amigdas.com

Cum se trece analiza HPV: tratamentul papilomavirusului la femei

Metode de analiză a sângelui HPV la femeiAtunci când diagnostichează HPV, mulți nu știu exact ce este și de ce este atât de periculos pentru femei. Cum să luați teste pentru papilomavirus și ce tratament trebuie să faceți, puteți învăța din acest articol.

În plus față de medicamente bine-cunoscute, există metode de medicină tradițională care ajută la depășirea bolii. Acest articol poate servi drept ghid de studiu și este recomandat pentru cunoașterea metodelor de tratament HPV la femei.

Ce este papilomavirusul?

Ce este HPV?Înainte de a se familiariza cu metodele de tratare a acestei boli, trebuie clarificat ce este virusul. HPV este clasificat ca un agent patogen epiteliotropny care determină modificări pe piele și membranele mucoase ale corpului uman. Papilomavirusul localizate în principal în față și gât, pe corp, de preferință, în jumătatea superioară, genitale, care afectează membranele mucoase și pe piele, formand mici excrescente Similar cu negii.

HPV progresează printre populația umană și este transmisă cel mai adesea prin act sexual și în timpul nașterii de la mamă la copil. Luați în considerare, de asemenea, calea de transmisie de uz casnic și contact În grupul de risc, dacă este posibil, nu numai persoanele antisociale, cum ar fi dependenții de droguri și prostituatele, dar și toți cei care fac sex.

HPV cauzează două tipuri de schimbări în procesul de activitate:

 • etapa productivă, caracterizată prin formarea de papilomi;
 • etapa de transformare, care cauzează tumori maligne și displazie a epiteliului mucoasei.

În fiecare an, numărul de viruși oncogeni ai unui grup cu risc crescut crește, ceea ce se explică prin specificarea diferitelor tipuri de papilomavirusuri în structura ADN-ului.

Apariția verucilor cutanate sau a papilomilor se datorează înmulțirii agenților patogeni ai virusului în epiteliul scuamos al pielii. infecție HPV poate apărea în mai multe variante: latent, subclinic, pronunțat. Manifestarea simptomelor la femei și bărbați la nivelul organelor genitale poate fi exprimată în apariția verucilor anogenitale.

După înfrângerea virusului papilloma la om, boala poate să apară într-o formă latentă. Această stare este caracterizată de stadiul pasiv al virusului, atunci când agentul patogen nu produce virusuri infecțioase, dar se află în stadiul de expresie și transcriere.

Prezența HPV în corpul unei femei: cum să o verificați?

Diagnosticul papilomavirusului umanAtunci când condiloamele de pe corp sunt mari, atunci această boală a manifestat manifestări clinice și nu necesită livrarea de teste în laborator pentru a confirma prezența HPV în organism. Testele speciale sunt efectuate pentru a detecta condiloamele genitale pe colul uterin.

Un astfel de diagnostic este un frotiu luat din cervix. Asemenea teste permite detectarea formărilor maligne în primele etape, datorită capacității sale excelente de diagnosticare. Dar chiar și metodele moderne de diagnosticare tind să facă greșeli și pot da un rezultat fals negativ în cincizeci la sută din toate cazurile, precum și un rezultat fals pozitiv al testului în cincisprezece procente din cazuri.

Folosind o reacție în lanț a polimerazei, este posibil să se detecteze papilomavirus atât la bărbați, cât și la femei. Datorită specificității ridicate și sensibilității testului ADN pentru virus această metodă este foarte eficientă și oferă o garanție de 100% pentru fiabilitatea rezultatului.

Metoda PCR: ce este?

Ce este o reacție în lanț a polimerazei (PCR)Atunci când se efectuează studii de laborator privind detectarea agenților infecțioși în ADN, se utilizează metode extrem de sensibile. Pentru a face acest lucru, pacientul este luat pentru analiza sângelui, urinei, lichidului amniotic, saliva sau sputei și identifică prezența unui ADN patogen sau a ARN-ului în ele. O răzuire sau un frotiu din uretra sau din membrana mucoasă a colului uterin este metoda cea mai frecvent utilizată pentru diagnosticarea HPV.

Pentru analiză este de cele mai multe ori:

 • prezența verucilor genitale și a verucilor din zona anogenitală.
 • detectarea displaziei epiteliale după examinarea citologică.
 • screening-ul ca măsură preventivă.

Principiul reacției în lanț a polimerazeiÎn timpul zilelor critice, o femeie nu ia teste HPV. Dar le poate lua în orice alt moment. Rezultate normale citologice în prezența virusului ADN, testele pot să apară și cu cele disponibile în papilomavirusul corporal. Acest rezultat al analizei indică cel mai frecvent că la unele femei după doi ani poate apărea displazie intraepitelială sau scuamoasă.

Virusi cu risc crescut de oncogenitate, indicați în rezultatele analizei poate indica o infecție persistentă și un risc crescut de apariție a cancerului de col uterin, în special la femeile de peste treizeci și cinci de ani. Potrivit statisticilor, această boală afectează până la șaizeci și cinci la sută dintre femei din numărul total.

Când se obțin rezultate îndoielnice ale analizei citologice, HPV se poate manifesta în șaptezeci și cinci procente din cazuri. Acest indicator oferă o oportunitate pentru o evaluare corectă a cercetării citologice. După cursul tratamentului, trebuie să efectuați un test de sânge, care ar trebui să dea un rezultat negativ.

