amigdas.com

Cum au provenit vierii inelari de unde vin acest tip?

Cum au apărut viermii inelariSă aruncăm o privire mai atentă la un număr de animale, care exploatează foarte atent biologia - un tip de viermi anelide. Pentru a afla mai multe despre ele, trebuie să luați în considerare componentele lor de specie, modul de viață special, habitatul și structura internă și externă a corpului lor.

Semne generale și caracteristici ale tipului de anelide

Ringworms sau altfel anelide, anelide - acesta este unul dintre cele mai numeroase grupuri din rândul animalelor, care în sine, conform datelor generale, are aproximativ 18 mii de specii deschise. În general, aceste animale sunt reprezentate sub formă de vertebrate non-scheletice, care sunt capabile să participe la distrugerea substanțelor de tip organic și sunt, de asemenea, considerate baza nutriției pentru alte specii din lumea animală.

Suprafața corpului anelidelor este împărțită prin partiții într-un număr de segmente, care corespund inelelor exterioare ale individului. A fost un lucru atât de neobișnuit încât permiteau viermilor să se numească inele. pot fi găsite printre aceste anelide nu numai viermi, care vor prelucra suprafața pământului, dar, de asemenea, mutulistov - viermi, care trăiesc în simbioză cu alte specii de ființe vii, ectoparaziților (care locuiesc pe suprafața corpului), paraziți, suge sânge și mănâncă numai ei captatori, filtratele , precum și de pradă.

Unde pot găsi anelide?

În ce mediu trăiesc în mod predominant inelele? Astfel, zona de reședință a inelelor este foarte largă - acestea includ și mare și pământ, precum și rezervoarele de apă dulce. O mulțime poate fi găsită anelidă, care trăiește pe suprafața mărilor sărate, precum și a oceanelor. Ringworms trăiesc peste tot, pot fi găsite la orice adâncime a Oceanului Mondial și chiar găsite în partea de jos a Trenchului Mariana. Densitatea populației viermilor oceanice este foarte mare - până la 100 000 de unități de avertizare pe metru pătrat de suprafață de fund. Păsările marine sunt considerate cele mai bune alimente pentru pești și joacă un rol major în procesele ecosistemului mărilor.

Ringworms: de unde a venit acest tip?Pe teritoriul corpurilor de apă dulce puteți găsi în special persoane care sugerează sânge, de exemplu, lipitoare, care sunt foarte des folosite în domeniul medical. Pe teritoriul latitudinilor tropicale, lipitorii pot trăi atât în ​​sol cât și în copaci.

Probe de apă nu doar creează de-a lungul fundului sau se toarna în suprafață, dar poate și să creeze un tub de protecție pe cont propriu și să locuiască acolo pentru o lungă perioadă de timp până când animalul este tulburat.

Cele mai populare sunt inelele, care trăiesc în suprafața solului, numele lor sunt râme. Densitatea acestor indivizi atât în ​​pajiști, cât și în soluri forestiere poate ajunge până la 600 de unități pe metru pătrat. De asemenea, acești viermi participă la formarea solului și a solului.

Ce clase de familii de inel trăiesc pe pământ?

Acum 200 de ani, Georges Cuvier a efectuat o lucrare în domeniul clasificării animalelor și a scos doar 6 rânduri de reprezentanți ai săi. Acest număr include, de asemenea, artropode - creaturi ale căror corpuri au fost anterior separate prin natură în segmente. Acest grup include: păduchi, râme, lipitori, insecte, păianjeni și crabi.

Putem distinge un număr mic de trăsături în anelide, cu ajutorul cărora au fost separate într-un întreg grup. Cel mai important lucru este prezența unei integrități (cavitatea secundară a corpului), a metamerismului (segmentarea) corpului și a unui sistem circulator bine dezvoltat. În plus față de toate acestea, anelidele au organe neobișnuite de mișcare - parapodie. De asemenea, inelul are un sistem nervos dezvoltat, care include nodul nervului supra-faringian, precum și lanțul neuronal abdominal. Structura sistemului excretor din inele este metanefridală.

