amigdas.com

Greșelile greșite la un copil: tratament

O mușcătură incorectăO astfel de problemă, ca o mușcătură incorectă la un copil, se găsește adesea nu numai în țara noastră, ci în întreaga lume. Pentru a le vindeca, trebuie mai întâi să știți despre cauzele apariției lor, precum și despre căile existente cu care puteți corecta o astfel de anomalie.

Toată lumea înțelege că o astfel de dentiție neatrăgătoare strică apariția unei persoane. Mai ales că nu seamănă din punct de vedere estetic la vârsta adultă, creează probleme în relațiile personale, se deplasează pe scara de carieră etc. Mai important, această patologie poate cauza, în timp, boli grave ale organelor interne.

Cum se formează mușcătura?

Majoritatea părinților nu urmăresc dinții copiilor lor, deși uneori, chiar și fără o examinare amănunțită, puteți vedea că cresc incorect, încrețiți și în locul greșit. La prima vedere, poate părea că această problemă este temporară și va dispărea în viitor. Cu toate acestea, aceasta este o iluzie. Începeți să acționați imediat după găsirea unui astfel de defect. Apoi, copilul va avea mai multe șanse să-și recâștige un zâmbet potrivit și frumos.

Pana in prezent, specialistii au suficiente informatii despre formarea unei ocluzii in copilarie, care trece mai multe etape:

 • Formarea mușcăturiiPrima etapă începe cu nașterea copilului și până la șase luni. În acest moment, el încă nu are dinți și nici o mușcătură nu se formează, dar fundațiile pentru creșterea fălcilor sunt deja puse.
 • Următoarea etapă începe la vârsta de 6 luni și durează până la 3 ani. În acest moment, primele semne de deplasare a maxilarului încep să apară, primele dinți de lapte erup.
 • La trei ani, această etapă se apropie de concluzia sa logică. La această vârstă toți dinții sunt complet formați și rămân în loc până la 6 ani.
 • Începând cu vârsta de 6 ani și până la 12 ani, dinții copilului încep să scadă treptat, în schimbul căruia cresc dinții permanenți.
 • Etapa finală începe la 12 și durează până la 15 ani. Având în vedere că el este ultimul, există puține șanse să influențeze mușcătura.

Continuând de aici, devine clar de ce medicii recomandă să începeți să vă angajați în corecția mușcăturii doar în copilărie. La urma urmei, în această perioadă, țesuturile sunt mai ușor de restructurat și se iau forma necesară, iar dinții își iau locul.

Cauzele malocluziei la copil

În orice problemă, putem distinge un grup de factori care îi provoacă apariția. Ei au, de asemenea, o mușcătură a copilului asta cel mai adesea din următoarele motive:

 • De ce există o mușcătură greșităereditate. Dacă în generațiile anterioare procesul de formare a maxilarului a trecut în mod constant cu neregularități, atunci copilul are foarte puține șanse să evite apariția unei mușcături incorecte, chiar dacă va urma sfatul dentistului exact.
 • Prezența obiceiurilor proaste. Există copii care suge constant un deget sau dețin un suzetă în gură. Toate acestea pot provoca apariția unei mușcături incorecte la copil.
 • Închideți suficient dinți minori. Dacă nu acordați importanță acestui lucru, atunci când copilul începe să explodeze dinții permanenți care necesită mai mult spațiu, aceștia vor fi forțați să-l extindă, ceea ce va duce la defectul în cauză.
 • Prevalența în dieta alimentelor moi la sol și absența produselor solide. Astfel de alimentație poate avea un impact negativ asupra mușchilor maxilarului, făcându-i subdezvoltați.
 • Boli ale organelor ORL, adenoide și alți factori care pot provoca probleme de respirație. O astfel de anomalie la copii devine mai accentuată în timp, ca urmare a faptului că ei practic își țin gura deschis tot timpul.
 • O serie de boli comune, de exemplu, diabet zaharat, probleme ale sistemului nervos. Ele pot provoca, de asemenea, apariția unui defect în dentiție.
 • Boli care au avut loc în timpul sarcinii, deficiența vitaminelor vitale și a microelementelor vitale, infecțiile virale, anemia și alte patologii. Toate acestea pot avea și un impact negativ asupra condiției viitorului copil, inclusiv asupra sănătății dinților.
 • Leziuni de natură diferită, eliminarea prematură sau pierderea dinților din lapte, carii extinse etc.

