amigdas.com

O mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuri

Corect mușcătură într-o persoanăConform numeroaselor studii, mai puțin de 30% din populație se poate lăuda prezența ocluziunii corecte

.

Majoritatea persoanelor care au o mușcătură incorectă, cred că această patologie afectează negativ doar aspectul lor și, ca o consecință, viața în societate.

Cu toate acestea, merită menționat faptul că aceasta este o concepție greșită destul de frecventă, deoarece patologiile în dezvoltarea malocluzării au consecințe grave care afectează întregul organism.

Ce este mușcătura?

Cum arată ocluzia corectă?Înainte de a ne cunoaște conceptul de mușcătură, să luăm în considerare conceptul - ocluzie. Acest fenomen este procesul obișnuit de închidere a maxilarului superior și inferior în timpul mișcărilor de mestecat unul față de celălalt.

Rezultatul final ar trebui să fie o închidere, cu o suprapunere densă a rândului superior de dinți pe partea inferioară (ocluzia centrală). De fapt, datorită ocluziunii centrale, putem înțelege ce este o ocluzie.

mușca - aceasta este dispunerea dinților liniilor inferioare și superioare relativ una față de cealaltă cu o ocluzie centrală. Corectitudinea sau patologia în dezvoltarea mușcăturii este determinată de poziția ambelor fălci în ocluzia centrală.

O mușcătură corectă și importanța prezenței ei

Importanța mușcăturii corecteAșa cum am spus mai devreme, există o opinie în lume că astfel de anomalii implică doar deficiențe în aparență, dar în cursul mai multor studii sa dovedit că a fost influențată direct influența asupra sănătății umane.

Să ne uităm la cele mai frecvente patologii care sunt cauzate de o ocluzie anormală:

 • Deformarea și deplasarea vertebrelor cervicale - o patologie destul de periculoasă, care este destul de des diagnosticată la pacienții cu o deplasare puternică înapoi a maxilarului inferior. Deplasarea de această natură implică o îngustare semnificativă a lumenului tractului respirator al arterei vertebrale. Ca rezultat, corpul uman nu primește alimentarea necesară a sângelui în creier, precum și dificultăți de respirație.
 • Mișcări și dureri de cap. Localizarea anomală a maxilarului implică o creștere a efortului de mușchi și ligamente în timpul mestecării. Drept urmare, persoana suferă adesea de crampe, însoțite de durere la nivelul maxilarului și la părțile temporale ale capului.
 • Logopedica patologică. Uneori, o persoană are dificultăți în pronunțarea anumitor sunete. Puteți corecta această situație numai prin utilizarea procedurilor ortodontice.
 • Uzura rapida a dintilor, care este provocată de distribuția neuniformă a sarcinii pe un grup separat de dinți.
 • Boli ale sistemului digestiv, deoarece ocluzia incorectă conduce deseori la mestecarea insuficientă a alimentelor și la digestia ulterioară slabă. În cele mai multe cazuri, problemele cu sistemul digestiv sunt cauzate de o deficiență a nutrienților sau a enzimelor. Acestea, la rândul lor, implică o slăbire a sistemului imunitar și dezvoltarea de patologii cum ar fi diabetul, hipertensiunea și altele.
 • Incintă incorectă contribuie la dezvoltarea bolilor dentare: boală parodontală, carii și altele. Este destul de rar în poziția anormală a fălcilor de a efectua o curățare calitativă a întregii cavități orale destul de dificilă, care adesea contribuie la dezvoltarea bolilor dinților și gingiilor.

Ocluzia și tipurile acesteia

Printre semnele de bază ale unei ocluzii corecte ar trebui să includă:

 1. Semne de ocluzie corectăNu există cavități interdentare evidente în dentiția inferioară și superioară.
 2. Premolarii și molarii intotdeauna interacționează unul cu celălalt, indiferent de mișcarea fălcilor înainte sau înapoi.
 3. Arcasurile de arcadă au forme și dimensiuni clare care sunt diferite unul de celălalt. O formă caracteristică pentru arcul superior este jumătate ovală, mai mare decât dimensiunea inferioară. Arcul inferior se caracterizează printr-o formă parabolică și o dimensiune miniaturală. Un astfel de raport de dimensiune și formă vă permite să asigurați înclinația corectă a danturii.
 4. Dacă ocluzia este corectă, partea de tăiere a incisivilor arcului inferior trebuie să atingă proeminențele incisivilor superior. În ceea ce privește umflăturile palatale ale altor dinți ai arcului superior, aceștia ar trebui să fie situați în depresiunile de mestecat ale dinților inferiori.
 5. Rândul din față al danturii superioare închide rândul inferior cu cel puțin 30% din întreaga lungime a coroanei.
 6. Incizorii maxilarului superior și inferior trebuie să fie simetric vertical unul cu celălalt, creând vizual o singură linie.
 7. La închiderea maxilarului superior și inferior în locurile în care se ating, nu trebuie să existe goluri sau fisuri.
 8. Partea inferioară a ovalului cu fața are o simetrie deplină.

Referindu-se la muscatura ideală, merită remarcat faptul că, chiar și în ciuda corectitudinii sale, ea este împărțită condiționat în mai multe specii cu diferențe foarte netezite:

 • Mingea dreaptă apare atunci când dinții nu se acoperă reciproc. Cutterele din rândul opus interacționează între ele cu o suprafață de tăiere. Destul de des, cauza unei subțiri rapide a smalțului dinților din față este o mușcătură directă. Acest lucru se datorează unei încărcări constante asupra lor.
 • O muscatura ideala progenica este insotita de o usoara schimbare a maxilarului inferior inainte. Dinții din rândul opus se potrivesc strâns unii cu alții.
 • Orice mușcătură ortognătică este considerată a fi cea mai ideală dintre toate cele existente, dar în același timp cea mai rară. Este inerentă locația corectă a danturii una lângă cealaltă, cu rândul superior care acoperă rândul de jos cu o treime din coroană. Această mușcătură oferă o masticare completă a mâncărurilor primite, precum și cel mai corect discurs.

