amigdas.com

Descrierea condilomului plat al colului uterin

Negi plat - cum arata?Condylomata uterului de col uterin - una dintre cele mai frecvente și, în același timp, boli periculoase, care reprezintă un pericol foarte grav pentru sănătatea femeilor. Prin urmare, pentru a fi complet armat, va fi inutil să aflați mai multe despre această boală.

Informații generale despre boală

Condyioamele plate sunt localizate numai pe membranele mucoase ale organelor genitale. Locurile lor preferate includ colul uterin, precum și penisul glancului.

Cauzele verucilor plate HPV - papilomavirus uman. De obicei, virusul este transmis prin contacte sexuale, dar aproximativ în 15-20% din cazuri intră în organism prin mijloace de uz casnic. De exemplu, prin sărutări, îmbrățișări sau prin obiecte de uz personal (prosoape, covorașe, papuci, lenjerie de corp etc.).

Potrivit statisticilor, 32% dintre femei sunt purtători de HPV. În acest caz, nu au simptome sau boli nu pot fi observate. În organism, un virus poate trăi mulți ani, fără a se manifesta în nici un fel.

probabilitate dezvoltarea verucilor cervicale plate crește dacă:

 • Neglijați metodele contraceptive.
 • Începeți să conduceți o viață sexuală timpurie.
 • Intră în relații sexuale promițătoare.

Imagine clinică și posibile complicații

Nu există simptome generale. Persoanele cu condilom plat se simt ca de obicei. În unele cazuri, virusul poate provoca slăbiciune generală, o ușoară mâncărime și o scădere a imunității.

Evenimentele principale apar pe colul uterin (sau alte site-uri de localizare). La aproximativ o zi după intrarea virusului, leziunile plate încep să apară pe zonele deteriorate, cu o înălțime de aproximativ 1-2 mm. Aceste formațiuni au următoarele caracteristici:

 • Creșterea inversă, adică. condiloamele cresc în interior, nu în exterior.
 • Cum arată imaginea cervicală a colului uterinDezvoltare foarte lentă, ca urmare a căruia, pentru întreaga perioadă de existență, nu mai apar decât 1-2 focare.
 • dimensiune fiecare element al confluenței de 3-6 mm.
 • suprafață formate de culori mici cu bule, rosii, maronii sau maro deschis.
 • Baza este un picior subțire despre lățimea unui șir.
 • Cu cât e mai mult vârsta negilor, cu atât mai mare este probabilitatea descărcării nesănătoase din organele genitale.

Datorită faptului că formațiunile cresc, membrana mucoasă a colului uterin este afectată, în special, de epiteliul bazal. Prin urmare, prima complicație - macerarea.

Datorită fuziunii elementelor mici, se poate forma condilomul uriaș al lui Buschke-Levenshtein, predispus la descompunere. Ca urmare, organismul dezvoltă o infecție. Boala complică de asemenea faptul că noua educație tinde să reapară, chiar și după îndepărtare.

Cea mai teribilă complicație este transformarea în carcinom. Potrivit statisticilor, tranziția la o formă precanceroasă malignă apare în 6-7% din cazuri. Ca rezultat, se dezvoltă cancerul de col uterin sau cancerul penisului glans.

Metode de diagnosticare

Deoarece boala nu se distinge prin simptome caracteristice, negi plat se găsesc cel mai adesea în timpul examinărilor medicale. Este demn de remarcat faptul că în timpul examinării chiar și un medic cu experiență nu poate distinge întotdeauna celulele sănătoase de zonele afectate. Faptul este că suprafața formațiunilor nu este alocată, iar culoarea condilomului, de regulă, se îmbină cu celulele normale.

Pentru diagnosticul reușit, se folosesc metodele de laborator și instrumentale:

 • Calposcopia este procesul de studiere a colului uterin, folosind o camera video speciala.Examen histologic. Una dintre metodele cele mai eficiente. În timpul examinării zonei afectate, sunt detectate abateri multiple în structura celulelor.
 • biopsie. Aceasta presupune luarea unei bucăți de țesut pentru un studiu mai detaliat. Ajută la confirmarea sau excluderea prezenței bolii Colposcopy.
 • Klposkopiya - examinarea vizuală a colului uterin și a vaginului cu ajutorul unui dispozitiv optic (Botafon). Dacă studiați cu atenție suprafața, puteți vedea diferențele dintre celulele normale și zona afectată. Este folosit în principal pentru diagnosticul preliminar.

Tratamentul bolii

În mod ironic, principala dificultate în tratarea verucilor plate este diagnosticarea. Principalul lucru - pentru a detecta boala. Cu toate acestea, chiar și după efectuarea diagnosticului, nu ezitați cu tratamentul. Pentru a scăpa de boală utilizați în principal metode chirurgicale și instrumentale de terapie. Cele mai eficiente au fost următoarele metode:

 • Când canulele sunt îndepărtate, marginile sunt indicate de un laser.cryolysis. Poate cea mai eficientă modalitate de eliminare. Metoda implică înghețarea neoplasmului - tratamentul condilomului cu azot lichid. Rubtsov după cursul terapiei nu rămâne.
 • radiochirurgie - îndepărtarea tumorilor cu ajutorul undelor de înaltă frecvență. Folosit mai rar din cauza lipsei de echipamente costisitoare.
 • electrocauter - efectul curentului electric. Este folosit ca opțiune bugetară (cost redus al procedurii). Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont de faptul că metoda este mai degrabă dureroasă, iar după tratamentul pe mucoasă se va produce o cicatrice.
 • Degradarea chimică - utilizarea substanțelor chimice (de exemplu, Condiline, Solkoderma etc.). În ciuda costului redus, metoda nu poate fi întotdeauna eficientă.

Trebuie avut în vedere că îndepărtarea neoplasmelor nu înseamnă eliminarea virusului papilomavirus uman.

Negii plat sunt adevărați "gherilă" în lumea diferitelor neoplasme: sunt greu de observat și, pentru moment, nu se manifestă. Prin urmare, nu trebuie să neglijăm examenele medicale planificate sau întârzierea tratamentului bolii detectate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce are corpul papilome?De ce are corpul papilome?
Cum să scapi de negi într-un loc intim?Cum să scapi de negi într-un loc intim?
Cum se trece analiza HPV: tratamentul papilomavirusului la femeiCum se trece analiza HPV: tratamentul papilomavirusului la femei
Ce arata un neg si cum sa-l vindece?Ce arata un neg si cum sa-l vindece?
Tipuri de negi și cauzele apariției acestora pe corpTipuri de negi și cauzele apariției acestora pe corp
Medicamente pentru tratamentul infecției cu papilomavirus la bărbați, fotoMedicamente pentru tratamentul infecției cu papilomavirus la bărbați, foto
Simptome și tratament al papilomavirusului umanSimptome și tratament al papilomavirusului uman
Cum se determină o sarcină ectopicăCum se determină o sarcină ectopică
Simptomele bolilor cu transmitere sexualăSimptomele bolilor cu transmitere sexuală
Cum arată papilloma pe corpCum arată papilloma pe corp
» » Descrierea condilomului plat al colului uterin
© 2021 amigdas.com