amigdas.com

Cauzele apariției papilomilor în gât la copii și tratamentul acestora

Cauzele papilomuluiBoli ale pielii în zilele noastre nu sunt neobișnuite. Sunt destul de mulți. Din fericire, majoritatea medicilor le pot trata. Mulți oameni suferă de papilom. Ce este cunoscut pentru aproape fiecare persoană. Este o creștere care apare pe piele. Deseori apar pe membrana mucoasă. Dar, în orice caz, papilomul este un fenomen neplăcut. Merită să spunem că acest neoplasm este benign, care provoacă papilomavirus uman HPV. Mai mult de 90% din populația lumii sunt purtători ai acestui virus. În practica medicilor ORL, papilele apar adesea în gât.

Când papilele la oameni cresc și sunt de natură multiplă, apare papilomatoza. În practica medicală, nu apare foarte des. Dar dacă există chiar o suspiciune minimală asupra lui, atunci nu ezitați și încercați să vă vindecați. Este mai bine să consultați un specialist. În unele cazuri, chiar și un singur papilom care apare în gât poate deveni o amenințare gravă la adresa sănătății omul și viața lui.

Caracteristicile papiloamelor

De mult timp, specialiștii nu au putut numi cauza exactă a acestei formațiuni benigne. De ce există un papilom - răspunsul la această întrebare ar putea fi dat doar după apariția unui microscop electronic. La examinarea celulelor acestei tumori, ei au descoperit un virus papilloma uman, care este de mai multe feluri.

Cauzele papiloamelor

Cum să scapi de papilomCea mai frecventă apariție a HPV 11. În majoritatea cazurilor, este detectată la copii. În papilomatoza laringelui la adulți, specialiștii identifică adesea Virusul HPV 6. Se crede, în general, că indivizii au o predispoziție la dezvoltarea acestei boli. Prin urmare, chiar dacă ați găsit un astfel de virus, aceasta nu înseamnă că veți avea un papilom în laringel. Boala cea mai frecventă a papilomului din gât se formează la bărbați. Experții spun că acest lucru se datorează influenței hormonilor androgeni, care predomină în corpul bărbaților.

Trebuie remarcat faptul că în gâtul papilomului se dezvoltă după intrarea în corpul virusului acestui neoplasm. În acest caz, apare numai atunci când factorii provocatori au influența lor. Astfel, virusul HPV 6 și cele 11 serotipuri ale acestuia pot conduce la dezvoltarea verucilor genitale, care este asociată cu principala modalitate de transmitere a acestei boli la adulți - sexuală. Infecția la copiii cu virusul HPV este cel mai adesea transplacentar și congenital.

Simptomele HPV în gât

Adesea, pacientul nu poate informa cu acuratețe medicul despre simptomele bolii. El nu simte senzații dureroase ca atare în gât. În același timp, simte un disconfort. Poate să apară ca o durere în gât fără niciun motiv. Este posibil să existe și prezența unui corp străin în gât. Unii oameni care suferă de un papilom în gât, descriind disconfortul lor, vorbesc despre senzațiile neplăcute pe care le au când mestec și când înghit hrana. Pe masura ce tumora creste in gat, ei raportați simptome suplimentare:

 • vocea devine mai surdă, tăcută;
 • există o încălcare a respirației.

Prin apariția lor, papilele care au apărut în gât sunt creșteri care seamănă cu un tubercul sau creastă în formă. Acestea se caracterizează printr-o suprafață aspră. Principalul lucru este modul în care acestea diferă de membrana mucoasă a gâtului - culoarea. Umbra lor poate fi roșie, albicioasă sau roz deschisă. Adesea, atunci când sunt examinate, papilele nu sunt detectate deoarece nu cresc la dimensiuni mari.

Localizarea papilomului în gât

În cazul papilomilor din gât de cele mai multe ori apar:

 • în cerul moale;
 • pe amigdale și arcade.

În unele cazuri, ele pot apărea în laringe fără a afecta corzile vocale. Extrem de rare papilom apare pe limbă. Atunci când sunt îndepărtate, ele se vindecă ușor. Mare pericol pentru creșterile de sănătate care au apărut pe cer, nu se poartă. Mai periculoase sunt papiloamele formate pe laringe sau în trahee. Dacă papiloamele au un copil, atunci ele pot acoperi complet palatul moale, precum și arcul.

Principalele metode de infectare

În ce condiții este necesară funcționarea?Cel mai adesea, se produce o infecție cu acest virus transmisia domestică sau sexuală. Când pacientul este examinat, medicul poate determina cu precizie locația papilomului. Pentru a face acest lucru, el analizează simptomele bolii, precum și gradul de creștere a papilomului. Aceasta ține cont de vârsta pacientului.

Perinatal, copiii sunt cel mai des infectați. În acest caz, ele dezvoltă papilomatoză respiratorie. Ca urmare a contactelor sexuale, această boală este dobândită de adulți. Statisticile medicale indică faptul că virusul HPV 06 și cel mai adesea 11 cauzează neoplasmul în laringe. În cele mai multe cazuri, aceste virusuri duc la faptul că în gât se formează creșteri singulare. La adulți, creșterea lor este extrem de rară. Cel mai adesea apare papilomul din laringe:

 • la copiii cu vârsta sub 5 ani;
 • pentru bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani.

Factori care cresc riscul bolii

Există o serie de motive, care poate duce la un risc crescut de apariție a papillomatosis laringiană la copii:

 • boli de gât cronice;
 • infecțiile care apar la copii. Acestea includ, în primul rând, rujeola și scarlatina;
 • consumul excesiv și fumatul;
 • viața sexuală promiscuă;
 • scăderea imunității datorată nutriției necorespunzătoare și situațiilor frecvente de stres.

