amigdas.com

Cât durează vacă: durata vieții și ceea ce îi afectează

Cât durează vaca:vacă

- acesta este un animal foarte important în agricultură. Viața este omul modern nu-și poate imagina fără produse lactate: zilnic pe mesele noastre se văd smântână, lapte, brânză de vaci, iaurt și altele. De aceea, mulți oameni se gândesc să își creeze propria afacere mică. Cumparand o vaca, este important sa stii varsta ei, pentru ca va depinde de el cand va incepe sa dai lapte si ce calitate. dar cum să determinăm câți ani de viață trăiește o vacă? Ce afectează asta?

Câți ani de viață trăiește vaca?

Speranța de viață a vaci și ce afecteazăOdată ce strămoșii vacilor moderne au fost îmblânziți și domesticiți de om, deoarece aceste vite nu pot trăi independent în sălbăticie. Viteza de viață a viței va depinde de trei indicatori:

 • nutriție;
 • îngrijirea vacăi și a condițiilor de viață;
 • rasa de animale.

În plus, merită să se țină seama de faptul că vacile trăiesc întotdeauna mai mult decât taurul. În medie, o burenka sănătoasă, păstrată în condiții normale și alimentată cu o hrană deplină, trăiește cel puțin 25 de ani. Uneori, vârsta ei poate atinge 40 de ani, ceea ce, întâmplător, nu se întâmplă foarte des. Dar taurul trăiește întotdeauna mai puțin: speranța de viață este de aproximativ 15 ani.

Istoria zootehniei știe un caz unic când o vacă numită Bertha a reușit să trăiască până la 50 de ani! Dar aceasta este mai degrabă o excepție de la reguli, astfel încât ficatul de lungă durată în ferme este destul de rar. În medie, o burenka obișnuită pe o fermă rusă ordinară trăiește de la 20 la 25 de ani.

Merită clarificat faptul că, dacă un fermier dorește ca vaca să trăiască mai mult decât termenul limită, atunci va trebui să investească în acest proces mult efort și bani. În plus, păstrați-l, de preferință, departe de mediul urban, mai ales dacă există o industrie. Cel mai bine, vacile se simt în sate în care există aer curat și nu există deșeuri otrăvite de pământ și apă.

Viețile vieții de vacă

Speranța de viață a vaciCât durează vaca în fermă? Care este productivitatea medie? Asemenea întrebări sunt adesea adresate de agricultorii începători.

Aici puteți răspunde: productivitatea medie în anii este de 12 ani, luând în considerare dacă vacile sunt hrănite în fiecare an (prima fătare are loc deja în al treilea an de viață). Astfel, este ușor să se calculeze că, timp de aproximativ 15 ani, animalul poate servi pe deplin în fermă, dând lapte și aduceând viței.

După 15 ani, își pierde deja funcțiile de reproducere și se oprește să dea lapte, deși uneori poate fi încă muls, dar produsul nu va avea aceeași calitate ca înainte.

Care sunt semnele de îmbătrânire a unei vaci:

 • animalul începe să mănânce prost;
 • puteți vedea că o astfel de vacă doarme mai mult și mai mult decât altele;
 • nu mai dă lapte (sau dă, dar în cantități foarte mici);
 • animalul începe să poarte dinți.

Dacă sunt prezente toate semnele enumerate, atunci animalul, cel mai probabil, este timpul să trimiteți pentru sacrificare. Este important să se știe că vacile de lapte și de vaci din rasa de carne au o speranță de viață diferită: laptele trăiește cu aproximativ 4 ani mai puțin decât carnea. De exemplu, rasele de produse lactate sunt Aishir și Holstein.

Durata de viață a acestui animal de fermă este împărțită în trei etape:

 • maturizare conturi pentru primii 1-1,5 ani de viață;
 • merge mai departe fătul și perioada de lactație, etapa cea mai productivă și cea mai activă de viață este de 14-14,5 ani;
 • după 15 ani de viață vaca începe să îmbătrânească, apoi fătările și alăptarea sunt deja imposibile.

Viteza de viață a viței cu diferite condiții de detenție

Viteza de viață a viței cu diferite condiții de detențieCâți ani va trăi Burenka pe o fermă de acasă și pe o producție pe scară largă? O astfel de întrebare nu este pusă în zadar, pentru că aceasta va determina și speranța de viață a exercițiului. Deci, dacă este cuprinsă într-o fermă obișnuită, atunci durata activității sale, așa să spunem așa, în agricultură - nu mai puțin de 15 ani. Dacă alocarea agricultorului are o scară mai mare, atunci deja aproximativ 12 ani.

