amigdas.com

Cum sa alegi un costum bun pentru un sudor: compozitie si tipuri

Salopete de iarna pentru sudori.Lucrul cu o mașină de sudat nu este sigur pentru viață. Pentru a preveni eventualele consecințe negative, producătorii produc îmbrăcăminte specială pentru sudură, datorită căreia sudorii pot reduce la minimum efectele prafului chimic, monoxidului de carbon, pulverizatoarelor de metal și alți factori care însoțesc sudarea.

Importanța utilizării unei uniforme speciale în timpul sudării este, de asemenea, datorată faptului că aceasta protejează împotriva radiațiilor generate de arcul de lucru al intervalelor de radiații ultraviolete și infraroșii.

De ce avem nevoie de haine speciale?

Fotografia costumului sudoruluiProfesia unui sudor nu este considerată accidental una dintre cele mai periculoase. Faptul este că în timpul lucrului pielea poate interacționa cu foc deschis, scântei și stropi de metal lichid, ceea ce poate duce la arsuri grave și leziuni. În plus, această activitate se desfășoară adesea în condiții de zgomot sever și există un risc ridicat de a se confrunta cu impactul negativ al curentului electric.

În majoritatea cazurilor, lucrătorii trebuie să facă sudura în condiții care nu sunt foarte confortabile, în spații închise sau la o altitudine suficient de mare, unde probabilitatea unei căderi a unei persoane sau a dispozitivelor și dispozitivelor utilizate de ei este mare. Pentru a minimiza impactul negativ al acestor factori și pentru a-și menține sănătatea și viața, fiecare sudor trebuie să aibă un costum special de sudură, ceea ce va ajuta munca lui să fie mai sigură.

Conținutul Kitului

Atunci când alegeți îmbrăcămintea pentru un sudor, trebuie mai întâi să aveți grijă de protecția feței și a ochilor, care în timpul sudării pot fi expuse la radiații puternice și lumină, precum și la spray-uri și zguri fierbinți. Secure de la acest angajat vor fi dispozitive cum ar fi ochelari cu filtre, o casca sau un scut, precum si capace speciale care trebuie sa fie cusute din materiale refractare. Pentru a proteja organele respiratorii de expunerea la fum, oxizi și vapori, trebuie folosite costume de sudura speciale echipate cu aparate respiratorii.

Set de bază de sudor include o jachetă și pantaloni, care trebuie să fie fabricate din materiale rezistente la foc și rezistente la foc. Datorită acestor elemente de salopetă, corpul sudorului va fi protejat în mod fiabil de arsuri minore de natură locală. Pantalonii sunt făcuți fără manșete, iar jacheta trebuie să aibă doar buzunare speciale, cu un sistem de fixare sub formă de supape și Velcro. Un astfel de design va ajuta la evitarea intrării în buzunare a particulelor incandescente de zgură sau scântei în timpul operațiilor de sudare.

Cerințe privind hainele de lucru

Sudarea la rece - soiuri

În conformitate cu cerințele definite de GOST actual, ar trebui să se utilizeze croitorie Numai țesăturile naturale cu impregnare specială, care poate oferi un sudor cu protecție împotriva efectelor scânteilor de incendiu, a metalului topit și a radiației. Înainte de fiecare utilizare a îmbrăcămintei de lucru, sudoarea trebuie să o examineze cu atenție pentru orice pete pe grăsime, ulei și combustibil care nu sunt permise pe mantie.

Este interzisă utilizarea unui costum pentru muncă care are lacrimi, marginile uzate sau rupte. Faptul este că chiar și aceste daune minore pot duce la vătămări grave și la arsuri. Sub sacou, sudorul ar trebui să aibă o cămașă de țesătură întunecată, cu mâneci lungi. Manșonul trebuie să aibă manșete cu elemente de fixare și guler, care vor ajuta la asigurarea unui nivel mai ridicat de protecție a suprafețelor deschise ale pielii de pe încheieturi și gât.

Este inacceptabil ca ansamblul sudorului să fie fabricat din materiale sintetice. Ei au capacitatea de a se aprinde rapid și, prin urmare, nu sunt siguri de utilizare.

Cum să o purtați corect?

