amigdas.com

Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"

Iepuri de roci decorativeÎntre o mare varietate de rase, iepurii "fluture" ocupă un loc special. Aceste animale au un aspect neobișnuit. Buzunarele de culoare albă de zăpadă cu pete întunecate caracteristice sunt cartea lor de vizită Rasa este de mare interes pentru crescătorii de iepuri, ca o sursă de obținere a cărnii delicioase și a blănii frumoase. Dwarful ei nu este mai puțin popular printre iubitorii obișnuiți ai acestor animale drăguțe și este ideal pentru păstrarea casei.

Despre originea rasei

O rasă de iepuri numită "fluture" a fost crescută de crescătorii englezi la sfârșitul secolului al XIX-lea. La început a fost extrem de decorativ. Atunci când reprezentanții săi au apărut în Rusia, greutatea lor nu depășea 3 kilograme. Krolikovody a decis să facă unele modificări în caracteristică acestei varietăți, începerea lucrărilor pentru creșterea masei animalelor. În acest scop, utilizarea de gene de alte rase - cum ar fi gigantul alb, flanne, albastru vienez, chinchilla sovietic. Ca rezultat al muncii efectuate, greutatea iepurilor a crescut la 5 kilograme, calitatea cărnii sa îmbunătățit. Speciile rezultate au început să pretindă reproducerea ca o sursă de carne dietetică și blănuri neobișnuite.

În prezent, iepurii din rasa "fluture" sunt populare în multe țări ale lumii. În Germania, Franța, Republica Cehă au fost retrase specia națională a acestei rase.

Aspect și caracteristici de bază

Iepurașul de rapiță fotografie rasăIepurele "fluture" poate fi ușor distins de alți reprezentanți ai rozătoarelor uriașe printr-un aspect caracteristic. lui pielea albă Este acoperit cu spoturi de contrast simetrice, care pot fi negre, gri, albastre și chiar galbene. Pentru toate persoanele din această rasă se caracterizează printr-un model întunecat în jurul nasului, în forma sa asemănătoare cu un fluture.

Standardul de rasă este caracterizat de următoarele caracteristici:

 • cap de mărime medie (la femele - formă alungită, la bărbați - mai rotunjite și mai mari);
 • Picioarele sunt drepte și mari;
 • ochii sunt întunecați;
 • nasul unei culori specifice;
 • urechi de culoare închisă;
 • Ghearele și baza coada sunt ușoare;
 • bordură colorată continuă în jurul ochilor;
 • o bandă întunecată de-a lungul coloanei vertebrale;
 • Spoturi situate simetric pe bot și pe laturile trunchiului;
 • zone întunecate la femelele din jurul mameloanelor.

Greutatea unui iepure adult "fluture" variază între 4 și 5 kilograme. Lungimea trunchiului poate ajunge la 60 de centimetri. Volumul sânilor - până la 38 centimetri. Animalele au un tors puternic puternic. Bărbații sunt mai mari. Lana de iepuri trebuie să fie scurtă, medie-groasă, moale și strălucitoare. Dacă individul nu îndeplinește cel puțin una dintre caracteristicile de mai sus, acesta nu poate fi considerat rasă pură.

Deficiențele care determină "căsătoria":

 • ochi de culoare deschisă;
 • ornamentul lateral se învecinează cu banda de-a lungul creastei;
 • marginea din jurul ochilor se îmbină cu desenele nasului, obrajilor, urechilor;
 • prezența petelor pe abdomen și labe;
 • absența petelor de iepure întunecate în jurul sfarcurilor.

Iepurele rasei Fluture - conținutIepurele de rasă "fluture" se caracterizează prin capacitatea de a câștiga rapid greutate. Femelele lor sunt foarte prolifice, au un conținut ridicat de lapte. Animalele sunt nepretențioase în produsele alimentare și se adaptează bine condițiilor climatice diferite. Speranța de viață cu o îngrijire adecvată atinge 5 ani.

Caracteristici de întreținere și îngrijire

Pentru întreținerea iepurilor, crescătorii "fluturii" aranjează pixuri speciale, cuști sau cuști. Opțiunea cea mai comună și cea mai potrivită este o celulă obișnuită. acest locul de reședință dă posibilitatea monitorizării și îngrijirii constante a animalelor de către proprietar, control și participare la toate procesele de viață ale unui animal mic.

În sezonul cald, este mai bine să instalați cușca pe stradă. Astfel de condiții vor aduce beneficii numai animalului. Haina lui va fi mai mult pufos și strălucitor, va îmbunătăți apetitul, ceea ce va asigura o creștere rapidă a greutății. Aerul proaspăt va avea un efect benefic asupra formării unei imunități puternice, va crește rezistența la diferite boli.

Nu poți pune cusca într-o schiță! Acest lucru este periculos pentru sănătatea animalului!

Odată cu debutul timpului rece, casa celulară ar trebui să fie întotdeauna adusă în cameră. Trebuie să fie ventilată periodic, curățată și înlocuită periodic cu un covor. La dispoziția dumneavoastră ureche roz trebuie să existe întotdeauna o masă solidă cu care să își "ascuțească" dinții, de exemplu, un morcov sau o bucată de măr. Dacă ignorați această regulă, "fluture" de iepure va gonda tijele celulare.

Iepuri Rock rock decorativePentru a preveni posibilele boli, animalele trebuie să fie vaccinate la timp. Prima inoculare se face la vârsta de șase săptămâni. Cu 10 zile înainte de efectuarea deparazitării. Cleduyuschuyu vaccinate se poate face nu mai devreme de 14 zile. La vârsta de 1 an, un vaccin complex este administrat la iepuri. Persoanele grefate sunt izolate de restul timp de aproximativ două săptămâni.