Detectarea infecției prin alte mijloace

Testul Daijin pentru ADN-ul HPVMetoda cea mai sensibilă dintre diagnosticele moderne este testul Daijin. Această metodă permite nu numai detectarea virusului în sine, dar și determinarea gradului de oncogenitate al acestuia cu apartenența la una din cele 100 de tipuri.

Caracteristica principală de diagnosticare este concentrația recunoscută clinic a virusului în țesuturile care sunt luate pentru analiză. Realizarea analizelor folosind această tehnică este o metodă general acceptată în comunitatea mondială și ajută medicii să dezvolte protocoale uniforme pentru administrarea pacienților cu HPV, ținând cont de caracteristicile standard ale rezultatelor testelor.

Ia analiza ca un material pentru o astfel de analiză poate:

 • răzuind din canalul cervical sub formă de celule epiteliale.
 • răzuirea celulelor epiteliale din membrana mucoasă a uretrei sau a vaginului.
 • un diapozitiv cu material pregătit pentru analiză.
 • în timpul biopsiei, țesuturile preparate de pacient.

Această metodă s-a dovedit a fi bine stabilită în examinarea femeilor ca o analiză cantitativă de screening a unei persoane în cazul unui rezultat incert al unui test PAP. Aproximativ astfel de rezultate pot fi primite de către medic la decodarea analizelor pe testul Dajjin:

 • în absența unor manifestări clinice, dar cu rezultate pozitive de analiză medicul poate prescrie o reanaliză în șase luni.
 • Concluzia privind persistența virusului se face după un test pozitiv repetat. Riscul de a dezvolta colul uterin este cel mai adesea observat în prezența unei imagini clinice în rezultatele testelor.
 • Dacă rezultatul este negativ, medicul poate recomanda un al doilea examen într-un an femeilor de peste treizeci.

Tratamentul papilomavirusurilor prin metode moderne

Medicina moderna ofera cat mai multe posibilitati de a trata HPV. Tratamentul complex al acestei boli este mai eficient. Un astfel de tratament constă în principal în tratamentul antiviral al administrării locale și sistemice, precum și în îndepărtarea neoplasmelor locale.

Pentru a elimina celulele modificate de virus, se utilizează de obicei una dintre următoarele metode.

 • Diathermokonizatsiya este o metodă de diathermocoagulare, care se manifestă prin excizia zonei afectate cu electrozi speciali. Această metodă de tratament permite formarea unei cruste pe locul de operare, dar se va usca in curand si va cadea, iar locul cicatrizarii va deveni aproape invizibil.
 • Utilizarea criodestructionului pentru tratamentul papilomavirusului umanCriodestrucția este caracterizată de utilizarea azotului lichid, care ajută la înghețarea și eliminarea zonei problematice. După tratament, această metodă nu lasă cicatrici și cicatrizări.
 • Colonizarea cu laser se manifestă prin îndepărtarea cu laser a zonei afectate.
 • Sub influența medicamentului Solcoderm, se folosește o metodă chimică de influențare a virusului.
 • Efectul terapiei cu unde radio se numește sargitron și se referă la cel mai scump tip de tratament HPV. Îndepărtarea papiloamelor nu afectează membranele mucoase și pielea.
 • Tratamentul chirurgical este caracterizat printr-o operație cu anestezie locală. Papiloamele sunt îndepărtate exclusiv de-a lungul graniței creșterii lor.

Cu o metodă combinată de tratare a virusului, medicamentele imunomodulatoare și antivirale sunt de obicei prescrise. acestea medicamentele ajuta la suprimarea activității virusului papilloma și reducerea numărului de recăderi. Spray Epigen-intim este prescris ca un mijloc de a menține imunitatea la nivel local.

Este necesar să prevenim boala și să nu părăsim HPV fără tratament adecvat. Nu este vindecat la timp datorită oncologiei sale poate duce la cancer de col uterin, și este prezentat pericolul pentru organismul feminin. Pentru a evita problemele grave de sănătate și tratamentul pe termen lung, trebuie să urmați un examen medical anual.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de negi pe mâini și degete acasă?Cum să scapi de negi pe mâini și degete acasă?
Descrierea condilomului plat al colului uterinDescrierea condilomului plat al colului uterin
Tipuri de negi și cauzele apariției acestora pe corpTipuri de negi și cauzele apariției acestora pe corp
Medicamente pentru tratamentul infecției cu papilomavirus la bărbați, fotoMedicamente pentru tratamentul infecției cu papilomavirus la bărbați, foto
Simptomele și semnele de hepatită la femeiSimptomele și semnele de hepatită la femei
Cum se manifestă rubeola? Perioada de incubare a boliiCum se manifestă rubeola? Perioada de incubare a bolii
Ureaplasma la femei: cauze și simptome ale debutului unei boliUreaplasma la femei: cauze și simptome ale debutului unei boli
Simptome și tratament al papilomavirusului umanSimptome și tratament al papilomavirusului uman
Simptomele bolilor cu transmitere sexualăSimptomele bolilor cu transmitere sexuală
Cum arată papilloma pe corpCum arată papilloma pe corp
» » Cum se trece analiza HPV: tratamentul papilomavirusului la femei
© 2021 amigdas.com