Pentru a evita arsurile și rănile grave în timpul sudării, este important nu numai să alegeți îmbrăcămintea potrivită pentru sudură, ci și să respectați regulile de purtare a acesteia:

 • Cum sa alegi salopetele potrivitePantalonii trebuie purtați doar pe încălțăminte, astfel încât cizmele să fie întotdeauna complet închise.
 • Jachetele cu maneci din zona coatelor trebuie să aibă o căptușeală specială din piele. În mod similar, este necesar să se protejeze și zona genunchiului, ceea ce va contribui la creșterea rezistenței salopetelor.
 • De asemenea, trebuie acordată atenție butoanelor care trebuie acoperite cu o bară specială pentru a le proteja de efectele temperaturilor ridicate.
 • Înainte de a începe lucrul, angajatul trebuie să se asigure că nu există obiecte periculoase în buzunare - brichete, chibrituri, hârtie, care pot crea un pericol de incendiu.

Tipuri de costume pentru sudare

Cel mai adesea, sudorii folosesc următoarele tipuri de salopetă:

 • panza;
 • piele de căprioară;
 • piele;
 • pânză;
 • spilkovye.

Fiecare dintre costumele de mai sus are avantajele și dezavantajele sale.

Dacă vorbim costum de piele, atunci acesta oferă o bună protecție împotriva scării, dar nu este foarte convenabil pentru utilizare în timpul verii, deoarece în căldură severă pielea este încălzită rapid și lucrătorul devine fierbinte.

Costum pentru tipuri de sudoriCostum de prelate are o marjă de rezistență destul de mare datorită densității materialului și are, de asemenea, o bună ventilație. Dar acest material nu este conceput pentru o temperatură ridicată, când este expus, arde foarte repede.

Suede costume au caracteristici excelente de rezistență la apă, dar le folosesc pentru o perioadă lungă de timp pentru sudare nu permite un risc ridicat de incendiu.

Întreaga varietate de costume pentru sudori poate fi, de asemenea, împărțită pe baza condițiilor climatice, în care se poate realiza sudarea. Pe baza acestei trăsături se evidențiază două tipuri de salopetă: vară și iarna. Există, de asemenea, costume combinate și de ridicare.

Dacă vorbim despre prima opțiune, atunci kit-ul său constă doar din salopetă. Costumele de îmbrăcăminte includ o jachetă și pantaloni. Un bun exemplu de costume de colectare pentru un sudor este robul de sudare "Zeus", realizat cu ajutorul tehnologiei Proban. În general, acestea includ elemente cum ar fi pantaloni cu benzi elastice pe centură și o jachetă cu un guler de turndown. În zona genunchilor există buzunare speciale pentru inserții de amortizare.

Spirala de sudura

Recent, din ce în ce mai des, sudorii pentru lucrările de sudură aleg costume de sudura de fuziune. Motivul pentru popularitatea lor ridicată este asociat cu un nivel ridicat de protecție și posibilitatea utilizării lor pentru munca periculoasă. O caracteristică specială a acestui ansamblu este faptul că este fabricat cu utilizarea unei divizări - o substanță specială obținută ca urmare a tratamentului special al pielii.

Cu câteva decenii în urmă, izolația principală pentru costume de sudura a servit ca baterea obișnuită. Acum, salopetele se fac pe baza sinteponului cu mai multe straturi. Principalele avantaje ale acestui material sunt faptul că acesta este foarte ușor și are capacitatea de a "respira", cu alte cuvinte, că trece bine aerul și respinge umezeala. Pentru a oferi angajaților un nivel maxim de protecție în fabricarea îmbrăcămintei de protecție, se folosește o combinație de materiale de la sinteponă, cârpa de vată și prelata densă.

încălzit

Deșeuri de sudoare uzateAvând în vedere faptul că sudorii trebuie să își desfășoare activitatea pe tot parcursul anului, producătorii creează costume de sudura de iarnă și de vară pentru a crea cele mai confortabile condiții. Este suficient să vă familiarizați cu fotografia tipurilor de salopete propuse pentru a vă asigura cât de multe pot fi diferite. De exemplu, pentru operațiunea de iarnă a companiei produce costume încălzite, care sunt cusute din mai multe straturi de principalele materiale folosind un alt tip de izolație.

O linie separată de forme de costume Haine speciale concepute pentru a lucra în nordul îndepărtat în condiții de temperaturi extrem de scăzute. În această regiune, sudorii ar trebui să aibă haine cu proprietăți de izolare termică excepționale, deoarece procesul de sudare poate dura mult timp.

În îmbrăcămintea de acest tip, partea din față a sacoului este acoperită cu o spaghetă, iar în unele modele acest material poate fi acoperit cu o spate și o cochetetă. Pantalonii de sudură trebuie să aibă o căptușeală ascuțită. Pe lângă acestea, costumul trebuie să aibă elemente de fixare secrete. Unele variante de salopete pot fi echipate suplimentar cu o capotă și ventile rezistente la vânt.

