vindecată. Este aproape imposibil ca ceara din jur să fie observată pe bretele.
 5. O oglindă specială cu iluminare din spate, care vă permite să efectuați independent, fără ajutorul unui medic dentist, verificarea calității curățării în locuri puțin accesibile.

Uneori, dentiștii recomandă să cumpere Irigatoarele - un dispozitiv care, cu ajutorul presiunii apei, scutură resturile în jurul bretelelor. Aceasta este doar o măsură suplimentară și nu poate în nici un caz să înlocuiască curățarea cu o perie convențională.

Un astfel de arsenal este suficient pentru a menține gura într-o stare ideală și numai acei pacienți care sunt leneși să urmeze cu atenție instrucțiunile medicului pot necesita o curățare mai serioasă și profesională.

Puterea după instalarea sistemului ceramic

Putere după instalarea sistemului de cleme ceramiceNu este necesar să se respecte o dietă specială după instalarea plăcuțelor ceramice. Desigur, în primele zile puteți prefera mai multe alimente lichide, apoi reveniți calm la meniul obișnuit. Asta este, de a refuza, de exemplu, din mere nu este necesar, dar pentru o mai mare comoditate, bucățile de fructe sunt mai bine să nu mușcă, dar pre-tăiat.

deși Puteți mânca absolut orice mâncare, într-o cafenea sau restaurant este mai bine să gândiți prin meniu în avans. Pizza cu brânză sau desert cu un caramel gros, deși nu rănește brațele, dar imaginea se poate strica. Cascavalul sau caramelul vâscos sau vâscos va fi ciocanit sub arc și se va lipi de bretele, deci este mai bine să nu vorbești sau să zâmbești în mod special după mâncare. Pentru un astfel de caz, trebuie să aveți o perie și Yorshik care pot fi utilizate în toaleta restaurantului, și este mai bine pentru a alege din meniu este ceva care este textura mai puțin lipicios.

Termeni de tratament cu bretele ceramice

Durata purtării bretelelor ceramiceTermen de purtare a bretelelor ceramice este individuală în fiecare caz specific. Uneori este suficient ca pacientul să treacă cu sistemul mai puțin de un an, uneori poate dura mai mult de doi ani.

În medie o dată pe lună și jumătate trebuie să vizitați un ortodont care va verifica starea dinților și, dacă este necesar, va schimba arcul titanic.

Uneori, în timpul tratamentului, unii pacienți pot prezenta disconfort datorită presiunii sistemului asupra dinților. De obicei, în câteva zile, astfel de senzații trec și nu provoacă disconfort sever.

În timpul tratamentului, când dinții încep deja să-și schimbe locația, suportul sistemului se poate manifesta de la purtător mic lisp. Aceasta se datorează următoarelor:

 • poziția dinților se schimbă;
 • limba are nevoie de timp pentru a se adapta la aceasta.

De obicei, după câteva zile, problemele cu dictatura sunt transmise și, uneori, ele nu apar deloc.

Scoaterea sistemului de suport

După terminarea tratamentului, vine ziua când, în sfârșit, dinții pacientului sunt eliberați din sistemul ceramic care le leagă. Procedura de eliminare, precum și instalarea completă a plăcuțelor ceramice nedureros. În primul rând, medicul îndepărtează arcul, iar apoi, folosind forța specială, îndepărtează brațul din fiecare dinte. Adezivul, pe care ortodontul la lipit sistemul de dinte, rămâne pe bretele, iar medicul își îndepărtează rămășițele din dinți cu o mașină de lustruit.

Nu puteți scoate singur sistemul ceramic. Desigur, din punct de vedere tehnic, este destul de posibil, doar să o faci singur, fără a deteriora smalțul sau dintele complet, este puțin probabil să lucrezi.

De obicei, tratamentul nu se termină cu înlăturarea sistemului de suport. După aceasta, pacientul este plasat într-o construcție specială - reținere, care nu permite dinților să se întoarcă în poziția inițială greșită. Termenul de purtare a unei retină este determinat de ortodont.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Cum de a alege bretele de ligatură?Cum de a alege bretele de ligatură?
Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
Corectarea unei malocluzii la copiiCorectarea unei malocluzii la copii
Restaurarea dinților: trăsături de restaurareRestaurarea dinților: trăsături de restaurare
Caracteristici și indicații pentru purtarea de bretele invizibileCaracteristici și indicații pentru purtarea de bretele invizibile
Non-ligand braces - o descoperire sau o mișcare de marketing?Non-ligand braces - o descoperire sau o mișcare de marketing?
» » Avantajele instalării armăturilor ceramice
© 2021 amigdas.com