Corectarea ocluziunii la copiiMajoritatea problemelor de mai sus evită sau, cel puțin, diminuează impactul lor negativ părinții pot în mod independent. Pentru a face acest lucru, trebuie să afle mai întâi cum se dezvoltă normal maxilarul copilului, să crească dinții și să formeze o ocluzie. În plus, aceștia ar trebui să fie conștienți de ce trebuie făcut dacă copilul are încă o problemă ca o mușcătură incorectă.

Pentru a detecta în timp util acest defect și răspunsul rapid, este util să mergeți în mod regulat la examen la un specialist, astfel încât să poată determina mușcătura greșită a copilului în stadiul de origine.

tipuri

Pentru a găsi modul cel mai eficient de a corecta un defect găsit, trebuie mai întâi să înțelegeți ce fel de patologie este. Până în prezent, experții identifică mai multe astfel de anomalii:

deschis

Diagnosticați dacă sunt dinți individuali pe două fălci nu este complet închis în poziția închis. De obicei, o problemă similară apare din partea frontală datorită suptării prelungite a unui deget sau a unui suzeț, deși la unii copii apare și din lateral. În plus, poate apărea și din rahitism. Pentru a restabili o mușcătură normală unui copil, cauza inițială trebuie eliminată mai întâi și numai atunci se poate gândi la alegerea structurilor ortodontice. În majoritatea cazurilor, pacienților mici cu o problemă similară sunt prescrise proteze speciale cu tije de cauciuc sau dispozitive care arată ca niște plăci extinse pe arcuri.

mezial

Tratamentul malocluziuniiDefectul sa manifestat prin faptul că maxilarul inferior prea în față. O problemă similară este diagnosticată când se dezvoltă mai puternic decât cea superioară, iar aceasta este considerată o anomalie. Detectați-o foarte ușor, deoarece copilul are o barbă, iar profilul are o formă concavă. Un semnal suplimentar care indică o problemă similară este prezența copilului la plângeri de durere persistentă și ronțăit în articulații.

distală

Principala caracteristică a acestui defect constă în faptul că maxilarul superior se suprapune aproape în întregime cel inferior. Această problemă este rezolvată cu ajutorul capului și antrenorilor, care, cu uzură obișnuită, stimulează funcționarea aparatului.

cruce

Un defect în care dinții sunt deplasați în plan orizontal. În același timp, maxilarul inferior sau superior este deplasat spre dreapta sau spre stânga sau se îngustează puternic. O astfel de anomalie apare cel mai adesea datorită influenței factorului genetic, a problemelor de creștere și a modificărilor dinților din lapte, a infecțiilor frecvente ale urechii.

adâncime

Patologia, în care fălcile se suprapun puternic între ele, iar cea inferioară este aproape complet închisă de cea superioară. Acest lucru, la rândul său, creează o încărcătură puternică pe dinții proeminenți, ceea ce duce la apariția defectelor de vorbire și la provocarea unui aspect non-estetic. Un astfel de defect pronunțat creează mari probleme copilului în timpul mâncării, precum și în timpul rănirii.

diastemă

Care sunt patologiile mușcăturiiO anomalie similară este mai strâns legată de poziția dinților. De exemplu, o situație este posibilă în cazul în care dinții sunt deplasați unul față de celălalt, formând un spațiu de până la 6 mm. Pe fundalul acestui defect există adesea alte probleme - o căpăstru mică pe buza superioară, un septum dens osoasă între incisivi, pierderea prematură sau ulterioară a dinților din lapte, o poziție incorectă a unităților dentare.

