amigdas.com

Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări

Îngrijirea oralăZăpada albă și zâmbetul sănătos dorește să aibă totul, dar mulți se îngrijesc incorect pentru cavitatea orală. Achiziționarea unei periuțe de dinți scumpe și lipirea de publicitate adesea nu este suficientă. Pentru un dinte sănătos, respirație proaspătă și fără probleme cu gingiile, aveți nevoie de îngrijire zilnică.

Procedurile de îngrijire orală durează doar cincisprezece până la douăzeci de minute pe zi. Prin îngrijirea corectă a cavității bucale, o persoană protejează cavitatea bucală de boli ale membranelor mucoase și ale gingiilor, precum și ale cariilor. Și pentru un zâmbet alb-zăpadă și sănătoasă, în plus față de paste, au fost dezvoltate o mulțime de instrumente suplimentare care să îi ajute să se ocupe de ea.

Cum să alegeți consumabile de igienă și cum să îngrijiți corespunzător sănătatea lor orală

Cum să ai grijă de dinții tăiÎngrijirea orală începe cu alegerea unei paste potrivite. Emaila sănătoasă și puternică, absența parodontitei și a calculilor dentare depinde direct de compoziția pastei selectate. De asemenea, este necesar să cumpărați o periuță de dinți, care ar trebui să fie atât dur, cât și moale în același timp, iar pentru dezinfecția cavității orale se recomandă să se cumpere un agent de clătire suplimentar. Ața dentară ar trebui să fie prezent la toate, o dată sau de două ori pe an nevoie pentru a merge și a vedea un medic dentist pentru inspecție profesională și dinți de curățare cu ultrasunete, și lustruit preparatele speciale.

Cum sa alegeti pasta potrivita pentru dinti

Practic, consumatorii atunci când cumpără un curat pentru cavitatea orală sunt ghidate de următoarele:

 • preț accesibil;
 • aromă plăcută;
 • absența sau prezența efectului de albire.

Dentiștii recomandă să se acorde atenție următorilor factori:

 1. pastă de compoziție;
 2. la care se referă pasta.

Pastele sunt împărțite în măsuri terapeutice și preventive și igienice. Acestea din urmă sunt bune pentru a vă împrospăta respirația și a îndepărta resturile alimentare, dar ele nu vă scutesc de inflamații, carii și alte boli ale gurii. Aceste paste sunt recomandate persoanelor care nu au probleme cu dinții. Restul este mai bine să cumpere paste, care au un efect terapeutic și profilactic.

Îngrijirea adecvată a cavității bucaleMijloace care sunt concepute pentru a curăța gura, a preveni placa pe dinți și au un efect antibacterian. Există, de asemenea, soiuri care sunt concepute pentru a distruge focarele inflamatorii în cavitatea bucală. Compoziția acestor produse conține extracte din plante care posedă proprietăți medicinale, ceea ce permite uciderea infecției și îmbunătățirea imunității. Cu toate acestea, nu puteți folosi astfel de paste pentru o perioadă lungă de timp.

Copiii sunt contraindicați cu paste care conțin fluor, deoarece produsul poate fi înghițit. Adulților li se recomandă să utilizeze pastă de albire nu mai mult de două ori pe săptămână. În caz contrar, compoziția, care este agresivă, poate deteriora emailul. Dacă apa folosită conține o cantitate mare de fluor, nu se recomandă să cumpărați produse igienice, deoarece există un risc ridicat de comprimate dentare și plăci.

Pentru a întări gingiile și elimina sangerarea, exista paste speciale. Pacienții cu dinți foarte sensibili sunt fonduri recomandate, care includ următoarele componente:

 • stronțiu sau clorură de potasiu;
 • nitrați de calciu;
 • ioni de fluor;
 • hidroxiapatită.

Pastele destinate tratamentului, de asemenea, nu pot fi utilizate o saptamana de mai mult de doua ori. În caz contrar, există un risc ridicat de digestie și de afectare a sănătății smalțului, deoarece ele curăță dinții înșiși. Dacă medicul nu prelungește cursul tratamentului, trebuie să treceți la pastele igienice.

Cum sa alegi periuta de dinti dreapta

Alegerea unei periuțe de dințiExistă perii ultrasonice și electrice, pentru curățarea limbii și a dinților, moi și dure. Din imensa varietate de pensule trebuie să alegeți una. În primul rând trebuie să acordați atenție părului, care poate fi atât sintetic, cât și natural. Desigur, în lumea civilizată, se acordă preferință primul tip, deoarece păr natural au riscul de ciuperci, bacterii răspândit vilozităților foarte rapid, și mici în contact cu cauza intestinului în ea iritație.

Clasificarea rigidității periilor:

 1. pacienții cu gingii sângerânde și sensibilitatea sunt agățați, se recomandă perii ultra-moi;
 2. rigiditatea medie este potrivită pentru cei care nu au carii sau gingivită și nu există nici o deteriorare a smalțului;
 3. perii moi concepute pentru vârstnici și copii;
 4. cu scopul de a scapa de tartru sau de stralucire, stomatologii numesc perii ultra rigide.