Diagnosticul de papilom în gât

Papilloma în gâtDatorită faptului că gâtul este ușor de examinat, nu există dificultăți în efectuarea unui diagnostic în timpul unei inspecții vizuale. Dacă există un papilom în laringe, atunci la examinare, medicul poate găsi în cavitatea orală proliferări netede, care, în aparență, arată mai mult ca fructele de dud. În unele cazuri, papilomul are o acoperire cu mucoasă nemodificată. Cu toate acestea, o persoană nu are nici o durere. În plus, nu există semne de creștere în educație. În astfel de cazuri, este imposibilă determinarea vizuală a papilomului.

Uneori, când examinăm laringele, medicul poate diagnostica greșit. Papilomatoza umană pe care a dezvoltat-o ​​poate fi considerată scleromă, gingie sau lupus. În unele cazuri este destul de diferit: unii medici iau o tumoare mărită în amigdalele unui pacient.

Cel mai mare pericol de apariție a tumorilor în laringe este pentru copii, deoarece în prezența dezvoltării organismului copilului este dificil. În plus, există o amenințare semnificativă la adresa vieții.

Pentru a diagnostica papilomatoza, specialisti utilizați următoarele metode:

 • studii histologice;
 • laringotraheoskopiya.

Scopul principal al testelor de diagnosticare este de a determina tipul de tumoare - este benign sau malign.

Tratamentul papilomului în gât

Cum se trateaza papilomulLa diagnosticarea papilomului în laringe, medicul selectează individual tratamentul unui singur papilom sau papilomatoză. Destul de des, se practică o abordare integrată, care implică îndepărtarea creșterilor folosind medicamente care au efecte antivirale și imunostimulatoare.

Este necesară admiterea medicamentelor antivirale pentru a preveni creșterea neoplasmelor. ei opriți infecția și exclude reproducerea în continuare a papilomilor. Acest lucru este extrem de important, deoarece, în unele cazuri, tumorile care au apărut în laringe pot constitui o amenințare la adresa vieții pacientului. Dacă boala este începută, atunci o persoană poate avea atacuri de sufocare datorită unei scăderi a clearance-ului respirator. Acest lucru apare atunci când proliferarea papilomului. Un pericol deosebit este cauzat de papilomatoza copiilor. Aceasta poate duce la dezvoltarea patologiilor pulmonare la copil, la distrofie miocardică și la o serie de alte tulburări.

Având în vedere riscul de papilomatoză pentru pacient, medicii recomandă înlăturarea creșterilor în gât. Chiar dacă în timpul examinării a fost găsit un singur pieptar, este necesar să se elimine, deoarece papilomul este punctul central al infecției și, în anumite condiții, se poate răspândi mai departe de-a lungul corpului. Pentru a îndepărta neoplasmul, recurge la chirurgia convențională folosind un bisturiu. Eliminarea laserului sau radiațiile cu unde radio poate fi de asemenea utilizată. În ciuda faptului că aceste metode pot elimina neoplasmele, totuși, ele nu garantează recuperarea completă. De asemenea, acestea nu pot preveni dezvoltarea recidivelor.

Dacă neoplasmul a avut loc la copil, atunci îndepărtarea ar trebui să fie încredințată unor specialiști cu experiență. În timpul operației se utilizează anestezie locală. Dacă se produce o eroare medicală, aceasta poate duce la oprirea respirației la copil.

Trebuie spus că virusul HPV este ușor de transmis prin contactul cu oamenii. Pentru a minimaliza riscul apariției papilomului în gât și proliferarea acestuia, trebuie să aveți grijă deosebită pentru sănătatea dumneavoastră și pentru a evita situațiile stresante.

concluzie

Papilloma este o formațiune benignă cu care se confruntă mulți oameni. Se poate manifesta în diferite părți ale corpului uman. Papilloma în gât nu este un fenomen atât de rar. Când apare, există o anumită disconfort la o persoană. Prin urmare, dacă simțiți senzații neplăcute în gât, atunci în acest caz este necesar să consultați un specialist. Acest lucru va scăpa cu ușurință de această nouă creștere.

Dacă nu vă acordați atenție, crește riscul pentru sănătate și viață. Prin urmare, nu fiți frivoli despre sănătatea dumneavoastră. Atenția la semnalele corpului și la ajutorul unui medic calificat este ceea ce vă va ajuta să rămâneți sănătoși și să evitați situațiile neplăcute.

Papilloma în gât
De ce există un papilomPapilomul pe mucoasăCum să eliminați papilomulDiagnosticul papilomuluiMetode de tratare a papilomului
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de papilome acasăCum să scapi de papilome acasă
Ce cauzează papilomul și cum poate fi tratat?Ce cauzează papilomul și cum poate fi tratat?
Ce este - nevusul, motivele apariției pe corpCe este - nevusul, motivele apariției pe corp
Cum să eliminați papilomul la domiciliuCum să eliminați papilomul la domiciliu
Ce arata un neg si cum sa-l vindece?Ce arata un neg si cum sa-l vindece?
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Papillome pe față: caracteristici de tratament și fotografiiPapillome pe față: caracteristici de tratament și fotografii
Nelusul melanocitar: tipuri, complicații și prevenireNelusul melanocitar: tipuri, complicații și prevenire
Simptome și tratament al papilomavirusului umanSimptome și tratament al papilomavirusului uman
Eliminarea cu laser a papiloamelor: beneficii, efecte și feedbackEliminarea cu laser a papiloamelor: beneficii, efecte și feedback
» » Cauzele apariției papilomilor în gât la copii și tratamentul acestora
© 2021 amigdas.com