Potrivit experților, viermii inelari au fost împărțiți în 4 clase principale. Principalele clase de inele:

  1. anelidepoliecete annelids (și a doua denumire a politeților). Aici puteți distruge trei subclase întregi: mysostomide, libere sau așezate;
  2. mici anelide de păr (Oligochaeta);
  3. lipitori. În această clasă se pot preda 4 ordine principale: jawbones, proboscis, lipine faringiene și setiforme;
  4. ehiuridovye.

Cum arată aspectul unui vierme inelat?

Ringworm-urile pot fi caracterizate de cei mai bine organizați reprezentanți ai unui grup de viermi. Lungimea corpului lor variază de la câțiva milimetri până la 2,5 metri. Corpul individului poate fi clar împărțit în trei părți principale: capul, trunchiul, lobul anal. Principala caracteristică distinctivă a viermilor este că nu există o diviziune definitivă în diviziuni, așa cum se întâmplă în speciile mai mari de animale, în anelide.

În zona capului individului există diferite organe senzoriale. Majoritatea anelidelor au o vedere bine dezvoltată. Unii indivizi ai anelidelor pot fi mândri de ochii lor speciali și, de asemenea, vederii foarte clare. Organul de vizibilitate al acestor animale poate fi localizat nu numai în regiunea capului, ci și pe coadă, pe corp sau pe tentacule.

Dezvoltat special în viermii gustative muguri. Viermii sunt capabili să simtă mirosuri diferite cu ajutorul celulelor olfactive dezvoltate, precum și a gropilor ciliate. Partea auditivă a inelelor este creată de principiul locatorului. Se întâmplă ca echiruidele să audă și să recunoască chiar cel mai liniștit sunet cu propriul organ de audiere, similar structurat cu linia laterală a peștilor.

Care sunt organele de respirație, precum și sistemul de hematopoieză în creatură?

  1. Oligochaeta inhala oxigenul prin întregul corp. Iar polichaeții au un organ specializat pentru respirație - ghirlandele. Astfel de ghirlande sunt de obicei prezentate sub forma unei creșteri apoase sau pline de papardie, care includ un număr mare de vase de sânge.
  2. Sistemul leechSistemul circulator rufeta este prezentată într-o formă închisă. Acest sistem include două vase foarte mari - vasele dorsale și ventrale, care sunt combinate prin intermediul unor vase inelare în regiunea fiecărui segment. Mișcarea sângelui apare cu ajutorul contracțiilor de secțiuni speciale ale vaselor spinării sau ale inelului.
  3. În sistemul circulator al inelului În același mod ca și o persoană, există sânge de culoare roșie. Toate acestea sugerează că include și un element de fier. Dar în acest caz, fierul nu face parte din hemoglobină, ci doar un alt pigment - hematina, care ia în sine de cinci ori mai mult oxigen. Această calitate deosebită permite supraviețuirea chiar și atunci când există o lipsă specială de oxigen în jur.

Descrierea sistemului digestiv și a organelor excretoare din inel

Sistemul digestiv al viermilor anelide poate fi împărțit condiționat în trei regiuni. Proenteron (sau stomodeum) conține o deschidere gură și cavitatea orală a viermelui, maxilare acute și puternice, faringelui, glandele salivare, precum și un esofag foarte îngust.

Cavitatea orală, al cărei al doilea nume este considerat departament bucal, se poate dovedi cu ușurință în afară. Pentru acest departament puteți găsi fălcile puternice curbate spre interior. Acest aparat este foarte necesar pentru a-și capta rapid și cu pricepere prada.

Apoi vine mezodeumul - intestinul mijlociu. Anatomia acestui departament este destul de uniformă pe toată suprafața corpului. Inima medie se scade în anumite locuri și se extinde din nou, aici se desfășoară procesul de digestie a alimentelor. Hindgut este destul de scurt și reprezintă un anus.

Sistemul excretor al viermei constă din metanefridii, care sunt localizate în perechi în fiecare dintre segmentele inelului. Ele ajută la izolarea excesului de produse vii din lichidul cavității.

Noțiunea organelor de simț și a sistemului nervos al animalului

Fiecare dintre clasele de anelide are propriul sistem de tip gangion. Include inel neuro peripharyngeal care este creată prin conectarea ganglionul supra-esofagian și hipofaringelui, și perechi de ganglioni abdominale lanț, care sunt prevăzute în fiecare dintre segmentele.