Elemente suplimentare ale salopetelor

Având în vedere că sudorii au de multe ori să lucreze într-o poziție în picioare și în picioare, șorțul de piele care poate închide aproape întregul corp este inutil pentru costumul de sudura pe care îl folosesc. Dacă au lovit accidental particule de metal sau zgură pe șorț, acestea nu vor deteriora salopetele. Un set de îmbrăcăminte de iarnă pentru un sudor ar trebui să conțină mănuși calde sau mănuși cu croseturi. Roaba trebuie să aibă găuri speciale de ventilație. Faptul este că este fabricat din material de înaltă densitate și poate fi fierbinte în el.

Pantofii de încălțăminte trebuie să respecte cerințe speciale. De obicei, apar cizme sau cizme, ale căror tălpi trebuie să fie realizate cu ajutorul unui cauciuc special care nu protejează pantofii de efectele flacării și electricității.

Scuturi și măști

Din toate cele de mai sus, devine clar că costumul este necesar pentru un sudor pentru a proteja corpul. Cum sa fii cu ochii care pot suferi in mod serios arsuri si radiatii? În acest scop, producătorii oferă scuturi speciale, care în timp au fost înlocuite de măști speciale din carton și masca "Chameleon". De asemenea, ochelarii speciali pot fi utilizați pentru a proteja ochii.

 • SHIELD HH12 CRISTALINEAstăzi, scuterele sunt folosite foarte rar pentru că sunt foarte incomode pentru a fi utilizate în timpul muncii. Angajatul trebuie să dețină un scut cu o mână și altul să facă lucrarea.
 • Mult mai bine pentru această mască potrivită dintr-un carton gros cu o fereastră de vizualizare din filtru. Dar are și un dezavantaj serios - mai întâi, o persoană ar trebui să se uite la locul de muncă și numai după aceea să coboare măștile cu un cap din cap sau o mână. Totuși, chiar și în aceste câteva secunde, viziunea lui poate suferi în serios.
 • Masca "Chameleon" este o modalitate mai practică de a proteja ochii, pentru că înainte de lucru nu trebuie să fie ridicată. Aici se utilizează sticlă ca înlocuitor pentru filtrul de lumină, care se întunecă atunci când arcul este aprins. Dacă este necesar, angajatul poate personaliza această mască pentru a se potrivi nevoilor sale. Astfel, el poate crea pentru sine cele mai confortabile condiții de lucru.

Sudori de lucru este asociat cu un risc ridicat pentru sănătate, deoarece acestea trebuie să se ocupe în mod regulat cu expunerea la temperaturi ridicate, împroșcare, particule de zgură și scântei care pot provoca arsuri grave și leziuni. Pentru a proteja împotriva unor astfel de fenomene, ei trebuie să-și îndeplinească activitatea doar într-un costum special de sudură.

Cu toate acestea, aceste haine trebuie să îndeplinească anumite cerințe și să ia în considerare condițiile muncii lor. O atenție deosebită ar trebui acordată materialului din care sunt fabricate salopetele pentru sudor. Nu numai că trebuie să ofere protecție fiabilă împotriva factorilor adversi, ci și să ofere angajatului un mediu destul de confortabil pentru efectuarea operațiilor de sudură.

La fel de important este și calitatea costumului pentru sudură. Pentru a crește rezistența, zonele cele mai slabe trebuie să aibă garnituri întărite pentru a reduce riscul de avarie și, astfel, pentru a spori siguranța lucrătorului.

De asemenea, este important să se asigure că în timpul lucrului nu sunt protejate numai corpul, ci și ochii. Pentru a face acest lucru, un set de îmbrăcăminte de sudura trebuie să includă o mască specială. Și nu ar trebui să ofere doar un nivel ridicat de protecție, dar, de asemenea, să fie ușor de utilizat. Numai dacă angajatul este echipat cu cele mai fiabile articole de îmbrăcăminte poate garanta siguranța acestuia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege masca de sudura a unui chameleon?Cum de a alege masca de sudura a unui chameleon?
Tig welding - ce este și pentru ce este?Tig welding - ce este și pentru ce este?
Cum sa alegi aripile de sudare dreapta (manusi pentru sudor)Cum sa alegi aripile de sudare dreapta (manusi pentru sudor)
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.
Sudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajeleSudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajele
Sârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuriSârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuri
Stații de sudare mobile și staționareStații de sudare mobile și staționare
» » Cum sa alegi un costum bun pentru un sudor: compozitie si tipuri
© 2021 amigdas.com