amigdas.com

Ce petrol să alegeți pentru motoarele în doi timpi?

Selectarea uleiului pentru motoarele în doi timpiExistă motoare în doi timpi și în patru timpi. Cu alte cuvinte, un accident vascular cerebral este mișcarea pistonului în sus și în jos, dar în același timp sunt efectuate două cicluri pe rotație a arborelui cotit. Cursa de lucru a pistonului este numită de obicei tactul, la care pistonul returnează energia gazelor și arderea combustibilului pentru a se angaja într-o muncă utilă.

Merită înțeleasă și faptul că, cu principii de funcționare similare, motoarele push-pull și motoarele în patru timpi sunt încă diferite unul de celălalt.

Caracteristicile motoarelor în doi timpi

Ciclul de funcționare al oricărui motor constă în următoarele etape.

 1. Intrarea. În această perioadă, cilindrul este umplut cu un amestec combustibil-aer.
 2. Compresie. Amestecul de lucru este precomprimat în cilindru.
 3. Aprinderea încărcăturii de combustibil, precum și transferul pistonului de energie.
 4. Eliberați din cilindru gazele de eșapament.

Într-un motor în doi timpi, acest ciclu de lucru se face într-o singură mișcare a arborelui cotit și într-un ciclu în patru timpi, în două. Ciclul de funcționare al unui motor în doi timpi este în mod convențional alcătuit dintr-o admisie combinată, comprimare și curse care nu apar în ciclurile individuale (ca într-un ciclu în patru timpi).

Când comprimați pistonul se ridică de la punctul mort inferior până la vârf. În motor, în locul valvei obișnuite, ferestrele speciale sunt realizate constructiv. Atunci când se deplasează pistonul în sus se suprapune inițial fereastra de aerisire prin care amestecul intră în cilindru și apoi etanșarea descărcării are loc fereastră prin care gazele de evacuare se scurge din cilindru.

Ulei pentru motoare în doi timpiCompresia amestecului de lucru are loc când ambele ferestre sunt închise. În camera de manivelă se formează un vid în paralel. Datorită acestui fapt, porțiunea următoare a amestecului este extrasă din carburator. După aceea, pistonul se apropie de punctul mort superior, o scânteie aprinde amestecul comprimat al unei bujii și se formează gaze care extinde și împinge pistonul în jos. Energia este transferată de la piston către arborele cotit și începe rotația acestuia.

În timp ce cursa de lucru este realizată de piston, Presiunea din carter crește. Aceasta duce la comprimarea amestecului de lucru, care sa dovedit a fi acolo în timpul ciclului precedent. După atingerea zonei geamului de evacuare, suprafața pistonului este deschisă, iar gazele de eșapament sunt descărcate în sistemul de evacuare.

După aceea, pistonul deschide fereastra de curățare în același mod și amestecul care se află în carter sub presiune intră prin el în cilindru, deplasând reziduurile gazelor de eșapament. După aceasta, spațiul de deasupra pistonului este umplut cu acest amestec. După atingerea punctului mort, ciclul pistonului motorului în doi timpi se repetă.

Sistem de lubrifiere

Motoarele în doi timpi ar putea să nu aibă o soluție separată pentru sistemele de lubrifiere. Asemenea motoare sunt lubrifiate datorită amestecarea uleiului și a benzinei în proporția necesară (1:25 sau 1:50). Acest amestec nu este doar o combinație de benzină și aer, ci și particule de petrol.

Avem nevoie doar ia în considerare modul în care motorul în doi timpi, și devine clar faptul că circulația unui astfel de amestec în camerele cu piston și cotite permite realizarea de lubrifiere încărcate părți ale motorului cu ardere internă (peretele cilindrului, arborele cotit care poartă lagărul bielei și altele). În acel moment, când combustibilul arde, lubrifiantul arde simultan cu el. După aceea, cilindrul este suflat.

Combustibilul și lubrifiantul sunt amestecate în două moduri.

 1. Lubrifierea și combustibilul se află în rezervoare separate, iar în conducta de admisie se formează un amestec de ulei-benzină. Această conductă este situată între carburator și cilindru.
 2. Uleiul de motor este turnat direct în rezervor împreună cu carburantul. Aceasta este cea mai simplă soluție.

Amestecarea uleiului și a benzinei pentru lubrifierea motoruluiPrima schemă este mai complicată. Aceasta presupune nu numai prezența unui rezervor pentru uleiul și linia principală, pe care va fi alimentat, ci și o pompă cu piston. Datorită acestui design, uleiul va fi dozat și va lua în considerare cantitatea de amestec de aer și benzină.