O mușcătură incorectă

Semne de malocluzieLa cel mai profund regret, incluziunea incorectă apare mult mai des decât ocluzia ideală. Cea mai frecventă este mușcătura cu închiderea deteriorată a arcilor maxilarului. Să ne uităm la principalele 6 tipuri de anomalii în dezvoltarea ocluziei:

 • dobândite sau reducerea este formată ca urmare a ștergerii rapide a țesuturilor dinților;
 • musca transversală. Faltele inferioare și superioare prezintă evoluții patologice semnificative, ceea ce implică o traversare încrucișată a rândului superior și inferior al dinților;
 • adânc este însoțită de faptul că dinții din rândul superior acoperă rândul inferior cu jumătate sau mai mult. Această poziție a fălcilor duce deseori la traumatizarea cavității orale;
 • deschidere este însoțită nu de închiderea a mai mult de jumătate din dinți. În funcție de localizarea segmentului, se disting mușcătura laterală și frontală deschisă. Cu ocluzia laterală, nu se observă o ocluzie în zona dinților laterali și în zona frontală, zona dinților anteriori;
 • mezial sau medial, sau o muscatura inversata. În tipul medial, arcul mandibular are o tendință pronunțată față. În acest caz, dentiția superioară este substanțial suprapusă de dinții inferiori;
 • prognathic sau distal diferă în lipsa de proporționalitate a dezvoltării maxilarului superior.

Caracteristicile terapiei

Medicina moderna va permite sa luptati impreuna cu o ocluzie gresita fara prea mult efort. Restaurarea mușcăturii drepte poate fi efectuată de la un an la trei ani. Totul depinde de poziția fălcilor și de metoda terapeutică aleasă.

Principalele metode terapeutice care permit restabilirea ocluziei greșite:

 • intervenția chirurgicală este inevitabilă în dezvoltarea anormală a osului maxilarului sau a tulburărilor de ocluzie globală;
 • un set de exonerări, care include terapia cu mioterapie și masaj;
 • sisteme ortodontice care nu pot fi detașate, de exemplu: arcade faciale sau bretele. Utilizarea unor astfel de sisteme este recursă la tulburări de muscatura grave. Sistemele de prindere permit influențarea fiecărui dinte într-un mod punctat, formând poziția corectă. Arcuțele de față sunt folosite pentru a corecta ocluzia cu patologia dezvoltării maxilarului;
 • sistemele ortodontice detașabile sunt utilizate cu modificări minore în ocluzie, de exemplu, produsele de îngrijire a dinților pentru alinierea dinților, care, în timpul șosetelor, nu aduc pacienților sentimente de disconfort.

Ce trebuie să faceți pentru ca un copil să dezvolte o mușcătură adecvată?

 • Deoarece rudimentele dinților încep să se formeze în mod activ în dezvoltarea prenatală, o femeie aflată în poziție trebuie să-și monitorizeze cu atenție sănătatea, încercând să prevină încălcările proceselor metabolice.
 • Dacă este posibil, încercați să excludeți hrănirea miezurilor cu amestecuri artificiale. Hrănirea unui copil dintr-o sticlă poate contribui la dezvoltarea obiceiului de strângere a buzelor.
 • Ar trebui să încercați să minimalizați utilizarea unui manechin. Se recomandă să nu o utilizați mai mult de 6 ore pe zi și este mai bine să acordați prioritate bomboanelor ortodontice speciale.
 • După ce copilul atinge vârsta de doi ani, este necesar să-l înțepați să-și alăpteze degetele, suzetele și jucăriile.
 • Încercați să insuflați copilului obiceiul de a dormi în poziția corectă, evitând apăsarea și aruncarea capului.
 • Acordați o atenție deosebită dietei și calității alimentelor. Deficiența vitaminelor sau a hranei excesiv de moale pentru o anumită vârstă contribuie la dezvoltarea unei mușcături incorecte.
 • Este necesar să se acorde atenție și să se trateze procesele inflamatorii în sistemul respirator în timp util și să nu se neglijeze manipulările preventive.
 • Se recomandă ca, cât mai curând posibil, să începeți să insuflați copilului abilitățile de igienă orală. Stomatologii sunt sfătuiți să înceapă îngrijirea orală de doi ani. Curățarea trebuie efectuată cu o perie moale fără pastă de dinți, iar cel puțin două proceduri similare trebuie efectuate pe zi.
 • Este necesar să se acorde o atenție deosebită dezvoltării posturii adecvate.
 • În timpul formării mușcăturii, este necesar să se efectueze protezele în timp util ale dinților pierduți.
 • În cazul diagnosticării primelor simptome ale unei mușcături incorecte în timpul formării sale active, este necesar să se efectueze masaje corective și gimnastică formativă.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Ce este ocluzia: cauzele, simptomele și tratamentul boliiCe este ocluzia: cauzele, simptomele și tratamentul bolii
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Gnathology în stomatologie. Doctorul-gnatologGnathology în stomatologie. Doctorul-gnatolog
Mâncare deschisă la copil: cauzele aparițieiMâncare deschisă la copil: cauzele apariției
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
» » O mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuri
© 2021 amigdas.com