amigdas.com

Cum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificare

rabbitryIepurele de reproducere - ocupația este foarte profitabilă: mai întâi, ele au o carne excelentă dietetică și, în al doilea rând, piei pot fi folosite în fermă. Într-un an, femelele pot aduce puși de șase ori, ceea ce dă până la 70 kg de carne după sacrificare în fiecare an.

Costurile sunt mult mai mici decât la creșterea vacii sau a porcilor. Înainte de a aborda problema creșterii iepurilor, trebuie să studiezi bine despre iepuri, cum să le crești în mod corespunzător.

Caracteristicile iepurilor

Trecerea iepurilor de diferite raseIepure se referă la mamiferele rozătoare din familia iepurelui. Rozătoarele de origine provin de la iepurele din America de Sud. Un rezultat foarte bun este obținut din traversarea unui iepure sălbatic cu rozătoarele domestice. Dar, cu un iepure de a împerechea un animal de companie este imposibil din cauza naturii caracteristice a structurii.

Tânărul poate începe independent existența deja în a patra săptămână. În acest moment li se permite să se hrănească. În paralel, pot folosi laptele matern. Timpul în care locuiesc iepurii împreună cu copii variază în funcție de capacitatea mamei de a-și hrăni copiii. Cu privire la modul în care arată iepure, puteți înțelege gradul de mamă de lapte. Până când pielea puilor este netedă, cu alimentația laptelui totul este în ordine.

Iepuri multicoloriEste important să stabiliți corect întregul proces hrănire iepuri. Dacă există un surplus de furaje mixte în dietă, ar trebui să fie redus. Supraalimentarea, femela câștigând greutate și nu poate avea descendenți. Este mai bine să înlocuiți acest volum cu verdele. De asemenea, pentru a scăpa de obezitatea femeii, ea trebuie să dea mai multă libertate de mișcare.

Iepurele au o vedere slabă, iar simțul mirosului este bine dezvoltat. Iepure nu o va lua niciodată altcineva Puiul de la un alt descendent.

Deoarece iepurii sunt rozătoare, au incisivi în fața lor. Ele sunt auto-ascuțite și acoperite cu un strat de email. În spatele sunt molari. Ambii îi servesc animalele toată viața.

Aceste animale au un sistem digestiv bine dezvoltat. Alimentele din stomac pot fi de până la 10 ore. Particularitatea iepurilor este că își mănâncă excrementele, deoarece ele conțin necesarul vitamine.

Nașterea și dezvoltarea iepurilor

Diferite rase de iepuriViziunea la iepure apare abia în a zecea zi de la naștere. Primul pufos este acoperit de a șaptea zi. La vârsta de o lună, au deja păr și încep să se hrănească ca indivizi cu drepturi depline. Tinerii sunt foarte rapizi.

Dacă la naștere cântăresc până la 60 de grame, după 2 zile greutatea se dublează și până la sfârșitul lunii crește la 600 de grame. cu condiția este furtunos dezvoltarea conținutului de nutrienți din laptele iepurelui. Lunile principale pentru creștere sunt al treilea și al patrulea. În acest timp, animalul poate câștiga până la 3,5 kg.

Particularitatea rozătoarelor este coloana vertebrală slabă și oasele foarte subțiri. Manipularea acestora trebuie să fie atentă, deoarece fracturarea labei sau a coloanei vertebrale, în special, poate duce la paralizia întregului organism. Speranța de viață la iepure este de 8 ani. Progena poate apărea în 4 ani.

Pregătirea și caracteristicile reproducerii iepurilor

Iepurii gri într-o cușcăPentru reproducere, sunt selectați cei mai sănătoși masculi și iepuri. Fiți atenți la faptul că nu își mănâncă descendenții. În cazul unui efectiv mare, este imposibil să păstrați toate informațiile din cap.

Prin urmare, pe celulele unde trăiesc bărbații și femeile, fac înregistrare, care conțin informații despre numărul de descendenți, data nașterii părinților.

Înainte de împerechere, bărbatul și iepurele ar trebui hrănite bine. Dacă greutatea nu este suficientă, ar trebui să le hrăniți cu cartofi sau tărâțe.

Iepuri iepurași și câiniPrincipalul lucru nu este să supraviețuiți, altfel femela obeză nu dă un descendent. La momentul alimentației, calitatea furajelor femele trebuie să fie standardizată, dar să fie crescută cantitativ.

pe statistică o femeie este fixată de 8 femele. În prealabil, există o închidere strictă a tuturor persoanelor cu defecte.

Nu există un ciclu specific de reproducere la iepuri. Fertilizarea poate avea loc pe tot parcursul anului. În fiecare săptămână femela este afișat semne de anxietate sexuală. În această perioadă de timp, ea este indiferentă față de nutriție.

Conținutul iepurilor

Iepurii de reproducere ar trebui să apară dacă există o cameră potrivită pentru ei, care poate fi:

 • Fermă pentru iepuri de reproduceresub formă de celule. Animalele tinere de până la 45 de zile pot trăi împreună, pe baza calculului de 8 bucăți pe cameră. Fiecare bărbat este desemnat cu o cușcă individuală, în care trebuie să fie prezent un alimentator și un bol de băut. Întreaga zonă a camerei este de până la 0,1 metri pătrați, per persoană;
 • gropi pentru cultivare. Această metodă este adesea folosită de agricultori. În teritoriul liber, o groapă este săpată, până la o adâncime de până la doi metri. Dimensiunile sale pot fi de la doi la trei metri. Zidurile întregii cariere sunt acoperite cu o sectă sau ardezie. În partea de sus sunt așezate șipci înguste, din lemn, cu un pas mare. Iepurele din groapă încep să sapă în ea, unde se înmulțesc. Aceste canale sunt închise de ușă, pentru confortul prinderii. Fiecare groapă este echipată cu un vas de apă și un bol de alimentare;
 • hale și mini-ferme. Acoperișurile sunt celule aranjate într-un rând și acoperite cu un baldachin de sus pentru a le proteja de precipitații. Mini-ferme - celulele sunt plasate pe mai multe niveluri. Ei au un sistem de îngrijire automată. Ele sunt ușor de întreținut, dar practic staționare.