Există și alți trei factori care pot afecta negativ speranța de viață a unei vaci - este o nutriție necorespunzătoare în general, precum și o perioadă scurtă de hrană pentru pășuni și anumite caracteristici climatice.

De regulă, după 15 ani animalul încetează să mai aducă venituri și beneficii, iar mulți fermieri încep să se întrebe dacă merită trimis la sacrificare. Trebuie spus că acest lucru este strict o problemă privată pentru toată lumea. Da, 15 ani mai târziu, burenka nu mai este util gospodăriei, dar dacă agricultorul este atașat de ea, nu trebuie neapărat să fie ciocănit, mai ales dacă există forța și dorința de a avea grijă de ea mai departe.

Influența condițiilor externe asupra speranței de viață. Determinarea vârstei animalului

Influența condițiilor externe asupra speranței de viațăFaptul natural este că orice fermier vrea ca vitele să trăiască mai mult și, prin urmare, să beneficieze mai mult de au pair. Unele dintre ele vor depinde de proprietar, iar altele există pe cont propriu. Ce depinde de proprietar:

 • timpul și atenția pe care este dispus să le plătească bovinelor;
 • calitatea de a ține animalele în fermă (alimente, lăsați alte lucruri).

Alte condiții care nu pot fi modificate în nici un fel:

 • țara în care se află ferma;
 • caracteristicile zonei în care se află vaca, și anume peisajul, temperatura medie a aerului, altitudinea deasupra nivelului mării;
 • condițiile climatice generale ale zonei.

Sănătatea unui animal depinde în mare măsură de rasă și de numărul de zone de făt. De exemplu, exercițiile de lapte sunt mult mai susceptibile de a suferi de boli articulare, deoarece lactația scade calciul din organism. În plus, sănătatea ei este afectată de fătări frecvente, care este puternic uzată de organism. Astfel, deja în 10 ani de viață, astfel de bovine pot fi deja destul de obosiți.

În timpul dobândirii unui animal, este necesar să se poată stabili în mod independent vechimea acestuia. Acest lucru se întâmplă în dinți: persoanele foarte tinere au dinți de lapte, la adulți sunt deja indigeni și încă destul de puternici, dar mai aproape de vârstnici, dinții animalului încep să se estompeze treptat. Dar aici este necesar să se țină seama de caracteristicile rasei și cum și cum se hrănește această specie.

La achiziționare este necesar să se uite la cârligele: se întâmplă în exterior, mediu și intern. Incisoarele-cârlige cresc la 2 ani de viață. La 4 ani, toți dinții de vacă se transformă complet în permanență, iar până la vârsta de 7 ani încet încep să se desprindă. La 9 ani, suprafața cârligelor are o formă quadrangulară. La vârsta de 12 ani, dinții devin foarte subțiri, după care nu este posibil să se determine vârsta exactă a animalului.

Cum să păstrați bovinele în mod corespunzător

Determinarea vârstei unei vaciDeoarece în Rusia și în străinătate creșterea animalelor cu coarne este o afacere destul de mare, având o scară de fabrici, de regulă, în astfel de condiții, nu se acordă o atenție specială vârstei animalului, iar vacile trăiesc adesea nu mai mult de 7 ani.

Dacă terenul fermierului contează de la 100 cap de vite, atunci nu este greu de înțeles că este aproape imposibil să acordăm atenție tuturor.

În consecință, animalele se îmbolnăvesc de boli virale, ceea ce afectează în mod negativ calitatea laptelui, productivitatea și speranța de viață în general. Dar dacă o astfel de fermă mare se conformează tuturor condițiilor de păstrare a animalelor, are suficient personal în personal și efectuează în mod regulat inspecții veterinare, atunci în astfel de condiții animalele trăiesc mai mult timp și dau o cantitate mare de lapte.

Dacă vorbim de scale industriale, țările cele mai avansate din acest plan conform statisticilor sunt India și Israel. În India, o vaca este un animal sacru, deci aici i se acordă o atenție sporită și o îngrijire atentă. În India, uneori trăiesc până la 40 de ani. Iar în Israel, fermele mari conectează cea mai avansată tehnologie pentru îngrijirea animalelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Cum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medieCum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medie
Cât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelorCât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelor
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Câte stomacuri are o vacă, structura sistemului digestivCâte stomacuri are o vacă, structura sistemului digestiv
Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?
Caracteristicile vaci de trestieCaracteristicile vaci de trestie
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
Rasă simplă de vaci: o caracteristicăRasă simplă de vaci: o caracteristică
Care sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristicăCare sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristică
» » Cât durează vacă: durata vieții și ceea ce îi afectează
© 2021 amigdas.com