amigdas.com

Câte zile merge iepurele gravidă

Semne ale sarciniiIepurii sunt considerați animale prolifice, iar mulți fermieri sunt implicați în creșterea lor. Puii iepurași încep să se împerecheze la vârsta de 3 luni, acest lucru se referă la rasele mici, la rasele mari debutul activității sexuale apare de la 6-7 luni. Când cresc animale, nu trebuie să permiteți împerecherea iepurilor care sunt înrudite, trebuie să aibă mame diferite. Pentru a reproduce iepurii, este necesar să înțelegem următoarele întrebări: cum merge iepurele prin sex, perioada de sarcină, trăsăturile conținutului și alimentației femeii cu urmașii ei înainte și după naștere.

Cum se determină debutul sarcinii

După momentul împerecherii, iepurii încep să se uite atent la femele. Un agricultor începător nu poate să înțeleagă imediat și să identifice semnele și aici va ajuta la cunoașterea crescătorilor experimentați de iepuri.

evidență sarcinii la iepure sunt după cum urmează:

 1. Pe termen scurt, comportamentul ei se schimbă. Femeile însărcinate nu se comportă calm. Dar la abordarea sarcinii, femeile nu recunosc bărbații, nu le pot evita. Iar la comportamentul lor persistent, femelele le pot bate și le mușcă, astfel fermierul va auzi strigătele lor. Dacă iepurele se află într-o cușcă separată, proprietarul va putea, de asemenea, să vadă schimbări în comportament: se va ascunde de el, poate chiar mușcă și ar arăta agresiune.
 2. Când vine o perioadă ulterioară de sarcină, puteți vedea că stomacul a crescut în mod clar. Pentru a vedea acest lucru, poți să te descurci cu ușurință lift iepure pentru picioarele din față. Dacă femeia însăși este completă, atunci va fi mai greu să dai seama dacă este însărcinată.
 3. La trei săptămâni după împerechere, puteți examina cu ușurință stomacul. De asemenea, medicii veterinari sau crescătorii experimentați de iepuri. Când sunt însărcinate pe stomac, sunt cercetate bile dense - acestea sunt mici iepuri.
 4. Femelele eliberează laptele de la mamelon cu presiune ușoară. Un astfel de semn vorbește deja despre apropierea lui okol.
 5. Păr de păr iepure gravidCând timpul este aproape, femeia începe dinți scoate-te Resturi de lână din burtă. Așa că pregătește un cuib pentru posteritate. Începe cu aproximativ 4 zile înainte de înscriere.
 6. În momentul în care începe nașterea, iepurele este nervos și se grăbește, nu poate găsi un loc și, ca rezultat, este ciocanit într-un colț retras al cuștii.

Sarcina iepurelui ar trebui să aibă loc într-un mediu calm, fără stres. Nu o deranjați, nu o mișcați în alt loc, nu o luați în brațe în timp ce este însărcinată cu iepurii.

Cât durează sarcina la iepuri?

Sarcina la iepuri dureaza 30 de zile. Okul de iepure poate veni înainte, pentru câteva zile, scurtarea perioadei de sarcină. Pentru a înțelege cât de mult se duce un iepure însărcinat, trebuie să fii atent la următoarele factori:

 • Condiții de întreținere a animalelor, mediu și lipsa stresului;
 • Sarcina prima sau nu;
 • Numărul de copii care urmează să se nască. Mai multe dintre ele, cu atât mai mare este probabilitatea ca sexul social să vină mai devreme.

În ciuda faptului că perioada exactă de sarcină până la zi nu este cunoscută, crescătorul de iepure se poate pregăti pentru sexul iepurelui, calculând o dată aproximativă după actul sexual. Chiar și comportamentul iepurelui înainte de debutul forței de muncă se va simți și el. Un crescător de iepuri trebuie să pună un cuib în cușcă și să contribuie la crearea acestuia prin adăugarea de paie la el. Femela poate apoi în timp util cald cuib în jos, pregătindu-se astfel un pat pentru copii.

Dar nu trebuie să începeți să puneți cuibul în cușcă. Animalul nu va înțelege pentru ce este, și poate să arunce și să arunce cuibul sau să pună ceva acolo.

Dacă este prea târziu să cuibărească, iepurele poate naște din afară, deoarece nu se va obișnui cu ea. Și acest lucru este foarte rău, deoarece în afara cuibului cei mici pot îngheța la moarte. Fie poate da naștere în cuib, dar din cauza stresului, va înțepa iepurii.

Cum sunt nașterea

Nou-născuțiProcesul naștere la iepuri nu este diferit de alte mamifere. Ocrotirea apare adesea dimineața devreme sau noaptea. În timpul nașterii, iepurele însuși reușește și asistența din exterior nu este necesară. De cele mai multe ori, munca este rapidă, depinde de numărul de pui, dar în unele cazuri procesul poate dura toată ziua. Apoi este mai bine să chemați un medic veterinar pentru ajutor. Fiecare copil se naște de la 10 minute la o oră.