Dacă nu intrăm în detalii, putem observa că pompa va produce o producție mare, cât de deșurubat este mânerul gazului. Cu cât este mai mult gazul, cu atât mai mult combustibil este furnizat. Și acest lucru înseamnă că și aprovizionarea cu lubrifiant va fi crescută. Pe un motor în doi timpi, un sistem de lubrifiere separat vă permite să echilibrați mai bine raportul dintre benzină și ulei. Acest lucru duce la faptul că motorul este mai puțin cocsat și fumează, consumul de ulei este redus.

În motor, motorul în patru timpi se află sub presiune la piesele încărcate, iar prin canalele sale speciale se circulă. În camera de ardere, practic nu există lubrifiant. Numai amestecul combustibil-aer arde în cilindri.

În cazul motoarelor cu ardere internă în doi timpi, nu sunt arse numai aerul și combustibilul, ci și lubrifiant. Din aceasta este clar că cerințele pentru uleiuri vor fi diferite. Uleiul după ardere ar trebui să lase o cantitate minimă de carbon în cilindri, să-și păstreze proprietățile pentru o lungă perioadă de timp și să se amestece bine cu combustibilul.

Tipuri de ulei

Uleiul în doi timpi este un lubrifiant separat pentru motoarele cu combustie internă. Aceste lubrifianți diferă de celelalte în proprietățile lor. Așa cum am menționat deja, cerințele speciale sunt impuse uleiurilor în doi timpi.

Pentru motoare în doi timpi pe benzină uleiurile trebuie să aibă următoarele calități.

 1. Cantitatea minimă de cenușă și cocs care se formează în cilindru în timpul arderii. Lubrifierea, în cazul ideal, ar trebui să se ardă complet.
 2. Ar trebui să fie ușor și complet dizolvat în combustibil.
 3. Materialul lubrifiant trebuie să aibă proprietăți de lubrifiere, anti-uzură, la temperaturi ridicate. Și ar trebui să protejeze împotriva coroziunii.

Proprietăți de ulei pentru un motor în doi timpiDacă sistemul de lubrifiere este separat, este necesar ca uleiul să rămână fluid și bine pompat. Având în vedere domeniul de aplicare și specificitatea motoarelor în doi timpi, care servesc drept motoare scuter cu motor si motorete pentru cositoare de gazon, motoare de bărci și alte, atunci cerințele individuale impuse materialului și a toxicității.

Dacă lubrifiantul cade pe sol, atunci pentru mediul înconjurător ar trebui să fie cât mai sigur posibil și atunci când intră în apă trebuie să se descompună foarte repede.

Astfel de uleiuri trebuie să îndeplinească standardele TC-W3 și 2 T. Foarte des se pot distinge de analogii lor în culori, deoarece acestea sunt în plus colorate. În principiu, au o culoare albastră. Chiar și atunci când este amestecat cu benzină, se poate vedea bine.

În conformitate cu standardul 2 T, Astfel de lubrifianți sunt utilizați în motoarele cu răcire cu aer, de la mașinile de tuns iarba și motoreductoare la motociclete (lumină). Dar pentru utilizarea în motoarele exterioare cu răcire cu apă și hidrocicli, se calculează uleiurile standard TC-W3.

Există uleiuri cu viscozitate scăzută pentru utilizarea în timpul iernii. Lubrifianții pot avea această bază:

 • sintetice;
 • semi-sintetice;
 • minerale.

Recomandări și sfaturi privind alegerea

Se poate observa că pe piața modernă există o gamă largă de uleiuri pentru motoarele cu ambarcațiuni și alte motoare în doi timpi. Vă puteți întâlni și produse gata făcute, în care uleiul este deja diluat și gata de utilizare. Pentru a face acest lucru, se toarnă în recipientul de combustibil, se amestecă bine și se toarnă în rezervorul de echipamente.

Prin proprietăți și prețuri, produsele pot varia foarte mult. Uleiul sintetic este mai scump decât uleiul mineral. Din cauza asta, atunci când cumpărăm, există dificultăți. Trebuie remarcat faptul că, în primul rând, este necesar să se ghideze la alegerea informațiilor pe care producătorul motorului le indică.

Dacă spui că umplerea tehnicii urmează standardul de ulei TC-W3, atunci oricare dintre cele care corespund acestui standard. În acest caz, nu contează ce sunt sintetice sau apă minerală. Trebuie să alegi mărci cu o bună reputație și feriți-vă de falsuri.

Recomandări pentru selectarea uleiurilor pentru motoarele în doi timpiDacă instrucțiunile de utilizare sunt recomandate separat pentru uleiuri, atunci este strict interzisă turnarea altor tipuri de lubrifianți.

