amigdas.com

Râul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile sale

Pește pe o farfurieTroutul este un pește foarte gustos și sănătos, pe care pescarii îi place să îl prindă. Ea trăiește ca în apa sărată a oceanelor și mărilor și în apele dulci: lacuri, râuri, cursuri. Peștele aparține grupului în formă de somon și are multe soiuri. Carnea acestui pește, care trăiește în special în apă dulce, este considerată o adevărată delicateță - este de culoare roz, delicioasă și delicată, este un depozit de vitamine și oligoelemente.

Descriere și habitat

habitatDin moment ce păstrăvul este din familia salmonidelor, acesta mătură toate caviarul tău roșu preferat. Din cauza caviarului, peștii sunt crescuți la scară industrială. Se hrănește insecte, larve, zooplancton și pești mici. De obicei, ține tulpini.

apariție

Păstrăvul are un corp lung, aplatizat, acoperit cu solzi puțin adânci. Suport dorsal mic. În funcție de habitat, culoarea păstrăvului poate varia: pe părți - de la galben la verde - burta - de la alb la gri - în spate - de la verde la măslin.

Peștii își pot schimba culoarea la culoarea apei și a fundului rezervorului. Dacă fundul este întunecat - culoarea va fi mai închisă, dacă partea inferioară este luminată - respectiv mai ușoară. Și, de asemenea, colorarea poate depinde de mâncare și de timpul anului. Femelele sunt de obicei mai mari decât bărbații. De regulă, lungimea persoanei nu depășește treizeci de centimetri, iar greutatea - un kilogram și jumătate. Cu toate acestea, există exemplare de până la un metru lungime și cântărind aproximativ douăsprezece kilograme.

Soiurile și zona de distribuție

Indiferent de specie, peștii preferă iazuri cu apă rece. Pot fi, de exemplu, râuri și lacuri de munte reci.

Există trei soiuri de păstrăvi:

 • Ozyornaya;
 • râu;
 • curcubeu.

Ozyornaya

Zona de distribuție - nordul Rusiei și lacurile montane din Caucaz. El preferă să trăiască în apă pură și de preferință profundă. Deci, în lacurile adânci de vară, de obicei sunt la o adâncime de cincizeci până la o sută de metri. Dacă vara este puțin rece, peștele se poate ridica puțin mai sus.

Râul (flux)

Imobilează fluxurile montane și râurile din Europa de Vest și de Nord, Orientul Mijlociu (Iran), apele Munților Atlas (Maroc, Algeria). Poate trăi atât în ​​apă proaspătă, cât și în apă sărată. Totuși, în cea mai mare parte, trăiește în râuri și cursuri de apă dulce. În mod obișnuit, se găsește în apă curgătoare cu mult oxigen (de exemplu, în cascade mici). Persoanele mici pot sta mai aproape de țărm: este mai ușor să obțineți alimente acolo. Pestii adulti tind sa mearga adanc.

curcubeu

Acesta este numit adesea păstrăvul de mare. Una dintre cele mai populare specii. Acest soi este cultivat la scară industrială. Inițial păstrăvul curcubeu a trăit numai în iazurile Oceanului Pacific. Astăzi, ea a fost integrată în întreaga lume și se reproduce cu succes în apele Europei, Australia și Oceania, Africa de Sud.

Locuitorii se hrănesc cu apă rece, în zilele însorite se ascund sub pahare sau între pietre. În timpul iernii, nu poate trăi într-un rezervor care este strâns de gheață, deoarece trebuie să plutească periodic la suprafață pentru a umple vezica înotului cu aer.

Creșterea păstrăvului

Tipuri de păstrăviPăstrăvul este un pește valoroasă cu carne gustoasă, caviar roșu, deci este crescut în mod activ în fermele piscicole. În carnea sa există multe vitamine utile și oligoelemente, poate fi utilizată în dietele dietetice. Unele ferme cresc acest pește spre vânzare. În țările europene, aproximativ douăzeci de mii de tone sunt cultivate pe an. În alte ferme, este crescut pentru pescuitul amator și sportiv. Din moment ce nu este ușor să prindeți pești în condiții naturale, mulți pescari vin la astfel de ferme, unde pot să prindă rapid câteva kilograme de păstrăvi pentru o anumită taxă.

Activitatea de creștere a păstrăvurilor este destul de profitabilă. Dar este important să se respecte tehnologia de creștere, deoarece este foarte solicitant de pește. Apa rezervorului ar trebui să fie alimentată corespunzător cu oxigen, menținându-i constant puritatea. În total, cu un hectar de gestionare a apei, puteți obține până la treizeci de tone de păstrăv.

Modalități de capturare

În condiții naturale, este foarte dificil să prindeți acest pește. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți cunoștințe și experiență. Trebuie să găsiți soluția potrivită și momeala bună. Pentru pescuitul reușit ar trebui să cunoașteți locurile din habitat.

Acțiune necesară

Pentru captura sunt folosite:

 • flotor de pescuit;
 • filare;
 • acoperi pescuitul.

Ca momeală utilizarea wobblers și muște uscate. Pentru un pescuit bun și de succes, trebuie să alegeți locul și timpul potrivit.

 • Captura de păstrăv râu este destul de dificilă. Acesta este un pește foarte prudent și timid. Este important ca atunci când pescuitul să nu-l vadă pe pescar.
 • Ozernaya pășune adesea în locuri unde se află cele mai multe alimente. Prin urmare, după ce l-ați hrănit într-un anumit loc, puteți conta pe o bună capturare.
 • Captura de curcubeu nu este atât de dificilă ca un flux. Ea este mai puțin timida, musca de bună voie pe un cărucior sau o momeală ca o zbura.

Peste în Rusia

În țara noastră, multe cursuri și lacuri și pescarii se întreabă adesea despre păstrăvi, unde se află în Rusia. Răspundem:

 • lacuri și cursuri ale Caucazului;
 • Lacul Onega;
 • Ladoga;
 • pe Peninsula Kola.

Dacă mergeți departe în partea de nord a țării, puteți să vă uitați în cea mai apropiată fermă de pește, unde puteți prinde în siguranță un număr mare de păstrăvi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiescUnde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc
Roz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitateRoz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitate
Descrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitatDescrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitat
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Minuni de pește: habitate și tehnici de pescuitMinuni de pește: habitate și tehnici de pescuit
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Pește crud (peled): habitate, beneficii și răuPește crud (peled): habitate, beneficii și rău
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
» » Râul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile sale
© 2021 amigdas.com