Contraindicațiile pentru vaccinare sunt sarcina, lactația, boala animalelor de companie. În astfel de cazuri, vaccinurile sunt amânate pentru perioada necesară.

Hrănirea corectă

Iepurii din rasa "fluture" se disting prin obiceiurile lor alimentare nemanjite. Ei ușor trec de la un tip de hrană la altul, se adaptează rapid la o nouă dietă.

Meniul zilnic ar trebui să includă:

 • plante verzi (urzica, planta, trifoi);
 • legume crude (morcovi, varză, sfecla);
 • cartofi fierți;
 • topuri;
 • fructe (în cantități mici ca tratament);
 • ramuri de pomi fructiferi;
 • boabe încolțite;
 • furaje combinate (orice, cu excepția păsării);
 • fân.

Este necesar să excludem în compoziția fânului prezența ierburilor otrăvitoare, care pot provoca otrăvirea animalului!

Aceste plante includ celandina, crinul valei, drojdia, belladonna. În nici un caz nu ar trebui să dai un animal de casă pe termen lung o iarbă necunoscută!

Dieta de "iepure" de iepure este foarte diversă, deci asigurați-vă secția nutriție echilibrată nu va fi dificil. Dar pentru asimilarea corectă a tuturor substanțelor necesare care contribuie la creșterea armonioasă a animalului, este necesar să se respecte următoarele reguli privind hrănirea:

 1. Iepurii frumosi sunt decorativi - o rasa de fluturiDați mâncare de cel puțin două ori pe zi.
 2. Monitorizați constant prezența apei proaspete în cușcă.
 3. Nu uitați de nevoile fiziologice ale unui mic rozător, oferindu-i o hrană solidă pentru a "ascuți" dinții.
 4. Îmbogățiți dieta cu vitamine și minerale suplimentare.
 5. Noi produse sunt introduse treptat.
 6. Nu suprasolicitați animalul, deoarece poate afecta negativ reproducerea.
 7. Monitorizați cu strictețe calitatea alimentelor pentru a evita problemele legate de digestia animalelor de companie.

reproducere

Femelele "fluture" sunt caracterizate de fertilitate bună. Numărul de pui este de opt sau mai mulți. fiecare stadiul de reproducere (împerecherea, purtarea, nașterea, îngrijirea nou-născuților) trebuie să fie sub controlul gazdei.

Imediat după împerechere, femela este plasată într-o cușcă separată. În perioada de gestație, iepurele trebuie să furnizeze nutriție adecvată, îmbogățită cu vitamine și minerale speciale. Celula trebuie curățată și dezinfectată corespunzător.

Cu puțin înainte de naștere, mama însărcinată începe să se pregătească pentru apariția puilor. Este echipat loc confortabil, căptușind propria lui în jos. Genera, de regulă, trece pe timp de noapte și durează de la 15 minute până la 1 oră. Imediat după terminarea lor, femeile ar trebui să primească apă.

Perioada de lactație la iepuri este de aproximativ 3 luni. La vârsta de 24 de zile, bebelușii combină cu succes hrana laptele matern cu primirea de alimente vegetale. Și începând cu a 35-a zi, ei pot renunța complet la lapte. În acest moment pot fi înțărcați de la mamă.

Animalele tinere sunt sortate după sex și categorii de greutate. Cele mai mici sunt plasate într-o cușcă separată, ele sunt slăbite și, prin urmare, sunt cele mai susceptibile la diferite boli. Acești copii au nevoie de îngrijiri speciale.

Iepuri de rasă fluture - îngrijire și hrănireLa vârsta de trei luni, iepurii maturi sexuali sunt mutați în celule pentru adulți. Prima dată necesară pentru adaptare, acestea ar trebui să fie ținute sub observație.

Iepurii de reproducție ai rasei "fluture" necesită o monitorizare constantă de către ameliorator. Pentru a obține rezultatul dorit, ar trebui luate în considerare câteva aspecte:

 1. Nu poți trece iepure - "fluture" cu reprezentanți ai altor rase. Aceasta va afecta negativ calitatea blanurilor și caracteristicile gustului de carne.
 2. În ciuda caracteristicii pentru această rasă un instinct matern bine dezvoltat, iepurii tineri neexperimentați pot să împrăștie puii într-o cușcă și, în unele cazuri, chiar să mănânce. Prin urmare, după sorella, este necesar să se monitorizeze îndeaproape femela, oferindu-i o nutriție adecvată și o cantitate suficientă de apă. Dacă este necesar, copiii ar trebui să fie mutați într-un alt iepure mai responsabil.
 3. Traduceți mici iepuri pe o dietă normală ar trebui să fie atent, introducerea treptată a produselor neobișnuite pentru ei. Alimentele ar trebui să fie delicate în consistență. În această perioadă puteți folosi făină din plante, diverse amestecuri minerale pentru hrănire. Alimentele furajere pentru persoanele tinere imature sunt strict interzise!

Cererea pentru rasa

"Butterfly" - una dintre cele mai populare rase de iepuri. O mare varietate este crescuta cu succes pentru a obtine carne de calitate si piei frumoase. Fertilitatea mare a femelelor, capacitatea animalelor creșterea rapidă a greutății dă un impuls dezvoltării afacerilor private. Dwarf sau varietate decorativă nu este mai puțin populară cu iubitorii obișnuiți de animale de companie. Și nu este surprinzător faptul că printre marea varietate de reprezentanți ai diferitelor rase, iepurele "fluture" își ia locul în mod legal.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Bomboane decorative de iepureBomboane decorative de iepure
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Angroul iepure este o rasă blanăAngroul iepure este o rasă blană
Cum să aibă grijă de un iepure decorativCum să aibă grijă de un iepure decorativ
» » Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
© 2021 amigdas.com