De asemenea, există perii ortodontice. Ele sunt concepute pentru a avea grijă de bretele. Ele au vilii mai subțiri, iar forma lor este proiectată astfel încât să poată pătrunde în locurile cele mai inaccesibile. Pensula din compoziția naturală trebuie schimbată o dată la două sau cel mult patru săptămâni, iar cea sintetică poate fi schimbată o dată la trei luni.

Dentara dentara si elixiruri

Rinsele sunt necesare dacă:

 • Cel mai bun ață dentarăprezența bolilor cronice în cavitatea bucală;
 • implanturi sau proteze;
 • datorită unui strat subțire de smalț, sensibilitatea dinților a devenit ridicată;
 • Pentru o zi, se folosesc mai mult de două cești de cafea, cafea sau una sau mai multe vinuri;
 • extragerea dinților sau intervențiile chirurgicale în cavitatea bucală.

Rinsele sunt de asemenea împărțite în preventive și curative. Primele sunt destinate dezinfecției și curățării locurilor greu accesibile, precum și protecția împotriva cariilor. Acestea conțin fluide de sodiu sau fluide toroidale de amine, totuși, concentrația de substanțe nu trebuie să depășească 250 ppm.

Curățările terapeutice sunt: ​​consolidarea, antiinflamatorii, complexe și înălbire. Acestea pot fi folosite atât pentru adulți cât și pentru copii, dar nu mai mult de trei ori pe săptămână. Dental elixiruri care conțin alcool în compoziția lor sunt contraindicate la copii și autovehicule.

Antetul dentar este parte integrantă a unei îngrijiri orale deplină. Firele acoperite care conțin ceară nu sunt recomandate deoarece particulele de ceară se pot lipi între dinți. Accesorii este recomandat să cumpere foarte subțire și de mătase.

Cu un dinți dens localizațieste mai bine să vă limitați numai la agentul de clătire și peria. In acest caz, firul dentar poate provoca leziuni ale gingiilor si emailului.

Cum să vă spălați dinții și să aveți grijă de ei

Periajul corect al dințilorCu utilizarea necorespunzătoare a echipamentului stomatologic, chiar dacă acestea sunt alese perfect, nu vor proteja împotriva inflamației cavității orale și a cariei. Dinții trebuie curățați zilnic: prima dimineață, apoi o jumătate de oră după micul dejun și pe timp de noapte.

Începeți cu dinții, care sunt indigene, apoi colții și apoi membrele anterioare. Mișcarea periei ar trebui să alunece, de la gingii la vârful dinților, ca și cum ar îndepărta tot gunoiul. Este necesar să se alterneze orizontal cu direcții verticale și circulare, se recomandă apucarea a două sau trei dinți la un moment dat. Fiecare dinte are nevoie de aproximativ zece până la douăzeci de secunde. Procedura corectă pentru îngrijirea orală trebuie să dureze cel puțin patru minute.

După masă, clătiți gura cu apă distilată sau fiartă.

Recomandări generale privind regulile de îngrijire

 1. În pastă, carbonul activat nu poate fi adăugat. În plus față de efectul de albire, este capabil să distrugă coajă, care protejează zâmbetul, precum și conduce la iritarea gingiilor. Soda și alți aditivi din medicina tradițională sunt de asemenea relevanți.
 2. Mere pentru cavitatea bucalăDacă, după masă, nu este posibilă clătirea cavității bucale, se recomandă finisarea mâncării cu un măr. Acest fruct conține acizi care pot elimina placa și pot ușura ușor zâmbetul. Cu toate acestea, merele reprezintă o măsură de urgență și nu înlocuiesc procedura completă pentru îngrijirea orală.
 3. Cudele sunt benefice dacă nu conțin zahăr. Sunt capabili să înlăture resturile de mâncare și să inspiră respirația. Opțiunile care conțin zahăr pot provoca carii, precum și sucuri, sifon, ceaiuri și compoturi.
 4. Pe dinți nu se poate presa puternic în timpul curățării, iar peria este recomandată să stea ca un stilou.
 5. Dentara dentara trebuie folosita inainte de a merge la culcare dupa periajul dintilor si nu mai des decat o data pe saptamana.
 6. Infuziile din frunzele de sfecla si plantain fac o excelenta prevenire a parodontitei si a altor boli ale gingiilor. Dezinfectează și strălucește zâmbetul pentru câteva tonuri de ulei de floarea-soarelui, li se recomandă să clătească cavitatea orală dimineața înainte de a mânca. După aceasta, pentru a spăla resturile de ulei, trebuie să vă clătiți gura cu apă înainte de a fi turnat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Cât de des trebuie să-mi schimb periuța de dințiCât de des trebuie să-mi schimb periuța de dinți
Pastă de dinți, tratamente dentare și gumăPastă de dinți, tratamente dentare și gumă
Pasta de dinti lakalut: preturi, comentariiPasta de dinti lakalut: preturi, comentarii
Pasta de dinți pentru copii: tipuri și descrierePasta de dinți pentru copii: tipuri și descriere
Cea mai bună pastă de dinți pentru dinții sensibiliCea mai bună pastă de dinți pentru dinții sensibili
Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?
Cum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturiCum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturi
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
Pasta de dinți rox: caracteristicile produsului și nuanțele de alegerePasta de dinți rox: caracteristicile produsului și nuanțele de alegere
» » Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
© 2021 amigdas.com