Odată ce toți copiii s-au născut, iepurele îi mănâncă pe acesta din urmă și filmul de la nou-născuți. Dacă sunt morți, îi mănâncă. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să le eliminați imediat din celulă, deoarece livrarea se termină. Copiii apar ușor încrețiți și goi. Dar, după zece zile, devin foarte mici și devin niște crocante foarte frumoase.

De îndată ce livrarea sa terminat, este necesar asigurați-vă că toți copiii sunt în cuib. Dacă cineva este singur, atunci înainte de al pune în cuib, iepurele trebuie plantat într-o cușcă separată. Când toți copiii se află în cuib, mama se întoarce. Este important să vă asigurați că nu există mirosuri străine în cușcă. Și înainte să avem nevoie de vremea cuștii.

Dacă trebuie să puneți copiii în cuibăr sau să le numărați, atunci înainte de a lua legătura cu ei, mâinile trebuie neapărat să fie șterse cu paie și în jos din cuibul lor pentru a elimina mirosul lor. Și, în general, fără a fi nevoie să contactați mai bine iepurii după naștere. Și pentru prima dată familia este lăsată singură și nu deranjează. Schimbați doar apa și turnați alimente.

Unii iepuri pot fi mame bune și îngrijitoare, iar altele nu sunt. rău mamele sunt cel mai adesea iepuri tineri, în care aceasta este prima naștere. De regulă, la astfel de iepuri, bebelușii se strecoară de-a lungul cuibului în căutarea laptelui și a căldurii. Cel mai probabil, în următorul iepure ocrol va câștiga experiență și va avea grijă de descendenți. Dar de data aceasta, pentru a împiedica iepurii să piară, crescătorul de iepuri poate ajuta. Trebuie doar să trageți ușor bucățele de lână din burta iepurelui și să ascundeți copiii. Femela, simțind mirosul ei, va îmbunătăți și va arăta atenția nou-născuților, îi va hrăni. Apoi natura va spune.

iepureMamele bune vin la puii lor dimineața și seara pentru a le hrăni. Și toți copiii de la ei se află într-un cuib plin cu burtă plină și cu adăpost atent.

În funcție de rasă, de iepure produce la lumina a aproximativ 6-10 iepuri. Dar, în prima oară, numărul de iepuri este cel mai mic, ceea ce nu este un indicator al fertilității.

Alimentarea iepurelui gestant

În perioada de gestație, descendența femeii are nevoie de o masă completă și o băutură foarte mare. O mamă viitoare ar trebui să câștige bine. În dieta ar trebui să fie o sursă de calciu, de exemplu, făină de oase sau cretă.

În cazul în care greutatea este tastată prost și iepurele nu arată bine hrănit, este necesar să adăugați vitamine și să dați mai multe porțiuni de volum. Este mai bine pentru un crescător de iepuri novice să solicite sfatul unui medic veterinar. Din moment ce va fi capabil să determine cât de mult și ce hrană ar trebui să se acorde iepurelui care alăptează.

În perioada inițială de sarcină se recomandă să se administreze furaje voluminoase, în viitor, se va da furaje concentrate. Cu 10 zile înainte de naștere, mâncarea de iepure conține următoarele produse:

 • Alimente cu conținut ridicat de proteine, de exemplu, făină de floarea-soarelui - 50 grame;
 • Ulei de pește pentru iepureOuă zdrobită - 2 grame;
 • Ulei de pește - 2 grame;
 • Cretă, oase sau făină de carne și oase - 2 grame;
 • Făină de soia - 30 grame;
 • Ovăz și leguminoase - 100 de grame;
 • Morcovi și alte alimente suculente.

Tinerii iepuri cheltuiesc, de asemenea, resurse pe propria dezvoltare, astfel încât ei trebuie să se hrănească cu mai mult cu 20% mai mult hrana decât cei mai în vârstă.

Hrănirea iepurelui după naștere

După naștere, iepurele devine o mamă care alăptează și produce lapte. Laptele trebuie să conțină o cantitate mare de proteine. Prin urmare, furajele pentru iepure ar trebui să conțină proteine ​​în cantitate de 20 grame la 100 grame de produs.

Prima dată alimentarea ar trebui să fie maximă hrănitor, diverse și conțin toate componentele necesare pentru hrănirea tinerilor. Este necesar să adăugați mărar, patrunjel, elecampane sau alte plante care promovează alăptarea în dietă. În timpul iernii, puteți da fân proaspăt. Puteți face carne de pasăre din ovăz, tărâțe, fân, suplimente minerale. De asemenea, adăugați la dieta ulei de pește, făină de carne și oase sau cretă, legume proaspete, cartofi brute, sare.

servire hrănirea iepurelui ar trebui să fie mult mai mult, trebuie să vă asigurați întotdeauna că alimentatorul nu este gol. Când copiii încep să se hrănească, continuați să umpleți jgheabul cu volume mai mici. Ele cresc foarte repede, la doar o săptămână după naștere, cântăresc de două ori mai mult, iar o lună mai târziu, greutatea lor crește de 10 ori. O bună nutriție este foarte importantă în această perioadă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?
Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingăCum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Cum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificareCum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificare
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
» » Câte zile merge iepurele gravidă
© 2021 amigdas.com