Organele senzoriale ale viermilor inelari sunt destul de bine dezvoltate. Astfel, viermii au o viziune acută, auzul bun și simțul mirosului și, de asemenea, ating. Anumiți indivizi anelidov nu pot prinde cu ușurință lumina, ci, de asemenea, să-l radieze singur.

Procesul de reproducere în anelide

viermiSpecialiștii viermi inelari au relatat că acești indivizi sunt capabili să reproducă căile sexuale și asexuate. Înmulțirea durată are loc prin împărțirea corpului în mai multe părți. Viermele se poate împărți în mai multe jumătăți, fiecare devenind ulterior o creatură plină de viață.

Cu toate acestea, coada creaturii este considerată independentă și nu poate crește un cap nou. În unele situații, al doilea cap crește independent în mijlocul trunchiului viermei, chiar înainte de procesul de separare.

Reproducerea prin înmugurire este rară. De interes special sunt acei indivizi a căror înflorire poate acoperi întreaga zonă a corpului, moment în care spatele se termină în fiecare segment. În timpul reproducerii, pot apărea cavități suplimentare ale gurii, care în cele din urmă devin indivizi complet deschiși.

Viermii sunt în majoritate dioic, dar unele specii (lipitori și râme) a dezvoltat hermafroditism - un proces în care atât indivizii comite două funcții, rolul feminin și masculin. Procesul de fertilizare poate fi realizat atât în ​​condițiile mediului extern cât și în organismul ființelor.

De exemplu, în viermii marine, care reproduc numai sexual, fertilizarea este considerată a fi externă. Persoanele heterogene își aruncă de obicei celulele germinale pe suprafața apei, unde are loc procesul de fuziune a ouălor, precum și a spermatozoizilor. Din ouă de tip fertilizat, apar larve, care sunt destul de distincte în ceea ce privește aspectul de la adulți. Apa dulce, precum și inelul terestru nu au o stadiu de larve, se naște imediat cu aceeași structură ca și în cazul creaturilor adulte.

Clasa de politei

  1. Polychaeții au un număr mare de specii printre numărul total de anelide. În principal, clasa este dominată de creaturi marine cu viață liberă. De asemenea, puteți găsi unele persoane de apă dulce și paraziți.
  2. anelideViermii marini care aparțin acestei clase au o formă diferită, precum și un mod special de comportament. Viermii polietiți au o secțiune bine marcată a capului, precum și prezența parapodiei. Viermii acestei clase sunt în majoritatea diferitelor tipuri de sex, în timp ce dezvoltarea individului are loc în legătură cu metamorfoza.
  3. Nereila preferă să înoate și, de asemenea, să se hrănească în noroi. Ei au un corp ca un șarpe, precum și un număr mare de parapodii. Animalele sunt capabile să-și facă propriile pasaje libere folosind faringe proeminentă. Peskozhily pe aspectul este foarte asemănător cu râme și, de asemenea, îngropat adânc sub pământ. Worm lobworm deosebit de interesant, în care se mișcă sub suprafața nisipului prin metoda hidraulică împingând astfel lichidul abdominal de la un segment la altul.

Viermi curioși, sedentari, serpulizi, care trăiesc în spirală sau tuburi răsucite de tip ereditar. Serpulidele sunt obișnuiți doar să scoată din casă un cap cu ghimpe mari de tip în formă de fan.

lipitori

Toate lipitoarele sunt prădători, care în cea mai mare parte se hrănesc cu sânge de creaturi cu sânge cald, viermi, pești și crustacee. Suprafața de distribuție și habitat a viermelilor anelide din clasa lipitoarelor este foarte diversă. Mai multă leechie poate fi găsită pe apă dulce sau pe iarbă umedă. Dar există specii marine, iar în Ceylon puteți găsi chiar și un tip de lipitori pe pământ.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lorCe mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Ce va face mâncarea la domiciliu?Ce va face mâncarea la domiciliu?
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Ce amfibieni au o inima cu trei camere?Ce amfibieni au o inima cu trei camere?
River cancer - descrierea organelor interne și externeRiver cancer - descrierea organelor interne și externe
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Ce arata un leech medical si ce se hraneste? beneficiuCe arata un leech medical si ce se hraneste? beneficiu
» » Cum au provenit vierii inelari de unde vin acest tip?
© 2021 amigdas.com