Instrucțiuni de îngrijire

Toate regulile care sunt elaborate cu privire la cultivarea iepurilor, este importantă distinct efectua. În caz contrar, va duce la consecințe nedorite. Ei spun;

 • iepurii nu-i plac proiectele, precum și lumina directă a soarelui;
 • dieta ar trebui elaborată în conformitate cu normele;
 • la intervale regulate, vaccinarea regulată a animalelor;
 • nu țineți tinerii mai mult de 45 de zile împreună;
 • Pe teritoriul iepurii, regimul de temperatură trebuie menținut în mod constant pentru ca iepurii să se dezvolte bine;
 • curățenia trebuie menținută în celule;
 • Pentru înlocuirea apei o dată pe zi.

Alimente pentru iepuri

Iepurele rasei de fluturiO caracteristică distinctivă a iepurilor este mestecarea lor constantă. Abordarea la jgheabul de alimentare în fiecare persoană atinge 60 de ori pe zi.

În dieta hrănire pot include ramuri de plante. Legume: dovleac, morcovi, castraveți. Nu este de dorit să se includă în dieta varză, care poate provoca balonare. Hayul, care conține vitamina E, poate fi administrat în mod constant și cantitatea sa este nelimitată. Uneori, animalele au nevoie de ulei de pește care conține vitaminele A și D. Iepurii necesari și suplimente minerale, care sunt conținute în făină de oase, sare, fosfor.

California rasă de iepureÎn timpul verii, crește o mulțime de verdeață, la care iepurii sunt buni. Cu toate acestea, ar trebui să știți că orice iarbă înclinată înainte de hrănire, trebuie să păstrați câteva zile la ea puțin ofilite. Alimente proaspete pot duce la balonarea stomacului iepurilor. Ratiunea include trifoi, sorrel, brusture, urzica.

În timpul iernii, efectivul se transformă în grăsimi sub formă de grâu sau porumb. De asemenea, ele sunt bune la consumul de culturi radacini, cum ar fi cartofi, dovlecei, sfecla.

Contraindicații

De la cât de mult iepurii vor mânca bine, sănătatea lor depinde în întregime. Există alimente care sunt categoric contraindicate acestora;

 • Toate soiurile de legume care pot fi consumate de iepuri, numai împreună cu alte componente;
 • nuci;
 • în cantități mari nu se recomandă utilizarea sfeclei și cartofilor roșii;
 • toate tipurile de varză, inclusiv varza roșie și albă;
 • toată făina, începând cu paste și pâine;
 • alimentație umană, care include ciocolată, bomboane, biscuiți.

vaccinări

Vaccin pentru iepuriBolile deosebit de frecvente care atacă iepurii sunt mixomatoza și boala hemoragică. Aceste boli virale nu sunt supuse tratamentului, iar animalul infectat trebuie să moară. Pentru ca acest lucru să se întâmple, vaccinarea ar trebui să fie planificat comandă.

În plus, toți indivizii trebuie să fie sănătoși, altfel nu pot suporta încărcătura.

Iepure pe iarbăProfilaxia se efectuează și împotriva viermilor cu utilizarea preparatului Prasicid - suspensie și, de asemenea, pastă Dirofen.

Durata efectului de vaccinare este de până la 9 săptămâni. Cel mai mult cel mai bun perioada de vaccinare este a șaptea săptămână de viață. Greutatea animalului nu trebuie să fie mai mică de 0,5 kg. Dacă femelele se află în stadiul de sarcină sau hrănire, vaccinarea trebuie amânată temporar.

Domeniul vaccinării cu iepure trebuie să fie pus deoparte din efectivul principal, astfel încât alte persoane să nu prindă infecția. În două săptămâni, un astfel de pericol dispare.

Schema de vaccinări:

 • prima inoculare împotriva bolii hemoragice. Timpul petrecut în ziua 45, după naștere;
 • Al doilea din mixtomatoza - după 14 zile după prima;
 • a treia, repetată - de la mixomatoză. După trei luni de la cea de-a doua inoculare;
 • al patrulea, repetat - de la un virus hemoragic. Cu un interval de 14 zile după a treia inoculare.

În viitor, vaccinările repetate se desfășoară pe tot parcursul vieții.

În prezent, iepurii sunt divorțați în majoritatea fermelor subsidiare, deci este foarte important să cunoaștem regulile de creștere și reproducere a acestor animale. Fertilitatea ridicată a animalelor poate da un venit mare, dar fără o economie bine organizată, toate eforturile vor fi în zadar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Iepuri de sacrificare: cum să înscrieți corect un iepure, metodeIepuri de sacrificare: cum să înscrieți corect un iepure, metode
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Câte zile merge iepurele gravidăCâte zile merge iepurele gravidă
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
» » Cum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificare
© 2021 amigdas.com