Lucru este faptul că motorul proiectat inițial doar pentru a lucra cu acest material, și dacă începe să se aplice alți lubrifianți, ea conduce rapid la ieșirea din unitatea de serviciu. O tehnică simplă, produsă în special în URSS, poate lucra cu succes la MC-20. Dar motorul importat poate ceda și nu mai funcționează după câteva ore.

Este strict interzisă turnarea motoarelor în doi timpi petrol sau benzină pentru automobile, și chiar mai mult, "de lucru". În astfel de lubrifianți, un număr mare de aditivi, când sunt arși, formează o mulțime de cenușă. Merită remarcat faptul că dacă ignorați toate aceste reguli, în curând va sparge nu numai mașinile de import, dar și cele de uz casnic, care se disting prin rezistența lor.

Aplicare în practică

Din toate cele de mai sus, este demn de remarcat faptul că este necesar să se aleagă în mod responsabil petrolul în doi timpi. Sarcina principală înainte de a vărsa lubrifiant în motor este de a studia instrucțiunile de utilizare. Dacă producătorul permite utilizarea diferitelor uleiuri, puteți turna apă minerală sau sintetice mai scumpe.

Înainte de perfuzare, asigurați-vă că Ce uleiuri sunt folosite pentru motoarele cu barcaLubrifiantul respectă standardele recomandate. În practică, diferența dintre sintetice și apa minerală va fi nesemnificativă. Dar inca pe sintetice, motorul poate ajunge putin mai bine, dar la viteze mai mici este mai putin probabil sa se uzeze. În camera de combustie, poate exista o cantitate mai mică de cocs și cocs.

Dar dacă instrucțiunile spun că merită să turnăm doar un anumit material sintetic, atunci nu trebuie să aplicați apă minerală, chiar dacă este de același standard. În această situație, pentru un număr de parametri importanți, uleiul mineral încă nu se potrivește. Și tocmai datorită faptului că sistemul de lubrifiere al motorului pentru aplicarea uleiurilor cu o bază minerală nu este calculat.

structură

În uleiul adăugați o varietate de aditivi, motiv pentru care în doi timpi și în patru timpi diferă unul de celălalt. În plus față de componentele principale, uleiurile în doi timpi includ un solvent. Este datorită faptului că se mărește miscibilitatea combustibilului și a uleiului, pomparea și pulverizarea. Dar la temperaturi ridicate, solvenții (20%) afectează negativ proprietățile de lubrifiere. Aditivii măresc vâscozitatea, deci ar trebui să alegeți un produs cu un coeficient de vâscozitate mai mare - acest ulei este mai bun.

În plus față de solventul din uleiul cu tracțiune prin împingere conține următoarele substanțe:

 1. Baza de ulei - aproximativ 60%.
 2. Restul este un vid (rezultatul distilarii primare a produselor petroliere) este de 5-17%.
 3. Solvent - 20%.
 4. Aditivii care sunt utilizați pentru a reduce fumul și funinginea din deșeurile sunt restul.

Proprietăți de bază

Funcțiile lubrifianților sunt:

 • Proprietățile uleiurilor pentru motoarele în doi timpiprevenirea detaliilor mecanismului de coroziune;
 • răcire ideală (eliminarea căldurii, care este creată de mecanismele de frecare);
 • prevenirea apariției scorurilor și îmbunătățirea rezistenței la uzură a motorului;
 • reducerea la minim a elementelor motorului de fricțiune.

Dacă lubrifiantul este selectat și utilizat în mod corespunzător, motorul va dura cât mai mult timp posibil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantajeCum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantaje
Cum funcționează motorul în patru timpiCum funcționează motorul în patru timpi
Motoare exterioare pentru bărci gonflabileMotoare exterioare pentru bărci gonflabile
Tahometru pentru instalarea pe motorul exteriorTahometru pentru instalarea pe motorul exterior
Fabricarea unei pompe de beton prin mâinile propriiFabricarea unei pompe de beton prin mâinile proprii
Reparați defectele lanțului cu mâinile propriiReparați defectele lanțului cu mâinile proprii
Repararea generatoarelor de benzină cu mâinile lorRepararea generatoarelor de benzină cu mâinile lor
Alegerea uleiului pentru lanț cu lanțAlegerea uleiului pentru lanț cu lanț
Dispozitivul, ajustarea și reglarea unui carburator al unui lanț de lanțDispozitivul, ajustarea și reglarea unui carburator al unui lanț de lanț
Reglarea carburatorului cu lanț și instrumente chinezeștiReglarea carburatorului cu lanț și instrumente chinezești
» » Ce petrol să alegeți pentru motoarele în doi timpi?
© 2021 amigdas.com