Diferența dintre mușcătura corectă și cea grea la un copil

Pentru a ne imagina mai bine esența problemei, să ne ocupăm, Cum ar trebui să fie situate în mod ideal fălcile. O astfel de mușcătură în medicină era numită ortognatică. Se caracterizează prin faptul că dinții maxilarului superior acopere dinții maxilarului inferior cel mult o treime din lungimea coroanei. În același timp, dinții opuși strâns se închid în poziția închisă și pot mesteca cu ușurință orice mâncare.

Odată cu formarea corectă a mușcăturii, lipsurile și golurile dintre dinții individuali lipsesc, nu ar trebui să existe aglomerări. Dar, în același timp, ar trebui să existe suficient spațiu pentru toți dinții. În ciuda faptului că forma descrisă de mușcătură este ideală, este necesar să o observăm într-un număr foarte mic de pacienți. Această poziție a fălcilor trebuie considerată drept un standard pe care medicii sunt orientați, selectând măsuri pentru corectarea locației dinților.

La ce vârstă ar trebui să încep tratamentul?

Părinții care nu doresc ca copilul lor să aibă o mușcătură incorectă ar trebui să respecte recomandările generale ale medicilor dentiști. Esența lor se reduce la faptul că este necesar să se prevină din copilăria timpurie obiceiurile proaste care apar la copii, din cauza cărora fălcile pot să-și asume o poziție greșită. În acest caz, în orice caz, nu vă stresați să mergeți cu copilul spre examinare unui specialist cu experiență. Acest lucru este valabil mai ales în următoarele cazuri:

 • Corectarea ocluziuniiÎn timpul formării primelor dinți de lapte, care încep să erupe până la un an sau în doi ani, când copilul are timp să crească aproape toți primii dinți.
 • Înainte de efectuarea copilului 5 ani. La această vârstă există încă șanse mari de a schimba mușcătura și de a-i acorda poziția corectă. În scopul corecției, medicul poate atribui diverse dispozitive detașabile sau poate efectua exerciții speciale cu copilul pentru a elimina problema.

Părinții ar trebui să înțeleagă că este necesar să începeți corectarea unei mușcături incorecte la un copil cât mai curând posibil. Din momentul în care începe lucrarea privind formarea corectă a conexiunii țesuturilor, depinde de cât de repede se va obține rezultatul dorit. Este posibil ca unii pacienți să necesite chiar și o operație chirurgicală.

Cei mai buni jucători de efect oferă copiilor, dacă încep să le poarte la vârsta de 8-12 ani. În aceeași perioadă, aceștia pot fi repartizați altor structuri corective - formatori, capi și alți activatori.

După cum arată statisticile, tratamentul unei ocluzii incorecte cu utilizarea structurilor ortodontice durează în medie de la 6 luni la 2-3 ani. În același timp, este necesar să se țină seama de perioada de păstrare atunci când copiii trebuie să poarte produse corective pentru a păstra și consolida rezultatul obținut. În orice caz, este recomandabil să începeți lucrările de corectare a ocluziunii cât mai curând posibil. Depinde de ea, cât timp va dura pentru a le elimina.

Cum de a repara o muscatura la un copil?

Există o mulțime de modalități de a vă întoarce un zâmbet ideal unui copil. Atunci când le alegeți, specialistul ia în considerare nu numai forma și poziția fălcilor, dinții individuali, dar și nevoile unui pacient mic. Cele mai comune construcții sunt următoarele:

 • Cum să remediați o mușcătură non-malarieelemente detașabile, printre care cele mai populare capace pentru corectarea mușcătură, formatori, plăci, curele și altele. Vă rugăm să rețineți că, atunci când utilizarea lor copilul trebuie să urmeze exact instrucțiunile medicului dentist și nu îndepărtează mai frecvent decât normele de tratament autorizate.
 • Mioterapiya. Este vorba de exerciții speciale care implică mușchii feței și maxilarului. Aceasta este o modalitate destul de eficientă de a corecta o malocluzie la copii de la o vârstă fragedă. Dar pentru a obține un rezultat pozitiv, părinții vor trebui să-și petreacă o mulțime de energie, timp și atenție, astfel încât copilul să le efectueze în mod regulat. Efectuând exerciții, copilul va crea o sarcină asupra musculaturii, fundul gurii și va menține un ton constant și va ajuta să se dezvolte corect oasele maxilarului. Toate acestea vor pune bazele pentru formarea corectă a dinților permanenți.
 • Tratamentul ortodontic. Se bazează pe utilizarea sistemelor de console. Copiilor i se pot acorda produse metalice, ceramice sau linguale. Alegerea finală depinde de costul tratamentului. Pentru adolescenți metoda de corecție similară nu creează probleme deosebite, deoarece acestea rezista cu ușurință prezența în cavitatea orală a unui obiect străin, care le livrează la un minim de durere și disconfort, mai degrabă decât pacienții adulți.
 • Operație chirurgicală. Această metodă de corectare a ocluziei este utilizată numai în cele mai severe cazuri, când toate celelalte metode nu ajută la obținerea de rezultate pozitive.
 • Abordare complexă. Aceasta presupune utilizarea simultană a mai multor metode de mai sus. Copiilor li se poate prescrie imediat două sau trei sisteme de corecție pentru mușcături, ceea ce va permite obținerea mai rapidă a rezultatelor necesare.

Ce se va întâmpla dacă nu tratați?

Greșeala incorectă este o problemă serioasă, care pot avea un impact extrem de negativ asupra sănătății copilului. Pentru a-și realiza întregul pericol, este necesar să se familiarizeze cu consecințele care se pot manifesta după un timp și să creeze multe inconveniente:

 • Metoda de corectare a mușcăturiiÎn lipsa măsurilor luate în timp util, starea de sănătate a copilului se poate înrăutăți grav prin apariția problemelor parodontale și gastro-intestinale;
 • Într-o situație în care dinții individuali se confruntă cu stres crescut, gât începe în cele din urmă să devină goale, sangerarea gingiilor, iar pe deasupra sunt premise pentru pierderea prematură a dinților sănătoși;
 • Există anomalii ale articulației temporomandibulare, cu progresia în care copilul începe să fie mai des deranjat de dureri de cap, de clicuri și de râs, există probleme cu mestecarea;
 • Ovalul feței dobândește un aspect neatractiv datorită aranjamentului anormal al fălcilor. Acest lucru se observă în special în cazul persoanelor care au un defect pronunțat.

concluzie

Puțini dintre noi cunosc pericolele unei mușcături a unui copil. Unii oameni cred că această problemă este temporară și mai târziu totul va reveni la normal. Totuși, acest lucru nu este cazul. Dacă nu începeți să o abordați la timp, atunci în câțiva ani, această problemă nu va deveni doar mai pronunțată, ci și va duce la dezvoltarea unor boli periculoase. De aceea, părinții trebuie să monitorizeze îndeaproape starea tuturor organelor copilului, fără a uita de maxilar.

Dacă observați primele semne ale unei anomalii, ar trebui să le arătați imediat medicului, astfel încât acesta să poată face un diagnostic precis și să prescrie măsurile care vor ajuta la evitarea complicațiilor în viitor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Cum să înveți un copil să vorbească cu literaCum să înveți un copil să vorbească cu litera
Când începeți să vă spălați dinții copiluluiCând începeți să vă spălați dinții copilului
Adulții au un sindrom excelent și cum să-l tratezi?Adulții au un sindrom excelent și cum să-l tratezi?
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Mâncare deschisă la copil: cauzele aparițieiMâncare deschisă la copil: cauzele apariției
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
» » Greșelile greșite la un copil: tratament
© 2021 amigdas.com